DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Probleme! Probleme! Probleme!, Probleme la roti!

geo_soft
post 13 Mar 2006, 18:03
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut! AM si eu 2 probleme:

1. Cand plec de la semafor se aude la roata din fata un "tronc", ca si cum cupleaza ceva, parca ar cupla roata...un mecanic mi-a zis ca e de la placuta care nu se aseaza bine si cand plec..se asteaza pe trepied sau ceva de genul asta...si ca e o siguranta si ca poate a scapat aia...(omul mi-a zis prin telefon din ce am explicat eu)
2. Astazi cand am plecat si am pus frana s-a auzit un HSSSSS... la roata dreapta spate si mi-a zis un prieten care era cu mine in masina ca e ferodoul..si sa o opresc sa mergem cu metroul...asa am facu...am intrebat un alt coleg si mi-a zis ca era ud si de aia a facut asa si ca nu o sa mai faca. In ultimele 2 luni am mai auzit pe spate dreapta asa un HSSSS...dar foarte incet si am auzit doar de 2 ori.

Ce sa fac ce sa schimb cum sa testez sa vad unde e problema.

SERVICE: De service imi e cel mai frica ca am auzit ca acolo iti fura piesele bune si pune altele iti ia banii aiurea...chiar daca te pricepi ca aia "te fac" iei cumva.
Acum 3 luni s-a oprit aeroterma si am fost la un service unde era un tip care mi-a miscat de un fir si mi-a luat 500 mii ma gandesc ca la roata e mai greu de umblat..si costa cine stie cate milioane. Masina e Supernova, am mai fost la service-uri langa CORA inainte sa intri in pasajul Lujerului faci dreapta pe o strada cand vii din Crangasi si sunt acolo 10 service-uri dar nu aveau nici unul elecrician sau venea de la 14.00....sau erau full (era de sarbatori e de inteles).
Mai e o solutie: imi iau concediu si plec in alta localitate si sa o fac acolo la o cunostinta si ar costa pana intr-un milion....voi ce ziceti?

--------------------
dacia dacia - b-56-rrr
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DragosP
post 13 Mar 2006, 18:52
Post #2

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Te rog frumos să-ți editezi postul și să scrii mai soft

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
madkat
post 13 Mar 2006, 18:56
Post #3

™™™™™™™™™

From: Bucuresti

s-au cam discutat problemele tale...

- zgomotul fata poate fi de la placuta - daca ii lipseste clema de fixare in etrier face asa cum zici tu - dar ar trebui sa clantane si la denivelari - cel mai bine sa se uite la ea cineva ce stie

- spate - acel harait poate fi ori de la uzura ferodourilor, ori de la ruginirea "oalei" pe care apasa ferodourile in momentul franarii - iar cand e umed afara face asa, dar dupa cateva franari "se curata" si tace. Cati km ai cu masina? asta ca sa iti faci idee daca pot fi sau nu dusi sabotii

off - treaba cu aeroterma e cunoscuta la SN biggrin.gif si acel fir (sau toate 4) de alimentare a ventilatorului

bafta

--------------------
Alfa Romeo & VW 156 2.5 V6 & Bora TDI 1999 & 2001
Hoping for the best, and expecting the worst
+
geo_soft
post 13 Mar 2006, 20:41
Post #4

Membru incepator

Are 40.000 si a sarit revizia de 30.000

--------------------
dacia dacia - b-56-rrr
+
madkat
post 14 Mar 2006, 11:15
Post #5

™™™™™™™™™

atunci e foarte posibil sa fie dusi sau pe duca sabotii...
in plus jocul placutelor in etrier creste oleaca pe masura ce se tocesc (in ciuda faptului ca pistonasul etrierului compenseaza uzura) - as ac nu ar strica o revizie amanuntita a trenului de rulare fata spate

