Educati smecherii de Bucuresti!, ...apel la solidaritate
![]() ![]() ![]() |
Educati smecherii de Bucuresti!, ...apel la solidaritate
anpop |
![]()
|
||
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|||
Ant |
![]()
|
![]() Utilizator resuscitat Group: Members Posts: 358 Joined: 21 June 04 From: Bucuresti ![]() |
1. defineste normal in traficul din Bucuresti
2. de ce nu respecta legea ? 3. cu ce te incurca pe tine (din jep cu bullbar) ca ala trece printre masini ? PS: nu am motor si nici intentie de a-mi lua. |
--------------------
Opel
Vectra
2005 cu remorca
- B .. AIT Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
|
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu tre neaparat sa-l incurce. Dar e roman si implicit are o treaba cu capra vecinului
![]() ![]() This post has been edited by Cornel001: 31 Mar 2006, 10:04 |
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
E adevarat ca educatia trebuie facuta prin constrangere asa cum s-a facut si "lumea civilizata" pentru ca nici ei la inceput nu erau eleganti in trafic, dar in mare parte depinde de noi ceilalti care alaturi de legiuitori putem contribui la un trafic mai educat. Din pacate sunt cam multi cei care nu pot fi educati dar aveti dreptate Nu trebuie sa ne lasam. Si asa prin occidentul civilizat soferii nostrii se fac de ras sau sunt remarcati imediat dar se potolesc repede cand dau de politie , caci spaga nu prea merge. Ce putem noi sa facem? Sa continuam sa fim civilizati si cu discretie sa ii facem sa simta ca neamul prost tre` sa stea la tarus nu pe strada.....
Abia astept amenzi grase pentru incalcarea regulilor de circulatie sau pentru aruncarea pe geam a mucurilor de tigari. Dar bineinteles ca un dobitoc de reporter la Europafm s-a gasit sa sugereze ca legea nu precizeaza daca tigarea este aruncata prin deschiderea usilor, deci nu pe geam. Oricum punctele vor potoli cu siguranta o mare parte din rebeli. In Italia, Franta, functioneaza de minune treaba cu punctele. |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Ant @ 31 Mar 2006, 08:40) 1. defineste normal in traficul din Bucuresti 2. de ce nu respecta legea ? 3. cu ce te incurca pe tine (din jep cu bullbar) ca ala trece printre masini ? 1. crezi ca nu mai exista orase aglomerate in toata lumea asta in care se circula civilizat?! 2. de ilegalisti ce sunt, tule' muma'n c*r! 3. cu ce te incurca pe tine unu care se pisa pe capota ta si-ti face semne obscene?! ...nu te obosi: cu nimica, dar te enerveaza si e ilegal! |
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|
Ciombe |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 368 Joined: 9 January 04 From: Arad ![]() |
![]() ![]() Bre, termenati cu eroismele, ca iese odata boratura aia bortoasa si neagra in ceru gurii cu dita-mai ciombeletele si va face masina sarmale! ![]() P.S. - nu inteleg ce aveti cu motociclistii ![]() .. Da stiti voi proverbu cu cainele si prostul da? Cainele moare de drum lung si prostu de grija altuia! P.S.- vedeti cu motociclistii, aveti grija, ca aia DAU SI FUG! Nu cu ciombeleti sau sabii ninja, ca boraturile alea bortoase si negre-n ceru gurii, ci cu... MAGNETII lipiti sub rezervor tocmai pt situatii de-astea. Adica cu magnetu-n parbriz! Si apoi prinde-l daca poti ![]() Nu sunt toti asa rai cum credeti voi, pur si simplu ei isi vad de viata lor plina de adrenalina, merg daca au loc, dau gaz cand au unde, mor atunci cand sunt loviti in plin... Mai bine luati fratilor o tigara sau un mar si savurati gustul sau fumul (dupa bunul plac), si relaxati-va, ca nervii nu duc la nimic bun. Numai bine! |
--------------------
Oltena 12 TRS,
Dacia 1304 Papuc
- B-83-JJJ, AR-30-JJJ
|
|
ATM |
![]()
|
![]() 1948 Tucker Torpedo Group: Members Posts: 596 Joined: 28 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Da, dar nici eroismul gratuit si fitele de " scarta-scarta si am ajuns la 100 la ora in 4 secunde" nu pica chiar bine la stomac. Viteazul ala de pe motoreta/gipan care m-a depasit pe mine in siguranta acum jumatate de minut poate ca n-o sa aiba acelasi noroc/dexteritate/bunavointa/c***ie cu urmatoarea masina. Totusi, nu suntem la curse, pe circuit inchis in proprietate privata.
