DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Lamuriri juridice, Accident circulatie

rtulea
post 21 Feb 2006, 12:41
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Ploiesti (Alba-Iulia)

Pe data de 10 02 06 am avut un accident de circulatie in care am fost eu vinovatul. Era in jurul orei 22 iar la un moment dat un caine mi-a sarit brusc in fata. Deoarece nu am realizat ca este un caine, acesta a sarit de pe trotuar in fata masinii la 0,5m, am pus frana brusca blocand rotile iar din cauza carosabilului umed masina a derapat si a intrat pe contrasens intrand in coliziune sub un unghi de 30 grade cu cealalta masina. Sensurile de circulatie erau despartite de linie intrerupta. In urma acestuia politia venita la locul faptei a luat declaratii martorilor a luat masuratorile de rigoare, am suflat in fiola si testul a fost negativ la fel si la proba de sange si ne-a invitat a doua zi la politie sa dam declaratie pe mine sotia mea celalalt conducator auto si fata acestuia. I-am dat o despagubire acestuia prin notar, iar in acel act se specifica faptul ca el nu mai are nici o pretentie de la mine, urmand ca masina lui sa-mi revina mie. Celalalt conducator mai trebuie sa mearga cu fiica lui, aceasta fiind minora 17 ani, sa dea declaratie la politie. Ranirile pe care le-am avut au fost minore, adica celalalt sofer are o zgarietura la tampla iar fiica acestuia are o luxatie la un deget.
Intrabari:
1. care este parcursul dosarului pana la finalizare si cam cat dureaza pana la pronuntarea NUP
2. care sunt "pedepsele" care se aplica in astfel de cazuri
3. sfaturi din partea dvs

Va multumesc.

--------------------
Dacia Logan sept 2006, Laureate 1,6 - PH-78-UTU
Do not try to forget your past, IT made you what you are!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AL
post 21 Feb 2006, 12:51
Post #2

Member

From: Bucuresti

recomand www.avocatnet.ro

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
rtulea
post 21 Feb 2006, 12:59
Post #3

Membru autentic

Multumesc pentru adresa ,"AL".

Poate mai sunt unii useri care au trecut prin asa ceva si pana primesc eu raspunsul de la ei, ma lamuresc si pe mine cam care ar fi situatia si la ce sa ma astept.

--------------------
+
costi
post 21 Feb 2006, 13:07
Post #4

Membru autentic

Din slabele mele cunostinte juridice NUP se da in urmariri penale.
Daca nu au fost victime, si nici beutura la cap, nu vad de ce e nevoie de urmarile penala.
Ceva imi scapa !

--------------------
DSN/SLZ
+
rtulea
post 21 Feb 2006, 13:13
Post #5

Membru autentic

Pai eu asa am inteles ca trebuie oricum sa trimita dosarul la judecator sau unde se trimite si dupa ce il citeste respectivul si constata ca nu au fost victime pune pe dosar NUP. Acum depinde si de definitia cuvantului "victima". Deoarece am avut pansate zgarieturile iar fata acestuia a avut degetul imobilizat deoarece a fost luxat. S-ar putea ca victima sa se numeasca orice pasager ranit, sau doar cel care a decedat. Nu stiu exact si de aia intreb si eu. Ca permisele noastre, adica al meu si al celuilalt conducator au fost retinute dar ni s-a dat in schimb dovada de circulatie si de reparatie, cu termen de 15 zile urmand ca dupa expirarea termenului sa le reannoim pentru perioade de 30 de zile.

--------------------
+
Asi
post 21 Feb 2006, 13:18
Post #6

Camaro SS

a patit o chestie un unchi..
mergea noapte in afara localitatii si merge in sens opus un biciclist pe contrasens.. (adica pe banda pe care mergea unchiu) il vede si semnalizeaza sa il depaseasca.. dar biciclistul se hotaraste sa treaca pe banda lui normala de mers.. pe partea dreapta.. si s-au intalnit la mijloc..
a dat despagubire fata de familia baitului.. care a cam decedat, si care a cam si baut. apoi tot not over.. ca apare politia si se autosesizeaza de omor din culpa.. corect pana aici.. apoi dupa despagubire.. tot proces cu familia baiatului.. a durat 1 an tot procesul .. cheltuieli cu kilogramul cu avocati and stuff pentru a stabili vina.. care a ajuns intr-un contradictoriu ciudat.. adica de accident e vinovat bicilistul dar de omor din culpa era acuzat unchiul meu.. concluzia a fost ca plateste despagubire si masina si-o face pe casco + anulat permis + 3ani cu suspendare. desi nu a fost gasit ca vinovat de accident.. ci cica nu ar fi adaptat viteza la conditiile de drum care desi nu au fost hotaratorare pentru evitarea accidentului erau importante pentru viata biciclistului.. ceva de genul daca mergea mai incet nu mai murea ala.. adica un fel de ... ca la romani.

