Benzina MOL 95 sau MOL 98 ?, Diferenta continutului de SULF e URIASA!
![]() ![]() ![]() |
Benzina MOL 95 sau MOL 98 ?, Diferenta continutului de SULF e URIASA!
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(argon @ 4 Mar 2006, 16:38) Intrebare: inoxul e imun la acid sulfuric? nu de alta dar am cam auzit pe cineva plangandu-se ca l-a lasat finala dupa 1 an jumate(INOx) OffTopic: Ce-am auzit indirect de la cineva care stie pe un tip care lucreaza la o firma ce construieste tobe de esapament e, citez, "alea de inox se ard" ... ciudat zic eu (nu inteleg ce-a vrut sa zica prin "se ard")... si chipurile alea din "tabla aluminata" ar fi cele mai bune ca rezista la coroziune si alte chestii. Din cate stiu eu Inox = Inoxidabil, a avea proprietatea de a fi inoxidabil ~ de a nu fi redus cu usurinta (a reduce ~ a se oxida insa nu doar oxigenul poate fi agentul reducator poate fi si un acid, metalul ia locul hidrogenului din molecula de acid => o sare, in cazul oxigenului => oxizi; vezi manual chimie clasa a 8-a). OnTopic (oarecum): Taximetristii fac multe opriri la rece si teava de esapament nu apuca sa se incinga suficient cat sa se evapore ce se acumuleaza in urma condensului => coroziune. Mai adaugam si un pic de sulf... si iaca... avem un peisaj complet. Pentru cei care merg putini Km (ca mine) pe an e de preferat de folosit combustibil de calitate mai buna. Coroziunea are loc si cand nu merge motorul deci indiferent cat mergi cu masina rezultatul poate fi la fel de grav. This post has been edited by DigitalScribe: 4 Mar 2006, 21:27 |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
madcos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 333 Joined: 17 October 05 From: CONSTANTA ![]() |
EVO=EURO 5(benzina sau motorina)
benzina evo are CO 95 |
--------------------
NOVA GT
NOVA GT
- CT 06 UDH
|
|
J.W. |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 12 June 05 ![]() |
QUOTE(DigitalScribe @ 4 Mar 2006, 20:18) Din cate stiu eu Inox = Inoxidabil, a avea proprietatea de a fi inoxidabil ~ de a nu fi redus cu usurinta (a reduce ~ a se oxida insa nu doar oxigenul poate fi agentul reducator poate fi si un acid, metalul ia locul hidrogenului din molecula de acid => o sare, in cazul oxigenului => oxizi; vezi manual chimie clasa a 8-a). oxidare e una, reducere e alta. Oxigenul este oxidant, nu reducator. Sfatul cu manualul de chimie e recomandabil inainte de a scrie diversi termeni ![]() |
--------------------
Oltcit
Club 11R
- AR04xxx
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
QUOTE(J.W. @ 5 Mar 2006, 15:32) oxidare e una, reducere e alta. Oxigenul este oxidant, nu reducator. Sfatul cu manualul de chimie e recomandabil inainte de a scrie diversi termeni ![]() Scuze. Ai dreptate... am inversat putin logica... Cine imi citeste prostia de mai sus ar face bine sa iti citeasca si mesajul tau ![]() : later edit : De citit: http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase...cal/oxred2.html This post has been edited by DigitalScribe: 6 Mar 2006, 13:38 |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 06:58 |