Prima revizie (1 An sau 10.000Km) 1.5dCi (DIESEL), informații utile, experiențe personale
![]() ![]() ![]() |
Prima revizie (1 An sau 10.000Km) 1.5dCi (DIESEL), informații utile, experiențe personale
bloodem |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 699 Joined: 29 December 06 From: Brasov, Romania ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 4 Estate - Intens, 1.5 DCi 110cp, Euro 6
Iulie 2018 Crickets! Crickets! They're everywhere!!! |
|||
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(Bagheera @ 28 Jul 2007, 09:31) mai bine ma duc intr-un service care-l cunosc si-mi fac aia tot ce le cer, decat sa ma duc la un service dacia si sa nu fiu multumit. Ce mie cu garantie ce mie fara tot banii aia ii dau ... Mai bine iti pastrezi garantia decat, Doamne fereste, sa plangi mai tarziu langa masina. dci-urile au sistemul de alimentare mai "sensibil" si e bine sa rezolvi pe garantie orice problema aparuta. Dupa ce iesi din garantie faci ce vrei. |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
azi am facut revizia la 10 000 km la rent car constanta
-ulei cumparat de mine 5L Castrol Magnatec 5W-40 200 ron(luat din Carrefour,unde il gasiti cel mai ieftin) -inlocuit filtru aer 89,11 ron -inlocuit filtru ulei 27,85 ron -manopera 62,98 ron Pret total revizie : 179,94 ron |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
- CT 82 PWR
|
|
Georvany |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 8 April 06 ![]() |
Te lasa astia de la rent car cu consumabilele tale??? Vad ca filtru ala de aer e cam scump..e semnat cumva de directorul general renault???
This post has been edited by Georvany: 14 Aug 2007, 12:03 |
--------------------
Dacia
1310
- ct01qwe 1.5 DCI E4
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.737 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(Georvany @ 14 Aug 2007, 13:02) .e semnat cumva de directorul general renault??? ![]() ![]() ![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Dacă ați optat pentru dCi ... observ că filtrul de aer e dublu la preț decât la MPI.
![]() |
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
bloodem |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 699 Joined: 29 December 06 From: Brasov, Romania ![]() |
|
--------------------
Renault
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Asa e, cam tot pe acolo, cu mica diferenta ca la diesel pretul e... fara ulei.
Daca mai adaugam si uleiul ... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
QUOTE(Georvany @ 14 Aug 2007, 12:02) Te lasa astia de la rent car cu consumabilele tale??? Vad ca filtru ala de aer e cam scump..e semnat cumva de directorul general renault??? da normal ca ma lasa,ca am intervenit cu niste "grigorescu"(cateva foii) altfel nu prea ai sanse,plus ca am stat si langa masina pe toata durata reviziei. si in legatura cu filtru de aer ai dreptate si mie mi se pare cam scump,iar data viitoare voi veni eu personal cu toate consumabilele(cumparate de mine separat la fel de originale ca si alea care le comercializeaza ei in reprezentante la dublu pret), si voi achita numai manopera reviziei. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
- CT 82 PWR
|
|
bloodem |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 14 Aug 2007, 21:12) Asa e, cam tot pe acolo, cu mica diferenta ca la diesel pretul e... fara ulei. Daca mai adaugam si uleiul ... Pe mine unul prima revizie m-a costat 3 milioane, cu tot cu ulei si cu filtru motorina (care ulterior am aflat ca nu era obligatoriu sa fie schimbat). Deci daca nu punem filtrul de motorina, tot cam pe acolo iesi. |
--------------------
Renault
|
ciprian0813 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 14 October 06 ![]() |
A facut cineva revizia de 1 an sau 10000 km la Bistrita ,nu are rost numele dealerului ca e doar unu,sa i-mi spuna cit l-a costat,daca a adus ceva consumabile de acasa si daca l-au lasat linga masina ,desi din cite stiu nu te lasa.