nu ca nu mi-ar parea rau de acel biciclist.. intradevar a fost ceva .. adica totusi a murit cineva.. numa ca acel cineva era unu nehotarat, beat, tigan, intre localitati pe un DN fara far bec, sau orice luminat, care mergea pe contrasens.. cum sa conideri asta ??>? decat inconstienta.. iar apoi sare familionul in sus ca i-a omorat baitul si tot in procese o tinea... si se agata procesul de o oarecare depasire de viteza.. respectiv 110-120 fata de 100 cat e legal, + de o depasire pe linie continua deoarece cand a vrut sa depaseasca biciclistul care mergea pe contrasens.. a depasit axul drumului.. dar ce sa faci.. ca bicicleta se poate depasi si cand e banda continua.. dar cand ala se gandeste sa treaca pe banda lui in fata masinii.. WTF?

asadar am vazut cu ocazia asta cat de buna este logica la romani.. inca un pic si eram americanizati in procese.. ca numa la aia se mai debiteaza niste baliverne de sta mintea in loc.

--------------------
Mitsubishi/Mercedes Carisma/B-class 2003 1.9 DI-D/2007 200CDI - B 79 ASI/Bxxx
"Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
+
costi
post 21 Feb 2006, 13:19
Post #7

Membru autentic

Victime inseamna mortaciuni.
Daca este asa cred ca poate dura ceva timp data fiiund aglomeratia din judecaorii.
Imi pare rau dar mai mult nu stiu.
Poate ne spui tu cum a fost la final.
Bafta !

--------------------
DSN/SLZ
+
rtulea
post 21 Feb 2006, 13:27
Post #8

Membru autentic

Costi, esti sigur de ce spui, ca imi cam dai emotii. Adica pe dovada mea de circulatie scrie: ".......accident cu victime......". Dar nu prea stiu cum ar putea "victime=mortaciuni" sa dea declaratie la politie, ca doar ne-am prezentat toti sa dam declaratii la politie si acestea au fost puse la dosar.

"Asi"

Despre partea cu despagubirile m-am inteles cu omul respectiv, am fost la notar si i-am dat 15 mil si el a dat declaratie ca nu mai are alte pretentii de la mine. Am spus ca toti am suferit doar escoriatii superficiale si contuzii, nimeni nu a fost internat sau altceva, asa ca nu vad ce rost ar mai avea un proces.

Edit

V-as ruga sa-mi dati doar informatii cat de cat credibile ca sa stiu cam care ar fi pasii deoarece este primul meu accident, si ultimul sper, si nu prea stiu care este mersul "femeii oarbe" in romania.

This post has been edited by rtulea: 21 Feb 2006, 13:30

--------------------
+
WUB
post 21 Feb 2006, 13:36
Post #9

Membru incepator

Daca in urma unui accident s-a ajuns la spital ls urgenta chiar si pt o unghie rupa ..spitalul anunta politia . Din acest moment se face dosar care trebuie sa contina, declaratiile martorilor, declaratiile soferilor, poze de l alocul accidentului, masuratori. Dupa ce se tremina perioada de documentare dosarului i se da propunere de NUP sau de UP si se trimite la judecatorie. Aici un judecator analizeaza intreg dosarul si claseaza dosarul ca NUP sau te cheama ca inculpat si urmeaza un proces in urma caruia se stabilesc masuri ( luare carnet, puscarie ..etc). Daca se da NUP atunci se trimite acasa o instiintare cu care te prezinti la politie ca sa iti ridici permisul ( in cazul in care ti-a fost retinut, foarte probabil si ai circulat cu dovada). Toata operatia dureaza cam 10-12 luni din cauza efectivelor putine care sunt si la politie dar si la judecatorie.

Te poti astepta si la un proces civil din partea celuilalt conducator in cazul in care doreste despagubiri materiale de la tine.

This post has been edited by WUB: 21 Feb 2006, 13:38

--------------------
ARR NXT 2002
+
afh
post 21 Feb 2006, 13:50
Post #10

!!!!

ca să ai proces penal trebuie să facă victima plângere prealabilă la poliție. dacă te-ai înțeles cu victima este totul ok.

