DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

18 Pages « < 15 16 17 18 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Asigurari (reunit)

suri
post 22 May 2006, 09:59
Post #481

Membru incepator

Group: Members

@thegodsglory

in caz ca nu ai casco si te hotarasti sa o repari pe banii tai (dupa ce ai facut toate actele de constatare cu ei), trebuie sa stii ca - incepand cu momentul in care ai depus toate actele de reparatie la ei (facturi&stuff) - au la dispozitie fix douazeci de zile lucratoare pentru a-ti returna banii. in caz ca nu se intampla asa, o sesizare la csa (comisia de supraveghere a asigurarilor) - sau numai aducerea in discutie a unei astfel de masuri - poate face minuni. la mine cel putin (e drept, cu astra, nu cu ardaf) a functionat.

--------------------
dacia logan 1.6 2005, ambition - b xx xyz
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
CristinelM
post 22 May 2006, 17:43
Post #482

Membru incepator

From: Bucuresti

cenzuratti - is posmagii ?! Mare vizionar Creanga....
---------
Editat ulterior: in loc de "cenzuratti" era cuvantul din titlul unei povestiri de Ion Creanga, va dati seama care, m-a "cenzurat" softul forumului, a crezut ca folosesc limbaj obscen...
-----------
Din peripetiile mele cu o juna agent de de la Asiban... : In apropiere de a implini un an de Casco la mai sus mentionata societate (la care m-am dus de buna voie !!), si de RCA, fara evenimente in nici o parte (deci castig net pentru ei de mai mult de 10 milioane) dau un telefon sa vad cand o gasesc sa-mi reinnoiesc politele. Raspuns stupefiant: sa-i trimit prin fax sau e-mail copii dupa politele curente ca sa poata sa se pregateasca, sau, daca n-am posibilitatea sau nu-mi convine, ma pot adresa oricarui alt coleg de-al ei. Stau si ma intreb: atat de mic o fi comisionul unui agent de nu-si poate permite niste fotocopii pe loc, cand vine clientul la el, in loc sa stea prin piete pe sub umbrelute sa-l caute ? Sau macar sa incerce sa-l retina ?! Curioasa economie de "paiata", sau nu reusesc eu sa pricep filosofia "broker-ilor", ca agenti nu mai suna bine...

This post has been edited by CristinelM: 22 May 2006, 17:52

--------------------
Dacia Logan - B- -MHL
+
Lucyk
post 23 May 2006, 16:36
Post #483

Membru incepator

Dupa cum v-am mai spus, m-am pricopsit cu niste zgarieturi profunde (pana la chit, nu ies cu creion corector, polish sau altfel de trucuri) de-a lungul a 2 usi si pe capota motor de la niste "binevoitori". Am casco total de la Allianz si am studiat polita, care acopera si "zgarieturi". Imi poate spune cineva ce inseamna, in interpretarea lor "zgarieturi"? Am mai discutat cu prieteni si mi-au spus ca trebuie sa fie un anumit procentaj pentru revopsire. Procentajul respectiv se ia in calcul pentru revopsirea elementului de caroserie sau doar pentru revopsirea totala?

--------------------
Opel Agila - B38DJJ
+
BodoC
post 26 May 2006, 21:37
Post #484

Membru in plina criza

Conteaza foarte mult ce scrie in PV de la politie. Daca zgirietura arata a vandalism, poti avea neplaceri. Se lauda destui ca acopera vandalismul, ca sa atraga pacienti. Dar cind incepi sa te pieri in virgule, te incadreaza la capitolul care nu acopera situatia ta. Daca crezi ca ai "procent" mic de zgirieturi... pune-ti imaginatia la lucru. Daca nu ai cuie... imprumuti de la un vecin, si iti rezolvi "procentul" de zgirieturi.

--------------------
Logan Prestige 1,6 16V 2008
Acel ce fara de care nu poate fi ceea ce este!
+
Lucyk
post 28 May 2006, 16:56
Post #485

Membru incepator

Multumesc Bodo pentru raspuns!
Si eu m-am gandit sa-mi pun imaginatia la lucru, dar tare mi-e teama ca mi-o fac "cu mana mea", adica ma aleg cu masina zgariata "cu imaginatie" si cu reparatia nefacuta....

--------------------
Opel Agila - B38DJJ
+
thegodsglory
post 29 May 2006, 18:06
Post #486

Membru incepator

From: B

@suri

Multumesc de sfat, as o sa fac (daca va fi nevoie, sper ca nu).
Am disuctat cu cei de la service si mi-au spus ca fac dosar de reconstatare si il trimit ei la Ardaf. Intrebarea mea este: cei de la Ardaf sunt obligati sa plateasca suma din dosarul facut de service? cum se procedeaza?

