Turometrul țăcăne discret între 2.000 și 2.500 rpm, (se schimba tabloul de bord cu totul)
![]() ![]() ![]() |
Turometrul țăcăne discret între 2.000 și 2.500 rpm, (se schimba tabloul de bord cu totul)
bobo77 |
![]()
|
||
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
- CT _ _ _ _
2008 ph 2 Multa lume,putini oameni...
|
|||
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Salut. In sfarsit inteleg si eu de unde se aude zgomotul meu din bord. A inceput cam pe la 300 km. Se aude in plaja de 1400-1600 rpm. Ma duc la service sa vad ce se intampla.
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.778 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Nu se aude peste 2500rpm (am dat un exemplu, poate sa nu se mai auda si la 2700, . .etc) din cauza ca zgomotul motorului acopera caraitul turometrului.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
florinvfd |
![]() ![]()
|
![]() florinvfd Group: Members Posts: 163 Joined: 4 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Am fost ieri la Meridian si nu mai au schimbat ceasurile, au spus ca trebuie sa faca o formalitate prin care sa ceara acordul Dacia...sa il schimbe pt ca s-a repetat problema in scurt timp (au spus ca nu au cum sa zica 'nu').
Au facut hartia, au trimis-o pe fax...acum astept sa ma sune sau ii sun eu.. Mi s-a parut aiurea sa 'ceara acordul'. Corect era sa mi-l schimbe si faceau ei alte formalitati... Acum va trebui sa fac al 3-lea drum pt asta...ca altceva mai bun nu am de facut ![]() Un baiat de acolo zicea ca vin multi ca au zgomote in perioada de garantie si ca dupa aia nu mai vin.. S-or duce si paranoici care aud tot felul de zgomote sau vor ca Loganu sa fie Mercedes, dar atat timp cat zgomotul de la turometru e real, a aparut pe parcurs si e intalnit la mai multe masini...trebuie schimbat, iar daca treaba asta se va intampla si dupa perioada de garantie voi face scandal! ![]() Nu e vina celor de la Meridian, e vina fabricantului de turometru, dar sa renunte aia de la Dacia la el daca din 3 turometre 2 le face cu probleme... vina Meridianului sau a acordului Meridian-Dacia cu toate formalitatile lor este ca ma pun pe mine pe drumuri.. Pt toti care aveti problema asta nu o lasati asa si nu incercati sa va obisnuiti cu ideea pt ca e problema reala si poate daca vor primi inapoi un numar semnificativ de ceasuri de bord se vor sesiza si cei de Dacia intr-un fel... in rest...sunt multumit de masina. inca nu am ce sa-i reprosez. consumul este ~ca in carte, depinde cum mergi, confort bun, motorul merge/trage bine (1,6mpi) QUOTE(IRONICK @ 19 Apr 2006, 12:54) Nu se aude peste 2500rpm (am dat un exemplu, poate sa nu se mai auda si la 2700, . .etc) din cauza ca zgomotul motorului acopera caraitul turometrului. nu e vorba ca este acoperit de zgomotul motorului peste un anumit nivel de turatie, el se aude doar intr-un interval de turatie si la urcarea acului si la coborare.. poate pun un filmulet cu sunet diseara sa se vada/auda clar cum se manifesta.. |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 MPI
2006, Laureate bunul simt e cea mai buna regula de circulatie!
|
|
adisan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 19 December 04 From: ORADEA ![]() |
Am incercat sa le scriu celor de la Takosan Romania , insa adresa data de ei este INVALIDA. "Hi. This is the qmail-send program at yahoo.com. I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses. This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out." ![]() CIUDAT. ![]() |
--------------------
DACIA LOGAN
Preferance 1.4 MPI
- BH - xx - xxx salutari din Ardeal....