Sau, in alta ordine de idei, cand scriu aceste randuri, imi vine usor sa zic "ei, inca un nebun in plus pe sosele, dar eu imi vad de drumul meu, calm si relaxat". Insa in secunda in care nebunul ala ma forteaza sa urc bordura sau sa franez violent ca sa nu-l pup frontal, apai f*tu-i 'mnezau' ei de viata, pai sa nu-i arzi vreo doua in moaca? ![]() |
--------------------
MITSUBISHI
COLT
Z30-2005 Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
|
|
Radduu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Am primit si eu acest filmulet.....mi se pare o dovada de inconstienta maxima
![]() Attached File(s) ![]() |
--------------------
Dacia
1300 /1310
1983
- B If you can't find something to live for, Then you best find something to die for
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
little sam |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 3 January 06 ![]() |
S-a gandit soferul ca are calatori in masina ca altfel cred ca il pocnea si sa fi vazut atunci lacrimi pe obrajorii "smecherasului".
|
--------------------
logan
preferance
- CT-62-SMA Nu avem si nici nu dam.[COLOR=blue]
|
|
B 45 GAO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 203 Joined: 2 September 05 ![]() |
Am citit majoritatea posturilor si dau dreptate tuturor.Eu personal cand ma trezesc cu un grabit in spate ii fac loc imediat ce am posibilitatea.Stiu ca m-am grabit si eu de multe ori si a trebuit sa recurg la masuri extreme pentru a depasii cate un moscait care merge cu 45km/h pe banda a2a.Sunt prea plictisit de traficul asta,de scurtaturile astea,de drumurile astea.Pot spune ca asa am fost educati de primarie,de politie,etc. cand o sa avem drumuri circulabile ,fara sa trebuiasca o tai pe contrasens sa ocolesti cratere,parcari amenajate in locuri retrase pentru a se putea elibera banda de langa trotuar si a fluentiza traficul,semafoare corelate,treceri,refugii,canale fara capac,drumuri in lucru semnalizate corespunzator nu vad ce putem facem decat sa ne luam la cearta cu toti sincigasii si nesimtitii si sa ne facem mai multi nervi decat avem deja.
SOLUTIA ESTE:sa ascultam multa muzica chillout si multa rabdare,pana cand organele abilitate vor incepe sa isi ia in serios meseria |
--------------------
DACIA Logan 1,4/
SEAT Leon 1,6 16V/
TOYOTA Aygo 68CP
- B 45 GAO Te tin franele sa ne tragem?
|
|
Radduu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 526 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300 /1310
1983
- B If you can't find something to live for, Then you best find something to die for
|
|
Adrian13 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 30 July 05 ![]() |
Eu am impotriva motociclistilor.Pe mine m-a sters un sifilitic din asta in aripa dreapta unde mi-a lasat niste dungi negre.Cine trei'sa scoata din buzunar acum?Ha?
|
--------------------
Dacia/Lada/Fiat
1300/1200/Uno Diesel
- 13 IO!GIGI BECALI
|
|
vladimir |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 14 February 05 ![]() |
AICI NU EXISTA DECAT O SOLUTIE (CA SI IN TOATE EVNIMENTELE SOCIALE). CA CEI CARE SUNT PUSI SA VEGHEZE RESPECTAREA LEGILOR IN VIGOARE SI CARE AU PARGHII COERCITIVE SA LE FOLOSEASCA !