|
--------------------
VW
Golf variant
2010
|
|
electronistul |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 13 March 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(ciprian0813 @ 16 Aug 2007, 15:35) ... cit l-a costat,daca a adus ceva consumabile de acasa si daca l-au lasat linga masina ,desi din cite stiu nu te lasa. asta m-ar interesa și pe mine; dacă m-ar lăsa să stau acolo mi-aș face o programare și acas' cu mine ![]() nu știu dacă cei de acolo pot face teste de compresie, test de injectoare și de suspensii, - ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 2006 1.5 dCi - conduc ca o băbuță -
|
|
ciprian0813 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 14 October 06 ![]() |
QUOTE(electronistul @ 16 Aug 2007, 16:31) asta m-ar interesa și pe mine; dacă m-ar lăsa să stau acolo mi-aș face o programare și acas' cu mine ![]() nu știu dacă cei de acolo pot face teste de compresie, test de injectoare și de suspensii, - ![]() ![]() La partea cu statul linga masina daca nu si-au schimbat optica intre timp am aflat de la un taximetrist ca nu te lasa,in rest omul era multumit si cu reviziile si de masina si avea vreo 40000 km ,cu reviziile la ei facute .El zicea ca a adus uleiul de acasa ,desi se putea si de la ei evident.De teste sa vad la 20000 km cum merge motorul si restul,oricum de teste de compresie si injectoare eu daca as fii curios le-as face la altii.Partea cu suspensiile ar trebui sa se faca avind si statie ITP acolo si inca una cu vechime ,dar asta nu stiu daca e important. |
--------------------
VW
Golf variant
2010
|
|
cristi_timidu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 30 April 07 ![]() |
dealerul meu mi-a dat prima revizie gratuita (a fost promotie din partea firmei), a trecut aproape un an si veni prima revizie. am fost la dealer intradevar totul a fost gratuit, langa masina nu m-a lasat si m-a poftit in sala de asteptare la un suc si de acolo sa imi supravehez masina cu ajutorul unor camere video care (a naibii camera batea din spatele masini, a saltat capota si cam de acolo enigma) nu am putut sa vad prea multe. dupa aproape o ora ma cheama imi spune ca am lovit putin pe dedesbt si ca a reparat el (ce a reparat numa el stie) ar fi trebuit sa imi dea un cd cum sa intretin mai bine masina dar nu mai avea, imi da cheile si plec.
dupa ce am plecat am oprit masina si m-am uitat la ea sa vad ce au cam facut. filtrul de ulei l-au schimbat pentru ca eu l-am zgariat cu cateva minute de a ajunge la ei, uleiul l-au sschimbat pentru ca nu m-ai este negru si sunetul motorului este schimbat. pe moment m-am simtit bine si am plecat numai ca acasa ma uit pe factura si observ ca era trecut filtrul de ulei si cei 5 l de ulei (al 5 lea bidon era 3/4 plin ) si atat. nu cimva trebuia trecut si filtrul de aer , ca si filtrul de aer face parte din revizie? astept cateva pareri inainte de a ma duce la ei multumesc |
--------------------
dacia
logan
preferance 2007 diesel
- VL 21 CRI
|
|
@ndrei |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 8 May 07 ![]() |
CLAR! trebuia si filtrul de aer. Cred ca ti-au oferit gratuit doar un schimb de ulei.
![]() 31 Aug 2007, 12:41: faza tare: acum am vb cu taica-miu; a facut si el prima revizie: -schimbat ulei -schimbat filtru ulei -suflat filtru de aer ![]() _____________________ 170 RON service XANDOR (botosani) . tot de la ei a luat si masina. kilometraj: vreo 11.000. pana in ziua programarii a crescut repede numarul de kilometri. This post has been edited by @ndrei: 31 Aug 2007, 11:41 |
--------------------
Logan
dCi
2007 ambition
- BT-044440
|
|
cristi_timidu |
![]()
|
si daca am pune o intrebare la astia de la dacia despre cele intamplate.
daca era pe banii tai iti schimbau si filtrul de aer, inca un motiv de cearta. eu am fost la ei pentru ca am avut gratuit schimb de ulei (revizia) ca altfel nu. |
--------------------
dacia
logan
preferance 2007 diesel
- VL 21 CRI
|
|
@ndrei |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 8 May 07 ![]() |
Daca ne gandim mai bine, de ce ar trebui schimbat filtrul de aer la dci mai devreme decat la mpi ?
