La noi curentul costa DUBLU fata de in UE
![]() ![]() ![]() |
La noi curentul costa DUBLU fata de in UE
Vlad Georgescu |
![]()
|
||
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Iegzasta o explicatie...strainezii din UE se bazeaba preponderent pe centrale atomo-electrice...pretul electricitatii astfel obtinute este foarte mic.
Romanii se bazeaza pe termocentrale, de unde rezulta un pret enorm la electricitatii. Asta e explicatia, stai linistit ca nu aia ce incaseaza curentul, adica Electrica SA face pretul la curent, cu atat mai putin nul il produce. Producatorul este Termocentrale SA..si Hidro mai putin, si pretul este facut de Ministerul Industriilor....asa sa te linistesti ca nu Electrica sunt hotii ![]() Deci ca explicatie la titlul topicului "La noi curentul costa DUBLU fata de in UE" explicatia este metoda costisitoare de productie e curentului ![]() This post has been edited by argon: 27 Feb 2006, 09:58 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
In cazul asta, daca UE e in stare sa produca energie electrica ieftin iar noi nu sintem in stare, ar trebui sa importam energie din UE. E chiar atit de simplu. Asta inseamna economie de piata.
Ok, exista si niste considerente de siguranta nationala. Nu poti sa te bazezi 100% pe alte tari pentru ceva absolut necesar. Dar, daca asta e motivul pentru care tinem pe spinarea populatiei o firma care produce curent foarte scump, ar trebui luate niste masuri - sa adoptam si noi metodele de productie ale UE, adica energia atomica. Termocentralele sint extrem de poluante pentru mediul inconjurator, mult mai poluante decit centralele atomice. |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Smeagol |
![]()
|
![]() Membru ... Group: Members Posts: 238 Joined: 18 November 05 From: Timisoara ![]() |
@Argon:
Explicatia cu energia atomica tine numai in Franta: 70% din consum furnizat de centrale atomice. Rest in colo nu este chiar asa, chiar se incearca scoaterea din functiune a centralelor cu neutroni lenti (uraniu). Pretul scazut poate fi explicat prin piata libera a energiei electrice. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2006, 1.6 MPI
- TM 10 ??? "Ai grija ce-ti doresti. S-ar putea sa capeti."
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE(Smeagol @ 27 Feb 2006, 10:18) @Argon: Explicatia cu energia atomica tine numai in Franta: 70% din consum furnizat de centrale atomice. Rest in colo nu este chiar asa, chiar se incearca scoaterea din functiune a centralelor cu neutroni lenti (uraniu). Pretul scazut poate fi explicat prin piata libera a energiei electrice. hm..nu e chiar asa...statele baltine centralele atomice furnizeaza 97 % din necesar. In Austria si Germania am vazut o statistica si procentul era acu cativa ani peste 60-70 %...daca imi aduc aminte bine ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
BOGDAN DSN |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 18 October 04 From: Bucuresti ![]() |
In Austria 70% din energie este obtinuta in hidrocentrale(au cu ce
![]() Si noi am putea obtine mai multa energie hidro,dar nu se vrea desi conditii sunt destule.Si uite asa poluam mult cu termocentrale,platim mai mult etc...Trebuie luat comision pentru reabilitarea termocentralelor,nu?? Si benzina este cam la acelasi pret cu Spania,Austria,Grecia - dar calitatea nu prea este aceeasi.De ce oare??? |
--------------------
Toyota
Aygo
2006 - masina de servici
- fost posesor de DSN
|
|
sebybv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 8 August 05 From: Brasov ![]() |
Stiam ca in Franta au 25 de centrale nucleare, iar in Belgia 5 bucati. Cu toate astea, Romaniei i s-a recomandat sa nu investeasca in energie nucleara, pentru ca ar fi foarte poluanta. Atunci ei de ce nu le inchid? Numai la noi e poluanta? E adevarat ca (Doamne Fereste!) daca face "bum" atunci e de rau, dar am inteles ca modelul canadian (cum e cel de la Cernavoda) e foarte sigur. Chiar, centrala aia de la Bulgari (Kozlodui?) s-a inchis sau e inca functionala? Aia da pericol public... Dupa parerea mea, ar fi bine sa se termine constructia centralei de la Cernavoda - sa avem si noi una la capacitate maxima. Cred ca ar acoperi mai mult de 60% din necesarul intern. Si oricum e inceputa. Daca ar fi dupa mine, as reabilita (si eventual construi altele noi) hidrocentralele de pe raurile patriei - slava Domnului, avem destule. Si gravitatia e gratis! Cat despre termocentrale, le-as opri, eventual in regim de conservare, ca polueaza, produc energie scumpa si fum mult. Pe cand se vor incuraja in Romania ca politica energetica sursele neconventionale (eoliana, solara, etc)?... |
--------------------
Mazda
6 2.0 CD 143CP SPORT
2006 "...The force is strong with this one..."