--------------------
dacia 1310 alb-ruginiu :) - b14
it's a feature, not a bug.
+
Tudor
post 29 May 2006, 21:13
Post #487

Moderator

@thegodsglory: cei de la asigurari sunt obligati sa plateasca din factura emisa de service doar acele operatiuni si piese pe care le-au recunoscut in constatare. ce nu e in constatare nu se plateste. (daca in constatare scrie reparatie, asta include demontat, reparat, pregatit de vopsitorie, vopsit, remontat). orice constatare suplimentara trebuie facuta inainte de a demonta/ repara. daca s-a efectuat deja reparatia si nu aparea in constatare, nu se despagubeste. consumabilele (uleiuri, lichid de frana, curele, filtre) nu se despagubesc. imi pare rau sa iti spun, dar in aceasta perioada ardaf inregistreaza intarzieri serioase la plati. sfatul meu este sa nu astepti si sa nu te lasi amanat de pe o zi pe alta. au 20 de zile sa plateasca, daca in a 21-a zi nu ai primit banii: reclamatie CSA, reclamatie OPC, dat in judecata (de consultat un avocat, exista procedura rapida si cu taxa de timbru mica). Daca te lasi plimbat risti sa astepti mult si bine.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
asybo2002
post 29 May 2006, 21:22
Post #488

Membru autentic

[quote=CristinelM,22 May 2006, 18:43]

cred ca nu ai inteles bine...politica este sa le aiba pregatite deja. Cand vii tu doar sa semnezi, sa dai banu si sa pleci. Pe cele vechi le cerea poate din cauza ca nu ea era agentul tau initial sau poate pt ca intre timp se arhivasera sau se mutasera ei cu sediul si asta doar in scopul de a putea sa calculeze noua polita, sa verifice daca ai avut daune etc., in principiu sa nu astepti cand ajungi fizic acolo...nu te gandi ca nu vrea sa te serveasca...nu sunt platiti la incasari, dar asta nu inseamna ca nu au un target...din cei cativa ani de asigurari/daune am observat ca partea de comunicare este cea mai dificila... eu spuneam una si clientii intelegeau alta sau cand ma cautam si le spuneam ca le-am mai spus o data ce imi cerea acum din nou motivau ca erau grabiti, ca nu au numai asta pe cap si ca ce nu de aia sunt platit? Cred ca nu tb sa detaliem aceasta atitudine! Deci sfatul meu e sa nu mai aruncati cu pietre, cel putin, nu din prima...

--------------------
DACIA Duster 4x4, 1.5 dCi 2010 Laureate - B
"Merge si asa" ... Drama sau inventivitate !?
+
asybo2002
post 29 May 2006, 21:31
Post #489

Membru autentic

[quote=Lucyk,28 May 2006, 17:56]
Te duci la politie, o declari gasita asa in parcare...ti se da autorizatie de reparatie pe a-l carui spate scrie ca e gasita avariata in parcare de A.N.. Apoi la asigurator si la service agreat de el...se da accept de plata si tu pleci fara a da nimic din buzunar la modul oficial...sfat pe viitor: nu te lua dupa toti prietenii, in schimb mergi la cel care ti-a facut asigurarea sau de ce nu?, intra pe forumul nostru...
Bafta!

--------------------
+
adisan
post 2 Jun 2006, 15:57
Post #490

Membru

From: ORADEA

Ma puteti ajuta cu date despre RCA ?

Imi expira in luna august RCA-ul. Stie cineva cam la ce suma sa ma astept pentru reiinoire?
Eventual care e mai rentabila in sensul de continut al Ofertelor si mai ales de SERIOZITATE.
Nu de alta dar daca a intrat chestia cu 30 de zile, trebuie sa ma decid acum in luna iunie. smile.gif

This post has been edited by adisan: 2 Jun 2006, 16:00

--------------------
DACIA LOGAN Preferance 1.4 MPI - BH - xx - xxx
salutari din Ardeal....
+
Tudor
post 2 Jun 2006, 19:15
Post #491

Moderator

Cauta pe net denumirea societatilor de asigurari care iti plac, aproape toate au publicat pe site tariful RCA. Nu iti dau link-uri in acest raspuns, pentru ca le-am face reclama si nu ne platesc cu nimic pentru asta, dar sunt foarte usor de gasit. La continut toate politele RCA sunt la fel, conform legii, indiferent de unde o cumperi. Din punct de vedere seriozitate, teoretic orice societate autorizata este Ok; din punct de vedere al colegilor forumisti, in aceasta perioada, exista nemultumiri doar in legatura cu Ardaf si Astra.