Plus ca, avand turatia mai mica, un dci-ul inghite mai putin aer decat mpi pentru acelasi numar de km si aceeasi cilindree. Il sufli o data la 10.000 si il schimbi la 20000 in loc de 15000. ![]() |
--------------------
Logan
dCi
2007 ambition
- BT-044440
|
|
cristi_timidu |
![]()
|
cred ca il schima numai cand este pe banii clientului atunci ei pot sa arate ca sunt profesionisti, mai bine scria schimb de ulei si atat, daca nu sunt in stare.
pentru asta le fac viata grea. |
--------------------
dacia
logan
preferance 2007 diesel
- VL 21 CRI
|
|
sergiu_q |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 30 December 06 From: Bucuresti ![]() |
azi am facut si eu prima revizie. teapa totala!
nici daca ramane ultimul reprezentat dacia de pe planeta nu ma mai duc la Meridian Sud (bucuresti) am platit peste 1,2 mil manopera pt 40 min de munca. masina a fost dusa la stand la 10:30 a aparut un baiat acre a inceput munca la ea pe la 11:00 a facut o pauza de vreo 15 minute dupa care la aproape 11:50 au terminat si verificarea. se vede clar ora la care am platit factura. ![]() ii voi reclama peste tot unde este posibil. ....ca sa nu mai spun ca am platit 5 litri de ulei (incap f bine 4l dar ei pun pana sus ca sa iti bage si al 5-lea litru pe gat). restul de ulei mi l-au pus in masina in portiera din dreapta , cu capacul nestrans ....prin urmare mi-am murdarit si masina de ulei (nu am verificat capacul si am pus bidonul in spate, sper norocul meu ...jos ) .....si doar am fost prevenit sa nu ma duc la astia ..... <span class='edit'>1 Sep 2007, 16:39:</span> poza a doua nu a mers atasata in mesajul anterior This post has been edited by sergiu_q: 1 Sep 2007, 16:40 Attached thumbnail(s) scan0001.JPG ( Size: 378.1k ) Number of downloads: 194 scan0002a.JPG ( Size: 553.92k ) Number of downloads: 204 |
--------------------
Dacia
Logan 2007 euro 4 ABS
2007
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai in factura ti-au luat bani pe 2.6 ore...cred ca se taxeaza dupa anumite normative nu dupa timpul exact de lucru.
Deci...am 9300km unde ma duc ca mi-e groaza. La ultima revizie la benzinara era un mare afis Dacia in care zicea ca manopera e 43 lei paarca. Acum vad ca i-au lasat sa-si faca de cap. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
cpetru |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 23 May 07 From: Iasi ![]() |
12 sept: prima revizie (la 4 luni vechime)
Service: AMG pantelimon La programare: "am voie sa stau langa masina" La receptie: "am voie sa stau langa masina" La seful de atelier: "NU". eu: "Pai mi s-a zis ca se poate." el: "eu zic ca NU" Am dus uleiul meu sintetic. Draq stie ce mi-or fi pus. Cum pot afta daca asta de-l am acuma e sintetic sau semisintetic ? Am dat 10 lei mesterului care mi-a luat masina, si ăsta, baiat drăguț, a cerut voie sa ma aduca langa masina sa ma intrebe nu-stiu-ce, si mi-o aratat noile filtre de urma sa mi le monteze. Pret: ulei castrol 5w40 - 120 lei filtre aer + ulei - 100 lei fara factura (platit in mana, mesterului) manopera - 57 lei (cu factura) Diagnosticare: nici o eroare. Daca as fi putut vedea interventia, m-as fi declarat foarte fericit. Asa ma simt fraierit, de parca nu ar fi masina in proprietatea mea. Da' mai am 14 luni de garantie, apoi gata. Numa' bine |
--------------------
Dacia
Logan Abs+ dci 7o cp
2007
- XX oo BAD
|
|
florinkx |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 12 October 05 From: Bucuresti ![]() |
De fiecare data cand am mers la AMG Pantelimon ma lasau sa stau langa masina... pacat ca s-au schimbat regulile si la ei
|
--------------------
DACIA
LOGAN Laureat 1.5 DCI
2006
|
|
nickey |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 214 Joined: 5 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Pe mine daca nu ma lasau langa masina, imi luam masina de acolo si ma duceam in alta parte unde m-ar fi lasat...
