vibratii lanturi
![]() ![]() ![]() |
vibratii lanturi
bakunin9 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 15 November 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Supernova Confort
- B-18-XML
|
|||
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
tre sa mai le strangi un pic!
Dar e normal sa vibreze! Cu lanturile nu merge mai sus de 30 ca iti belesti cauciucurile/jentile/articulatiile! |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
bakunin9 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 15 November 02 From: Bucuresti ![]() |
Aha ... ma gandeam eu ca e legat de cat de stranse sunt. O sa incerc sa le mai strang, desi deja mi-am rupt mainile in ele
![]() Nu am de gand sa merg cu viteza mai mare, dar mi-era teama pt masina ![]() |
--------------------
Dacia
Supernova Confort
- B-18-XML
|
|
Adrian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 7 March 03 From: Brasov ![]() |
un aspect de luat in seama este si presiunea din pneuri pentru ca in momentul in care montezi lanturi presiunea trebuie scazuta macar la 1.8.
altfel apar vibratii puternice si mai distrugi si cauciucurile. |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1,6 16v
2005 Privilege BV 99 DYK
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Tot ca sfat, pe zapada e bine ca presiunea din pneuri sa fie mai mica chiar daca nu sunt montate lanturi. Se merge mult mai bine si nu derapeaza atat de des. Nasol e ca sufera articulatiile si se uzeaza mai repede cauciucul.
bakunin9: "totusi am observat ca sunt altii care au lanturi si care mergeau cu viteza mai mare decat mine fara probleme." Maniaci se gasesc tot timpul. Am avut treaba astazi la Muncii si desi se mergea greu de tot am vazut masini care depaseau pe linia de tramvai. Toate masinile mergeau cu 30-40 km/h in coloana si aia depaseau ca nebunii... |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
dragOn |
![]()
|
![]() Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza) Group: Members Posts: 692 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Toate masinile mergeau cu 30-40 km/h in coloana si aia depaseau ca nebunii... Or fi ajuns toți acasă așa cum au plecat??? |
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
- B xx UEX Never drive faster then your angel can fly !!!
|
|
Adrian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 70 Joined: 7 March 03 From: Brasov ![]() |
cu siguranta ca nu
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1,6 16v
2005 Privilege BV 99 DYK
|
|
asarban |
![]()
|
QUOTE un aspect de luat in seama este si presiunea din pneuri pentru ca in momentul in care montezi lanturi presiunea trebuie scazuta macar la 1.8. Nu-i chiar asa! Pe prospectul lanturilor zice ca gumele tre sa aiba presiunea nominala! Plus ca p frig oricum aerul se comprima! |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
B-26-JDR |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 12 April 03 From: Bucuresti ![]() |
Deci, problema cu lanturile. Cu lanturi dragii mei se poate circula si cu 100 km/h ! Ganditi-va cum e sa mergi la drum lung cu Mertzu care are tractiunea pe spate ? Eu unu am mers si va zic: nici un zgomot.E clar ca lanturile pe care le aveti sunt de proasta calitate sau ieftine .... Eu unul mi-am cumparat lanturi din targ model din ala cu romburi dar nasol a fost ca nu erau dimensiunea mea.... Erau mai mari. Si m-am trezit cu ele pe dinafara rotii ! Am cumparat altele pe care scria 50, cele de 40 fiind de Matiz si nu mai fac zgomot. Model scarita. Ai grija ca tu spuneai ca daca treci de 30 fac zgomot. Nici eu nu am crezut dar sa stii ca acel cauciuc pe care il folosesti drept incuietoare, il gresezi cu niste vaselina si dupa aia tragi frate de el pana iti ies ochii, si nu se mai aude nici un zgomot. Parerea mea este sa ne luam masini cu ABS, rezolva i proportie de 150 la suta problema lanturilor, si niste cauciucuri mai acatarii gen Good Year sau Michelin. Io am ramas cu Montana din dotare cu care am 31,000 km, si ma descurc fara probleme !
|
-------------------- Zambeste ! Maine va fi mai rau !