|
|
florinvfd |
![]()
|
![]() florinvfd Group: Members Posts: 163 Joined: 4 March 05 From: Bucuresti ![]() |
am facut filmuletul cu turometrul, nu este nici de calitate slaba, nici prea...prea:
http://www.zippyvideos.com/6746802964890496/turometru/ http://www.dropshots.com/day.php?userid=10...22&ctime=131053 This post has been edited by florinvfd: 22 Apr 2006, 22:22 |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 MPI
|
|
tedy |
![]()
|
![]() Membru Indoctrinat Loganist Group: Members Posts: 580 Joined: 7 July 05 From: Bucuresti ![]() |
florinvfd,din ce vad eu pe filmul tau,s-a cam umblat prin turometrul acela,acul freaca de cadran,deci posibile probleme din cauza ca a mers sau merge infranat.E doar o simpla parere,bafta in rezolvarea problemei
|
--------------------
VW
bettle
- xxx
1.9 tdi
|
|
florinvfd |
![]()
|
QUOTE(tedy @ 22 Apr 2006, 22:22) florinvfd,din ce vad eu pe filmul tau,s-a cam umblat prin turometrul acela,acul freaca de cadran,deci posibile probleme din cauza ca a mers sau merge infranat.E doar o simpla parere,bafta in rezolvarea problemei nu freaca, este cadran de bord nou, inlocuit 1 data si marti acum va fi inlocuit si a doua oara ![]() ce se vede pe sticla de la cadran e o urma de ventuza ceva...care am sters-o dupa aia ![]() mersi si sper sa nu schimb panoul de bord la nesfarsit... This post has been edited by florinvfd: 22 Apr 2006, 22:30 |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 MPI
|
|
danchitu86 |
![]()
|
![]() Membru cu BRB Group: Members Posts: 199 Joined: 24 September 05 From: Bucharest ![]() |
QUOTE(florinvfd @ 22 Apr 2006, 23:11) am facut filmuletul cu turometrul, nu este nici de calitate slaba, nici prea...prea: http://www.zippyvideos.com/6746802964890496/turometru/ http://www.dropshots.com/day.php?userid=10...22&ctime=131053 Vad un airbag aprins... ai probleme si cu acel senzor? O fi tot de la bord? |
--------------------
Logan 1.4 MPI
Albastru Marin
2005 Laureate People's problem is not that they are mortal, but that they are suddenly mortal...
|
|
catap |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Si la mine se aude tot mai des turometrul. Cand am fost la revizie si am vorbit cu cei de la service au spus sa mai astept pina se aude mai tare. cred ca ma duc si a doua oara sa-l schimb. Primul l-am schimbat in ianuarie. Cand am auzit zgomotul dupa schimbarea primului tablou de bord am trimis un email la vocea clientului. Am fost contactat a doua zi de catre ei si am facut programare la service pt constatare. Cred ca problema este mult mai grava decat vor sa spuna cei de la Dacia.
|
--------------------
Dacia
Logan
- TR 31 XXX
Preferance 2005
|
|
florinvfd |
![]()
|
QUOTE(catap @ 25 Apr 2006, 08:32) Si la mine se aude tot mai des turometrul. Cand am fost la revizie si am vorbit cu cei de la service au spus sa mai astept pina se aude mai tare. cred ca ma duc si a doua oara sa-l schimb. Primul l-am schimbat in ianuarie. Cand am auzit zgomotul dupa schimbarea primului tablou de bord am trimis un email la vocea clientului. Am fost contactat a doua zi de catre ei si am facut programare la service pt constatare. Cred ca problema este mult mai grava decat vor sa spuna cei de la Dacia. mi-au schimbat si a doua oara turometrul astazi la dealer, am trimis si la vocea clientului mail cu problema...poate vor rezolva si cei de la Dacia 'bug-ul' asta la turometre. Inca nu mi-au raspuns...dar sper sa nu mai am probleme cu el niciodata! imi pare rau sa va anunt...dar azi a inceput sa zornaie si noul turometru.. ma duc direct la ei fara nici o programare, scandal...etc ![]() e a 3-a oara cand se repeta... cei care mai aveti problema asta, dati un mail sau telefon la vocea clientului, poate daca vor scrie mai multi se vor sesiza si ei si rezolva odata pentru totdeauna problema asta... (telefon 0248 500 000 sau in orice moment pe fax: 0248 500 076, e-mail: vocea.clientului@daciagroup.com) |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 MPI
|
|
catap |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Imi pare rau sa aud asta.
