Asigurari (reunit)
![]() ![]() ![]() |
Asigurari (reunit)
sonykel |
![]()
|
||
![]() Actualmente Ing. Group: Members Posts: 1.281 Joined: 30 June 05 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
Logan MCV
2007,1.6 16v,Laureate Full,7series,Gri Platine
- CT-87-SNK Hai,stai un minut langa mine,o zi cu mine
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume |
|||
k-elu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 22 May 05 ![]() |
|
--------------------
dacia
logan
- b--- fxb
|
|
sonykel |
![]()
|
![]() Actualmente Ing. Group: Members Posts: 1.281 Joined: 30 June 05 From: Constanta ![]() |
pai nu sa lasat cu proces???adica eu am fost implicat indirect intrun accident fata lu ala vinovat e in spital si sa lasat cu proces!
pana la urma pot sa-i fac casco daca e deja lovita? This post has been edited by sonykel: 23 Nov 2005, 19:17 |
--------------------
DACIA
Logan MCV
Si-o sa vezi cum si de ce este mult mai bine Sa te-ntorci cate-odata cu spatele catre lume |
|
dacicuss |
![]()
|
![]() Mare Vrajitor KKK Group: Members Posts: 299 Joined: 3 August 04 From: Poplaca ![]() |
Adica dupa ce-ai lovit-o, vrei sa-i faci CASCO si s-o repari pe respectiva asigurare? Daca raspunsul e da , io zic ca numai la agentia lui Mos Craciun!
|
--------------------
VW Passat
1.9TDI
- ww-00-XXX A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong. |
|
sonykel |
![]()
|
Deci mai explic o data e lovita si astept sa se termine proceso ca sa pot sa-o repar reparatia o fac pe asiguararea celui vinovat!Eu fac casco ptr viitoarele accidente!asta va intreb
|
--------------------
DACIA
Logan MCV
|
dacicuss |
![]()
|
![]() Mare Vrajitor KKK Group: Members Posts: 299 Joined: 3 August 04 From: Poplaca ![]() |
Dupa ce o repari...vezi ca una dintre intrebari va fi daca a fost lovita pana acum sau nu. Raspunzi in functie de ce-ti zice
![]() ![]() ![]() |
--------------------
VW Passat
1.9TDI
- ww-00-XXX A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong. |
|
memyselfandI |
![]()
|
![]() m Group: Members Posts: 191 Joined: 8 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Salut ! Imi cer scuze ca n-am citit toate paginile ( cum ar fi trebuit), dar vineri am comis-o. Fara a avea RCA am lovit din spate o masina straina ! (eu avind dacie), stiu prostie si vina 120%. Intrebarea mea pt domnul ce lucreaza in asigurari este urmatoarea, cum va proceda casco-ul victimei ? ma va da direct in judecata ? sau poate exista o discutie prealabila unde se pot negocia transele platii.
Multumesc mult. |
--------------------
Logan
1.6
2006
- 7727 "la curse e simplu, totu' e sa faci ca drumul"
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic ca va fi o discutie prealabila... Si vei semna un angajament de plata. Pe care sa-l si respecti. Asta daca nu vrei sa ajungi la un proces
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
memyselfandI |
![]()
|
![]() m Group: Members Posts: 191 Joined: 8 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Evident ca-l voi respecta. Incerc sa ies cit se poate de onorabil din rahatu' pe care l-am produs.
Oricum, multumesc de raspuns. Astept incontinuare sfaturi si pareri.. |
--------------------
Logan
1.6
2006
- 7727 "la curse e simplu, totu' e sa faci ca drumul"
|
|
GABONE77 |
![]()
|
![]() el jefe Group: Members Posts: 856 Joined: 9 August 04 From: Bucuresti ![]() |
am rezolvat cu problema mea pe care am povestit-o ceva vreme. raspunsul politiei l-as fi asteptat pana la anul cred asa ca m-am dus acolo si am luat procesul verbal. pe ala de m-a lovit la sanctionat cu 105 ron si luat carnetul. asigurarea o avea la allianz tiriac. acum eu unde ma prezint pentru constatare? ca siteul lor nu merge. politia nu a anexat si la procesul verbal copia dupa asigurare... so eu acum unde ma duc?