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
QUOTE Parerea mea este sa ne luam masini cu ABS, rezolva i proportie de 150 la suta problema lanturilor ..... Tu iti pui lanturi ca sa POTI FRANA sau ca sa POTI MERGE ???? Ca eu nu am inteles ![]() |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
B-26-JDR |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 12 April 03 From: Bucuresti ![]() |
Hm, eu pun lanturi si ca sa pot frana si ca sa merg repede. Treaba e ca daca iti iei nishte cauciucuri de firma si o masinuta cu ABS mergi cu super viteza si nici nu aluneci ! (P.S. si tractiunea sa fie pe fatza)
|
|
|
asarban |
![]()
|
QUOTE Cu lanturi dragii mei se poate circula si cu 100 km/h ! Preambul Inca de cand s-a infiintat forumul am facut gat fata de acele fersoane care scriu ca sa se afle in treaba sau doar ca sa para mai destepte decat evident nu sunt! Orice fel de lanturi ai avea, de orice natie si oriunde ar fi fabricate, ele au un singur rol: sa readuca tractiunea acolo unde cauciucurile normale nu mai au, Adica: pui lanturile atunci cand nu mai poti merge doar cu cauciucul normal (SI MA REFER LA CAUCIUCURI DE IARNA, NU LA SLICK-URI!) Iata ce putem gasi pe site-uri despre snow chains pe net: When everything checks out, proceed cautiously. If you've bothered to install chains in the first place, you're admitting that the driving conditions are hazardous. Never exceed 40 miles per hour when driving with snow chains. Give yourself at least twice the distance as usual between your car and the car in front of you. Anticipate your stops, corners, and turns--avoid making sudden movements. Asta asa...apropo de lanturi ieftine....din cate vad si alea scumpe tot asa tre conduse...hmmm...."Asa face toate" |
|
|
FLEX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 570 Joined: 14 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Dupa ce montezi lanturile, mergi cca. 2 km si apoi le mai stringi, intre timp s-au asezat si ele pe cauciuc.
In general, producatorii lanturilor sau masinilor specifica si viteza maxima cu care poti circula cu ele montate, cam maxim 50km/h; e oricum aberant sa circuli cu viteza asta cu lanturi, daca poti atinge astfel de viteze, e clar ca merge si fara (asta doar daca cauciucurile nu sint extrem de uzate) Lanturile sint un echipament util in conditii extreme, in conditii cit de cit apropiate de suportabil devin chiar periculoase. Am ramas masca atunci cind am vazut pe DN1, curat ca in palma, in ziua de 25.12.2003 o Dacia Nova care rula pe asfalt cu 90km/h, fiind ECHIPATA CU LANTURI; sint multi sinucigasi pe sosea ... parerea mea ... ala nu mai rula pe cauciuc, din cauza fortei centrifuge lanturile faceau un fel de aureola in jurul cauciucurilor, daca era pus in situatia de a frina brusc modifica peisajul! |
--------------------
Daewoo Matiz
Fiat 600D "Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
|
|
B-26-JDR |
![]()
|
asarban, Bine frate ia-ti un un BMW si du-te pe timp de iarna la munte ! Sa vedem cum vei circula tu fara lanturi pana la prima curba pe care oricum o luai cu 20 km/h ! Dar, esti mai destept: iti iei DACIE ! Stii ce ! Uite propun ca la urmatoarea zapada sa faci un test cu mine mergem impreuna cu prietenul meu cu 100 h si sa vedem cum stam cu lanturile !
|
|
|
DSops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 663 Joined: 20 November 02 From: Timisoara ![]() |
Si eu am o masina, MASINA, nu ca voi astia saracii de pe forum, i-am pus lanturi comanda speciala din aur aliat cu platina si incrustat cu diamante, sa vada lumea ce am eu si ma dau in lanturi in fiecare seara pe centru cu 300 pe ora fie iarna fie vara, sa moara prostii de invidie.
|
-------------------- Melg cu tutu la plimbale
Pe unde-i gloapa mai male. |
|
B-26-JDR |
![]()
|
... nu pot sa ma abtin ! Trebuie sa combin mesageria !
QUOTE Si eu am o masina, MASINA, nu ca voi astia saracii de pe forum, i-am pus lanturi comanda speciala din aur aliat cu platina si incrustat cu diamante, sa vada lumea ce am eu si ma dau in lanturi in fiecare seara pe centru cu 300 pe ora fie iarna fie vara, sa moara prostii de invidie. Si raspuns ! QUOTE Preambul Inca de cand s-a infiintat forumul am facut gat fata de acele fersoane care scriu ca sa se afle in treaba sau doar ca sa para mai destepte decat evident nu sunt! ![]() |
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 01:30 |