cloncanit spate
![]() ![]() ![]() |
cloncanit spate
alexbucur |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 26 October 06 From: Bucuresti, Brasov ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Supernova
2001 rapsodie
|
|||
LIVIU26 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 4 October 06 ![]() |
Cum adica cloncanit?E un zgomot metalic sau infundat? E F.POSIBIL SA FIE AMORTIZORUL.
|
--------------------
DACIA
SN
2002 CONFORT
- b32agh
|
|
alexbucur |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 26 October 06 From: Bucuresti, Brasov ![]() |
e un zgomot infundat. ca si cum ceva s-ar lovi intr-o cutie goala.
|
--------------------
Dacia
Supernova
2001 rapsodie
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Daca pui un sac cu ciment in spate (si nu fac bancuri) se mai aude?
Daca nu se mai aude este de la amortizor care loveste la capat de cursa |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
@klaus:
problema asta o am eu la logan...am fost in service....a strans ceva pe acolo...a mers bine o zi, dupa care iar se aude...mie mi-a zis ca-i de la repartitor..... am observat ca se aude mai putin daca e frig afara... nu stiu cum si ce sa le explic celor din service, ca nu vor sa recunoasca ca e de la amortizor....eu am impresia ca se aude la capatul superior al amortizorului din dreapta spate...si problema a aparut dupa ce am carat saci de adeziv...150 kg pe spate.. ce as putea sa-i zic mecanicului sa verifice si cum sa verifice?! |
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|
Marius81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 30 June 04 From: - ![]() |
QUOTE(alexbucur @ 26 Oct 2006, 17:12) Masina mea face un cloncanit la denivelari (chiar si cele mai usoare) in dreapta spate. A, si claxonul functioneaza numai cand vrea el ! ![]() Auzi, tu sigur nu mergi cu masina mea ? ![]() Am exact Aceleasi probleme. La mine amortizorul e de vina, dar nici n-am de gand sa-l mai bag in seama. Claxonul, asa cum am mai spus, ma lasa exact atunci cand vreau sa ma bucur si eu de el, apoi isi revine. Asta nu mai stiu de la ce este. ![]() |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
alexbucur |
![]()
|
@anpop:
si eu am observat ca zgomotul e conditionat de temperatura de afara. E drept ca mi se pare ca atunci cand e mai frig se aude mai pregnant si da, se aude la capatul superior al amortizorului din dreapta spate. O sa incerc faza cu sacul de ciment ![]() @hadessutzu: :)de unde stii sigur ca e amortizorul? cat despre claxon ce sa mai zic... m-am enervat pe unu si am claxonat violent. De atunci d-zeu cu mila...O sa desfac capacul de sub volan sa vad ce se intampla pe acolo si iti zic. |
--------------------
Dacia
Supernova
2001 rapsodie
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.726 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Claxonul trebuie schimbat, am patit-o si eu si am luat unul nou, de Renault. Merge beton si se aude si mai puternic. Il schimbi in 10 minute, cu masina pe cric. Cat despre zgomotele din spate, un sfat sincer : 90% din ele sunt de la haion. Am SN din 2002 si stiu ce zic. Sunt doua tamponase din cauciuc pe el care au rolul de a-l tine bine fixat. Alea se taseaza. Daca reusesti sa le schimbi sau sa le prelungesti cu o bucata de cauciuc ar fi perfect. Pentru celelalte procente de 10% te sfatuiesc sa verifici acel amortizor sau bancheta (care are la fel un cauciuc care se taseaza, o sa-l vezi). Centura nu face galagie...Bafta!
|
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
Matrix_27 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 20 October 06 From: Brașov ![]() |
Aceeași problemă o am și eu de vreo câteva luni . Mă înebunește clonc, clonc !!!
Fost la nenea mecanicosu și iată ce diagnostic avem : cică furtunul ăla de intră pe spirele de la inceputul arcului s-au dus sau nu mai există !!! Păi până acum cum măsa a mers dacă nu avea acel furtun (i-a zis altcumva , dar nu am reținut) sau ce naiba l-a uzat , ținînd cont că folosesc mașina pe drumuri cât de cât civilizate , zic eu. |
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Rapsodie
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
furtunul ala se numeste teaca de arc
![]() eu cred ca amortizoarele sunt de vina. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Marius81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 30 June 04 From: - ![]() |
QUOTE :)de unde stii sigur ca e amortizorul? Pentru ca am scos polita din spate, am rabatat banchetele, am fixat hayonul si zgomotul inca il auzeam. Am rugat un prieten apoi sa se urce in portbagaj si sa stea in dreapta si nu s-a mai auzit......deci eu cred ca amortizorul face figuri. This post has been edited by hadessutzu: 27 Oct 2006, 14:56 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
alexbucur |
![]()
|
ok, si ce trebuie facut cu amortizorul? inlocuit? (banuiesc ca nu se reconditioneaza sau se strange vreun surub pe acolo). Cat ar costa operatiunea?
La claxon nu e o problema cu goarna, ci cu tija (nu se mai apasa decat f putin) . Am observat ca si la semnalizare tija aia face figuri. |
--------------------
Dacia
Supernova
2001 rapsodie
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
Va spun eu -am avut aceeasi problema si la Solenza si la Super Nova- tot pe dreapta spate:bucsile la amortizoare din partea de jos se distrug, chiar daca nu par duse si chiar daca amortizorul merge perfect. Nu se gasesc special de amortizoare, dar merg perfect de bascula de berlina. Singura modificare, cele de bascula fiind mai scurte, trebuie sa adaugati niste saibe intre urechile de prindere.
