DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> se cauta politisti ... rromi, dupa educatie urmeaza ... job-ul

tarzy
post 15 Feb 2006, 18:09
Post #1

aroist

Group: Members
From: Bucuresti

http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?sec...le_title=174582

Se caută polițiști rromi
de Rompres

Anul acesta, în funcție de buget, vor fi scoase la concurs zece posturi de polițiști destinate cetățenilor rromi din județele Dolj, Călărași și Teleorman, unde această etnie este bine reprezentată, informează Inspectoratul General al Poliției. Acum sunt angajați, în toată țara, cinci polițiști de etnie rromă și reprezentanții poliției locale spun că ar fi nevoie de mai mulți, care să se implice în special în gestionarea situațiilor tensionate provocate de rromi. Patru dintre polițiștii de etnie rromă au fost angajați în județele limitrofe Bucureștiului și unul în HarghitaSe caută polițiști rromi
de Rompres

This post has been edited by tarzy: 15 Feb 2006, 18:29

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Radduu
post 15 Feb 2006, 18:26
Post #2

Membru autentic

Avand in vedere ca fiecare rrom are cam 10-15 frati, 20-30 de veri, care la randul lor mai au 10-15 frati, si avand in vedere activitatile "curate" intreprinse de acestia.. e clar unde o sa ajunga politia rromana. down.gif

--------------------
Dacia 1300 /1310 1983 - B
If you can't find something to live for, Then you best find something to die for

+
einstein1984
post 15 Feb 2006, 19:34
Post #3

fan Dacia

Asta e afirmative action (discriminare pozitiva cred ca ar fi in romana)? Sau au nevoie doar de vorbitori de "rromanes mancatias' " ?
Ca etnia inlocuitoare e in stare sa se planga ca nu acces in structurile MI sau MAPN.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
mircea-daniel
post 15 Feb 2006, 19:57
Post #4

Membru cu tubina

From: Banda I

Ce tare...sa vezi atunci val de infractiuni comise cu introducerea: "H'agent Tzandarica...Prezentati portofelul!". Cred ca usor-usor ne transformam intr-o mica tara bananiera...

--------------------
Renault Lagunaaaa 2003 - B 666 GGG
Cand aveam Clio mi se parea ca merg toti ca nebunii (consum 6%). Acum am leguma si mi se pare ca toti merg ca melcii (consum 10%).
+
Ake
post 15 Feb 2006, 21:42
Post #5

Morderator

Group: Moderatori

QUOTE(Radduu @ 15 Feb 2006, 18:26)
avand in vedere activitatile "curate" intreprinse de acestia.. e clar unde o  sa ajunga politia rromana.  down.gif

Mai ... mie mi-e ca problemele in politie sunt si vor ramane apanajul celor "cu stil". Eu sunt convins ca daca vor angaja rromi in politie, acestia vor fi mult mai cinstiti dacat ceilalti

QUOTE(mircea-daniel @ 15 Feb 2006, 19:57)
Cred ca usor-usor ne transformam intr-o mica tara bananiera...

Nu stiu, ce intelegi tu prin bananiera, dar urmand filonul fracturat al incercarii tale de rationament atunci cea mai bananiera tara din lume e SUA.

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
Marty
post 15 Feb 2006, 22:04
Post #6

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

QUOTE(Ake @ 15 Feb 2006, 21:42)
Mai ... mie mi-e ca problemele in politie sunt si vor ramane apanajul celor "cu stil". Eu sunt convins ca daca vor angaja rromi in politie, acestia vor fi mult mai cinstiti dacat ceilalti
*

Mai cinstiti decit ceilalti militieni sau mai cinstiti decit ceilalti tigani ?

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
Ake
post 15 Feb 2006, 22:09
Post #7

Morderator

both..ba nu... primul smile.gif

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
+
MAS
post 16 Feb 2006, 00:21
Post #8

Le Bubulateur

Or sa aiba grade dupa cum urmeaza: Puradel, puradel-sef, sub-puradel-sef, bastan, sub-bastan, bastan-sef, sub-bastan-sef, sub-bulibasa, bulibasa, bulibasa-sef.

Si sa fezi atunci ce fine pulitaiu Elvis si te ia la intrebari de permis si alte alea.

