DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> vibratii lanturi

bakunin9
post 25 Dec 2003, 00:03
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Azi am reusit sa plec din spatele blocului numai dupa ce mi-am amintit ca am si niste lanturi in portbagaj. Dupa ce am ajuns pe Mihai Bravu circulam victorios, ma simteam "regele soselelor" icon_twisted.gif , totusi am observat ca sunt altii care au lanturi si care mergeau cu viteza mai mare decat mine fara probleme.
La mine peste 30 la ora deja zbarnaie masina, asa ca ma limitez la "sub". Sunt tip scarita. E normal sa vibreze masina la o astfel de viteza, cu lanturi?

--------------------
Dacia Supernova Confort - B-18-XML
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
asarban
post 25 Dec 2003, 11:43
Post #2

Membru autentic

Group: Banned

tre sa mai le strangi un pic!
Dar e normal sa vibreze!
Cu lanturile nu merge mai sus de 30 ca iti belesti cauciucurile/jentile/articulatiile!

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
bakunin9
post 25 Dec 2003, 12:27
Post #3

Membru incepator

Aha ... ma gandeam eu ca e legat de cat de stranse sunt. O sa incerc sa le mai strang, desi deja mi-am rupt mainile in ele sad.gif.
Nu am de gand sa merg cu viteza mai mare, dar mi-era teama pt masina smile.gif.

--------------------
Dacia Supernova Confort - B-18-XML
+
Adrian
post 25 Dec 2003, 21:58
Post #4

Membru incepator

From: Brasov

un aspect de luat in seama este si presiunea din pneuri pentru ca in momentul in care montezi lanturi presiunea trebuie scazuta macar la 1.8.
altfel apar vibratii puternice si mai distrugi si cauciucurile.

--------------------
Renault Megane Sedan 1,6 16v 2005 Privilege
BV 99 DYK
+
bogdan_o
post 25 Dec 2003, 23:35
Post #5

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Tot ca sfat, pe zapada e bine ca presiunea din pneuri sa fie mai mica chiar daca nu sunt montate lanturi. Se merge mult mai bine si nu derapeaza atat de des. Nasol e ca sufera articulatiile si se uzeaza mai repede cauciucul.

bakunin9: "totusi am observat ca sunt altii care au lanturi si care mergeau cu viteza mai mare decat mine fara probleme."
Maniaci se gasesc tot timpul. Am avut treaba astazi la Muncii si desi se mergea greu de tot am vazut masini care depaseau pe linia de tramvai. Toate masinile mergeau cu 30-40 km/h in coloana si aia depaseau ca nebunii...

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
dragOn
post 25 Dec 2003, 23:49
Post #6

Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza)

Toate masinile mergeau cu 30-40 km/h in coloana si aia depaseau ca nebunii...

Or fi ajuns toți acasă așa cum au plecat???

--------------------
VOLKSWAGEN PASSAT TDi 131CP/2002 - B xx UEX
Never drive faster then your angel can fly !!!
+
Adrian
post 26 Dec 2003, 00:11
Post #7

Membru incepator

From: Brasov

cu siguranta ca nu icon_twisted.gif

--------------------
Renault Megane Sedan 1,6 16v 2005 Privilege
BV 99 DYK
+
asarban
post 26 Dec 2003, 08:58
Post #8

Membru autentic

un aspect de luat in seama este si presiunea din pneuri pentru ca in momentul in care montezi lanturi presiunea trebuie scazuta macar la 1.8.  

Nu-i chiar asa!
Pe prospectul lanturilor zice ca gumele tre sa aiba presiunea nominala!
Plus ca p frig oricum aerul se comprima!

--------------------
+
B-26-JDR
post 17 Jan 2004, 17:15
Post #9

Membru incepator

Deci, problema cu lanturile. Cu lanturi dragii mei se poate circula si cu 100 km/h ! Ganditi-va cum e sa mergi la drum lung cu Mertzu care are tractiunea pe spate ? Eu unu am mers si va zic: nici un zgomot.E clar ca lanturile pe care le aveti sunt de proasta calitate sau ieftine .... Eu unul mi-am cumparat lanturi din targ model din ala cu romburi dar nasol a fost ca nu erau dimensiunea mea.... Erau mai mari. Si m-am trezit cu ele pe dinafara rotii ! Am cumparat altele pe care scria 50, cele de 40 fiind de Matiz si nu mai fac zgomot. Model scarita. Ai grija ca tu spuneai ca daca treci de 30 fac zgomot. Nici eu nu am crezut dar sa stii ca acel cauciuc pe care il folosesti drept incuietoare, il gresezi cu niste vaselina si dupa aia tragi frate de el pana iti ies ochii, si nu se mai aude nici un zgomot. Parerea mea este sa ne luam masini cu ABS, rezolva i proportie de 150 la suta problema lanturilor, si niste cauciucuri mai acatarii gen Good Year sau Michelin. Io am ramas cu Montana din dotare cu care am 31,000 km, si ma descurc fara probleme !

