DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> cutie viteze

dadu221
post 8 Mar 2006, 15:17
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Ploiesti

mi se intampla ca atunci cand bag a 3-a sa simt ca agata (am 2 praguri cand intra in viteza respectiva). Azi am observt ca atunci cand introduc in viteza 3 daca tin scimbatorul intr-o anumita pozitie cu ambreiajul calcat la maxim (la nivelul celui de-l doilea prag , cam atuci cand simt ca agata) se aude un carait din cutie ca la autobuzele alea defecte. Se poate regla ceva la service din vreo bieleta de comanda sau e vb de ambreiaj ???

--------------------
DSN rapsodie - 2002 - ph-22-unu
Ie doar o amarata de dacie
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
moshulik
post 8 Mar 2006, 16:23
Post #2

Membru

From: Bucuresti

Dupa gerurile de anul asta si cutia mea a inceput sa nu mai mearga "ca unsa". Cred ca inainte de toate trebuie incercat un schimb de ulei la cutie. Eu am schimbat uleiul de cutie recent la o motocicleta si cand am vazut ce a iesit de acolo, e clar ca trebuie schimbat si asta si la masina, din cand in cand.

--------------------
skoda octavia, am avut DSN, oltcit. 2003 - b-etc-etc
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
+
dadu221
post 10 Mar 2006, 18:45
Post #3

Membru autentic

nu vad care e legatura .. mai de graba m-as gandi la un sincron sau ca nu e bine reglat schimbatorul respectiv bieleta de comanda. vroiam doar sa stiu daca a mai patit careva la fel ca sa stiu ceva sigur ca nu prea am drum prin service prea curand

--------------------
+
madkat
post 13 Mar 2006, 18:58
Post #4

™™™™™™™™™

From: Bucuresti

si la mine face asa dupa gerurile din iarna asta - cum se face vremea mai cumsecade incerc un schimb de ulei de cutie inainte a "sapa" mai adanc

--------------------
Alfa Romeo & VW 156 2.5 V6 & Bora TDI 1999 & 2001
Hoping for the best, and expecting the worst
+
spiridon
post 15 Mar 2006, 10:00
Post #5

Membru autentic

From: Iasi

Cu toate ca nu m-am lovit de o problema asemanatoare, cred ca nu e o idee rea sa aerisesti circuitul hidraulic al ambreiajului poate a prins ceva aer si nu mai debraiaza bine.
Aceasta se face destul de simplu, se scoate siguranta doar pe jumatate (sunt 2 care flancheaza aeririsirea cu capacel) dinspre exterior de la intrarea in ambreiaj a furtumasului si se trage de furtumas 1 cm - mai exact pina se opreste in siguranta cea pe jumatate scoasa. Se scoate capacelul de la aerisire si "se face pedala" ambreiaj de vreo 3-5 ori. Va curge ceva lichid de frina pe acolo. Tinind pedala apasata la maxim (mai trebuie un prieten) se impinge la loc furtumasul si se apasa siguranta.
Daca si dupa acesta operatie face firguri ...trebuie sa te gindesti sa dai cutia jos.

Succes !

--------------------
Dacia Supernova - prima iubire, a inceput in... 2001 - IS-
inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
+
OVIDIUS
post 15 Mar 2006, 11:43
Post #6

bogat în valori simple

From: Orasu' lui Bucur

Ca nu mai merge usor pentru ca e frig e una. Vine acus caldura si scapam. Dar sa agate intr-a 3-a e altceva. E curios, pentru ca motorul si cutia SN sunt recunoscute ca fiind foarte bune. E posibil sa se deplasat una din acele lamele din cutie, desi cred ca daca se intampla asta aveai simptome mult mai grave...Tine-ne la curent cand descoperi, chiar sunt curios...

--------------------
Renault Laguna 2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004
Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
+
dadu221
post 16 Mar 2006, 17:23
Post #7

Membru autentic

de schimbat uleiul nu cred ca il voi scimba. uneori imi mai face figuri ins ensul ca debreiata intra cam greu in viteza 1 iar in marche-a-riere uneori tre muschiu mare ca sa poti izbuti (o scot pe liber si incerc ca imi intra din 2 sau 3 incercari). ma gandeam si eu u o aerisire dar m-am gandit ca e ceva mai complicat. Drept urmare voi merge la service cand voi face revizia de 40 000. o sa mai dureze ceva (cred ca prin mai) dar o sa postez concluziile. Decat sa dau cutia jos mai bine vand masina!!!

--------------------
+
dadu221
post 21 Mar 2006, 18:44
Post #8

Membru autentic

QUOTE(dadu221 @ 21 Mar 2006, 20:43)
rezolvat oarecum problema . am constata ca facea asa din cauza frigului!!!! Am avut ocazia sa merg cu cineva de meserie in masina si mi-am adus aminte sa ii arat despre ce e vorba dar cutia mea mergea ca unsa , avea doar pragul normal la intrarea in viteza si nu mai agata deloc.  dupa sugestiile respectivului am reusit sa imi dau seama ca blestemata nu facea asa decat la rece. Eu merg zilnic cu ea la scarbici si nu am decat 3 km in care se pare ca aceasta cutie nu se incalzeste suficient. Acum ca a venit caldura nu mai am nici o problema. Nu reusesc totusi sa imi explic care e fenomenul, de ce pana se incalzeste (probabil) uleiul din ea face asa. se simtea la mana ca si cum ai incerca sa bagi un bat la spitele unei roti de bicicleta care se invarte in omentul in care tineam schimbatorul intr-o pozitie intermediara celesi de punct mort si celei de intrare in treapta a-3-a. Daca bagam normal se simtea doar un al doilea prag ca o lovitura in schimbator si nu caraia. Si cred ca o sa mor .... nestiutor.
*

--------------------
+
kld
post 27 Mar 2006, 08:34
Post #9

Membru incepator

tot legat de cutia de viteze: schimbatorul de viteze are un joc destul de mare intre pozitia "in accelerare" si cea "in frana de motor".

cunoaste cineva care ar putea fi cauza? se poate regla din elementele timoneriei?

--------------------
Dacia SuperNova - AG XX XXX
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 22:23
Forum Renault