|
--------------------
Dacia
Sandero
2009 1.6 MPI Laureate
- TPG cine e bun e bun si cand e rau
|
|
asybo2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 13 October 04 From: Bucuresti ![]() |
pai e simplu suni la 931 obtii un nr de Allianz si ii suni si ei iti zic unde au...vezi ca o sa vrea sa ai si asigurarea....
|
--------------------
DACIA
Duster 4x4, 1.5 dCi
2010 Laureate
- B "Merge si asa" ... Drama sau inventivitate !?
|
|
GABONE77 |
![]()
|
![]() el jefe Group: Members Posts: 856 Joined: 9 August 04 From: Bucuresti ![]() |
am fost la allianz constatari pe panduri in incinta Vifor. niste baieti de treaba cred ca daca aveam pb mai serioase se putea trata cu ei. nu am avut nevoie de asigurarea aluia erau seria si numarul le-a cautat in calculator. mi-a dat constatarea si ca platesc ei tot am mers la service la meridian cu foaia am facut comanda bag masina in service pe 7 decembrie. sper acum sa iasa si bine sa nu dea rasol. per total o consider o experienta benefica acum stiu exact cum si ce sa fac in cazuri din astea cu toate ca eu sper sa nu mai fie nevoie.
|
--------------------
Dacia
Sandero
2009 1.6 MPI Laureate
- TPG cine e bun e bun si cand e rau
|
|
sharp |
![]()
|
![]() Membru superior Group: Members Posts: 55 Joined: 30 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o problema cu RCA. Cineva m-a atins in spate, am mers la politie, facut hartii etc. Autorul are asigurare la UNITA.
Masina mea e pe numele socrului. Astia de la UNITA au facut gargara cand m-am dus pt deschiderea dosarului de dauna pt ca trebuia sa se prezinte acolo proprietarul masinii (care e pe la 350 km de aici...). Au dreptate astia sau au chef sa scape de mine? Chiar tb sa fie prezent proprietarul masinii? (eu am copie dupa BI-ul lui, toate datele etc). Mersi. |
--------------------
ex Dacia
berlina / toyota corolla sedan 1.4 VVT-i
1998 / 2006 Stiinta ne-a transformat in zei mai inainte de a merita sa fim considerati oameni.
|
|
modream |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Mi-am gasit aripa spate dreapta usor indoita in parcare si cu urma de bara pe usa....Am CASCO.... dar paguba e prea mica si mi-e lene sa pierd atata vreme la politie si asigurari mai ales pe vremea asta... Treaba e urmatoarea: polita imi expira la anu prin februarie.... daca nu mi-o repar pana arunci... cand ma duc sa reinoiesc CASCO o sa faca aia gat ca e lovita ? Ca oricum o am asigurata.... Sau e bine sa mi-o repar din timp?
|
--------------------
Logan
Opel Astra H
1.9 cdti 190 CP
- B-94-MMT
|
|
ice cube |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 13 November 04 From: Tg-Jiu ![]() |
QUOTE(modream @ 2 Dec 2005, 12:51) Mi-am gasit aripa spate dreapta usor indoita in parcare si cu urma de bara pe usa....Am CASCO.... dar paguba e prea mica si mi-e lene sa pierd atata vreme la politie si asigurari mai ales pe vremea asta... Treaba e urmatoarea: polita imi expira la anu prin februarie.... daca nu mi-o repar pana arunci... cand ma duc sa reinoiesc CASCO o sa faca aia gat ca e lovita ? Ca oricum o am asigurata.... Sau e bine sa mi-o repar din timp? Eu am relatii amiabile cu cei de la asigurari, dar atunci cand mi-am reinnoit polita CASCO au venit (nu ostentativ) si au fotografiat masina. Asa ca, parerea mea e ca daca n-ai relatii deosebite cu ei, pentru un aranjament, nu risca. |
--------------------
dacia
logan ambition
- Gj-03-XYB
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Am si eu o problema...mi-am indoit putin o aripa spate la masina, eu eram la volan, si am indoit-o de o usa metalica...ce spun la asigurari?ce spun la politie? Am Casco...