Adica POLITIA si/sau PROCURATURA in cazurile grave. In toate tarile din lumea asta sunt nebuni periculosi la volan si sunt evenimente grave, dar cei pde care aminteam incearca sa isi faca datoria (pentru care sunt platiti de cetatean) si acestea (evenimentele de orice fel - magarii, incalcari minore sau majore ale regulilor, accidente de tot felul) sunt reduse numeric fata de Romania. In afara localitatilor povestea este veche si este generata de imbecilitatea unui sistem care a dus ca soselele sa treaca efectiv prin localitati (si nu pe langa cu iesiri la fiecare sat sau carciuma), sosele care in proportie de 90 % au doar o banda pe sens, cu copaci de 100 ani desi, pe margine sau suprainaltate de zici ca e cale ferata. Cazul New York: majoritatea strazilor sunt cu sens unic (te duci pe Metalurgiei, te intorci pe Emil Racovita - pentru bercenari!) . Elimini un pic din ambuteiaje astfel. Rezultat : nu avem ce face noi, participantii privati la trafic ci POLITIA RUTIERA ! |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,4
- B xx xxx
|
|
moshulik |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 12 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Adrian13, trebuia sa-i iei numarul, daca a avut nesimtirea sa plece de acolo merita sa fie chemat la politie pentru declaratii.
Totusi, te rog sa nu generalizezi. NU TOTI motociclistii sunt asa cum a fost asta. Crede-ma ca si noi ii injuram pe toate caile pe "jmecherii pe doua roti", dar ca si la 4 roti, nu exista padure fara uscaturi. In cazul motocilistilor, problema este chiar mai grava, generalizarea se face subconstient si nejustificat. Crezi ca mie imi plac idiotii care forjeaza noaptea pe strazi si ma trezesc din somn sau inconstientii care iau gagici la plimbare fara casca sau o ard cu 100km/h prin oras ? Normal ca nu, insa atitudinea de "hai sa-i luam pe bull-bar" pe TOTI motociclistii nu e sanatoasa. Cat priveste accidentele marunte din traficul cotidian, eu personal ieri, pe podul Grant mi-am "luat-o" de la un maxi-taxi, oprisem sa las sa intre in trafic de pe o bretea secundara un camion, apoi am dat sa plec si am oprit iar. Impactul mi-a aruncat masina vreo 2-3 metri in fata, insa noroc ca scosesem din viteza si nici nu am avut piciorul pe frana, a fost ca la biliard. M-am dat jos si eu si soferul din duba, am vazut ca nu erau bube majore si "pa si la revedere". Poate ca si in cazul motociclistului care ti-a zgariat masina, daca avea decenta sa se opreasca si sa discute cu tine ati fi ajuns la concluzia ca nu merita "uzura morala" cu drumuri la politie si la asigurari, insa asta e realitatea - nesimtirea e mare si e peste tot. PS: Anul asta motocicletele s-au inmultit "fara masura" pe strazi si sunt de acord cu voi ca UNELE reprezinta un pericol public real. Ultimul exemplu tragic este un motociclist care a murit recent (si el si pasagerul lui fara casca). El o ardea cu 100km/h, iar o masina a intrat in trafic dintr-o parcare laterala si i-a iesit brusc in fata. Veti spune probabil ca "asa-i trebuie motociclistului", dar ganditi-va ce-l asteapta si pe soferul masinii. Conform legii, el nu a acordat prioritate, deci il asteapta procese grele. Un plus de atentie dupa faruri aprinse ziua ar putea sa evite pe viitor tragedii ca cea mai de sus... QUOTE(Adrian13 @ 5 Apr 2006, 23:12) Eu am impotriva motociclistilor.Pe mine m-a sters un sifilitic din asta in aripa dreapta unde mi-a lasat niste dungi negre.Cine trei'sa scoata din buzunar acum?Ha? |
--------------------
skoda
octavia, am avut DSN, oltcit.
