Folositi frina de mina la stationarea automobilului?
![]() ![]() ![]() |
Folositi frina de mina la stationarea automobilului?
bullet |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 15 March 08 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310 cli
2002 cn4 ford mondeo 1.6 16v
- CT 83 DEV CT 91 HCT
|
|||
zbf |
![]()
|
![]() Membru cu acte`n regula Group: Members Posts: 168 Joined: 26 October 08 From: Constanta ![]() |
Da, cand o las in parcare, in treapta intai de viteza si frana de mana trasa, indiferent de anotimp, starea vremii, asa fac de cand o am si nu am patit sa mi se blocheze sau sa imi "inghete"
|
--------------------
Dacia
1310 L
1999 L Be the change you want to see in the world
|
|
BeciAcustic |
![]()
|
![]() BlackLine Group: Members Posts: 1.574 Joined: 29 March 08 From: Constanta ![]() |
Eu trag frana de mana si o las in viteza 1 cand o las oricunde iar noaptea in garaj nu imobilizez decat la prima treapta a franei de mana pentru ca e perfect drept garajul
![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN
2009 - LAUREATE PH2 1.6 MPI 8V
- CT - numere rosii Statii CB si Xenoane HID la preturi mici si garanti reale
|
|
octaviu |
![]()
|
![]() Rapid Group: Members Posts: 32 Joined: 14 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Da. Nu are importanta daca este vara sau iarna. Mi-a intrat in obisnuinta...
|
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
nairam |
![]()
|
![]() Posesor de bebelus... Group: Members Posts: 570 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
NU .. De ce? pentru ca nu obisnuiesc....
|
--------------------
Toyota
Avensis
2009 Executive
- 1.8 129 horses Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....
Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta ! |
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
O parte semnificativă dintre cei care folosesc mai rar frâna de mână au aceste deprinderi de la mașinile cu probleme - Dacii: 1975-1984 si 1984-1995.
La mașinile de fabricație >2004 nu cred că se mai pune problema. |
--------------------
.
.
.
|
|
bolidu |
![]()
|
![]() Pai daca n-am ?! Group: Members Posts: 2.068 Joined: 1 July 06 From: Medgidalas ![]() |
Frana de mana all the time chiar si cand masina este in mers
![]() |
--------------------
Solenza Confort
2005
Opel Astra Coupe
- CT-XX-CMF Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
|
|
TWK |
![]()
|
![]() Rider on the Storm Group: Members Posts: 190 Joined: 21 February 07 ![]() |
Folosesc foarte rar frana de mana, doar daca masina e parcata intr-o rampa foarte abrupta, ca sa nu fortez cutia de viteze. In rest, intotdeauna o bag in viteza 1 si atat; la plecarea din rampa nu am folosit niciodata frana de mana.
As putea spune intr-adevar ca am deprinderea asta de la 1310, la care frana de mana nu imi functiona deloc, oricat de mult as fi tras-o ![]() |
--------------------
Logan
1.4
2007
|
|
the_tavi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 406 Joined: 10 April 08 From: Timisoara ![]() |
Intotdeauna asigur masina cu frana de mana. Acum doua zile povestea un coleg cum si-a trantit Scenicul intr-o alta masina datorita faptului ca nu obisnuieste sa traga frana de mana.
![]() |
--------------------
Opel Signum 2.0 T
Suzuki SV650
- Being dead right doesn't make you any less dead!
|
|
Tince1290 |
![]()
|
![]() Membru cititor Group: Members Posts: 1.795 Joined: 19 September 08 ![]() |
eu am votat cu da pentu ca ma simt mai in siguranta sa am toate cele 4 roti blocate...nu doar 2
![]() ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
gangara |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 882 Joined: 30 October 07 ![]() |
"ca daca sta masian bagata in viteza solicita pinioanele din cutia de viteze"...oau
![]() Nu folosesc niciodată frîna de mînă la staționare. Nu am înteles niciodată de ce tb să ai această deprindere mai ales într-o parcare fară înclinație. |
--------------------
Renault
Megane
2011/E2
- rosii
|
|
red_rares |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 28 May 08 From: Sibiu ![]() |
intotdeauna . e baza . in 90% din cazuri o bag si in viteza .
Folosesc frana de mana si la semafor , cand stau mai mult de 30 de secunde . Decat sa stau cu piciorul pe frana mai bine trag frana de mana . Mi se pare mult mai simplu . |
--------------------
Dacia
Logan
Prestige 2007
- SB
|
|
ionut_xx |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 14 May 08 ![]() |
O folosesc, dar degeaba ca nu tine, probabil pentru ca am plecat de multe ori cu ea trasa...
|
--------------------
Dacia
Solenza
Clima
|
|
gabriel19 |
![]()
|
![]() ex Dacia 1310 (first love) actual Opel Astra (tunning in progres Group: Members Posts: 96 Joined: 6 February 09 From: PH ( Patria Hotilor ) ![]() |
de fiecare data, mai putin iarna k iarna trecuta a ramas blocata si masina mergea cu rotile din spate tarate pe zapada
![]() ![]() |
--------------------
ex Dacia
1310,
actual Opel Astra, ex PH 47 BAN, ex DB 08 CAO
- actual PH 46ABI downgrade from 47 to 46
iubirea-i ca o floare...te pisi pe ea si creste mare |
|
Diana |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Banned Posts: 67 Joined: 5 July 05 ![]() |
Da, o folosesc mereu si bag in treapta intai.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B-€€-€€€ Viata nu e oare de o suta de ori prea scurta, pentru a ne ingadui luxul de a ne plictisi?