- Seat Leon 1,6 16v 105 CP - 2001 |
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.526 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
oricum pretul creste la noi din cauza accizei, adica astia cand zic ca trebuie scumpit curentul conform cerintelor UE se refera la acciza nu la pretul final (adica nu aliniaza pretul final ci acciza). Mai departe, e normal ca la noi (dupa aplicarea accizei) pretul sa fie dublu daca energia se produce cum se produce.
QUOTE(sebybv @ 27 Feb 2006, 11:30) Dupa parerea mea, ar fi bine sa se termine constructia centralei de la Cernavoda - sa avem si noi una la capacitate maxima. Cred ca ar acoperi mai mult de 60% din necesarul intern. Si oricum e inceputa. la cernavoda n-o sa vedeti niciodata reactorul 4 (parca) functional pt ca e crapata mantaua. Au furat baietii materialele din care se facea betonul ca sa-si faca vilutele, drept urmare mantaua s-a ales cu o crapaturica de toata frumusetea. This post has been edited by Ov: 27 Feb 2006, 11:53 |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Smeagol |
![]()
|
![]() Membru ... Group: Members Posts: 238 Joined: 18 November 05 From: Timisoara ![]() |
Problema centralelor clasice (cu uraniu) nu tine neaparat de siguranta in exploatare, este o problema cu deseurile: ce sa faci cu ele ? O alimentare la centrala este de vreo 600 kg care se uzeaza in 5 ani.
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2006, 1.6 MPI
|
|
sebybv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 8 August 05 From: Brasov ![]() |
QUOTE(Smeagol @ 27 Feb 2006, 12:55) Problema centralelor clasice (cu uraniu) nu tine neaparat de siguranta in exploatare, este o problema cu deseurile: ce sa faci cu ele ? O alimentare la centrala este de vreo 600 kg care se uzeaza in 5 ani. Atunci francezii ce fac cu ele? Le arunca in tari din lumea a III-a? Sau le exporta la noi sub forma de ingrasaminte... ![]() |
--------------------
Mazda
6 2.0 CD 143CP SPORT
2006 "...The force is strong with this one..."
- Seat Leon 1,6 16v 105 CP - 2001 |
|
Smeagol |
![]()
|
Pai francezii sunt smecheri: au si centrale cu neutroni rapizi (plutoniu). Aste se alimenteaza cu un amestec de plutoniu si deseuri de uraniu, rezultand deseuri de plutoniu foarte putine si uraniu imbogatit, care se baga apoi in Candu.
Smecheri, nu ? ![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2006, 1.6 MPI
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Daca e asa, atunci asta nu e smecherie, ci e strategie de viitor.
Au gandit solutii optime la probleme delicate. E de lauda treaba |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
suri |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 28 September 05 ![]() |
QUOTE(Ov @ 27 Feb 2006, 12:50) ... la cernavoda n-o sa vedeti niciodata reactorul 4 (parca) functional pt ca e crapata mantaua. Au furat baietii materialele din care se facea betonul ca sa-si faca vilutele, drept urmare mantaua s-a ales cu o crapaturica de toata frumusetea. ... e vorba despre reactorul trei - care are o problema la cupola. finalizarea reactorului trei a fost luata in discutie recent, fiind doar o problema de timp (gasire fonduri) pina la inceperea lucrarilor. care lucrari vor incepe cu refacerea cupolei. This post has been edited by suri: 1 Mar 2006, 12:21 |
--------------------
dacia
logan 1.6
2005, ambition
- b xx xyz
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
la francezi, plimba pisica moarta de colo colo, trebuiau sa inchida centrale si in loc de asta le-au prelungit viata...Nuami bine, ca pana la noua expirare, EDF-ul, care era raspunzator pentru demolarea vechilor centrale se va dezmebra si e foarte probabil ca si contribuabilul francez sa plateasca un impozit suplimentar pentru demantelarea nuclearelor sale...asa ca...nu va ingrijorati...totul se plateste sau se va plati!
This post has been edited by mil: 1 Mar 2006, 15:31 |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
bigman |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 1 October 04 From: Calarasi ![]() |
QUOTE(argon @ 27 Feb 2006, 05:56) Romanii se bazeaza pe termocentrale, de unde rezulta un pret enorm la electricitatii. Asta e explicatia, stai linistit ca nu aia ce incaseaza curentul, adica Electrica SA face pretul la curent, cu atat mai putin nul il produce. asa sa te linistesti ca nu Electrica sunt hotii ![]() Mi-ai placut . Nu ca sunt oarece scula pe la ELECTRICA ,dar asa este ce spui. Ce-a mai ieftina energie e cea hidro ,dar pe aia au cumparat-o deja smecherii cu licente de furnizare. E o poveste prea lunga,dar e bine ca ai inteles fenomenul. Pretul il stabileste ANRE ,nu guvernul. |
--------------------
VW
PASSAT 2.0 TDI
- CL xx xxx Ca romanii sa fie mereu ocupati,le-a dat Dumnezeu DACIA.