2003
- b-etc-etc Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
|
|
..IcemaN.. |
![]()
|
![]() membru drept superior Group: Members Posts: 38 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti-Dristor ![]() |
vara asta imi iau su eu A-ul...si o sa-mi iau ceva incet dar sigur (o Honda replica de 'americana' sau ceva de genu...oricum..cu ghidon inalt si pozitie confortabila
![]() eu sunt un sofer care respecta regulile si nu face prostii in trafic... deci cred c-o sa-mi stapanesc dorintele de cascadorii moto.. inca imi place viata. 'casca pe bullbar' ? si daca ala care-l busesti tu e un prieten de-al tau care si-a luat motor si a uitat sa-ti spuna... baiete locul tau e la jilava intr-o camera cu-n vasile care te considera "draguta" cand mai vedeti motociclistii in trafic...uitati-va de 2 ori.. sunt foarte usor de deosebit aia 'rai' de aia 'buni'. Bafta! si asfalt uscat pt moshulika ![]() |
--------------------
Dacia
Berlina
1997, 1.4 L
- B- -ICE CHOKE!!!
on my exhaust smoke ! :)) |
|
little sam |
![]()
|
QUOTE(..IcemaN.. @ 11 Apr 2006, 16:07) cand mai vedeti motociclistii in trafic...uitati-va de 2 ori.. sunt foarte usor de deosebit aia 'rai' de aia 'buni'. Bafta! si asfalt uscat pt moshulika ![]() Cum frate??? Ca eu am vazut vara trecuta un tip mai in varsta cu motor care facea pe eroul si avea carnet de vreo 5 ani. Te iei dupa varsta, sex sau ce??? Cititi mai atent tot postul respectiv ca omul nu a vrut sa zica ca ia pe bull-bar orice motociclist. Bafta si drum fara belele. |
--------------------
logan
preferance
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
probabil scrie pe echipament.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
..IcemaN.. |
![]()
|
![]() membru drept superior Group: Members Posts: 38 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti-Dristor ![]() |
1. zmeii fac slalom printre masini in mers si se baga brusc in fata ta
...aia 'buni' doar trec pe langatine cand esti oprit la stop si numai daca au destul loc 2.daca ambaleaza mototrul intr-una la semafor e zmeu 3.(si cel mai important) daca zboara pe-o roata la 100 km/h e zmeu..daca merge linistit cu ~60km/h e 'bun'. oricum.... dupa o cazatura mai serioasa se potolesc si zmeii....dar asta nu inseamna ca tre' sa iesi la vanat de motocilisti cu jeepu' si sa-i iei in bullbar. This post has been edited by ..IcemaN..: 11 Apr 2006, 21:47 |
--------------------
Dacia
Berlina
1997, 1.4 L
- B- -ICE CHOKE!!!
on my exhaust smoke ! :)) |
|
little sam |
![]()
|
Gata Ice-man am inteles. Dar omu chiar nu s-a referit la asta: ca face colectie de motociclisti pe bull-bar.
|
--------------------
logan
preferance
|
|
HED |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 17 August 04 ![]() |
QUOTE(Pedro @ 28 Mar 2006, 08:38) De ce sunt biciclisti nesimtiti si cu ce te deranjeaza nepoate chrome "Mda probabil la categoria nesimtiti intra si biciclistii. Ia-i pe toti sub roti sa se invete sa o mai ia prin dreapta Tratamentul bull-bar lipit de casca de motociclist=respectarea codului rutier" In caz ca nu stiai daca treci cu masina peste o fiinta umana se lasa cu deces. Ar trebui sa existe o lege sa infunzi puscaria pentru ce ai debitat si s-ar putea sa si existe si sa se numeasca "instigare la omor" te invit la o mica plimbare cu motocicleta prin bucuresti,mers linistit si normal...poate ai sa-ti schimbi putin optica |
-------------------- |
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Referitor la motociclisti..nu le iau apararea..insa la noi in trafic respectul este zero si nici macar nu se asigura cei cu masinile ca deh oglinzile alea sunt puse de sanchi ...am vreo 2000 si ceva de km mersi cu motocicleta si am avut destul timp sa observ cum se comporta soferul de masina vis a vis motociclist!