Friedrich NIETZSCHE |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
QUOTE(Tince1290 @ 2 Jun 2009, 12:42) eu am votat cu da pentu ca ma simt mai in siguranta sa am toate cele 4 roti blocate...nu doar 2 ![]() ![]() sunt de coma baietii astia cu solicit cutia sau pinioanele,mititelele de ele sufera . ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
vdaniel |
![]()
|
![]() Dacia si atat Group: Members Posts: 267 Joined: 24 March 09 From: moldova di nord ![]() |
ca si marea majoritate a celor de aici, si eu folosesc frana de mana. Dar mai putin iarna, cand nu stii ce se poate intampla
|
--------------------
dacia
1310
1999
- bt-www respir deci traiesc
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Nu. I-a e arhisuficienta. Daca o las pe drum plat, va dati seama ca n-are rost. Daca totusi o las in panta/rampa, o las in viteza opusa. Dreptu-i, daca inclinarea e mai promitatoare, trag si frana de mana.
Merge, n-am avut probleme cu ea, doar ca din punctul meu de vedere, e o operatiune in plus in 99% din parcari. Daca prin Sibiu nu o plecat vreodata la plimbare, nu prea vad unde ar face-o. In masinile altora in schimb, o trag tot timpul. Si imi aduc aminte s-o las jos cand plec de pe loc. ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
bog_cip |
![]()
|
membru Group: Members Posts: 215 Joined: 16 July 04 From: Brasov ![]() |
Trasul frinai de mina:
- minimizeaza blocarea cblului de la frina de mina la ORICE tip de masina - te scuteste de "plecari" neprevazute de pe loc Acuma fiecare cu bisnuinta lui .... |
--------------------
Toyota
corola sedan
2008
- -----
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
[QUOTE]am observat si eu asta la daciile 1310. eu o folosesc fara sa bag in viteza . asa mi-a intrat in reflex.apropo a mea e din 2003 si nu am probleme
This post has been edited by gcgeorgescu: 3 Jul 2009, 22:47 |
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
Saint666 |
![]()
|
![]() E X I S T A M Group: Members Posts: 423 Joined: 7 November 05 From: Bucuresti - Diham ![]() |
da, folosesc frana de mana tot timpul atunci cand stationez
|
--------------------
Dacia
Duster Dci 4x4
2012
- B
|
|
BoR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
O folosesc doar daca masina ramane stationata in panta.In rest,doar in treapta 1.
|
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Eu folosesc mereu frana de mana concomitent cu lasatul masinii in viteza, avand carnet de putin timp inca nu am prins nici o iarna, dar stiu ca iarna trebuie sa evit folosirea franei de mana.
Cand ajung acasa garez cu spatele pe locul meu de parcare, o las in marsalier, ca locul de parcare e un pic in panta, trag frana de mana, si pun si bolovanu la roata din spate. ![]() Si mai e o chestie: cand las masina in panta la vale, trag frana de mana si o las in marsalier, cand parchez masina in panta la deal, trag frana de mana si o las in treapta intai. Asta din cauza ca am auzit ca cica daca motorul e uzat si nu mai are compresie, poate sa o ia la vale daca ai lasat in treapta intai. Nu ca as eu probleme cu motorul, sa nu se inteleaga gresit. ![]() Edit: locul meu de parcare se vede la avatar. ![]() This post has been edited by Filip: 17 Aug 2009, 23:13 |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
Diana |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Banned Posts: 67 Joined: 5 July 05 ![]() |
Intotdeauna folosesc frana de mana la parcare.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- B-€€-€€€ Viata nu e oare de o suta de ori prea scurta, pentru a ne ingadui luxul de a ne plictisi?
Friedrich NIETZSCHE |
|
elm |
![]()
|
![]() Biciclist de cursa lunga Group: Members Posts: 208 Joined: 30 July 09 ![]() |
Tot timpul, chiar si la opririle scurte, e tic nervos
![]() |
--------------------
Dacia
Logan II
2018, Prestige
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Da. Trag frana de mana fara sa mai bag in viteza
![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
26-Kbe |
![]()
|
![]() Membru Dacia Club Group: Members Posts: 510 Joined: 17 October 08 From: Bucuresti ![]() |
Da trag frana de mana dar nu o las in viteza risc de accident
![]() |
--------------------
Hyundai
Accent
2003 Skoda Octavia RS1 / 2009
|
|
fost membru |
![]()
|
![]() membru analfabet Group: Members Posts: 239 Joined: 1 September 09 From: clasa I-a ![]() |
Da.
|
--------------------
dacia
dacia
logan
- CT 09 FMB
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Cand parchez trag frana de mana dar de multe ori bag in treapta intai si daca nu e drum inclinat las frana jos .
|
--------------------
-
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 05:58 |