--------------------
+
kent99
post 14 Mar 2006, 15:33
Post #6

Membru incepator

From: B

Salut,

In legatura cu acel "tronc" la demaraj tin sa spun ca si supernova mea il avea inainte de a o cumpara eu. In drumul spre casa i-am spus proprietarului de asta si el a zis ca se va rezolva pana cand mi-o va aduce inapoi ca stie exact de unde e. Si asa a si facut nu se mai aude nimic. De mentionat ca in cazul in care plecam foarte "lin" de pe loc nu se mai auzea. El a zis ca ar fi din cauza faptului ca motorul este asaezat transversal si nu stiu unde loveste in momentul in care demareaza si el se deplaseaza un pic. A zis ca a "bagat" un cauciuc acolo (unde stia el ca au probleme DS-urile) oricum treaba este ca nu se mai aude indiferent de modul in care plec de pe loc smile.gif. Sper ca te-am ajutat cu ceva desi raspunsul meu a fost cam evaziv (vorbesc in necunostinta de cauza doar din auzite).

--------------------
Dacia Super Nova - B-XX-XXX
+
Altis
post 14 Mar 2006, 15:55
Post #7

Membru autentic

Bucsele de bascula? La acel troncanit pe fata? Bucsele bara stabilizatoare? Baga-te sub ea cu un levier si forteaza bascula - daca se deplaseaza inainte-inapoi..aia e de vina pentru troncanitul la plecarea de pe loc. La mine astea faceau scandal smile.gif

--------------------
Tucson JM 2007 - .
Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
+
geo_soft
post 14 Mar 2006, 18:05
Post #8

Membru incepator

E vremea foarte nasoala si nu am putut sa desfac roata sa vad exact care e problema, dar cred ca ma duc la un service, problema cred ca e de la clema de fixare a placutei pentru ca cineva mai sus a zis si are dreptate "dar ar trebui sa clantane si la denivelari " si asa e si la denivelari se aude sau cand plec de pe loc, daca plec foarte lent nu se aude mereu. Daca e masina pe loc bagata in viteza si imping masina inainte si inapoi pe loc se aude usor clant clant....cred ca a sarit clema aceea din cauza ca tineam piciorul apasat pe frana cand luam gropile (cu ideea ca sa le aiu la o viteza mai mica), dar am inteles ca nu trebuie ca ...se intampla ce am patint eu, cand vin din service va zic care a fost treaba, acum e bine de stiut ca nu cred ca o sa ma mai pacaleasca pe fata ca mai iau pe cineva care stie si o sa fiu atent sa umble doar acolo si daca nu e sa nu mai umble deloc ca plec cu ea unde stiu eu mai deoparte cu riscul de a cheltui mai mult de 1 mil.

--------------------
dacia dacia - b-56-rrr
+
madkat
post 15 Mar 2006, 10:54
Post #9

™™™™™™™™™

deci daca face "clant" si cand impingi usor masina este 100% clema de la placuta - nu merita service pt operatia asta - doar ai grija sa iei cleme "de origine" - se gaseau intr-un timp la set clemele + "arcurile" de etrieri - in punguta cu eticheta de "pieces de origine" biggrin.gif - de montat e super simplu-

--------------------
+
OVIDIUS
post 15 Mar 2006, 11:33
Post #10

bogat în valori simple

From: Orasu' lui Bucur

Haraitul de pe spate e specific pe vremea asta. E mizerabil afara, intra diferite impuritati, haraie o vreme...Se pot curata dar nu cred ca este neaparat o necesitate...

--------------------
Renault Laguna 2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004
Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
+
geo_soft
post 15 Mar 2006, 16:58
Post #11

Membru incepator

Am rezolvat problemele! smile.gif va multumesc!

Am chemat un prieten care mi-a desfacut roata si a umblat acolo la placute si zicea ca sunt foarte bine dar s-au mancat si au inceput sa "inroseasca" oricum a zis sa le schimb, lucru care trebuie oricum pentru ca e reviza de 40.000, a miscat de ele a scos Etrierul si ce mai era acolo a pus totul la loc a stans bine si gata nu mai face smile.gif zicea ca a facut din cauza ca s-au mancat placutele si se miscau. Deocamdata nu mai face, Pe spate dupa vreo 20 - 30 de frane nu mai face, intradevar pare sa fie de la apa si de la ce mai e pe jos. Acum m-am linistit deja ma enervasem pe ea....cat m-am ferit de dacii...dar nu am ce face...de bugetul.

--------------------
dacia dacia - b-56-rrr
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 07:36
Forum Renault