DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Noul Seat Leon, ... parerea proprietarilor

Geo
post 28 Mar 2006, 11:22
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Brasov

Salut,

Intentionez sa-mi schimb masina in viitorul apropiat, si ma tenteaza noul Seat Leon.
As vrea pareri despre masina (domeniile care ma intereseaza sunt enuntate mai jos), dar pareri ale oamenilor care au aceasta masina sau care au condus-o (putin mai mult decat un simplu drive - test). Nu vreau ca topicul sa degenereze in chestii de genul "e buna / nu-i buna / nu-ti lua asa ceva / am auzit eu ca face asa / prietenul meu a patit nu-stiu-ce"...

Ca prima idee as vrea echiparea Stylance, motor 1.9 TDI de 105 CP, cutia manuala cu 5 trepte si suspensie sport. Masina o vreau ca o combinatie intre o masina de zi cu zi (avantaj diesel, condus normal - consum mic), si o masina cu oarecare pretentii sportive (TDI-ul de 140 CP, cutia secventiala DSG si suspensia sport). Insa vreau sa aflu daca merita sa dau aproape 3.500 euro in plus pentru +35 CP si cutie secventiala...

Ce m-ar interesa sa aud de la voi :
1) Fiabilitate : stiu ca modelul este destul de nou, dar poate un proprietar care il are mai de la inceput a acumulat ceva kilometri ... si are ceva de spus;
2) Clasica problema intalnita la destul de multe masini : "zdrangane" interiorul dupa ceva timp? greierasi in bord / usi / alte parti ? Ma intereseaza destul de mult acest aspect (daca este "incheiata" bine, altfel voi avea probleme cu suspensia sport - mai tare - n-am chef sa zdrangane toate plasticele prin masina);
3) Merita diferenta de pret pentru motorul 2.0 TDI de 140 CP ? Adica "se simt" cei 35 de caluti in plus (pentru care mai dai inca aproape 2.000 de euro), sau este mai mult marketing ? Creste consumul mult ?
4) Ati condus modelul cu cutie secventiala DSG ? Aici as vrea pareri subiective (sau nu) despre cat de rapida este cutia, cum se comporta la condus in regim sportiv, etc.

Dupa ce mai strang cateva pareri, o sa merg si la drive-test, insa din pacate am inteles ca modelul cu cutia secventiala DSG nu este disponibil pentru test... asa ca astept parerea celor care au condus asa ceva !

This post has been edited by Geo: 28 Mar 2006, 11:23

Attached File(s)
Attached File  NOUL_LEON.pdf ( 176.69k ) Number of downloads: 26

--------------------
Chevrolet Aveo 2006, Platinum
Drive safe !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 28 Mar 2006, 11:34
Post #2

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Pai poate ar fi bine sa pui intrebarea asta pe
http://vwforum.vwforum.ro/index.php?act=idx
Ca sunt mai in domeniu...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Geo
post 28 Mar 2006, 11:45
Post #3

Membru autentic

From: Brasov

Stai linistit Klaus, o sa intreb peste tot smile.gif ! In general ma documentez cat pot de bine inainte sa fac o alegere importanta.
Nu stii de unde sare iepurele, poate aflu chestii interesante si de pe aici !

--------------------
Chevrolet Aveo 2006, Platinum
Drive safe !
+
DFA
post 28 Mar 2006, 14:07
Post #4

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

smile.gif Iepurele o să sară deloc sau de foarte puține ori pe aici, pe la noi...

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
dizzy
post 28 Mar 2006, 14:10
Post #5

Work smart not hard!

Am vazut Leon-ul la SIAB.
Mi-a placut designul, interior si exterior, mecanica e Golf 5 deci cel putin foarte buna. Nu am mers cu el, dar in testele Auto-motor-si-sport statea bine. Nu mi-a placut in schimb vizibilitatea de jur imprejur si mai ales in spate! Mai mult am sa intreb pe un prieten de-al meu care a testat asa ceva si iti voi spune parerea lui.

--------------------
Whirpool ex Dacia Logan 2005 - B zzz SXX
Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds.
+
AND
post 28 Mar 2006, 18:34
Post #6

Membru autentic

Este superb Leon , intradevar , insa sfat adevarat iti pot da doar legat de motorul 2.0 TDi-PD 140cp. Am mers recent intr-o Octavia II cu motorul respectiv si vreau sa-ti spun ca isi face toti banii! Pur si simplu simti ca nu se mai termina cuplul. Acum daca diferenta de pret este o problema , ti-as putea spune ca Stylance 1.9 TDi-PD costa ceva peste 19.000 euro DDP , iar cu doar 1.600 euro mai mult iei Octavia II Ambiente 2.0 TDi-PD.

Despre fiabilitate si greierasi , stai foarte linistit , sunt masini nemtesti! Nu-i mai asculta pe cei care incearca sa "omoare mitul" nemtesc pentru ca ei sunt in general niste persoane care conduc Renault sau PSA , sunt multumiti sau nu de ele (irelevant) ..insa nu-si pot imagina de ce ar da mai multi bani pe ceva nemtesc sau pseudo-nemtesc precum Skoda/Seat , pentru ca Megane-ul , C4 sau 307-le lor li se pare mai mult decat suficient. Dar lasa-i in ignoranta lor. smile.gif

Numai bine.

PS: N-as vrea sa inteleaga cineva ca am vorbit de rau cele trei modele frantuzesti de mai sus , chiar imi plac toate trei ..insa sunt complet surclasate la stil , eleganta , calitate finisaje si lux de catre Octavia II , Leon , Golf V.

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
Adrian_Solenza
post 28 Mar 2006, 20:02
Post #7

Solenza... prima iubire!

From: Buc (Ap. Patriei)

Stai linistit AND, ca daca aveam bani de Leon, imi luam...
Imi place Leonul f mult, dar o motorizare buna - FSI sau Tdi este prea scumpa pt buzunarul meu!

Eu as merge pe 2.0FSI, parca.. 150Cai!

--------------------
Citroen C3 1.4Hdi 2011 - Inca numere rosii...
+
Dic
post 29 Mar 2006, 05:46
Post #8

Membru

Din cate am auzit (de la cineva care lucreaza la Porsche Romania) modelele Seat sunt cele mai nefiabile masini din grupul VAG, iar respectiva persoana mi-a recomandat orice alta marca in afara de Seat.
De altfel stiu un caz de Seat nou care a ajuns de mai multe ori in garantie in primul an: nu se mai aprindeau lampile de stop cand frana si au trebuit sa umble si pe la cutia de viteza.

In alta ordine de idei am condus un VW Polo 1.4 TDI 80CP si un VW Passat 2.0 TDI 140CP si pot spune urmatoarele: in timp ce cu Polo ai senzatii mai mari la plecare de la semafor (este foarte iute in acceleratie pana pe la 70-80km/h), cu Passat-ul cuplul nu se mai termina (desi ai senzatia ca accelereaza la inceput usor mai greu ca Polo, motorul nu se sufoca nici la 160km/h).

Pentru senzatii tari, un VW Polo 1.9TDI 130CP ar fi super.

--------------------
Dacia DSN Rapsodie x 2 2001
+
hebron
post 29 Mar 2006, 10:25
Post #9

Membru autentic

"Mi-a spus cineva de la...", "am auzit ca...." asta ne omoara pe noi... dry.gif
Ia-ti Leon, Polo e cam mica... Passat prea scump. Din vazute DE LA CEI CARE AU (si nu zvonuri), Leon e super ok si da si senzatii cate vrei icon_mrgreen.gif

--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006
ocazional Megane II
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 11:37
Forum Renault