DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Preturi apartamente Bucuresti

B-27-YFV
post 15 Jan 2004, 10:38
Post #31

Membru incepator

Group: Members

[quote]
am ramas stupefiat la cat se arunca oamenii care iau case pe credit.
am vrut sa vindem un apartament cu 21000 euro.
l-am pus, credeam noi "ca porcii", la 23.000 euro, ca sa avem de unde scadea.
pana la urma s-au batut cumparatorii intre ei si l-au luat la ... 24.000 euro
so...
[/quote]
Deci cine e prosti?Nu cine cumpara?[/quote]

Nu e prosti. Se numeste legea cererii si a ofertei. Ce dracu ma baieti nici dupa 14 ani n-ati inteles cum stau treburile?

Exemplu personal:

Cumpar ap. 2 camere in 2001 cu ... atentie ... 7500$ biggrin.gif in care bag cam 4-5mii in renovare si ajunge la 12500$. Toti imi spuneau ca nu mai scot banii bagati ca trebuia sa-mi iau cu trei camere de la-nceput. Il vand dupa 1 an cu 12500$ la prima strigare si-mi cumpar trei camere cu.... 10.500$ (comision inclus ) biggrin.gif . De ce le-am cumparat asa de ieftin? Pentru ca am cautat persoane care aveau datorii la intretinere si erau presate de timp, astfel ca am facut eu pretul nu ei. Inutil sa spun ca initial cereau cam cu 2000$ mai mult .

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Marius
post 15 Jan 2004, 10:55
Post #32

Membru autentic

From: Bucuresti

ATENTIE fara aceste aprobarii, autorizatii nu puteti incepe constructia. De asemenea trebuie luat in calcul pretul terenului. Atentie costul este mp/construibil atat pe orizontala cat si pe verticala(peretii).
Dupa estimarile mele PLECAND DE LA 0 costul unui mp/costruibil este 900-1000 EUR. In cazul in care constructia se face in regie proprie.

Asta este o afirmatie pe care nu pot sa o sustin, ba chiar mai mult O CONTRAZIC.
In regie proprie, cu materiale achizitionate nu f.scump, cu un anteprenor care sa nu faca japcă cu tine, cu finisaje cat de cat moderne dar nu "de figuri", costurile unei constructii noi se afla undeva intre 300 si 400 euro/mp. Anterior ai costurile achizitiei terenului (care poate avea toate facilitatile/sau nu) si autorizatiei de construire. Aici tine de fiecare daca are ce-i trebuie ($$$.$$$) sa-si ia teren in Ferentari sau in Primaverii............
Parerea mea! ...... care este

--------------------
ex Dacia ex Solenza ex 2003 Clima - ex 1.4 MPI
+
gogo
post 15 Jan 2004, 11:16
Post #33

Membru

Marius_mca.

N-ai inteles. Plecand de la 0 insemna ca n-ai decat banii. N-ai teren, cu atat mai mult autorizatii casa etc.
300 de EUR o sa o scoti daca o faci cu prefabricate ieftine

--------------------
Dacia Solenza Scala - B-32-JCJ
"Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds. "Einstein
+
ovidiucornateanu
post 15 Jan 2004, 12:04
Post #34

Membru incepator

Tuturor va multumesc pentru sfaturi,sugestii si opiniile voastre.Si eu ma gandisem la varianta cu mersul din bloc in bloc dupa informatii.Intr-un viitor nu foarte indepartat o sa-mi iau o saptamana de concediu si o bat la pas Titanul sa ma imprietenesc cu admini si batranii(acolo vreau sa-mi cumpar).
Ps. daca auziti de o oferta rezonabila nu ezitati sa ma contactati,pot fi si alte zone(email ovidiu.cornateanu@elsid.ro).Fac cinste mare.