Si-o sa zica asa: " Bastan-sef Elvis, actele la control manca-v-as ochisorii vostri de soferi, si guritele voastre de soferite " radmasa.gif

--------------------
scandura cu rulmenti noua, din 2000 - B-02/36-MAS B222BIP
Daaati si mie minus la reputatie. 'dea D-zeu sanatate!
+
mircea-daniel
post 16 Feb 2006, 01:24
Post #9

Membru cu tubina

Ake, frantura mea de rationament vroia sa spuna ca vom ajunge ca tarile bananiere, vezi America de Sud, unde clasicul exemplu este Mexicul care ocupa locul intai in lume la rapiri. De celelalte tari nici nu mai spun.
Mai pe inteles? Smecheri la fiecare colt fiecare cu bucatica lui iar justitia doar un cuvant.
P.s.:minoritatile prezente in structurile americane nu sunt un popor ex-migrator, vestit in toata europa ca simpla lor prezenta aduce numai neplaceri omului de rand.

This post has been edited by mircea-daniel: 16 Feb 2006, 01:28

--------------------
Cand aveam Clio mi se parea ca merg toti ca nebunii (consum 6%). Acum am leguma si mi se pare ca toti merg ca melcii (consum 10%).
+
Lexy
post 16 Feb 2006, 08:57
Post #10

Just ME

QUOTE(MAS @ 16 Feb 2006, 01:21)
" Bastan-sef Elvis, actele la control manca-v-as ochisorii vostri de soferi, si guritele voastre de soferite "  radmasa.gif
*

radmasa.gif radmasa.gif

E oarecum de laudat initiativa ca poate printre rromi exista si persoane cinstite dornice sa castige niste bani care sa le ajunga ptr paine si atat,prin munca cinstita.

--------------------
Toyota Corolla 1,6 VVTI / SOL - B-01-LEXY
Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want.
+
Charlton
post 16 Feb 2006, 10:31
Post #11

ان سيارتي ك

From: Gugulania

Sunt destule situatii in care un rrom este uns sef , se comporta foarte exigent si este foarte patruns de responsabilitatea functiei smile.gif , varianta 2 , lupul paznic la stana .
Cred ca se vor adapta foarte usor , mai ales ca ei cunosc mult mai bine etnia din care provin.

--------------------
Dacia Logan Preferance 2005 / - CS-05-FUB
Batranul marinar cu alge in barba si scoici pe burta.
GPS...chinezarie da' bun.
+
afh
post 16 Feb 2006, 10:36
Post #12

!!!!

nu am citit exact cum suna anunțul, dar asta nu e discriminare? să angajezi pe criterii etnice? mie așa mi se pare...eventual poți introduci ca cerință cunoașterea limbii țigănești...

--------------------
toyota corolla sedan 2010
nu face niciodată ceva pentru prima oară!
+
marafetu_80
post 16 Feb 2006, 11:45
Post #13

ZKR Power

From: Dr. Taberei Buc.

Am fost la un examen de pt postul de ofiter si erau scoase la concurs si 5 posturi pt cetateni de etnie rroma , trebuia sa stie engleza , tiganeasca, romana si proba pe calculator , iar tiganu' care a venit la examen era chiar elevat pt un tigan.

--------------------
ZKR Egee 1.6MPI 2005/Preference
Beau ,beau , nu ma face sticla!!!!!!!!
+
os
post 16 Feb 2006, 12:35
Post #14

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

QUOTE(afh @ 16 Feb 2006, 11:36)
nu am citit exact cum suna anunțul, dar asta nu e discriminare? să angajezi pe criterii etnice? mie așa mi se pare... [...]
*

Problema se poate pune asa: ca sa ating scopul X am nevoie de personal de tipul Y - in acest caz, nu mai vorbim de discriminare ci de fisa postului. Hai sa fim seriosi: cine poate cunoaste mai bine cum functioneaza o grupare (etnica, religioasa sau de orice alta natura) decit insisi membrii ei?
Informatie: Politia bavareza are (ca sa poata penetra informativ mediile turcesti) angajati turci, care nu-s cetateni germani. Mi se pare cam aceeasi treaba.

Asadar la ideea cu romii nu pot sa spun decit: Bravo!

This post has been edited by os: 16 Feb 2006, 12:38

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
afh
post 16 Feb 2006, 12:42
Post #15

!!!!

QUOTE(os @ 16 Feb 2006, 12:35)
Problema se poate pune asa: ca sa ating scopul X am nevoie de personal de tipul Y - in acest caz, nu mai vorbim de discriminare ci de fisa postului. Hai sa fim seriosi: cine poate cunoaste mai bine cum functioneaza o grupare (etnica, religioasa sau de orice alta natura) decit insisi membrii ei?
Informatie: Politia bavareza are (ca sa poata penetra informativ mediile turcesti) angajati turci, care nu-s cetateni germani. Mi se pare cam aceeasi treaba.

*

nu m-ai convins...adică dacă eu sunt de etnie română, dar știu foarte bine limba, obiceiurile, am trăit printre ei, să nu pot participa la un eventual concurs?! asta am vrut eu să zic...aaaa...că nu sunt colorat e altă treabă, dar ăsta nu poate fi un criteriu...