--------------------
toyota corolla sedan 2010
nu face niciodată ceva pentru prima oară!
+
Dodone
post 21 Feb 2006, 13:57
Post #11

membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)

From: Timisoara

RTULEA suna-ma daca vrei la 0723.281038.

--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
Asi
post 21 Feb 2006, 14:16
Post #12

Camaro SS

QUOTE(afh @ 21 Feb 2006, 13:50)
ca să ai proces penal trebuie să facă victima plângere prealabilă la poliție. dacă te-ai înțeles cu victima este totul ok.
*

chestia asta se autosesizeaza
da se duce ixulescu la spital ca m-a faultat unu cu masina da nu-i bai ca-l cunosc.. ne intelegem sau ce mai zice ixulescu.. chestia asta se autosesizeaza cu ei stiu ce.. vatamare corporala.. etc..

--------------------
"Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
+
rtulea
post 21 Feb 2006, 14:18
Post #13

Membru autentic

Dupa cum am mai spus, eu am fost cu omul la notar unde am facut o hartie prin care eu i-am dat 15 milioane despagubire si el a spus ca nu mai are nici o pretentie de la mine, adica notarul a scris in hartia aia ca omul nu mai are nici o pretentie. Banuiesc ca asta are valoare in fata unui judecator. El o reprezinta si pe fata lui deoarece aceasta nu are inca 18 ani.

"dodone" daca vrei putem vorbi si pe mess, acum nu prea mai am "marunti" sa stau sa vorbesc la tel ca am cheltuit o gramada.

Adresa mea de messenger este: rtulea@yahoo.com.

This post has been edited by rtulea: 21 Feb 2006, 14:22

--------------------
+
afh
post 21 Feb 2006, 14:25
Post #14

!!!!

pt vătămare corporală fără urmări grave, cum este aceasta, e nevoie de plângere prealabilă făcută la poliție în termen de două luni de la data la care s-a produs accidentul dacă victima cunoaște făptuitorul.
doar dacă vătămarea necesită peste 60 de zile de îngrijiri medicale poliția se sezisează din oficiu. atenție noțiunea de zile de îngrijiri medicale nu are sensul din vorbirea obișnuită, ci reprezintă un criteriu de apreciere a gravității vătămării. nr de zile se stabilește de medicul legist.
din ce ai spus tu aici se pare că intenția victimei este de a nu face plângere.

--------------------
+
ovidiusoft
post 21 Feb 2006, 14:36
Post #15

Membru de sub patura

Din limitatele mele cunostinte, faptul ca te-ai inteles cu victima inseamna ca pe linie civila s-a terminat - omul a fost despagubit. Acum insa este posibil (separat de victima) ca si statul sa vrea sa platesti cumva, adica permis suspendat, amenda, etc. Parerea mea este ca nu o sa se lase cu UP, ci cu permisul suspendat. Oricum, bine ca nu s-a lasat cu victime, fiarele se repara, permisul se recupereaza.

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
rtulea
post 21 Feb 2006, 14:46
Post #16

Membru autentic

Pai nu vad de ce ar vrea statul asa ceva. Eu nu am incalcat nici o regula de circulatie, nu aveam viteza, nu am trecut peste linie continua, nu aveam viteza, nu am provocat accidentul intentionat, masinile au iesit OK la verificarea tehnica facuta cu politistul langa masinile duse la o statie ITP. Din cate am inteles este posibil sa primesc o amenda contraventionala si doar atat. Dar vorba ta, bine ca a fost doar atat si nimeni nu are nimic.

--------------------
+
afh
post 21 Feb 2006, 15:07
Post #17

!!!!

QUOTE(rtulea @ 21 Feb 2006, 14:46)
Pai nu vad de ce ar vrea statul asa ceva. Eu nu am incalcat nici o regula de circulatie, nu aveam viteza, nu am trecut peste linie continua, nu aveam viteza, nu am provocat accidentul intentionat, masinile au iesit OK la verificarea tehnica facuta cu politistul langa masinile duse la o statie ITP. Din cate am inteles este posibil sa primesc o amenda contraventionala si doar atat. Dar vorba ta, bine ca a fost doar atat si nimeni nu are nimic.
*

ai intrat pe contrasens, deci ai încălcat o regulă de circulație. nu contează că ai intrat neintenționat, tot ești în culpă.