--------------------
Ex Renault Megane Hatch 2004
Avem o tara frumoasa.Pacat ce este locuita.
+
ashu
post 15 Jan 2004, 21:08
Post #35

Membru erectil

Pentru cei ce zic ca sunt prosti cumparatorii ca dau sumele astea: pretul unui apartament in Bucuresti a fost aberant de mic pana acum cativa ani. Se ajunsese in situatia in care multi aveau o masina mai scumpa sau la fel de scumpa ca apartamentul in care locuiau. Si asta nu prea e normal. Peste tot in lume preturile la apartamente sau case sunt foarte mari. Interesati-va si voi cat costa un apartament in Vest si mai vorbim dupa aia daca 20 - 30k USD pe 3 camere e aberant de mult. Majoritatea nici nu-si pun problema sa-si cumpere un apartament sau o casa, stau cu chirie o viata.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
+
ovidiucornateanu
post 15 Jan 2004, 21:17
Post #36

Membru incepator

Interesati-va si voi cat costa un apartament in Vest si mai vorbim dupa aia daca 20 - 30k USD pe 3 camere e aberant de mult.

Da dar ce ma oftica pe mine cel mai tare este ca si la benzina si la curent si la gaze etc,ne raportam la preturile din occident.La salariile din occident cand mama draq o sa ne raportam? :?: :?:

--------------------
+
ashu
post 15 Jan 2004, 21:23
Post #37

Membru erectil

Pai nu ne raportam chiar asa, ca un apartament in occident costa de vreo 10 ori mai mult (in america de vreo 50 de ori in unele orase). Ideea era ca nici acolo nu-si permite toata lumea sa cumpere unu.

--------------------
+
Marty
post 16 Jan 2004, 08:38
Post #38

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Pentru cei ce zic ca sunt prosti cumparatorii ca dau sumele astea: pretul unui apartament in Bucuresti a fost aberant de mic pana acum cativa ani. Se ajunsese in situatia in care multi aveau o masina mai scumpa sau la fel de scumpa ca apartamentul in care locuiau. Si asta nu prea e normal. Peste tot in lume preturile la apartamente sau case sunt foarte mari. Interesati-va si voi cat costa un apartament in Vest si mai vorbim dupa aia daca 20 - 30k USD pe 3 camere e aberant de mult. Majoritatea nici nu-si pun problema sa-si cumpere un apartament sau o casa, stau cu chirie o viata.

Dicta faza! Adica 20-30 k euroi shtrasburghezi e un pret normal intr-o tara in care salariul mediu e cotat la 100 Euro pi luna ???
In vest e alta aberatie: dai 300 k Euro pe un apartament cu 3 camere si dai 400- 450 mii euro pe o vila P+1, 5-6 camere, 2 garaje + teren in jurul casei. Asta-i normal ?

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
asarban
post 16 Jan 2004, 09:33
Post #39

Membru autentic

Group: Banned

Da dar ce ma oftica pe mine cel mai tare este ca si la benzina si la curent si la gaze etc,ne raportam la preturile din occident.La salariile din occident cand mama draq o sa ne raportam? 

Pai ne raportam deja!
Se stie ca raportul dintre salariile din W fata de RSR este de 0,3

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
Marius
post 16 Jan 2004, 09:50
Post #40

Membru autentic

N-ai inteles. Plecand de la 0 insemna ca n-ai decat banii. N-ai teren, cu atat mai mult autorizatii casa etc.

Nu ai cum sa faci un calcul pe mp construit adaugand pretul de achizitie al terenului, atata timp cat costurile de constructie sunt aproximativ la fel, indiferent unde ridici constructia.
300 de EUR o sa o scoti daca o faci cu prefabricate ieftine

Retine urmatorul exemplu: se construieste in apropiere de Bucuresti mai multe complexuri rezidentiale; pretul la unele dintre acestea sunt calculate astfel:
pret de vanzare - 520 euro/mp construit
pretul terenului - inclus
pretul drumurilor adiacente cladirii - inclus
pretul utilitatilor (apa, gaze,..) - inclus
pretul autorizatiilor - inclus
adaosul (profitul) constructorului - inclus
Rezulta: o casa cu 4 camere, 3 bai, curte libera proprie ~300 mp ~, 150 mp construiti = 78.00 euro
Se foloseste structura din beton, pereti din caramida porotherm, geamuri pvc-termopan, acoperis tigla, gresie+faianta+parchet calitate/pret medii....

