DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Masini cu motor >100CP cu ABS on/off la buton, Ca sa nu ma culc pe-o ureche (cu ABS)

bj
post 8 Mar 2006, 20:00
Post #31

membru de nevoie

Group: Members
From: Bucuresti

QUOTE(silviumc @ 6 Mar 2006, 21:44)
Ma intereseaza sa-mi iau ceva care sa "fuga" dar vreau sa pot sa disablez ABS-ul cand vreau.  Ca sa nu ma culc pe-o ureche in ideea in care oricum ma scapa ABS-ul.

Logan-ul viitor cu 107 CP e primul candidat, dar banuiesc ca nu se poate disabla ABS-ul la comanda.

Alte sugestii?
*

Uite-asa un "nebun" arunca o piatra si 10(+) "intelepti" nu pot sa o scoata.

Nu am nimic cu persoanele implicate in acest topic, dar dintr-o gamalie a iesit un flame.

Parerea mea proprie si personala (si imi cer scuze anticipat daca il jignesc) este ca initiatorul nu prea a condus masini cu "peste 100CP si ABS", dar i-a venit lui o idee fantezista ca ar vrea sa dezactiveze ABS-ul.
Contrar a tot ce crede el, condusul nu inseamna "culcare pe o ureche" chiar daca ai ABS sau nu, sau orice alte sisteme de siguranta. Producatorii echipeaza autovehicole cu asemenea elemente de siguranta nu in ideea de a "da" cat mai tare in masina, ca te "scoate" elementele astea de siguranta, ci tocmai pentru situatiile neprevazute. Ele sunt un ajutor suplimentar masurilor de siguranta pe care ti le ei tu, ca sofer.

Personal ii recomand sa conduca masina asa cum o primeste de la producator, sa testeze ABS-ul, si daca "pasarica" ii ramane, il scoate el dupa aia (sunt sigur ca se pot gasi o gramada de "mecanici" inventivi care sa faca chestia asta).

--------------------
Skoda / BMW Fabia Variant - de munca / F650 - capra - B-65-xxx exLeon, exDSN
BMW F650ST - tot un fel de capra
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Asi
post 8 Mar 2006, 21:44
Post #32

Camaro SS

din cate stiu eu ABS se poate dezaciva pe zapada moale unde e singurul loc unde abs-ul mai mult incurca..
adica pe zapada moale se blocheaza roata, se creeaza un val de zapada in fata rotii caruia ii opune o rezistenta mult mai mare fata de cum ar frana abs-ul si anume sa nu blocheze si sa mearga pe zapada moale .. si sa franeze in mult mai multi metri dar cu directie care este intradevar util.

--------------------
Mitsubishi/Mercedes Carisma/B-class - B 79 ASI/Bxxx 2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
"Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
+
FLEX
post 9 Mar 2006, 11:03
Post #33

Membru autentic

Eu n-am auzit de masini la care se poate dezactiva ABS-ul (nu vorbim de supersportive); toata smecheria e sa invatam, daca se poate, cum il putem "pacali" in situatiile in care eficienta lui e limitata, sau incurca (noroi, zapada).

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
pastrama
post 9 Mar 2006, 17:38
Post #34

scursura umana

From: Ct

QUOTE(FLEX @ 9 Mar 2006, 11:03)
Eu n-am auzit de masini la care se poate dezactiva ABS-ul
*

Nici eu!

--------------------
Tedei - -
+
Asi
post 9 Mar 2006, 20:33
Post #35

Camaro SS

daca nu ma insel era o jucarie americana cu muuuuulti cai putere.. nu mai stiu exact ce.. in fine avea un buton cu mod sport, care regla diverse chestii la aprindere.. ceea ce face si chip-tuningul, da drumul la supercharger, suspensiile se intaresc si optiunile de genul esp, controlul tractiunii, diferentialul autoblocabil, si abs erau configurabile de genu on/off/auto/etc/

--------------------
Mitsubishi/Mercedes Carisma/B-class - B 79 ASI/Bxxx 2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
"Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
+
AND
post 9 Mar 2006, 21:07
Post #36

Membru autentic

Pot sa-ti enumar cel putin inca 20 masini care fac chestii similare. tongue.gif

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 12:29
Forum Renault