--------------------
Zambeste ! Maine va fi mai rau !
+
Liviu
post 17 Jan 2004, 20:50
Post #10

expat naiv

From: Peste gard

Parerea mea este sa ne luam masini cu ABS, rezolva i proportie de 150 la suta problema lanturilor .....

Tu iti pui lanturi ca sa POTI FRANA sau ca sa POTI MERGE ???? Ca eu nu am inteles icon_twisted.gif

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
B-26-JDR
post 17 Jan 2004, 22:05
Post #11

Membru incepator

Hm, eu pun lanturi si ca sa pot frana si ca sa merg repede. Treaba e ca daca iti iei nishte cauciucuri de firma si o masinuta cu ABS mergi cu super viteza si nici nu aluneci ! (P.S. si tractiunea sa fie pe fatza)

--------------------
+
asarban
post 18 Jan 2004, 10:53
Post #12

Membru autentic

Cu lanturi dragii mei se poate circula si cu 100 km/h !

Preambul
Inca de cand s-a infiintat forumul am facut gat fata de acele fersoane care scriu ca sa se afle in treaba sau doar ca sa para mai destepte decat evident nu sunt!

Orice fel de lanturi ai avea, de orice natie si oriunde ar fi fabricate, ele au un singur rol: sa readuca tractiunea acolo unde cauciucurile normale nu mai au,
Adica: pui lanturile atunci cand nu mai poti merge doar cu cauciucul normal (SI MA REFER LA CAUCIUCURI DE IARNA, NU LA SLICK-URI!)

Iata ce putem gasi pe site-uri despre snow chains pe net:

When everything checks out, proceed cautiously. If you've bothered to install chains in the first place, you're admitting that the driving conditions are hazardous. Never exceed 40 miles per hour when driving with snow chains. Give yourself at least twice the distance as usual between your car and the car in front of you. Anticipate your stops, corners, and turns--avoid making sudden movements.

Asta asa...apropo de lanturi ieftine....din cate vad si alea scumpe tot asa tre conduse...hmmm...."Asa face toate"

--------------------
+
FLEX
post 18 Jan 2004, 11:21
Post #13

Membru autentic

Dupa ce montezi lanturile, mergi cca. 2 km si apoi le mai stringi, intre timp s-au asezat si ele pe cauciuc.
In general, producatorii lanturilor sau masinilor specifica si viteza maxima cu care poti circula cu ele montate, cam maxim 50km/h; e oricum aberant sa circuli cu viteza asta cu lanturi, daca poti atinge astfel de viteze, e clar ca merge si fara (asta doar daca cauciucurile nu sint extrem de uzate)
Lanturile sint un echipament util in conditii extreme, in conditii cit de cit apropiate de suportabil devin chiar periculoase.
Am ramas masca atunci cind am vazut pe DN1, curat ca in palma, in ziua de 25.12.2003 o Dacia Nova care rula pe asfalt cu 90km/h, fiind ECHIPATA CU LANTURI; sint multi sinucigasi pe sosea ... parerea mea ... ala nu mai rula pe cauciuc, din cauza fortei centrifuge lanturile faceau un fel de aureola in jurul cauciucurilor, daca era pus in situatia de a frina brusc modifica peisajul!

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
B-26-JDR
post 18 Jan 2004, 14:07
Post #14

Membru incepator

asarban, Bine frate ia-ti un un BMW si du-te pe timp de iarna la munte ! Sa vedem cum vei circula tu fara lanturi pana la prima curba pe care oricum o luai cu 20 km/h ! Dar, esti mai destept: iti iei DACIE ! Stii ce ! Uite propun ca la urmatoarea zapada sa faci un test cu mine mergem impreuna cu prietenul meu cu 100 h si sa vedem cum stam cu lanturile !

--------------------
+
DSops
post 18 Jan 2004, 18:17
Post #15

Membru autentic

From: Timisoara

Si eu am o masina, MASINA, nu ca voi astia saracii de pe forum, i-am pus lanturi comanda speciala din aur aliat cu platina si incrustat cu diamante, sa vada lumea ce am eu si ma dau in lanturi in fiecare seara pe centru cu 300 pe ora fie iarna fie vara, sa moara prostii de invidie.

--------------------
Melg cu tutu la plimbale
Pe unde-i gloapa mai male.
+
B-26-JDR
post 18 Jan 2004, 19:04
Post #16

Membru incepator

... nu pot sa ma abtin ! Trebuie sa combin mesageria !

Si eu am o masina, MASINA, nu ca voi astia saracii de pe forum, i-am pus lanturi comanda speciala din aur aliat cu platina si incrustat cu diamante, sa vada lumea ce am eu si ma dau in lanturi in fiecare seara pe centru cu 300 pe ora fie iarna fie vara, sa moara prostii de invidie.

Si raspuns !

Preambul 
Inca de cand s-a infiintat forumul am facut gat fata de acele fersoane care scriu ca sa se afle in treaba sau doar ca sa para mai destepte decat evident nu sunt! 

icon_mrgreen.gif

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th May 2025 - 01:30
Forum Renault