--------------------
+
adisan
post 2 Jun 2006, 21:52
Post #492

Membru

From: ORADEA

mersi mult.

--------------------
DACIA LOGAN Preferance 1.4 MPI - BH - xx - xxx
salutari din Ardeal....
+
marksman
post 8 Jun 2006, 00:46
Post #493

Post mortem nihil est

From: sat

Am "luat" o groapa la trecerea la nivel cu liniile de tramvai. mad.gif Urmare: un pivot (dreapta-fata) dus (bate), mecanicii au zis ca trebuie schimbat. Pot rezolva pe CASCO? Mentionez ca n-am avut cum evita, nu era semnalizata, in stanga masini, in dreapta masini si io fraier, cap de coloana.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
Tudor
post 8 Jun 2006, 09:52
Post #494

Moderator

Da, merge pe casco cu 2 conditii:
- pivotul sa fie relativ nou (totul depinde de cum interpreteaza casco-ul tau pivotul ca piesa de uzura, asta poti afla de la ei, difera de la o societate la alta)
- sa existe urme de lovitura (pe janta sau pe bascula sau pe caroserie).
Daca da, noteaza-ti exact unde era groapa (strada, pe ce sens de mers si nr imobil in dreptul careia se afla groapa, sau numele intersectiei). Mergi la service sa iti dea constatare tehnica, mergi la politie si depune plangere, mergi la constatator casco si apoi la service pt reparatie.

--------------------
+
marksman
post 9 Jun 2006, 09:07
Post #495

Post mortem nihil est

From: sat

Mersi de sfat. Am o urma de julitura pe bascula, dar masina are 2 ani, pivotul la fel si un agent de la Allianz mi-a zis ca pivotii, telescoapele, bucsele intra la... consumabile.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
Lucyk
post 9 Jun 2006, 10:02
Post #496

Membru incepator

Pe langa zgarieturile profunde cu care mi-au "ornat" masina niste "binevoitori", am mai constatat azi-dimineata si oglinda exterioara furata. Am fost la biroul de accidente usoare al politiei pentru constatare, dar mi-au spus ca ei se ocupa de accidente si m-au trimis la biroul judiciar. Am fost acolo si am depus o plangere si o declaratie, a venit un criminalist si mi-a fotografiat masina, a luat amprente etc si mi-au spus ca in termen de 30 de zile sa vin sa-mi iau actele. I-am intrebat daca astfel de probleme se rezolva prin asigurare casco si mi-au spus ca da, dar depinde de polita.
Eu am asigurare casco totala de la Allianz-Tiriac. In polita sunt prevazute zgarieturile de orice fel si furtul.
S-a mai confruntat cineva cu astfel de probleme? Nefiind vorba de accident ci de vandalism, birou judiciar si nu accidente usoare etc, am vreo sansa sa-mi vopsesc masina si sa-mi recuperez oglinda electrica pe casco? Nu mi-a ramas decat sa astept cele 30 de zile si sa vad, dar sunt foarte ofticat din cauza asta. Am sa mai postez urmatoarele "peripetii".

--------------------
Opel Agila - B38DJJ
+
asybo2002
post 9 Jun 2006, 10:32
Post #497

Membru autentic

sunt acoperite de polita, dar nu astepta cele 30 de zile sa te duci la casco...mergi chiar acum si deschide dosarul...

--------------------
+
B30KDT
post 9 Jun 2006, 13:35
Post #498

Membru autentic

From: bucuresti

in cazul in care am pe masina spoilere modificate din fibra de sticla,faruri si stopuri tip lexus ,un paintjob etc si imi fac casco,in cazul unui accident sunt despagubit pt valoarea pieselor schimbate de mine sau pt valoarea pieselor de serie?

--------------------
DACIA DACIA 2012
+
asybo2002
post 9 Jun 2006, 13:49
Post #499

Membru autentic

pai asigurarea se incheie la valoarea de catalog, deci de serie a auto, dar poti asigura suplimentar si tunningul facut pentru a beneficia in caz de dauna de acoperire totala...

