Far spart, Cum se inlocuieste geamul?
![]() ![]() ![]() |
Far spart, Cum se inlocuieste geamul?
Marius Adrian |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 21 February 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia 1300 Traieste clipa!
|
|||
cipri20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 613 Joined: 19 May 04 From: Baia Mare ![]() |
trebuie sa dezlipesti geamu spart cu grija si sa lipesti geamu nou cu...silicon cred.nu stiu exact
|
--------------------
VW
1200
1970
|
|
abram_burel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 24 September 04 ![]() |
Ai nevoie de:
- un geam nou - silicon universal transparent (de preferat si un "pistol" pentru el) - un cutit - o carpa - cave diluant/degresant - altele ![]() Faci asa: - dezlipesti orice urma de geam si mastic de pe oala farului - degresezi bine tot conturul si lasi sa se usuce - pui o dara consistenta de silicon pe tot conturul - "retusezi" pe unde trebuie, astfel incat sa fie silicon suficient peste tot, dar nici prea mult (mai greu de explicat ce inseamna mult sau putin, ideea e ca daca e prea putin ar putea ramane locuri pe unde sa intre apa, daca e prea mult de pe diafara sau mai rau pe dinauntru) - pui geamul peste si presezi cu grija de jur imprejur incercand sa vezi in transparenta daca s-a intins siliconul cum trebuie intre geam si oala - indepartezi excesul de pe dinafara (ala de diauntru ramane acolo ![]() - lasi sa se usuce 24 de ore Succes! |
--------------------
Dacia
Nova GTi
1999 Parerea mea... stiti cum e... maxima!
|
|
cipri20 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 613 Joined: 19 May 04 From: Baia Mare ![]() |
ok, dar vin si eu cu o intrebare: sa presupunem ca vrem sa detasam o sticla de far fara sa o spargem/ciobim. cum facem?
|
--------------------
VW
1200
1970
|
|
Zaheiu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 371 Joined: 3 November 05 ![]() |
cu un cutter mai serios dai trei ture: exterior, nervura, interior. la ultimele 2 in acelasi timp tragi de geam.
|
--------------------
Dacia
Nova chioara
- vl02jcr
|
|
LaurD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 229 Joined: 11 June 05 From: Pitesti ![]() |
1 ) spargi geamul in cat mai multe bucati ( cu ciocanul) - vezi sa nu zgarii oglinda
2 ) cu o surubelnita indepartezi masticul si marginea geamului ramasa acolo 3 ) pui silicon pe " santul " respectiv , fara sa opturezi canalul de scurgere al apei ( condensului ) , daca are asa ceva 4 ) fixezi geamul PS : ai nevoie de circa 2 ore pt toata treaba asta |
--------------------
Renault
Fluence
Fluence ---Ex .Logan 2007/ ABS+, 1.6MPI ---ex. DSN
- AG
|
|
abram_burel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 24 September 04 ![]() |
@ cipri20
Depinde si de cat de bine e lipit geamul, dar la Dacii in principiu nu-i prea mare problema. Iei un cutit (cutter) si "tai" cat se poate masticul original. Iei o surubelnita solida cu varful cat mai lat sau similar, gasesti un "punct slab", un loc unde sa infigi varful intre geam si oala si pe urma "fortezi" foooooarte usor facand "parghie" intr-un fel oarecare. Mentinand o presiune rezonabila, dupa un timp incepe sa cedeze. Se simte la mana. Niciodata nu forta pe muchia sculei de lucru, risti sa crapi geamul! |
--------------------
Dacia
Nova GTi
1999 Parerea mea... stiti cum e... maxima!
|
|
cipri20 |
![]()
|
ok, mersi pt raspunsuri
![]() |
--------------------
VW
1200
1970
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th May 2025 - 04:33 |