Bafta si aveti incredere! |
--------------------
renault
espace
2.2
- bulgariax4
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
sylvyu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 27 September 06 ![]() |
aceeasi problema o am si eu doar ca eu am schimbat amortizoarele cred ca arcul e vinovat spirele se "freaca" intre ele
|
--------------------
DACIA
SUPERNOVA
2002 rapsodie
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
la voi se aude zgomotul si la plecarea de pe loc?! ca la mine se aud cateva troncanituri cand plec......
![]() |
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|
brandy_tdi |
![]()
|
![]() Aerial Member Group: Members Posts: 749 Joined: 22 October 05 From: Bucuresti ![]() |
De fapt, cloncanitu' nu e de la bucsi sau amortizoare sau mai stiu eu ce.. si eu am aceeasi probleme si nu imi dau seama de la ce poate fi, imi cloncane pe cele mai fien denivelari, verificari la bancheta, polita, etc. Bucsile de amortizoare sutn schimbate recent si nu sutn bucsi de dacie 13xx sunt bucsile originale sutn noi si sunt bune..dar nu imi explic de la ce poate fi si in nici un caz nu freaca arcu'
|
--------------------
Renault
Megane
2
|
|
csi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 19 May 06 ![]() |
Salutari tuturor forumistilor si ii felicit si le multumesc celor care, prin experienta lor, ofera aici sfaturi si solutii!
Am ales sa ridic aceeasi problema cu numele topicului, "cloncanit spate" in cadrul aceluiasi topic, chiar daca la mine zgomotul nu este "infundat", asa cum e la colegul nostru care a deschis topicul. Diferenta e ca la mine e mai mult un trancanit, asemanator cu situatia in care se ciocnesc 2 sticle, sau doua cutii de tabla goale. E tot in partea din spate (partea dreapta cred) e succesiv (deci se aud cel putin 2 "trancaneli") de fiecare data, la mici denivelari in asfalt si gropi. Nu e de la hayon sigur, caci, de cand am DSN, am ajuns sa cunosc zgomotul hayonului. Am inteles de la voi ca daca ar fi amortizorul respectiv zgomotul ar fi "infundat", la mine e opusul. Problema a aparut dupa ce, intr-o seara, am avut in spate toate locurile ocupate cu 3 persoane din care doua mai masive....am mers cam 2 km cu masina plina...dupa ce au coborat am auzit in spate un "carait" ca si cum s-ar fi "relaxat" o piesa (un arc de ex., dar poate fi subiectiv exemplul meu). Din acel moment a aparut zgomotul asta, total nou pentru masina mea. Ce-ar putea fi? Un telescop, s-au se putea rupe un arc? Inca nu am mers pe rampa sau elevator. DSN-ul e fabricat in aug 2001, amortizoarele sunt originale cred, la fel si arcurile. Multumesc pentru sfaturi. |
--------------------
Dacia
SuperRNova
2001, Rapsodie
- SV-05-xxx
|
|
ender[black] |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 22 December 04 From: Pitesti ![]() |
Si eu am o problema asemanatoare.
Saptamana asta am schimbat amortizoarele pe spate. (Urmeaza sa schimb si pe fata). Ei bine, de la schimbarea amortizoarelor: 1) la franari usoare si prelungite se aude un harait de frecare metal pe metal, care la franari mai energice nu se aude. Am mai citit pe aici cate ceva, lichid de frana nu pierd,rotile nu par a se bloca,ce sa fie?! 2) in curbe la stga se aude in partea dreapta spate un zgomot ciudat de parca trozneste tabla,pocneste ceva pe acolo.Pe stanga inca nu mi-am dat seama daca face la fel. Ce sa fie? This post has been edited by ender[black]: 11 Nov 2006, 10:09 |
--------------------
Dacia
Super Nova Clima Cititor de meserie. Citesc tot de la Feteasca pana la JD.
|
|
spiridon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 786 Joined: 5 May 05 From: Iasi ![]() |
csi, eu am tot DSN din 2001 si am schimbat 2 arcuri pe spate si nici nu am carat cine stie ce, deci 99% arc(uri) spate rupt(e) !
In plus cind arcurile spate se slabesc ating spirele, in comparatie cu Solentza unde spirele arcurilor spate sunt mai rare si arcul e mai mic si mai tare, deci data te hotarasti schimba arcurile spate cu cele de Solentza (vin perfect) ! enderblack pt. 1 verifica palcutele de frijna sa nu fie uzate si obligatoriu desfa butucii din spate si verifica starea sabotilor - s-ar putea sa fie terminati ! pt.2 vezi sa nu fie rupt arcul... sau prinderea butucului pe punte ! This post has been edited by spiridon: 11 Nov 2006, 14:07 |
--------------------
Dacia Supernova
- prima iubire, a inceput in...
2001
- IS- inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
|
|
florinpopa2007 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 11 November 06 ![]() |
Baieti, eu va zic ca este legat de temperatura, dar e vorba de ornamentul stalpului spate dreapta care din cauza frigului si a plasticului indoielnic vibreaza- verificat
|
--------------------
Dacia
SupeRNova
2002-Rapsodie
- DB 04 YGC
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 08:45 |