|
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 0,9 TCE Easy-R
2017 Viata este un ocean imens, in care multi dau din maini si din picioare, dar putini stiu sa inoate!
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Exact. Desi am avut anumite experiente cu service-ul unde mi-au redat forma masinii, tot la ei am facut revizia, deoarece la celalalt service doar prin sticla (eventual) mi-as fi putut vedea masina. Prea departe pentru standardele mele.
Asa, o mica discutie cu mecanicu, intrebari asa pe temele lui de discutie, mai dat o scula, mai o sticla de ulei sa toarne, si tare buni preteni am fo'. ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
gxg86 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 29 April 07 ![]() |
Am facut ieri revizia de 10.000 la reprezentanta Dacia din Tulcea. Cost 193 Ron cu totul de la ei. Nu mi-au facturat manopera pentru ca stau in Constata si era super oferta pt noi
![]() This post has been edited by gxg86: 14 Sep 2007, 16:51 |
--------------------
DACIA
LOGAN
ABS Plus
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cpetru @ 14 Sep 2007, 13:42) Service: AMG pantelimon La programare: "am voie sa stau langa masina" La receptie: "am voie sa stau langa masina" La seful de atelier: "NU". eu: "Pai mi s-a zis ca se poate." el: "eu zic ca NU" Pret: ulei castrol 5w40 - 120 lei filtre aer + ulei - 100 lei fara factura (platit in mana, mesterului) manopera - 57 lei (cu factura) Nașpa faza cu lăsatul lângă mașină. O fi pe bune treaba asta sau ai avut tu ghinion? Cred că avea vreo șustă sau vreo supărare mecanicul ăla. Observ că filtrul pentru dCi este destul de scump în serviceuri, pe la 800.000. În târg la Vitan se găsesc filtre de aer (și ulei) Mann pe la 300.000 la dCi. Cu tot cu filtrul de ulei ieșeai sub 500.000, la jumătate de preț. Eu zic că e o economie, pentru cine vrea să o facă. |
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cpetru @ 14 Sep 2007, 13:42) Service: AMG pantelimon La programare: "am voie sa stau langa masina" La receptie: "am voie sa stau langa masina" La seful de atelier: "NU". eu: "Pai mi s-a zis ca se poate." el: "eu zic ca NU" Eu in secunda 2 plecam de acolo cu tot cu masina. E chestie de principiu. Exista service-uri Dacia unde poti sta linistit langa masina. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Mai... eu tocmai am fost in service-ul respectiv si nu "prea" e voie sa stai linga masina, desi eu am reusit. Abia asteptam sa zica ceva de genul ca nu am voie la ce draci am in perioada asta tocmai din cauza defectului pentru care am fost. Eu zic ca daca "nu e voie", iau masina si plec, in mintea mea, asta inseamna ca au ceva de ascuns, iar daca nu au... Treaba cu "protectia muncii" sa i-o zica lu' "mutu". Oricum daca ii enervezi prea tare sigur nu-ti da voie linga masina. Baietii de la "electrică" sint OK si fara mofturi din astea!
|
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
Braveheart |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 285 Joined: 12 May 07 From: BT ![]() |
marius, la ce nervi ai tu cu masina asta..eu o vindeam de mult..pe bune..chiar daca ieseam in pierdere..
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
2006 Laureat The answer my friend is blowing in the wind
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cpetru @ 14 Sep 2007, 12:42) 12 sept: prima revizie (la 4 luni vechime) Service: AMG pantelimon Pret: ulei castrol 5w40 - 120 lei filtre aer + ulei - 100 lei fara factura (platit in mana, mesterului) manopera - 57 lei (cu factura) Ce tip de ulei e ala de e asa ieftin? Sau mai bine zis cati litri ai cumparat? |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 00:14 |