Si cu faza de ce se baga printre masini? Raspunsul PTR CA POT! Atata timp cat masina merge pe banda ei, SE ASIGURA la schimbarea directie de mers/banda nu vad cu ce incomodeaza? (exact fazele astea le fac si matizarii si toti aia cu cutiute de masini) Ah si de ce nu stau la semafor pe banda ca oamenii?[asta ma intrebam si eu]... ptr ca daca vine unul si se opreste in tine(ca motociclist) sansele sa scapi sunt infim mai mici decat daca ai fi intr-o masina... ------- "Da, dar nici eroismul gratuit si fitele de " scarta-scarta si am ajuns la 100 la ora in 4 secunde" nu pica chiar bine la stomac " Si care-i problema ta la faza asta?Invidia cumva? ![]() ![]() Ia sa vezi ce frumos e cand iti taie unul fata si te bep pe tine ca nu ai cum sa opresti..si cand in sfarsit reusesti sa opresti/ocolesti/eviti si te duci langa ala si astepti macar un dat din cap si un scuze frate si ala te priveste cu mare sictir...sa vezi atunci ce frumos e....si mai ales corect. This post has been edited by Lexy: 27 Nov 2006, 10:43 |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
- B-01-LEXY Good girls go to heaven.Bad ones go to hell.
And girls with fast cars go anywhere they want. |
|
AlinI |
![]()
|
![]() Nd 4 Spd 4 Life Group: Members Posts: 178 Joined: 13 April 06 From: Bucuresti ![]() |
de la inceput vreau sa zic ca nu am nici cel mai mic respect pentru motociclistii din .ro, dar... la noi problema este de mentalitate in privinta asta... 4 roti nu respecta 2 si vicecersa...
de exemplu in paris... extraordinar de mult motociclete pe drumuri, dar m-au uns pe suflet cu stilul lor de mers, incat oricat de mult as fi fist impotriva motocicletelor, cum mergeau respectivii te faceau sa ii respecti, asa cum te respectau si ei... adica semnalizau orice schimbare de directie, mergeau intr-adevar mult printre benzi, dar erau foarte atenti sa nu te incomodeze, iti multumeau daca le faceai loc sa treaca in fata ta... si nu te deranjau pentru ca oricum treceau mai departe. masinile in general faceau coloana perfecta la stopuri special ca sa treaca motocicletele printre benzi... de fapt acolo nu puteai sa schimbi banda fara sa te asiguri temeinic ca nu vine vreo motocicleta. nu am vazut deloc motoare ambalate la semafor, doar ca sa faca zgomot, sau motoare fara tobe sa urle cat pot stand pe loc, sau plecari pe o roata. pur si simplu "prostii" aia folosesc motorul ca mijloc de locomotie mai rapid decat masina... d-ne ce prosti... sa nu stie ei sa plece pe o roata sau sa treaca cu 150 prin oras... sau sa nu descopere cum sa faca motorul sa urle ca toti dracii... in schimb la intrarea in .ro era cat pe ce sa il fac una cu copacul pe un teribilist tembel de la noi, care in afara localitatii mergea cu 90, eu am venit din spate cu 120, intrat direct in depasire, am stat mult in depasire ca sa nu il incomodez pe prost si cand sa revin am auzit motorul urland in dreapta... idiotul s-a gandit sa imi arate cat de bine accelereaza trotineta si a accelerat cand il depaseam. daca nu ii auzeam motorul si intram brusc pe banda il trimiteam in copaci de nu se vedea... dupa asta in prima localitatea la un sens giratoriu dadea ture la rond cu viteza foarte mare apleacat la maxim... cu politai si inainte si dupa rond uitandu-se la el... si am mai vazut o gramada de cazuri de copii retarzi care si-au luat din banii parintilor motoare si in afara de teribilisme nu stiu altceva... toate cele bune si probabil in urmatorii 300 ani o sa invatam sa ne respectam... |