--------------------
+
Asi
post 21 Feb 2006, 15:08
Post #18

Camaro SS

chestia cu neadaptarea vitezei la conditiile de drum sigur ti-o baga.. adica vro 30ron in 48 de ore.. (minimul), si tot pe tine te scoate de vinovat deproducerea accidentului dar care se va lasa doar cu amenda daca politia il considera accident usor soldat doar cu avarii fara sa se trezeasca unghia cuiva ca il doare...

ca fapt divers acum cateva luni a intrat un destept intr-un laguna care l-a proiectat in mine.. ala care a intrat avea o dacie din 92.. un harb.. s-a facut praf .. inculpatu' avea ditamai vanataia pe frunte de la volan.. ala la politie a declarat ca e bine si dupa ce am scapat de la politie m-a rugat pe mine daca pot sa-l las mai aporape de bucuresti (eram prin voluntari) ca masina lui e cam distrusa si sa ajunga si el la spital.. ca daca declara ca vrea la spital omu de la bun inceput desi era si vinovat iesea mai naspa pentru el ca existau vatamari sau ma rog.. ce se zice cand e vorba si de persoane..

--------------------
+
b64chr
post 21 Feb 2006, 15:39
Post #19

Moderator incepator

Group: Moderatori
From: Buzias, Timis

Nu inteleg ceva. De ce i-ai dat 15 milioane? Nu ai RCA?
In ce priveste afirmatia ta ca nu ai incalcat nici o regula de circulatie aberezi la greu. Faptul ca era linie intrerupta iti dadea dreptul sa faci o depasire, nu sa intri pe contrasens intr-o masina. Daca viteza era adaptata la conditiile de drum de ce o frana te-a aruncat pe contrasens?
Tu esti raspunzator din 3 puncte de vedere:
1. In fata statului, fiindca ai incalcat regulile de circulatie si ai provocat accident.
2. In fata victimelor pentru ranile provocate (inteleg ca sunt superficiale si o sa scapi usor).
3. In fata proprietarului masinii pentru dauna provocata. Inteleg ca ai rezolvat-o platind bani, dar nu inteleg de ce nu ai folosit RCA.

LE. De unde stii ca ranile suferite de victime sunt superficiale? Esti medic? Ai consultat pasagerii? Daca vreunul din pasagerii din masina ta sau din cea lovita are vreo lovitura la cap, care nu se vede dar are urmari?

This post has been edited by b64chr: 21 Feb 2006, 15:44

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Skoda Octavia 2009
+
rtulea
post 21 Feb 2006, 16:29
Post #20

Membru autentic

Ba da am RCA, dar i-am dat omului ca sa nu mai deschida proces pentru daune morale sau alte prostii deastea.
Frana m-a aruncat pe contrasens pentru ca (,) carosabilul era acoperit de lapovita sau ce naiba era, accidentul s-a produs pe data de 10.02 pe la ora 21:45 iar tocmai atunci au fost ninsori si soseaua era oarecum uda. In momentul in care am pus frana rotile s-au blocat si masina a derapat cum a vrut ea.
Ranile stiu ca sunt superficiale pentru ca am fost toti dusi la spital unde s-au facut investigatii, radiografii si ce au mai facut doctorul si ne-a trimis pe toti acasa, nimeni nu a ramas internat si la nimeni nu s-a eliberat certificat medical.

Eu nu spun ca nu sunt vinovat de accident si nu incerc sa ma disculp de ceea ce am facut, vreau doar sa stiu care sunt pasii ce urmeaza in asa ceva deoarece nu stiu.

--------------------
+
costi
post 21 Feb 2006, 16:40
Post #21

Membru autentic

Pai stai linistit ca sa spun asa.
Din cite ne-ai povestit a fost un accident fara urmari grave si alea care au fost s-au rezolvat.
Lasa dosarul sa-si urmeze cursul (nu stiu daca poti angaja un avocat sa se ocupe de el) si te anunta ei.
Va trebui sa ia rabdare insa, cred ca va lua muuuuuulte luni.

--------------------
DSN/SLZ
+
b64chr
post 21 Feb 2006, 16:45
Post #22

Moderator incepator

Group: Moderatori
From: Buzias, Timis

Pai spuneai ca masina iti revine tie (epava), de aia am dedus ca i-ai dat pentru masina. Daca i-ai dat pentru daune morale, ok, esti un mare om si un mare caracter.