--------------------
+
ovidiucornateanu
post 16 Jan 2004, 11:03
Post #41

Membru incepator

Pai ne raportam deja! 
Se stie ca raportul dintre salariile din W fata de RSR este de 0,3

Cuuuuuuuuuuuuuuum?Poate daca raportam salariul minim din vest cu maximul de la noi.Mai oameni buni eu vorbesc de cei cu salarii medii care conform statisticilor este de nici 200 euroi (BRUT) dupa cunostintele mele.

--------------------
+
gogo
post 16 Jan 2004, 12:28
Post #42

Membru

pret de vanzare - 520 euro/mp construit
pretul terenului - inclus
pretul drumurilor adiacente cladirii - inclus
pretul utilitatilor (apa, gaze,..) - inclus
pretul autorizatiilor - inclus
adaosul (profitul) constructorului - inclus
Rezulta: o casa cu 4 camere, 3 bai, curte libera proprie ~300 mp ~, 150 mp construiti = 78.00 euro 
Se foloseste structura din beton, pereti din caramida porotherm, geamuri pvc-termopan, acoperis tigla, gresie+faianta+parchet calitate/pret medii....

Adicaaaa 78.000 EUR. Nu-i mult de loc. Avand in vedere preturile apartamentelor la bloc similare.
Sunt curios care este firma in cauza?(da-mi te rog un mp) Daca e vorba de mult ravnitele case de la ANL te contrazic din start. Terenul este concesionat la acestea deci nu este in proprietatea respectivului detinator de casa.
De asemenea, un complex de locuinte implica mai multe reduceri, inclusiv reduceri la terenuri (una este sa cumperi 500mp alta este sa cumperi 10000-30000) si la alte utilitati dosare etc.

--------------------
"Great spirits have always encountered violent opposition from mediocre minds. "Einstein
+
Marius
post 16 Jan 2004, 12:51
Post #43

Membru autentic

De asemenea, un complex  de locuinte implica mai multe reduceri, inclusiv  reduceri la terenuri (una este sa cumperi 500mp alta este sa cumperi 10000-30000) si la alte utilitati dosare etc.

Aici sunt de acord cu tine. Tot ce am vrut sa spun este ca poti construi in regie proprie cu cca. 500 euro/mp.

--------------------
+
ashu
post 16 Jan 2004, 14:01
Post #44

Membru erectil

Mai fratilor, mai lasati statisticile oficiale in pace ca n-au nici o legatura cu realitatea. Cati dintre voi aveti salariul real in cartea de munca? Am auzit la teve ca cei care ajung la cota maxima de impozitare (cu salarii peste 200 de coco parca) sunt 1 sau 2 la suta din salariati. Imi permitati sa ma indoiesc sincer de aceasta statistica?! In realitate o majoritate covarsitoare de salariati au un salariu mult mai mic trecut in cartea de munca fata de cel real. Asa ca nu mai ziceti ca salariul mediu e de 4 milioane ca asta e o aberatie. Personal nu stiu pe nimeni (in afara de rudele pensionare) care sa castige atat de putin. In schimb stiu destui care au salariul asta in cartea de munca.