--------------------
Subaru
Impreza 2.0 Hatchback
2009 '06 Dacia Logan 1.6 mpi
Whishlist Honda S2000 |
|
Lexy |
![]()
|
![]() Just ME Group: Members Posts: 531 Joined: 9 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AlinI @ 27 Nov 2006, 11:09) de la inceput vreau sa zic ca nu am nici cel mai mic respect pentru motociclistii din .ro, dar... la noi problema este de mentalitate in privinta asta... 4 roti nu respecta 2 si vicecersa... toate cele bune si probabil in urmatorii 300 ani o sa invatam sa ne respectam... Pai daca tu nu ai respect fata de ei ei de ce sa aibe fata de tine? Vezi cum e?Dai de uscaciuni si dupa nu mai repsecti toata padurea. Frumos nu? |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
|
Uncle-Sam |
![]()
|
![]() MEMBRU DE PARTID Group: Members Posts: 1.377 Joined: 1 April 04 From: Bucuresti ![]() |
da nene ce-ti e si pe astia cu masina. cum poti sa fii atat de tembel incat sa nu vezi o trotineta care vine cu 150 la ora??
This post has been edited by Uncle-Sam: 27 Nov 2006, 11:43 |
--------------------
DACIA 1100
1971 / DAEWOO
TICO 1999
- B ** *** Eu am numai 3 pistoane si ma cheama piTICOt
|
|
AlinI |
![]()
|
![]() Nd 4 Spd 4 Life Group: Members Posts: 178 Joined: 13 April 06 From: Bucuresti ![]() |
lexy ... din punctul meu de vedere... la inceput chiar respectam motocicletele... dar am intalnit multe prea multi zei si in timp mi-am schimbat parerea... sunt mult prea multi.
zei sunt si pe 2 si pe 4 roti... dar raportat la numarul de vehicule numarul zeilor pe 2 roti este net superior... or exista si motociclisti cuminti in .ro, dar nu cred ca i-am vazut eu... This post has been edited by AlinI: 27 Nov 2006, 11:42 |
--------------------
Subaru
Impreza 2.0 Hatchback
2009 '06 Dacia Logan 1.6 mpi
Whishlist Honda S2000 |
|
Schatten |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 7 October 06 ![]() |
QUOTE(Lexy @ 27 Nov 2006, 11:39) Referitor la motociclisti..nu le iau apararea..insa la noi in trafic respectul este zero si nici macar nu se asigura cei cu masinile ca deh oglinzile alea sunt puse de sanchi ...am vreo 2000 si ceva de km mersi cu motocicleta si am avut destul timp sa observ cum se comporta soferul de masina vis a vis motociclist! Si cu faza de ce se baga printre masini? Raspunsul PTR CA POT! Atata timp cat masina merge pe banda ei, SE ASIGURA la schimbarea directie de mers/banda nu vad cu ce incomodeaza? (exact fazele astea le fac si matizarii si toti aia cu cutiute de masini) Ah si de ce nu stau la semafor pe banda ca oamenii?[asta ma intrebam si eu]... ptr ca daca vine unul si se opreste in tine(ca motociclist) sansele sa scapi sunt infim mai mici decat daca ai fi intr-o masina... ------- "Da, dar nici eroismul gratuit si fitele de " scarta-scarta si am ajuns la 100 la ora in 4 secunde" nu pica chiar bine la stomac " Si care-i problema ta la faza asta?Invidia cumva? ![]() ![]() Ia sa vezi ce frumos e cand iti taie unul fata si te bep pe tine ca nu ai cum sa opresti..si cand in sfarsit reusesti sa opresti/ocolesti/eviti si te duci langa ala si astepti macar un dat din cap si un scuze frate si ala te priveste cu mare sictir...sa vezi atunci ce frumos e....si mai ales corect. Lexy pt ca la lege spune ca mototcicleta tre' sa stea si dansa ca si automobilele frumos in coloana la semafor. Cu alte cuvinte 99,9% din motociclisti incalca in mod frecvent legislatia rutiera. Itit dai seama cam ce ar insemna sa fie acelasi procent de soferi care sa circule dupa ureche? |
