Zgomot suspect la frana de mana!, Un zgomot cand am tras frana de mana...
![]() ![]() ![]() |
Zgomot suspect la frana de mana!, Un zgomot cand am tras frana de mana...
Muttley |
![]()
|
||
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|||
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.285 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Pai te duci cu un prieten cu masina acolo si le spui ca ai probleme cu mosorul de la frana de pe spate . Si bineinteles ca iti vor spune sa vii cu masina daca frana inca mai merge . Ideea este ca pe langa faptul ca se pot bloca rotile , poti afecta si mosorul de la frana de picior . Si mosorul de pe fata este mai scump decat cel de pe spate .
Daca nu vor sa vina mecanicii la tine sa decupleze temporar servo-frana si frana pe spate si frana de mana ca sa poti veni cu masina la service , suni la OPC . |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT35 |
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Masina are ABS ? Daca are ABS, inseamna c-are mosor dintat si ala e scump rau de tot.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
valmont |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 165 Joined: 22 December 05 ![]() |
QUOTE(SiloS @ 6 Mar 2006, 20:12) Pai te duci cu un prieten cu masina acolo si le spui ca ai probleme cu mosorul de la frana de pe spate. Nu este nici o problema sa ma duc, dar daca nu este de la asta? Daca alta este cauza? Dupa ce sa intamplat asta (in parcare in port), am mers fara probleme acasa.Nu sa mai auzit nimic. Nu ar fii bine sa ma duc la ei si sa le zic ce sa intamplat, sa-mi zica ei care cred ca este cauza?!?... |
--------------------
Dacia
Logan
- CT 19 FVY Trup si suflet pentru Rapid & Logan!
|
|
ottoMan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 19 March 05 From: Bucuresti ![]() |
ha ! si crezi ca o sa primesti atitea informatii detaliate si avizate cum ai primit aici ? sincer, ma indoiesc. s-ar putea sa-ti spuna ca "asa face face toate" sau "las-o, ca merge si-asa !".
|
--------------------
Nissan
Breack
Primera 1998
- B-45-WJG siguranta este asigurata de centura de siguranta.
intotdeauna. |
|
valmont |
![]()
|
Nu are ABS.
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(valmont @ 6 Mar 2006, 20:19) Nu ar fii bine sa ma duc la ei si sa le zic ce sa intamplat, sa-mi zica ei care cred ca este cauza?!?... NUUUUUUUUUU, sa nu faci asta! Ai vazut tu in certificatul de garantie ca sunt acoperite defectiunile datorate intoarcerilor cu frana de mana?!? N-as prea crede... Defect de fabricatie, dom'le, defect! Tu ce vina ai ca-s mosoarele proaste? Serios acu', ai ABS? Ca daca da, tu nu te gandesti putin ca alea dintate se defecteaza mai usor?!? |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
valmont |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.285 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
mai valmont ; Masina a scos un sunet ciudat care reprezinta deplasarea cablului de pe mosor . Acum frana se slabeste treptat pana cand o sa apara probleme mai grave [ blocarea rotilor , frana foarte pufoasa , frana de mana care sa nu tina deloc ] . Cei de la Dacia sunt foarte ocupati cu revizii si nu le place sa aiba masini in service pentru ... schimbatul mosorului . Gandeste-te ca operatiunea de schimbat mosor dureaza foarte mult [ iti demonteaza aproape tot ansamblul spate ] si dupa ce il schimba el trebuie calibrat . Si atata timp cat masina merge si cu cablul mosorului deplasat , nimeni nu o sa vrea sa ti-l schimbe . Acum este ca la loterie . Poate sa te tina frana mii de kilometri pana la revizie [ si atunci ori ti-l schimba ori il rebobineaza ] sau poate sa te tina pana la intersectie . Ai foarte mare grija . Repet ! Nu misca masina !
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT35 |
|
Muttley |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
valmont |
![]()
|
Si trebuie sa mai precizez ca zgomotul nu l-a facut la intoarcere, ci cand m-am linistit si in loc sa puna frana de picior, am tras-o pe cea de mana ca sa se opreasca masina in parcare.Zgomotul s-a auzit la viteza mica si nu la curba luata cu vreo 20km/h.
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Din cate stiu eu frana de mana a fost astfel conceputa incat daca ea este trasa in mers, mosorul cu pricina sedeterioreaza.
Frana de mana se foloseste doar pentru a asigura masina in parcare. Cei de la service Dacia isi vor da seama si iti vor anula garantia. Eu zic ca cel mai indicat este sa faci rost de piesa cu pricina si sa ti-l bobinezi singur. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Păi de ce n-ai zis omule așa de la început?