PASSAT TDI rulz |
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Domnilor, o intrebare: *cit* costa curentul (eu nu mia sunt la curent).
Rog comunicati-mi pretul pe kWh. Multumesc. |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
Bobo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
la noi e scump si pentru ca infrastructura e la pamant, si ce se investeste trebuie si amortizat, e scump si ca pierderile sunt mari, e scump si pentru ca nu se rationalizeaza, nu se economiseste nimic, e scump ca si managementul e deficitar, e scump si pentru ca unii platesc ce altii consuma si nu platesc, si ce altii fura...
si o sa tot fie la fel mult timp de-acum incolo.. hai sa nu ne comparam cu ce e dincolo; sa importam.. e o solutie.. italia mi se pare ca se bazeaza in principal pe importuri de energeie electrica; problema e ca italienii exporta si ei ceva valoare adaugata si isi permit; noi ce exportam? lemn,sare, mobila, animale vii, textile; |
-------------------- |
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Domnilor: *CIT* costa curentul ala nenorocit? In RON/kWh daca se poate, si nu in exprimari calitative cum ar fi "scump". How much?
|
--------------------
.
.
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
0.27 RON / KWh am platit pe 03.01.2006
+mai platesc un fel de "REZERVARE" = 0.13 RON/zi (asta cred ca e in functie de tipul) pretul kWh variaza din cite stiu in functie de tipul de contract (care la mine nu mai stiu de care e, banuiesc ca standard) |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
bertro |
![]()
|
Membru dezmembrat Group: Members Posts: 592 Joined: 3 June 05 From: IASI, rumenia ![]() |
intrebarea lui Os pica la fix, pt ca si eu am devenit din ce in ce mai interesat de pretul kw/h, asta dupa ce am depus 95 de RON la casierie in contul facturii trecute
![]() Ce stiti despre diversele tipuri de abonamente (am cautat io pe net, dar astia n-au site n-au nimic)? Care ar fi cel mai convenabil pt un consum de 170-200 kwh/luna? Ma intereseaza mai ales din perspectiva celor care au consumul in valorile astea: ce abonament ati ales si cat platiti. Eu am avut un soc luna trecuta cand am vazu 95 de roni pe factura (in conditiile in care inainte plateam in jur de 60-70). Bine, sumele astea includ si taxa radio-tv. |
--------------------
DACIA
Nova GT
- xx xx XXX posesor de DrACIA NOVA GT
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
Cu toate taxele vine cam 10 eurocenti/kw.
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
os |
![]()
|
Uite ceva informatii despre costurile din Germania:
http://www.blitztarif.de/strom/tarife Dupa cum vedeti se invirt cam pe la 15 Eurocenti per kWhm adica pe la 0,55RON /kWh. Prin urmare afirmatia initiala este cel putin in acest caz falsa. Este posibil ca in alte tari din EU (poate Franta?) raportul e altfel. |
--------------------
.
.
|
Liviu M |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 14 September 04 From: Germania ![]() |
Si daca nu ma-nsel (trebuie sa verific), pe langa cei 15 centi pe kW se mai plateste si un abonament lunar (care nu include nimic).
This post has been edited by Liviu M: 2 Mar 2006, 16:40 |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
os |
![]()
|
@Liviu_M: Corect. Cred ca e si in tabela, ceva de genul 10-15 Euro pe luna.
Ca de obicei insa, articolul din ziar (cel original) este pur si simplu scris prost/nedocumentat/mincinos. |
--------------------
.
.
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.744 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(bertro @ 2 Mar 2006, 12:03) [...] si eu am devenit din ce in ce mai interesat de pretul kw/h, asta dupa ce am depus 95 de RON la casierie in contul facturii trecute ![]() [...] Eu am avut un soc luna trecuta cand am vazu 95 de roni pe factura (in conditiile in care inainte plateam in jur de 60-70). Bine, sumele astea includ si taxa radio-tv. Eu am "tariful 1" (ceva gen "monom, cu abonament" plus taxa radio-tv). Cand m-am mutat in locuinta actuala aveam toate becurile de 100W (ramase de pe vremea lucrarilor de amenajare ![]() Drept pentru care m-am dus suparat in Prak**** si mi-am cumparat niste becuri economice, putere absorbita 24 W si luminozitate echivalenta unui bec de 120W. Nici nu observ diferenta intre lumina alora de 100 W cu incandescenta si lumina astora. Consumul pe o luna se invarte in jur de 100-120 KWh, platit la casieria Electricii intre 450.000 - 530.000 pe 30 de zile. Tv-ul si calculatorul merg aproape continuu in weekend. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th July 2025 - 01:21 |