--------------------
Renault
Megane Scenic 1.6 16v
2004 Dacia Logan Prestige 1.6 16v 2006
|
|
Pedro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 551 Joined: 16 December 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AlinI @ 27 Nov 2006, 11:41) Sa fie cumva ei ............, aia cuminti adica Attached thumbnail(s) hells_angels_20_12_.jpg ( Size: 58.19k ) Number of downloads: 103 hells_angels_20_25_.jpg ( Size: 50.25k ) Number of downloads: 114 |
--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD
Berlina O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
|
|
Lexy |
![]()
|
QUOTE(Schatten @ 27 Nov 2006, 11:46) Lexy pt ca la lege spune ca mototcicleta tre' sa stea si dansa ca si automobilele frumos in coloana la semafor. Cu alte cuvinte 99,9% din motociclisti incalca in mod frecvent legislatia rutiera. Itit dai seama cam ce ar insemna sa fie acelasi procent de soferi care sa circule dupa ureche? Schatten...mergand de asta primavara pe motor am vazut ce inseamna sa-ti iasa un bou in fata care nu s-a asigurat, cum unul da sa intre in tine pur si simplu,cum e sa auzi un scartatit in spatele tau si sa te rogi sa nu se opreasca in tine...Faza cu opritul intre masini o inteleg la perfectie si sunt 100% de acord cu ea. Cand esti pe motor si te face unul praf taman pentru ca ai stat ca omu la coloana nu cred ca te mai incalzeste cu ceva atunci ca ai umblat/stat 100% regulamentar. Accidentele se produc in opinia mea nu din cauza vitezei ci din cauza PROSTILOR. Prostilor care nu stiu sa se asigure temeinic, care intra intr-o depasire la limita fara sa estimeze bine, prostilor care traverseaza aiurea,prostilor care intorc in mijlocului drumumului in afara localitatilor, prostilor care in loc sa traga pe dreapta sa doarma o ora merg in continuare si iau si vieti nevinovate....Nu neg ca si viteza e un factor....dar daca am fi MAI ATENTI am evita multe neplaceri in trafic. Si mai ales daca am intelege si aplica termenul de TOLERANTA! |
--------------------
Toyota
Corolla
1,6 VVTI / SOL
|
IulianP |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 28 October 05 ![]() |
@AlinI
[off-t: simpatic, ai exact prenumele si initiala numelui de familie ale unui foarte bun prieten de-al meu] In mare parte sunt de acord cu tine: QUOTE(AlinI @ 27 Nov 2006, 11:09) la noi problema este de mentalitate in privinta asta... 4 roti nu respecta 2 si vicecersa... Totusi, aici am oaresce obiectii: QUOTE(AlinI @ 27 Nov 2006, 11:09) de exemplu in paris... extraordinar de mult motociclete pe drumuri, dar m-au uns pe suflet cu stilul lor de mers, incat oricat de mult as fi fist impotriva motocicletelor, cum mergeau respectivii te faceau sa ii respecti, asa cum te respectau si ei... adica semnalizau orice schimbare de directie, mergeau intr-adevar mult printre benzi, dar erau foarte atenti sa nu te incomodeze, iti multumeau daca le faceai loc sa treaca in fata ta... si nu te deranjau pentru ca oricum treceau mai departe. Motociclistii si, mai ales scuteristii (care sunt chiar mai numerosi), nu sunt tocmai un model de comportament