DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Kilometraj dat inapoi?

viocardu-speed
post 28 Feb 2006, 21:29
Post #31

Membru incepator

Group: Members

Mosule uita te pe cartea de service a masinii (daca are) si vezi unde a facut reviziile ;te duci mataluta pana acolo la respectivele dai o ciocolata la doamna de la calculator iti zice cand a fost ultima oara masina acolo si cati km avea (asta daca esti norocos sa fie o dama acolo).
Daca nu intrebi proprietarul incerci sa l tragi de limba unde a fost pe la ce service cu ea si te interesezi pe acolo.
Normal cand masina intra intr-un service autorizat i se noteaza km(asta daca or fi fost reali la vremea respectiva....)
La noi in tara abia acum incepe sa se lege o baza de date pentru masini-----la Renault- Nissan de anul trecut au o baza de date ELECTRONICA cu toate masinile care intra in service rile lor cu absolut toate datele masinii dar ca sa poti sa aflii ceva trebuie sa te duci la ei acolo sa vb cu cine se ocupa de treaba asta(poti incerca sa vezi daca masina asta a fost vreodata pe la ei cine stie din ce te miri ce probleme).
As vrea sa vad in Romania dar nu cred curand pe la toate serviceurile la fel.
Afara de ex in Austria (adica chiar acum 3 sapt) am fost cu cineva si a vrut sa cumpere o masina dintr un parc auto (omul se pricepea ) ; s a uitat la motor a notat repede seriile si dupa ce am plecat de acolo ; am sunat la reprezentanta Nissan ,pentru ca asta voia sa cumpere ,si ne au spus absolut tot despre masina.(mentionez prietenul meu stia foarte bine germana ).
Aici in Romania mai asteptam.
Oricum mai ai o sansa sa vezi cu aproximatie :te uiti pe certificatul de inmatriculare unde a facut ultima sau toate cele 2 -3 inspectii tehnice ,vezi unde se afla acele locatii,te duci acolo ,dai 1-2-3-4-5-6- etc beri (fara numar) respectivului de acolo si afli km care ii avea masina cand a fost acolo.
In principiu daca inspectia a fost facuta de cel putin un an ,banuiesc ca la vremea respectiva vanzatorul nu se gandea ca vinde masina si ai sanse de 50% ca inspectorul sa fi aflat si sa fi notat km reali ai masinii.
CAM ASTA POTI SA FACI IN ROMANIA--- BAFTA

--------------------
dacia super nova - PH 98 AXV
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
stoianco
post 28 Feb 2006, 22:28
Post #32

Membru

Personal consider ca cel mai important la o masina sunt conditiile in care fac Km si nu nr. efectivi de Km... eu prefer o masina ce are la 100K km reali pe autostrada decat una cu 30K reali in Bucuresti...

Cea cu 100K Km nu are nimic deosebit la frane, ambreiaj, motor...pe cand cea cu 30K, abreiajul este muncit, la fel si frana, ca sa nu mai zic de regimul de mers la temperatura ridicata din perioadele toride de vara...Spuneti-mi si mie cati fac schimbul de ulei la 7500 Km daca merg cu masina numai prin Buc (regim greu), asa cum scrie prin cartile de intretinere?

Ca si caz extrem...parca era cineva pe aici care a schimbat placutele la SN pe la 60K ca doar de... facea omul mii de Km pe autostrazi pe afara si normal ca nu aparea uzura...

--------------------
Dacia Logan PRESTIGE 2006
+
Dic
post 1 Mar 2006, 13:22
Post #33

Membru

From: Bucuresti

QUOTE(stoianco @ 1 Mar 2006, 00:28)
Spuneti-mi si mie cati fac schimbul de ulei la 7500 Km daca merg cu masina numai prin Buc (regim greu), asa cum scrie prin cartile de intretinere?
*

Intr-adevar la nici una din DSN-urile mele (rulate 90% in Bucuresti) nu am schimbat uleiul la 7500 Km. Toate schimburile au fost facute undeva intre 4500Km - 6000Km. Adica la fiecare schimb de filtre aer si benzina la 10.000Km-12.000Km (desi in carte scrie de 20.000Km) au fost cate 2 schimburi de ulei si filtru. Iar ca sa economisesc bani, de mult nu mai merg la service nici macar pentru schimbat placute frana, lichid frana, antigel sau bujii; asa ca stampilele din cartea tehnica sunt relative (la mine lipsesc cu desavarsire desi masinile au lichidele si filtrele schimbate mai devreme decat scrie in cartea service).

Oricum intrebarea are sens pentru masinile alergate in oras (de firme, taximetrie sau scoala), unde 30.000km se fac in cateva luni, maxim un an.

--------------------
Dacia DSN Rapsodie x 2 2001
+
DragosP
post 1 Mar 2006, 13:57
Post #34

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

OK, am priceput și am învățat cu toții câte ceva.
Până la dorința expresă a inițiatorului topicului, aici se închide...

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
2 Pages < 1 2
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 03:39
Forum Renault