Acu' e clară treaba: ai înnebunit melcul! ![]() Eram precisă! ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
valmont |
![]()
|
QUOTE(SiloS @ 6 Mar 2006, 20:30) Da...merci SiloS.Dar daca nu o misc, vin aia de la Dacia sa vada ce are? (mai ales ca ai spus/scris ca ei sunt ocupati cu revizii si nu chef de mosorul meu). Daca merg la mecanicul meu (prieten de familie, care si-a luat de curand Logan) si ii spun ce problema am?!? Masina iese din garantie pe 14 martie, asa ca daca o pierd acum nu este prea important. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Marty |
![]()
|
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
Tucson
JM
2007
- . Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
ottoMan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 19 March 05 From: Bucuresti ![]() |
da' daca nu mai foloseste frina deloc nu-si revine de la sine ?
parca si taica-miu a avut o problema asemanatoare la o skoda mai batrina si asa a rezolvat-o. nu mai tin minte sigur, o sa-l intreb. |
--------------------
Nissan
Breack
Primera 1998
intotdeauna. |
|
Marty |
![]()
|
Nuuuuuuu!!!! Ca ajunge sa-i atirne cablu' pe jos si se agata naibii in vreun canal de-i zmulge puntea spate de pe masina!!! la Skoda veche era altceva, c-avea tractiune spate!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
valmont |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
valmont |
![]()
|
QUOTE(Marty @ 6 Mar 2006, 21:01) Nuuuuuuu!!!! Ca ajunge sa-i atirne cablu' pe jos si se agata naibii in vreun canal de-i zmulge puntea spate de pe masina!!! la Skoda veche era altceva, c-avea tractiune spate! Deci cel mai bine ar fii sa vb cu mecanicul meu, ca oricum garantia se termina in 8 zile, nu? Gasesc la un magazin si-mi cumpar si rezolv cu el. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
ottoMan |
![]()
|
|
--------------------
Nissan
Breack
Primera 1998
intotdeauna. |
|
Marty |
![]()
|
Vezi ca Luni Dacia actualizeaza preturile la cursul Euro din Vinerea precedenta. Vinerea trecuta a fost cursul mai mare decit acum 10 zile, asa ca de maine se schimba preturile. Vezi poate mai gasesti vreun magazin deschis.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
valmont |
![]()
|
QUOTE(Marty @ 6 Mar 2006, 21:08) Vezi ca Luni Dacia actualizeaza preturile la cursul Euro din Vinerea precedenta. Vinerea trecuta a fost cursul mai mare decit acum 10 zile, asa ca de maine se schimba preturile. Vezi poate mai gasesti vreun magazin deschis. Aha...Si exista mai multe tipuri? Sau firme?... |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Marty |
![]()
|
Ia de uzina ca alea de cooperativa n-ai garantie la ele.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
valmont |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
SiloS |
![]()
|
m-am interesat si am gasit ...
"MOSOR DINTAT SPATE LOGAN - 470 E MOSOR MELCAT SPATE LOGAN - 365 E BOBINA MOSOR SPATE LOGAN - 145 E" ... "preturile sunt euro si nu contin TVA." Nu pot sa dau site-ul unde am gasit informatiile pentru ca imi dau moderatorii BAN . Nu am voie sa fac reclama . Cauta cu incredere cu google ; asa am facut si eu . |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
|
Muttley |
![]()
|
QUOTE(ottoMan @ 6 Mar 2006, 20:53) parca si taica-miu a avut o problema asemanatoare la o skoda mai batrina si asa a rezolvat-o. nu mai tin minte sigur, o sa-l intreb. Nu, nu, faci confuzie, skoda avea si motorul pe spate, le amesteci. Ca veni vorba, sa-ti dau eu exemplu... Un amic a atins mosorul cu manometrul la o dacie papuc in timp ce masura presiunea in cardan. Se pare ca era sparta carcasa mosorului, si l-a terminat de tot. Deci n-are treaba... |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
valmont |
![]()
|
QUOTE(SiloS @ 6 Mar 2006, 21:13) m-am interesat si am gasit ... "MOSOR DINTAT SPATE LOGAN - 470 E MOSOR MELCAT SPATE LOGAN - 365 E BOBINA MOSOR SPATE LOGAN - 145 E" ... "preturile sunt euro si nu contin TVA." Nu pot sa dau site-ul unde am gasit informatiile pentru ca imi dau moderatorii BAN . Nu am voie sa fac reclama . Cauta cu incredere cu google ; asa am facut si eu . ASA DEW MULT? Si mie imi trebuie si bobina si mosor????? |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
SiloS |
![]()
|
valmont , ti-am spus mai devreme ca se demonteaza puntea spate pentru schimbatul mosorului . Toata operatiunea dureaza pe putin 10 ore . Mai bine faci totusi operatiunea in service . Montatul si demontatul sunt foarte greu de facut .
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 18:53 |