Eu ma duc sambata sa fac demersurile pentru al doilea. Dureaza mult de la constatare pana se accepta de la Dacia sa-l schimbe? Cel putin mie asa mi-au spus ca se completeaza ceva hartii pentru a doua schimbare. |
--------------------
Dacia
Logan
- TR 31 XXX
Preferance 2005
|
|
florinvfd |
![]()
|
QUOTE(catap @ 4 May 2006, 09:57) Dureaza mult de la constatare pana se accepta de la Dacia sa-l schimbe? Cel putin mie asa mi-au spus ca se completeaza ceva hartii pentru a doua schimbare. pai cand am fost a doua oara am facut hartiile, le-au trimis pe fax, am plecat acasa fara sa mi-l schimbe pe loc, iar la 3 zile m-am dus sa mi-l schimbe dupa ce primisera acordul Dacia...de parca puteau sa refuze... acum cica trebuie sa vina comisie de la Dacia sa vada care e treaba.. sunt suparat ca trebuie sa pierd si timpul si sa consum si benzina sa ma tot duc la ei pentru problema asta, care pe cat e de mica, asa de stresanta a devenit. offtopic: a mai aparut o problema..tot minora, dar enervanta: geamul de la sofer scartaie de parca ar freca pe nisip, citind pe aici am gasit si motivul si solutia: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...post&p=17177929 http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...post&p=17181897 |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 MPI
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Prima oara ti la schimbat pe loc? vorbesc serios nu-mi arde de gluma.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
- CT _ _ _ _
|
|
catap |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
- TR 31 XXX
Preferance 2005
|
|
florinvfd |
![]()
|
QUOTE(bobo77 @ 4 May 2006, 10:54) Daca citeai topicul de la inceput gaseai ca a fost schimbat pe loc prima oara: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...post&p=17175211 -a doua oara a trebuit sa completez o hartie care avea ca titlu "Probleme deosebite" si sa o trimita la Dacia, apoi la 3 zile m-am dus sa mi-l schimbe ca si-a dat Dacia acordul -acum..am sunat la ei si au spus sa ma duc sa constate...si ca este necesara chemarea comisiei de la Dacia.. As trage cateva injuraturi pentru toate 'etapele' astea ce trebuie sa le suport eu din timpul meu, dar ma abtin! |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 MPI
|
|
adisan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 19 December 04 From: ORADEA ![]() |
Eu am fost intr-o zi de luni.
Am spus problema, a venit inginerul a verificat problema si a decis ca trebuie schimbat. Sa aduc caietul de intretinere si copie dupa factura, precum si sa las numarul de telefon. Mi-au precizat ca trebuie sa faca niste hirtii si ca trebuie primit aviz de la Dacia. Dupa 2 zile, deci intr-o zi de miercuri, m-au sunat si m-au programat pentru joi. Joi dimineata , m-au pus sa completez o fisa si sa descriu problema iar apoi in 20 de minute au rezolvat totul, adica au schimbat Bord-ul (placa pe care se afla turometrul, vitezometrul, indicatorul de combustibil etc.) Asa a fost la mine. Vorba unui membru de mai sus, Ar trebui sa fie mai ATENTI cu astfel de probleme, cei de la DACIA (uzina). This post has been edited by adisan: 6 May 2006, 22:27 |
--------------------
DACIA LOGAN
Preferance 1.4 MPI
- BH - xx - xxx salutari din Ardeal....
|
|
cibo |
![]()
|
![]() Sorin Group: Members Posts: 195 Joined: 12 May 05 From: Campina / Brasov ![]() |
Eu am sesizat o alta problema la torometru, dar nu asa de grava ca la voi. in timp ce mergeam cu viteza constanta pe DN1, acul turometrului se afla pe la 2800 de ture, cand, deodata a cazut brusc pana pe la 2300 de ture si a revenit, deasmenea brusc la 2800. Caderea nu a durat mai mult de o secunda dar ma pus pe ganduri. O fi grav? Si daca este cum le dovedesc?? Ca de atunci nu a mai facut asa.