--------------------
+
Lucyk
post 13 Jun 2006, 07:41
Post #500

Membru incepator

Dupa cum stiti din posturile anterioare, niste nenorociti mi-au furat oglinda retrovizoare exterioara si mi-au zgariat foarte urat masina. Cei de la politie/accidente usoare m-au trimis la judiciar, fiind vorba de furt si vandalism si nu de accident. Am depus plangere la sectia de politie din zona si acum astept finalizarea cercetarii. Cel mai probabil este vorba despre o cercetare formala, autorul ramanand necunoscut. E nasol ca aceasta cercetare dureaza aprox 30 de zile.
Urmand sfatul primit pe forum, n-am mai asteptat actele politiei si am fost ieri la un centru de constatari Allianz, unde am casco total, si am deschis dosarul de dauna. Vreau sa-i laud pe agentii de constatari ai societatii pentru viteza cu care isi fac treaba. Nu au comentat in nici un fel despre daunele constatate si mi-au inclus la revopsire toate elementele afectate. Dosarul este insa incomplet, lipsind actele de la politie. Pot merge la orice service si sa platesc din buzunar reparatia, urmand ca la completarea dosarului sa-mi recuperez cheltuiala sau pot sa astept pana ies actele de la politie si atunci ma trimit ei la un service agreat de societatea de asigurari. Cred ca optez pentru a doua varianta, fiind vorba de o suma destul de importanta. Sper sa nu apara comentarii privitoare la actele de la politie.
Acum sunt insa intr-o alta dilema: La ce service sa merg pentru o revopsire de calitate?

--------------------
Opel Agila - B38DJJ
+
Tudor
post 13 Jun 2006, 13:45
Post #501

Moderator

@Lucyk: daca despre Opel-ul din semnatura este vorba si esti din Bucuresti, poti merge la DiBas sau Erebus (daca vrei oficial Opel si masina e in garantie). Eu ti-as recomanda MitMotors (zona piata 1 mai). Toate au decontare directa cu Allianz, deci nu vei avea probleme. Mai sunt multe altele bune, eventual poti ruga chiar inspectorul de daune sa iti recomande unul.

--------------------
+
Lucyk
post 13 Jun 2006, 20:56
Post #502

Membru incepator

Multumesc Tudor!
Sunt din Bucuresti. Am vizitat si alte forumuri si am vazut multe plangeri ca cei de la Opel nu-si prea fac treaba. In afara de asta, sunt foarte aglomerati si se intampla sa stai cu masina foarte mult in service.
Inspectorul de daune mi-a dat o carte de vizita de la un service, dar nu am auzit nimic de el. E posibil sa fie decat un aranjament intre ei, ca sa gaseasca clienti. Am auzit despre Com Nico Service din Militari, ca ar avea o vopsitorie foarte buna. De asemenea, ei au si contract cu Allianz. Ce parere aveti?
Mai am timp sa ma gandesc pana imi ies actele de la politia judiciara...

--------------------
Opel Agila - B38DJJ
+
Tudor
post 13 Jun 2006, 21:14
Post #503

Moderator

Am fost cu Dacia la o reparatie la Com Nico Serv acum cativa ani, tot pe casco Allianz. Prestatia lor a fost medie, fara probleme sau intarzieri, dar rezultatul vopsitoriei nu a fost unul stralucitor (nuanta obtinuta de ei, desi era una foarte apropiata de cea de pe masina, nu era exact aceeasi si atunci cand masina era curata se putea vedea diferenta). Cum e acum nu stiu, ca a 2-a oara nu am mai incercat acolo.
Cum se cheama service-ul recomandat de agentul constatator?

--------------------
+
liviu_lb
post 14 Jun 2006, 07:59
Post #504

Membru incepator

Am auzit lucruri bune despre Com Nico. Chiar voiam sa zic despre el dar m-am gandit ca nu se pune daca e din auzite. Un amic si-a vopsit spoilerul, aripa si usa la un logan gri perla. Era foarte multumit de modul in care a fost tratat si nu a dat spaga. Masina am vazut-o si eu si nu se cunostea nimic.

--------------------
Dacia Logan Ambition 2004 1.6MPI
Fluence 1.5 dCi 110 cp
+
asybo2002
post 14 Jun 2006, 11:33
Post #505

Membru autentic

vopsitorie de calitate se face la IORGU sau MG VEGA...