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Skoda Octavia 2009
+
tarzy
post 21 Feb 2006, 16:47
Post #23

aroist

eu stiam ca "penal" se face doar daca victima are mai mult de un numar de zile spitalizare (60 parca)

nu cred ca este cazul tau.

sfatul meu este (chair daca nu-i cel mai ortodox) sa vorbesti cu politistul care "instrumenteaza" cazul.

probabil ca acum ai permisul suspendat, nu-i nici o pba, poti merge cu "dovada" pana se rezolva cazul.

eu am avut un "eveniment" cu o caruta pe drum european, bineinteles ca nu a contat deloc faptul ca pe DE nu au ce cauta carutele, asa ca subsemnatul si-a reparat masina, a dat spaga la doctor ptr opearera carutasului, a dat spaga la carutas da ... dupa vre-o 3 luni a primit NUP.

PS: RCA-ul a reparat caruta

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
pastrama
post 22 Feb 2006, 01:07
Post #24

scursura umana

From: Ct

Rtulea, parerea mea este ca nu ar trebui sa-ti faci griji. Singura problema este ca parcursul dosarului o sa fie cam lung si o sa stai cu stresu pe cap ceva vreme. Daca in urma accidentului nu a murit nimeni si cei accidentati din cauza ta nu mai au nici o pretentie, totul ar trebui sa fie in regula...asta din punct de vedere penal. In legatura cu permisul si eventuale amenzi de circulatie...nu stiu.
Io am avut acum ceva timp un accident in care am lovit un mosneag...a stat in spital, s-a chinuit si balarii d-astea. Oricum nu a fost vina mea dar atunci am vazut si io cum sta treaba in cazuri d-astea.
Deci, daca victima nu are nici o pretentia si nici nu a stat in spital nu stiu cate zile, tu nu ai ce sa patesti.
Bafta!!!

--------------------
Tedei - -
+
rtulea
post 22 Feb 2006, 08:41
Post #25

Membru autentic

Pai asta fac acum, merg pe dovada de 15 zile iar la expirarea ei ma duc sa imi dea alta pentru 30 de zile si tot asa pana la solutionarea cazului. Evident ca sunt constient ca politistul o sa-mi dea o amenda, dar mi se pare normal. Bine ca a fost numai atat si nimeni nu a patit nimic. Ce i-am dat omului au fost daune morale si de aceea am fost la notar ca sa fie totul legal. Omul a spus ca de banii care i-am dat si cu ce ii mai da asigurarea o sa-si cumpere o masina iar cea a lui o sa-mi revina mie si din vanzarea masinii lui si a mea o sa-mi mai scot o parte din cheltuieli.

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si lamuriri.

--------------------
+
bertro
post 22 Feb 2006, 08:45
Post #26

Membru dezmembrat

From: IASI, rumenia

mai rar asa oameni, pe bune. altii ar fi incercat sa te faca de bani si dupa ce le-ai dat alea 15 milioane.

--------------------
DACIA Nova GT - xx xx XXX
posesor de DrACIA NOVA GT
+
rtulea
post 22 Feb 2006, 08:50
Post #27

Membru autentic

Poate imi spui si cum ca sa stiu sa ma feresc. Dar daca omul a specificat in hartia notariala ca nu mai are nici un fel de pretentii mai poate sa ceara pe urma ceva?

--------------------
+
bertro
post 22 Feb 2006, 09:06
Post #28

Membru dezmembrat

From: IASI, rumenia

pai eu nu vreau sa te sperii, mai ales ca in cazult tau se pare ca ai dat de un om cu bun simt (iti garantez eu ca altul nu se oferea sa-ti dea tie epava.). dar teoretic vorbind orice hartie notariala poate fi atacata. si asta nu o spun eu de pe pereti, mi-au spus-o si mie persoane cu ceva ani de practica juridica in spate cand am avut de intocmit un contract. Mai povestea cineva pe aici un caz in care a accidentat un betivan, ala s-a sculat si a zis ca n-are nimic, ca mai apoi sa-l caute pe acasa dupa bani. Oricum, nu cred ca ai de ce sa te ingrijorezi.

This post has been edited by bertro: 22 Feb 2006, 09:06

--------------------
DACIA Nova GT - xx xx XXX
posesor de DrACIA NOVA GT
+
rtulea
post 22 Feb 2006, 11:00
Post #29

Membru autentic

Stiti cumva si care ar cam fi "pedeapsa" pentru asa ceva? Tinand cont de faptul ca nimeni nu a avut zile de spitalizare.

--------------------
+
tarzy
post 22 Feb 2006, 11:14
Post #30

aroist

daca nu este "penal" - si nu prea are cum sa fie fara spitalizare (atentie - zile de spitalizare <> de zile de internare efectiva - le acorda (numara) domnul doctor) atunci in cel mai rau caz o sa ai o amenda administrativa + suspendare permis.

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th July 2025 - 01:28
Forum Renault