|
--------------------
Renault; Opel
clio3 1.5 dci 85CP; Corsa C 1.3 cdti 70CP
- PH10;01ALD
2007 Dynamique; 2005
|
|
cataline |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 332 Joined: 9 February 06 From: Bucuresti ![]() |
exact acelasi lucru mi s-a intamplat si mie si tot la aceeasi turatie (mergeam cu 100km/h pe DN1)...dar am citit tot pe acest forum ca au mai fost cazuri....asa ca nu'mi fac probleme....
|
--------------------
Logan
Ambition 1.6
- B-xx-XXX
2005 Logan 1.6 Ambition, dec 2005
|
|
catap |
![]()
|
QUOTE(cataline @ 9 May 2006, 10:33) exact acelasi lucru mi s-a intamplat si mie si tot la aceeasi turatie (mergeam cu 100km/h pe DN1)...dar am citit tot pe acest forum ca au mai fost cazuri....asa ca nu'mi fac probleme.... Este o problema generala cu tabloul de bord. Cu cat suntem mai multi poate se si rezolva. Eu am fost sambata pt a doua oara sa-mi schimbe tabloul de bord (primul schimbat in ianuarie).Cei de la service au dat de inteles ca este o problema des intalnita. |
--------------------
Dacia
Logan
- TR 31 XXX
Preferance 2005
|
|
cataline |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 332 Joined: 9 February 06 From: Bucuresti ![]() |
pentru acest lucru care in 5000km nu s-a manufestat decat o data nu ma duc eu sa-mi schimbe tabloul de bord....cand o face asa de nu stiu cate ori pe saptamana poate atunci, dar altfel nu vad rostul.
This post has been edited by cataline: 9 May 2006, 09:43 |
--------------------
Logan
Ambition 1.6
- B-xx-XXX
2005 Logan 1.6 Ambition, dec 2005
|
|
bobo77 |
![]()
|
Daca-ti schimbi bordul pe garantie la noul bord cit ai garantie? ma gindesc ca ,daca iesim din garantie sa o tinem din garantie in garantie, poate ii dau baietii de cap pina la urma si s-or gindii sa scoata niste "ceasuri" fara zornaieli.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
- CT _ _ _ _
|
|
lungan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 961 Joined: 28 May 05 From: Focsani ![]() |
A inceput sa caraie si la mine. Incepe de undeva de la 1800 rpm. La mine zgomotul se aude mai mult in mers, decat in stationare, atunci cand turez motorul la relanti. Cand merg cu a 2-a si a 3-a parca sforaie unul la mine in bord.
Mai sunt probleme, ca m-am saturat?? De fiecare data cand citesc cate ceva, nu trece mult si problema apare si la mine. ![]() S-ar putea ca Dacia sa ia plansele de bord si sa le reconditioneze, de aia le schimba asa de usor. Nu cred ca e asa de ieftin un bord... This post has been edited by lungan: 15 May 2006, 10:00 |
--------------------
M3 - Kia Sportage
- Fiesta ST-Line Hybrid
2021 Drive carefully!
|
|
Florin21 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 15 May 06 ![]() |
Si a mea face la fel. Am un logan 1,5 dci, varianta ambiance, cumparata acum 5 zile. Am numai 350 km la bord si turometrul a inceput sa caraie suparator, dar la turatii mai mici, intre 1000 - 2000 rot/min. Maine daca am timp am sa fac o vizita la service sa-mi rezolve problema, ca dupa aia vreau sa schimb cipul pt a activa CB si nu stiu daca mi-l mai schimba in garantie.
|
--------------------
DACIA
LOGAN 1,5 DCI
- sv 92 liv
|
|
florinvfd |
![]()
|
mergeti si schimbati-l pe loc, nu pierdeti timpul cu reprogramari, etc.