--------------------
+
madkat
post 14 Jun 2006, 15:27
Post #506

™™™™™™™™™

Am si eu doua intrebari:
- as dori pareri in legatura cu BT asigurari si ASITRANS - cum sunt din punct de vedere constatarii si apoi decontarii daunelor
- a doua intrebare - are cineva lista cu servisurile cu decontare directa BT si/sau ASITRANS ?

multumesc anticipat

--------------------
Alfa Romeo & VW 156 2.5 V6 & Bora TDI 1999 & 2001
Hoping for the best, and expecting the worst
+
asybo2002
post 14 Jun 2006, 21:27
Post #507

Membru autentic

dintre cele doua eu as merge pe BT...iar in privinta listei service-urilor cel mai bine e sa mergi/suni direct la sursa...in principiu se lucreaza cu majoritatea service-urilor

--------------------
+
Mario8119
post 15 Jun 2006, 12:52
Post #508

Membru incepator

Va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi :
Am masina luata in leasing de la BCR Leasing si asigurata la BCR Asigurari... Am urmatoarele daune :
1. Parbriz crapat (am luat o piatra prin otopeni).
2 . jeanta stanga fata strmba pe amble parti de la o groapa pe care am luiat=-o in plin la 80 prin Baneasa unde lucreaza astia (era noapte si ploua torential si mai il aveam si pe 1 in fata care a luat-o si el)
3 a intrat unu in mine in lateral dreapta si are o mica zgarietura pe bara ....problema e ca a inceput sa traga stanga (nus daca de la ala sau de la groapa ca s-au inamplat cam in acelasi timp) si plus de aceea sta si volanul (cand merg drept ) ridicat cu 15 grade spre dreapta). Nu am mers la politie deoarece eu nu aveam nimik el era putin avariat.
4. am gasit bara pe stanga sgaritat de 1 in parcare prin Rahova (acasa) (avea urme de bara neagra pe ea care s-au sters putin dar au rams ceva urme)
5 am observat ieri ca s-a jucat unu cu cheia pe spate de la usa pana la stop) o dunga destul de vizibila.
6. am 16500 si la 20000 imi expira garantia la trenul rulant. Le-am zis la aia de la serus ca o sa le fac o vizita la 19000 dar au zis ca daca sunt bune piesele nu au de ce sa mi le schimbe.... Acum sigur ceva nu e bun ca trage destul de grav (adika tre sa tin mana pe volan)
7. o am din octombrie 2005 (masina si asigurarea)

Vreau si eu sfaturi cat mai amnuntie despre cum sa procedez ...pe ce drum sa o iau? (cum sa-i zic eu politstului ca pe o singura strada s=au intamplat toate astea...cu sa-i zic ca vezi ca trege stanga s=ar putea sa fi intrat unu in mine cand eram in parcare dar nu stiu sigur tongue.gif ) De aceea va rog sa ma sfatuiti
PS : propietar BCR Leasing Beneficiar logodnica mea (nu suntem casatoriti cu acte) Sofer EU! (are si ea permis ....dar....)

This post has been edited by Mario8119: 15 Jun 2006, 13:23

--------------------
Renault Clio 2006 1.5 DCi
Renaul Clio Symbol Fidji 1.5 DCi, 80cp
+
Tudor
post 15 Jun 2006, 15:25
Post #509

Moderator

Sfat general: nu mai lasati sa se adune daune, mergeti si faceti declaratiile la politie si asigurator; aveti apoi timp 2 ani sa le reparati, eventual mai multe odata, ca sa nu pierdeti vremea cu masina blocata in service.

@Mario8119:
Mergi si le declari la politie, pe declaratii separate, cu evenimentele la cateva ore distanta. Apoi mergi si le declari la asigurator. Poate ca unul sau altul o sa-ti spuna ca e cam "colorata" treaba, tu ramai pe declaratia ta, ca oricum ai avut masina noua la intrarea in asigurare, era intacta, deci nu faci nici o frauda. Iar daca ei considera ca ai intarziat sa declari, ei trebuie sa dovedeasca asta ca sa te poata amenda / penaliza.
Garantia la trenul de rulare cel mai probabil nu va acoperi "trasul stanga" pentru ca in cazul tau e evident ca s-a produs ca urmare a unui accident, deci este exclus de pe garantie.
Inainte de a declara accidentele la politie, verifica daca polita casco iti permite ca masina sa fie condusa si de alte persoane. Exista posibilitatea ca casco sa acopere daune doar daca a fost condusa de persoana indicata si sotul/sotia (ceea ce inteleg ca nu e cazul). Verifica inainte si apoi actioneaza in consecinta.

--------------------
+
gosupanaitescu
post 15 Jun 2006, 16:29
Post #510

Membru incepator

Salut!

Iti pot recomanda un broker cu polite ASIBAN...in masura in care mai e valabil sau o sa mai fi in situatia asta.

dragos

--------------------
Dacia Logan 2005, 1.6 MPI - B 44 KMW
+
18 Pages « < 15 16 17 18 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th May 2025 - 00:01
Forum Renault