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
asybo2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 13 October 04 From: Bucuresti ![]() |
trebuie sa fie prezent proprietarul sau procura notariala...
|
--------------------
DACIA
Duster 4x4, 1.5 dCi
2010 Laureate
|
|
asybo2002 |
![]()
|
mai mai lenea asta...e posibil ca la reinoire sa nu vada macar masina pe motiv ca oricum erai asigurat deci ai sanse sa "scapi", chit ca nu asta e solutia...dar asa e firea lucrurilor in tara...
|
--------------------
DACIA
Duster 4x4, 1.5 dCi
2010 Laureate
|
|
asybo2002 |
![]()
|
exact ce ai scris si pe forum asta declari...si ai grija sa treaca pe anexa 2 ca nu erai sub influenta alcoolului...
|
--------------------
DACIA
Duster 4x4, 1.5 dCi
2010 Laureate
|
|
tabek |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 23 June 05 From: Cluj Napoca ![]() |
Am facut saptamana trecuta accident. Intr-o intersectie am lovit cu fata o Dacie, eu am avut prioritate, el n-a oprit la semnul cedeaza trecerea. Am mers la politie, am facut declaratiile, omul si-a recunoscut vina (i s-a luat canetul pe 3 luni), am primit actele. Masina mea e lovita destul de tare, trebuie schimbate capota, aripile, faruri, semnalizatoare, bara, masca, radiator etc. Astazi am tractat masina la service, a venit agentul de constatari (UNITA), a deschis dosarul, s-a parut ca totul e in regula. De aici insa au inceput problemele. Costurile totale ale reparatiei se ridica pana la peste 20milioane lei, iar asiguratorul mi-a spus ca suma maxima pe care asigurarea o poate plati este de 12-13 milioane lei. I-am spus ca vreau sa-mi faca un calcul exact, pentru ca suma mi se pare prea mica. A spus sa-l caut dupa masa, ok, am mers pana la sediul Unita, unde dupa ce am asteptat o ora, mi-a spus ca nu mai are timp, si ca pana maine o sa-mi calculeze suma. Mi se pare mie, sau omul vrea sa ma fraiereasca? Nu-i prea putin 12 mil. pentru o Dacie din 96? Ajutati-ma va rog cu niste sfaturi, ce sa fac, pentru ca n-as vrea sa platesc din buzunarul meu 8-10 milioane, si nici la proces n-as vrea sa ajung cu cel care m-a lovit.
Scuze pentru mesajul lung, dar azi mi-am pierdut toata ziua la service si la asigurare, si probabil asa va fi si maine... Ce pot sa fac? ![]() |
--------------------
Dacia/Peugeot
1310L/307
1996/2006
- MM05HVM
|
|
asybo2002 |
![]()
|
pai intai astepti sa afli cat iti da exact dar in scris nu vorbe...apoi daca mai ai dubii postezi data primei inmatriculari, tipul masinii tale si nr de km declarati, deasemenea cam in ce stare e masina ta si te pot lamuri eu daca e vreo problema...repet insa nu mai traiti cu impresia ca un inspector daune face ce vrea el...
|
--------------------
DACIA
Duster 4x4, 1.5 dCi
2010 Laureate
|
|
tabek |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 23 June 05 From: Cluj Napoca ![]() |
Multumesc pentru raspuns!
Sper, ca nu face ce vrea el. Cei de la service mi-au spus si ei, ca-i prea putin 12milioane. Masina a fost ingrijita, si a fost in stare f. buna inainte de accident. Sper sa ma intalnesc maine cu agentul de la Unita, si sa faca calculul in fata mea, pentru ca asa la telefon poate sa-mi spuna ce suma vrea. Nu mi se pare corect, ca eu, care n-am absolut nici o vina in acest accident, sa pierd ore sau zile la servicuri si la asigurari, si in plus, sa mai si platesc vreo 10 milioane sa-mi repare masina. Mai postez maine, sa vad ce rezolv. This post has been edited by tabek: 5 Dec 2005, 23:33 |
--------------------
Dacia/Peugeot
1310L/307
1996/2006
- MM05HVM
|
|
Dragos |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 17 August 04 From: Galati ![]() |
Contrar "aventurilor" altora (sunt si service-uri care ii considera "minori"), Ardaf e OK, cel putin in Galati.