--------------------
+
gogo
post 16 Jan 2004, 14:03
Post #45

Membru

Marius_mca
Revin.
Subiectul este despre apartamente si a alunecat catre preturi case in BUCURESTI, nu in afara lui.
Preturile tale (precum mi-ai spus in mp) sunt pentru Corbeanca.
Am tinut sa precizez si pentru altii care or fi interesati. Profitul firmelor de constructii(in Bucuresti) este mult peste 30 %, dat fiind faptul cererii mari de constructie, plus furturile de materii prime si materiale.
D-aia am zis ca o casa trebuie facuta in regie proprie.
De asemenea, un proiect de structura facuta de un inginer constructor destept, care sa urmareasca constructia pas cu pas, poate duce la reducerea costurilor cu pana la 30%. Adica sa calculeze exact cantitatea materiilor prime si materialelor (lungimi de bare, necesar de ciment si nisip etc).
In urma unui calcul exact nu vor ramane lungimi de tevi, kg. intregi de ciment, sute de caramizi etc. motiv de furt pt. constructori.

--------------------
+
ashu
post 16 Jan 2004, 14:07
Post #46

Membru erectil

A, si inca ceva: daca la noi un apartament e 20k de euro la un salar mediu de 200, in europa de vest, la un salar mediu de 2000 de euro un apartament e 200k de euro. Bine, sunt marje, stiu, dar in principiu ii e la fel de greu unui strainez sa-si ia apartament ca si unui roman mediu. Tocma d-aia e aberant sa dai credit pe o perioada scurta de timp, si dincolo creditele la case se intand pe mai mult de 20 de ani.
Si ca tot veni vorba, mi-am adus aminte de o chestie pe care am auzit-o dar pentru care nu bag mana in foc. Daca vreunu dintre voi poate sa confime (ma gandesc la Valentine) va rog s-o faceti. In Japonia, din cauza pretului enorm al caselor, bancile au inceput sa faca credite pe 100 de ani. Ideea e ca creditul se mosteneste de catre copilul jipinezului care-l duce mai departe, eventual apoi de catre nepotul sau. M-a ravasit treaba asta, e de o mie de ori mai horor ca la noi.

--------------------
+
gogo
post 16 Jan 2004, 14:26
Post #47

Membru

A, si inca ceva: daca la noi un apartament e 20k de euro la un salar mediu de 200, in europa de vest, la un salar mediu de 2000 de euro un apartament e 200k de euro.

Mda' numai ca la noi aprtamentul in cauza este de 2-3 camere 50mp, la ei este de 5 camere 200mp. Cand vezi livingu' alora ca e cat apartamentul tau de acasa te-ngrozesti.

--------------------
+
maddan
post 16 Jan 2004, 14:32
Post #48

Speedy Gonzales

depinde de apartament, si acolo. unele sunt niste chichinete mai ceva ca la noi.

la un moment dat am cautat anunturi de inchiriere langa Paris. majoritatea studiourilor (gars.) aveau circa 40mp, iar ap. cu doua camere aveau cam 60 mp.

valori comparabile cu ce avem noi.

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
gogo
post 16 Jan 2004, 14:43
Post #49

Membru

Sa moara Veta ca apartamentul meu de trei camere conf.1 are 63 de mp echivalentul lor de 2 cam (chicinete). Apartamentul prietenului meu de 4 camere conf.2 are 60mp.
Garsoniera de la noi 40mp este una mare. Stiu una de conf3 de 12 mp. Stateai cu fata in bucatarie si cu kuru-n camera. Baia avea buda si chiuveta far cada fara dus., avea un prag sa nu se scurga apa in camera.
Ei, cine-i mai tare-n chicinete frantuzu sau romanu'???

--------------------
+
Marty
post 16 Jan 2004, 15:03
Post #50

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Gogo, se aseamana cu caminele studentesti din Zurich! Daca stateai pe buda si intra unu mai apring in "baie", te alegeai cel putin cu comotie cerebrala! De ce ? Capul iti venea exact in cadrul usii care se deschidea in...interior, bineinteles. icon_mrgreen.gif

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
maddan
post 16 Jan 2004, 16:23
Post #51

Speedy Gonzales

repet: depinde ENORM de mult de banii pe care ii dai acolo.

ei nu au locuinte stas ca la noi, sa fie toate asemanatoare.
pe aceeasi strada ai imobile cu apartamente generoase, si imobile cu chicinete.
si preturile difera corespunzator.
for the record, un ap. cu 2 camere langa Paris (orasel in suburbie), costa 600 chiria sau 800 rata (avans de... parca 20.000). euro, bineinteles.

