DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> 2 probleme

rares
post 20 Sep 2004, 00:00
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Tgv

in primul rand salut.
Cand dau cu spatele si volanul este tras aproape de maxim se aude un scartait la roata fata stanga.
La o frana mai brusca se aude o trosnitura in spate. Daca accelerez si pun frana imediat a 2-a oara nu se mai aude.
As dori sa stiu ce are :?

--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdan_o
post 20 Sep 2004, 01:34
Post #2

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

From: Bucuresti

1. Placuta care atinge discul si/sau pivot care trebuie uns. Deocamdata astea sunt doua cauze care imi vin in minte.
2. Sabot care se blocheaza pe tambur. Problema imi este foarte familiara, si eu sufar de aceeasi boala, numai ca la mine mai si haraie dimineata sau cand trec prin balti. In plus, daca pun frana mai brusc cand plec de pe loc se aude o trosnitura in momentul in care se elibereaza sabotii. Si, un alt efect destul de amuzant apare cand opresc in rampa. Daca iau piciorul de pe frana masina sta ce sta, se aude un fel de cloncanit si apoi o simt cum o ia incet-incet inapoi, lucru acompaniat de un dulce harait. Pot spune ca am hill-assist fara sa dau vre-un ban si fara sa fac vreo modificare.

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
LucescuC
post 22 Sep 2004, 09:55
Post #3

Calaret

From: Iasi

La a 2 problema cred ca raspunsul e urmatorul:sabotii,pistonasul de frana,etc sunt prinsi pe un taler(asa se numeste).Respectivul este prins de puntea spate prin 4 suruburi.Verifica daca acele suruburi sunt stranse bine,ca au obiceiul sa se desfaca,de la vibratii probabil.Trebuie sa dai jos tamburul intai.

--------------------
Renault , Honda Clio symbol 1.5 dci, Transalp 600 V 2003, 1998 - GL-05-XLN, IS-80-LCG
Ganditi-va de doua ori inainte de a rani pe cei apropiati!
+
RIon
post 6 Oct 2004, 17:59
Post #4

pasionat

From: CJ

nu folositi placute de frana de Valcea...scartaie foarte tare...
pune masina pe rampa pt. siguranta, si stai in masina in timp ce mecanicul iti va spune ce si cum, sa ,,dai la pedala"... stan patitul.

--------------------
Skoda Octavia 2 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP - de CJ
www.raresion.ro
+
tyka
post 7 Oct 2004, 20:14
Post #5

Membru autentic

From: slobozia

si eu am avut o problema ca la fel ca tine.era de vina repartitoru,cand puneam frana brusca se aude un troscanit.a trebuit sa iau un ciocan zdravan si sai dau vreo doua repartitorului.din pacate a mers ceva timp si apoi a inceput sa aiba scurgeri,nui de mirare [dupa bataia care a luato].oricum am renuntat la el am pus un teu.pot spune ca am frine belea.si asta mia ziso multi care sau urcat in ea. biggrin.gif

Adaugat de moderator: Te rog sa iti revizuiesti mesajul si sa incerci sa il faci sa arate ca si cum ar fi scris in ROMANESTE!

--------------------
+
MariusWsW
post 15 Oct 2004, 11:35
Post #6

Membru

Tyca dragul meu,spune-mi te rog cum ai facut cu teul de unde si cat costa...sunt interesat ca mi-am modificat suspensia spate si nu mai actioneaza repartitorul chiar si cand sunt 5 pers in masina si concluzia spatele nu tine niciodata si as vea sa stiu daca se simte o imbunatatire REMARCABILA la franare...mersi

--------------------
Omului ii trebuie 1 an sa invete sa vorbeasca si o viata sa invete sa taca...
+
clr
post 20 Oct 2004, 08:00
Post #7

Membru autentic

From: Bucuresti

Mai e adevarat, repartitorul ala e destul de pacatos, am schimbat si eu unul, dar sunteti siguri ca e normal sa renuntati la el? Discutam totusi de a umbla la instalatia de franare. Nu prea e de joaca.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 00:05
Forum Renault