--------------------
toyota corolla sedan 2010
nu face niciodată ceva pentru prima oară!
+
tarzy
post 16 Feb 2006, 13:06
Post #16

aroist

QUOTE(os @ 16 Feb 2006, 12:35)

*

pai ... nu prea este accelasio lucru

angajatii de la politia bavareza provbbabil ca-s informatorii, in nici un caz ofiteri activi

ideea este ca astfel se "rezerva' anumite posturi ptr o anumita categorie etnica.

daca mai tinem cont si de faptul ca acei salariati sunt platiti din bani publici atunci ... chiar ca nu sunt de acord - asta daca prin absurd s-ar tine cont de parerea mea

--------------------
Aha
+
os
post 16 Feb 2006, 13:09
Post #17

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Punctele de vedere sunt impartite. E vorba si de acceptanta din partea gruparii care trebuieste penetrata informational. Aici, convingerea mea este in continuare ca o persoana care apartine gruparii are sanse mai bune decit un outsider, oricit de bine integrat ar fi acesta.

Pentru tarzy:
nu, angajatii turci sunt angajati pe fata, cu acte in regula (chiar a trebuit sa faca niste exceptii ca sa-i poata angaja ca non-EU). Cu siguranta exista si informatori, dar aia e altceva.
Despre faptul ca-s platiti din banii publici: nu toata politia e platita din bani publici?

Eu vad treaba asa: societatea plateste (si accepta niste reguli) ca sa aiba infractionalitate mai mica. Orice masura care poate duce la scaderea infractionalitatii e binevenita (vorbim aici atit de represiune cit si de preventie). Daca e vorba sa penetreze etnia relativ inchisa si din pacate cu densitate infractionala statistic mai mare a romilor, cele mai mari sanse le au niste romi - tocmai fiindca etnia e relativ inchisa in sine.

This post has been edited by os: 16 Feb 2006, 13:16

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
tarzy
post 16 Feb 2006, 13:14
Post #18

aroist

pai ... ptr "penetrare" nu-i nevoie de ofiter activ, cu carte de munca si drept la pensie anticipata

sunt de acord cu infiintarea unui fons special ptr "informatori" dar ... nu inteleg de ce trebuie angajat oficial unul doar ptr ca-i mai tuciuriu

--------------------
Aha
+
Radduu
post 16 Feb 2006, 14:39
Post #19

Membru autentic

QUOTE(marafetu_80 @ 16 Feb 2006, 13:45)
Am fost la un examen de pt postul de ofiter si erau scoase la concurs si 5 posturi pt cetateni de etnie rroma , trebuia sa stie engleza , tiganeasca, romana si proba pe calculator , iar tiganu' care a venit la examen era chiar elevat pt  un tigan.
*

Si rromi tot pt ofiteri dau concurs? Daca da se va alege praful de militia rromana. Eu stiam ca posturile pt rromi scoase la concurs sunt doar pt ordine publica. Oricum cred ca 99.9% din populatia acestei tari stie cum functioneaza aceste grupari de tip mafiot (in special cele ale rromilor) , doar ca nimeni nu face nimic. Se impusca se taie rapesc fete le violeaza le scot la produs, iar militia se face ca nu vede. Daca romanii din militie sunt cei mai mari spagari, si NU AU CE CAUTA ACOLO, sa nu imi spuna mie cineva ca un rrom o sa APLICE LEGEA si o sa fie diferit fata de ceilalti. blink.gif

--------------------
Dacia 1300 /1310 1983 - B
If you can't find something to live for, Then you best find something to die for

+
My Berlina
post 16 Feb 2006, 15:04
Post #20

Membru American

From: Romania/United States

QUOTE(Radduu @ 15 Feb 2006, 12:26)
e clar unde o  sa ajunga politia rromana.  down.gif
*

Eu personal cred ca nu o sa se rezolve nimic cu chestia asta de angajat romi. sleep.gif

--------------------
- - - - Sibiu/North Carolina
Volkswagen Passat GLS V6 2.8L
4x4 Jeep Cherokee 4.0L 6-cylinder
Dacia Berlina L A/C
+
musicall
post 17 Feb 2006, 02:25
Post #21

musicall

From: Braila

De ce neaparat sa fi rromanes? Te infiltrezi mai repede in gasca lor?

--------------------
Fiat Punto Classic | Blogu personal - delfinul.com
Va salut dintr-o clinica de dezintoxicare pentru dependentii de webdesign!
+
mircea-daniel
post 17 Feb 2006, 02:49
Post #22

Membru cu tubina

Cred ca mai bine in topic description se scria "Dupa REeducare...urmeaza "

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 12:41
Forum Renault