(...astea sunt de pe vremea cand credeam ca am sansa sa raman in Franta la lucru, si dintr-un salariu de 1400 euro doream sa impac si capra si varza...
pana la urma s-a ales praful de tot... si am ramas aici laugh.gif )

la noi, e mai simplu: deseori ai aceeasi chirie in functie de zona, indiferent de confortul actual... :roll:

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
Valentine
post 16 Jan 2004, 17:37
Post #52

Old Timer

From: California

pentru ashu: nu am intrebat de creditele la case pe acolo. cert e ca in tokyo sunt f. scumpe apartamentele in centru, pentru ca acolo sunt toate birourile firmelor mari si sunt f. cautate. singura chestie pe care o mai stiu este ca sunt f.f.f. minuscule.

am fost la un japonez de varsta mea acasa si era fericit ca are o super camera imensa de cand s-au mutat in centru. si era mai mica decat baia mea (!!!) am ramas paf .....

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
ashu
post 24 May 2004, 17:40
Post #53

Membru erectil

Stie cineva cam care sunt costurile suplimentare pentru un teren de 1000 m2 ? Ma refer la trecerea din extravilan in intravilan, scoaterea lui din circuitul agricol (am inteles ca asta se face doar pt. o parte, cea destinata constructiei), intabulare + ce-o mai fi. Adica daca iei un teren in extravilan la un pret, la cat te mai astepti sa adaugi la metru patrat ca sa iti poti ridica o casa pe el?

--------------------
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
madalina
post 24 May 2004, 17:55
Post #54

Membru autentic

Nu uita sa iei in calcul si spaga de rigoare, caci altfel nu reusesti sa treci un teren de la extravilan la intravilan!

--------------------
Toyota/Opel Yaris/Corsa - B00ooo
cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
+
ashu
post 24 May 2004, 17:57
Post #55

Membru erectil

Mda si spaga. As vrea sa stiu de la cineva care a facut treaba asta de curand, ca sa stie ce vorbeste, nu din auzite.

--------------------
+
igs
post 25 May 2004, 08:18
Post #56

Membru incepator

nu cred ca sunt sume semnificative, la mine a fost totul inclus in comisionul agentului de imobiliare (3% din valoarea terenului) care mi-a intermediat cumpararea terenului.

--------------------
+
ashu
post 25 May 2004, 11:08
Post #57

Membru erectil

Esti sigur igs? Io am auzit ceva de genul de 2 ori sau de 3 ori valoarea terenului, ceea ce mi s-a parut absolut horor, hotie la drumu mare. Am tot felul de informatii contradictive, nici nu mai stiu ce sa cred.

--------------------
+
OCEBE
post 25 May 2004, 12:13
Post #58

Membru autentic

From: galati

parerea mea este ca toata afacerea o sa te ajunga aproape la fel cu pretul unui teren intravilan; diferenta consta in umblat, timp si nervi consumati si, eventual, o mica economie pentru tine.

--------------------
dacia 1300
Am avut o DACIA 1300
+
ashu
post 25 May 2004, 12:24
Post #59

Membru erectil

As dori totusi informatii, nu pareri.

--------------------
+
igs
post 25 May 2004, 14:39
Post #60

Membru incepator

ashu ce ai auzit tu e corect: conformart 92 (4) din legea 18/1991 privind fondul funciar taxa pentru scoaterea din circuitul agricol este cuprinsa intre 200% si 400% din valoarea terenului.
acum ideea e ca se fac niste scamatorii procedurale, se trece in acte o valoare minima stabilita de nu'sh ce autoritate si taxa asta se plateste la aceasta valoarea mica.
asta care mi-a facut mie hartiile asa a facut si nu mi-a luat nici un ban in plus.

--------------------
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 15:31
Forum Renault