Am avut un eveniment soldat cu 900 rep. pe CASCO, deconatre directa; reintregirea a fost de 17 (RON). Singura probl. este ca am pierdut reducerea la re-asigurare de la anu' ![]() This post has been edited by Dragos: 6 Dec 2005, 11:49 |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI Clima
- ... Posesor de Solenza...
|
|
tabek |
![]()
|
Am fost astazi la asigurator. Mi-a calculat suma de 14mil. lei. Se pare ca asta este din pacate suma reala.
![]() De maine masina intra in reparatie, singura solutie care mi-a ramas este sa cer de la cel care m-a lovit diferenta, sau daca nu vrea sa-mi dea nimic, merita oare sa-l dau in judecata? Ce ziceti? |
--------------------
Dacia/Peugeot
1310L/307
1996/2006
- MM05HVM
|
|
asybo2002 |
![]()
|
val de nou ar fi 3950 cu injectie si 3450 euro fara injectie...
|
--------------------
DACIA
Duster 4x4, 1.5 dCi
2010 Laureate
|
|
tabek |
![]()
|
Pai, atunci ceva tot nu e in regula. Mie mi-a spus inspectorul respectiv ca se scade pt. fiecare an 50E. Deci, 3450-500=2950. Coef. de uzura=82%. 2950-2950*82%=531E. Aceasta ar fi valoarea actuala a masinii, suma din care asiguratorul plateste 75%. Rezulta 531*75%=398,25Euro, aprox. 14mil. lei.
Ceea ce nu inteleg, de ce se mai scade 50E pentru fiecare an? |
--------------------
Dacia/Peugeot
1310L/307
1996/2006
- MM05HVM
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Am si eu o intrebare : azi am reusit sa zgarii masina (o vaca , un bou , o parcare si gata treaba !) .
Parca nu mi-as strica Casco pentru asa ceva deoarece nu-i decat o denivelare de-a lungul portierei dreapta spate . Daca ma duc la Politie si imi fac hartiile , dar nu ma duc la firma asiguratoare unde am Casco , asteptand eventual (Doamne fereste!) o alta dauna pt. care se merita sa-mi stric asigurarea si imi repar atunci si zgarietura asta se poate asa? |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
lapescuit |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 6 December 04 From: Timisoara ![]() |
am si eu doua intrebari:
- ce se intampla cu piesele schimbate in cazul unei avarii? - cum stiu daca cei din service au pus pe factura piese defecte sau/si piese care nu necesitau schimbarea? |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate - 1.4 MPI
- .
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(kum @ 7 Dec 2005, 16:20) Am si eu o intrebare : azi am reusit sa zgarii masina (o vaca , un bou , o parcare si gata treaba !) . Parca nu mi-as strica Casco pentru asa ceva deoarece nu-i decat o denivelare de-a lungul portierei dreapta spate . Daca ma duc la Politie si imi fac hartiile , dar nu ma duc la firma asiguratoare unde am Casco , asteptand eventual (Doamne fereste!) o alta dauna pt. care se merita sa-mi stric asigurarea si imi repar atunci si zgarietura asta se poate asa? Exista un termen pana la care trebuie sa te duci la asigurare, poti sa il gasesti citind contractul de asigurare. Eu am sunat la asigurari si mi-au zis ca pot sa ma duc oricand in cursul saptamanii, desi facusem procesul verbal la politie duminica (si pe contract scria ca am termen de 2 zile). Abia pe urma poti sa mai astepti, dar trebuie sa te interesezi la ei cat timp poti sa stai asa. Pot aparea probleme daca iti expira asigurarea inainte sa repari masina, pentru ca masina e inspectata si fotografiata inainte de incheierea unei noi asigurari. Iar in cazul asta nu o sa poti face reparatie pe casco. This post has been edited by thecagero: 14 Dec 2005, 09:31 |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
iulianv |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 174 Joined: 7 December 04 From: Pascani - Iasi ![]() |
Am si eu o intrebare: ce parere aveti de aceste firme de asigurari: BCRasigurari si BT Asigurari?
A avut cineva de-a face cu ei? As vrea sa-mi fac RCA-ul la una din ele si as vrea sa stiu la ce sa ma astept in caz de....... Multumesc. |
--------------------
Dacia
1310Li
- IS 04 XYH
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 10:19 |