DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> uzura motor

masonetgv
post 2 Mar 2006, 16:21
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Care sunt simptomele dupa care imi pot da seama despre uzura unui motor Dacia 1300? Cum sau cand iau hotararea pentru reparatie capitala (segmentare sau set motor)?

--------------------
dacia 1304 1304 - db-04-nwi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AC
post 2 Mar 2006, 21:05
Post #2

Membru autentic

From: Iasi

QUOTE(masonetgv @ 2 Mar 2006, 16:21)
Care sunt simptomele dupa care imi pot da seama despre uzura unui motor Dacia 1300? Cum sau cand iau hotararea pentru reparatie capitala (segmentare sau set motor)?
*

Cand consuma ulei (>1litru/1000km) sau cand nu mai trage.

--------------------
Dacia 1310 TX
+
EUROPE_
post 2 Mar 2006, 22:37
Post #3

membru reactiv

From: Craiova

Salut, sau si mai simplu, vezi cat fum (albastru) scoate pe teava de esapament. Si mai uitate la consum ( parerea mea). biggrin.gif

--------------------
Renault Fluence 2010 1.6 16v Evo Life
Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
+
masonetgv
post 3 Mar 2006, 07:05
Post #4

Membru incepator

ulei consuma cam 2l la 1000Km, fum albastru parca nu scoate, putere are, benzina consuma cam multa cca 12% urban+exterior

--------------------
dacia 1304 1304 - db-04-nwi
+
argon
post 3 Mar 2006, 08:56
Post #5

Mesaj semiautomat

QUOTE(masonetgv @ 3 Mar 2006, 07:05)
ulei consuma cam 2l la 1000Km, fum albastru parca nu scoate, putere are, benzina consuma cam multa cca 12% urban+exterior
*

2 litri la 1000 km e enorm, e timpul de RK, si de unde sti ca nu scoate fum albastru? nu ai cum sa vezi fumul..de obicei apare in sarcina, si atunci se presupune ca esti la volan wink.gif deci in concluzie nu vezi fumul

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Bytzu
post 3 Mar 2006, 09:01
Post #6

Membru

From: Bucuresti

fumul de ulei e alb...cu o usoara tenta albastra...verificare: pui un prieten sa ambaleze motorul, si vezi ce scoate pe teava

--------------------
Renault 12 - B-22-MZN
also...BMW E28 524TD, Ford Capri MK3 V6 2.8i Flame Edition, Oltcit Club '83 38000km, Dacia 1310 rea
+
fnp
post 3 Mar 2006, 10:22
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(argon @ 3 Mar 2006, 10:56)
2 litri la 1000 km e enorm, e timpul de RK, si de unde sti ca nu scoate fum albastru? nu ai cum sa vezi fumul..de obicei apare in sarcina, si atunci se presupune ca esti la volan wink.gif  deci in concluzie nu vezi fumul
*

Urci un deal cu a-III-a si acc. al podea si-o sa vezi fumul in retrovizoare! (stiu din experienta biggrin.gif )

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCI 70CP 2007 Laureate + ABS - B
+
EUROPE_
post 3 Mar 2006, 23:22
Post #8

membru reactiv

From: Craiova

Sau si mai simplu masonetgv, accelereaz-o pe loc cand e calda, si uitate la toba.
Vezi cand o accelerezi ca o sa scoata fum albastru, in caz ca nu scoate, vezi etanseiitatile la baia de ulei, capacul distributiei, s-ar putea sa piarda ulei si pe acolo. Dar cel mai probabil segmentii. Cum iti spusai accelereazo, si uitate la teava de esapament, stai cu un picior pe acceleratie, si te uiti in spate (ma rog, la fumul care iese de la toba), si daca nu iese fum albastru, imseamna ca ai alte pierderi de ulei, si verificale toate posibilitatile de pierdere. wink.gif
Accelereaz-o si la rece, ca la rece scoate mai mult ulei daca consuma, si accelereaz-o rau de tot, doar asa vei vedea daca consuma ( cu pedala de acceleratie la podea=brusc smile.gif ).
Sper ca ti-am fost de ajutor. biggrin.gif

--------------------
Renault Fluence 2010 1.6 16v Evo Life
Fieratanii dulci amare, va iubesc pe toate tare, fiare strambe drepte reci, sunteti viata mea pe veci!
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 00:57
Forum Renault