cred ca a fost o serie de tablouri de bord cu aceasta problema. mie mi s-au stricat 3 in 1200km... joi, la meridian ma intalnesc cu "comisia dacia" de la uzina.... ![]() This post has been edited by florinvfd: 16 May 2006, 12:52 |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 MPI
|
|
catap |
![]()
|
QUOTE(florinvfd @ 16 May 2006, 14:51) Sa ne spui si noua la ce concluzie au ajuns cei de la Dacia. Eu l-am schimbat sambata a doua oara, dupa care am trimis un email la Vocea clientului. In maxim 2 ore am fost sunat de catre ei si m-au asigurat ca nu va fi nevoie sa-l schimb si a 3 a oara "Dar daca mai sunt probleme nu ezitati sa ne contactati". Eu personal nu cred ca sa rezolvat problema. Cel de la service mi-au spus ca in ultimul timp schimba tot mai multe. |
--------------------
Dacia
Logan
- TR 31 XXX
Preferance 2005
|
|
tedy |
![]()
|
![]() Membru Indoctrinat Loganist Group: Members Posts: 580 Joined: 7 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu cred ca pe alea "defecte" schimbate de ei,le returneaza la Dacia.De acolo se intorc in service-uri drept piese noi,le pun baietii pe masini,ele zornaie in continuare.Si uite asa iese masina din garantie,iar atunci te duci cu aceeasi problema si intradevar iti schimba bordul cu unul care nu mai zornaie niciodata,dar pe bani grei.A mea inca nu a inceput sa zgomoteasca,am 5600 km.Poate oi fi mai norocos si nu se buleste,ca oricum e scos din garantie din prima saptamana dupa ce am luat-o,schimbat leduri...alea,alea.Bafta
|
--------------------
VW
bettle
- xxx
1.9 tdi
|
|
florinvfd |
![]()
|
QUOTE(catap @ 16 May 2006, 14:06) Sa ne spui si noua la ce concluzie au ajuns cei de la Dacia. Eu l-am schimbat sambata a doua oara, dupa care am trimis un email la Vocea clientului. In maxim 2 ore am fost sunat de catre ei si m-au asigurat ca nu va fi nevoie sa-l schimb si a 3 a oara "Dar daca mai sunt probleme nu ezitati sa ne contactati". Eu personal nu cred ca sa rezolvat problema. Cel de la service mi-au spus ca in ultimul timp schimba tot mai multe. Faptul ca au fost cei de la Dacia sa constate...nu m-a ajutat cu nimic. Initial au incercat sa ma ia cu d-alea ca "e sub un nivel de zgomot acceptabil, stati sa il ascultati? chiar va deranjeaza?", "merge si asa..." si ca e pierdere de timp cu schimbatul asta.. si le-am zis ca nu accept raspunsuri de genul asta si sa mi-l schimbe, sa mi-l repare sau sa-i faca ce sa-i faca pt ca nu accept compromisuri. Unul din ei era ceva mai amabil si fara 'idei' gen Dacia sa ma convinga ca merge si asa.., mi-a spus ca vor lua panoul de bord defect la expertiza si ..vor afla cauza defectului. In cazul in care si acest turometru va face asa, o sa sun la vocea clientului sa vina cei de la Dacia sa imi dea in scris ca o sa am garantie ultra-extinsa pe n ani la acel panou de bord.. Sa le repare daca toate panourile fabricate in 2006 fac asa dupa un numar de km.. dar sa nu mai faca! This post has been edited by florinvfd: 18 May 2006, 13:16 |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 MPI
|
|
catap |
![]()
|
Pana la urma cred ca au de gand sa ne convinga ca ni se pare noua sau ca asa fac toate si trebuie sa ne resemnam.
Eu unul nu o sa renunt. Daca zomotul este in standardele normale de ce nu face turometrul acelasi zgomot si in momentul in care il schimba si apare dupa un nr x de Km...? |
--------------------
Dacia
Logan
- TR 31 XXX
Preferance 2005
|
|
lungan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 961 Joined: 28 May 05 From: Focsani ![]() |
Sa vedeti ce frumos o sa fie dupa ce ies masinile din garantie, si va trebui sa acceptam zgomotul asa cum e.
|
--------------------
M3 - Kia Sportage
- Fiesta ST-Line Hybrid
2021 Drive carefully!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 05:43 |