pe sosea. Numerosi sunt cei ce taie calea, se strecoara "la milimetru" (a se citi la 10cm) printre 2 masini ruland cu viteze diferite etc.. In general, situatii in care viata le atarna de un fir de par. Avantajul lor este si acela ca soferii detin un sertar "moto" in cultura lor automobilistica, ii considera parteneri de sosea cu drepturi egale si nu cauta sa ii incurce, dimpotriva. Important este insa ca la Paris, convietuirea celor 2 "specii" (motociclisti si automobilisti) este perfect posibila, iar asta se datoreaza, in mare parte, si unei alte modalitati de a intelege automobilul si deplasarea pe sosea. Sunt foarte putini cei care "au ceva de demonstrat" atunci cand sunt la volan; "maiestria" manuirii covrigului nu este etalata la tot pasul, in nasul "fraierilor" din jur. A conduce nu este un act quasi-existential, nu este un mijloc de recunoastere sau afirmare sociala. Din acest motiv, NU se conduce agresiv, oamenii asteapta calmi in ambuteiaje, NU se creeaza tensiuni aiurea, soferii NU se iau la bataie. Toate astea => o disciplina generalizata ce face aglomerarile/ambuteiajele (caci au si ei destule, mai cronofage chiar decat cele din Bucuresti) mai usor de digerat. La fel, a detine o masina nu este ceva "esential" pentru un om, ci mai degraba o simpla proprietate asupra unui obiect printre altele. E adevarat, tine si de posibilitatile materiale: pt un frantuz/occidental fiind a "n"-spea masina personala, nu este nici o tragedie daca s-a atins cu un altul in intersectie, nu sare nimeni la bataie (spre deosebire de ce se intampla deseori prin Bucuresti pt jafuri vechi de 20 de ani, gaurite de rugina si probabil pericloase dpdv al securitatii rutiere, dar sunt investite cu o "valoare" deosebita de detinatori, ca de... singura lor avere motorizata, pt care au muncit/patimit din greu... deh!). Tot in Romania, unii au trecut foarte rapid de la "jafuri de 20 de ani" la "next level" alte posibilitati materiale, masini "straine", gipane etc., dar nu s-au debarasat si de sindromul "regele soselelor", ba dimpotriva, noua masina le da o confirmare suplimentara a acestuia; pai nu? ca doar vad ei prea bine si pe sosea: "categoria 'fraierilor' pe care ii pot 'face' pare sa se fi largit semnificativ...". Mda, problemele de circulatie depind mult si de infrastructura proasta, poate si de "prietena" multora (politia rutiera), de 2-3 "nebuni"/"nesimtiti" pe care ii intalnim zilnic, DAR potentialul cel mai mare de ameliorare a securitatii si convivialitatii pe sosea sta in maniera noastra (a tuturor, a soferului "statistic", majoritar) de a percepe, de a ne raporta si de a ne integra in trafic, alaturi de ceilalti parteneri. Trafic usor ![]() LE : Disclaimer : sa nu cumva sa se creada din cele de mai sus ca soferii francezi sunt mai "soferi" decat cei romani; daca ar fi sa evaluam "meseria" (cum le place multora...) stau destul de prost, mai uita de semnalizare, nu se asigura din toate partile, DAR nu o fac cu rautate/nesimtire/smecherie. Daca tii cont de faptul ca sunt relativ "distrati" poti conduce mult si bine, fara nervi, fara incidente si fara blocaje de trafic generate de "nerabdatori". This post has been edited by IulianP: 27 Nov 2006, 12:47 |
--------------------
Dacia
Logan 1.6 Ambition
- B 02 BUB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th June 2025 - 11:41 |