DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> cum schimb farul

Ov
post 23 Jan 2004, 22:56
Post #1

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

Group: Moderatori
From: Bucuresti

are careva idee (sau o poza scanata dintr-o carte) cum schimb farul la CN4 (zambetu' lu' ili'), ca m-am chinuit vre-o 2 ore si nu am reusit ... la CN-urile alea cu faruri patrate se schimba usor, dar la asta, loveste farul in tabla aia de la grila din fata. Grila nu pot s-o scot ca e prinsa sub bara cu 2 suruburi (mai are doua pe interior, dar p'alea le-am scos), si bara nu am reusit s-o scot (am scos suruburile mari de pe laterale si cele 4 suruburi, cate 2 pe fiecare parte, de langa roti).

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdan_o
post 23 Jan 2004, 23:17
Post #2

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Group: Members

Iti trimit poza scanata cu elementele componente si explicatiile de rigoare. Este adevarat ca nu este pentru zambetul lui ili dar modul de prindere este absolut la fel si identic, diferind doar design-ul spoilerului.

Pentru a scoate spoilerul demontezi suruburile (1) de fixare a tampoanelor de cauciuc (2). Dupa asta demontezi piulitele (4) si saibele (3) care fixeaza contralamele (6). Prin chestia asta scoti si armatura de metal a barei pentru ca spoilerul este fixat cu suruburi de aceasta armatura.

Eu ma indoiesc ca cei de la Dacia au facut un asa exces de zel in prinderea barei cu suruburi dar, mai stii... La mine spoilerul din spate nu era prins cu suruburi de armatura, dar cel din fata da. Poate si la tine e la fel de vreme ce nu vrea sa iasa.

Attached thumbnail(s)
bara.JPG ( Size: 65.67k ) Number of downloads: 137

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
Ov
post 23 Jan 2004, 23:22
Post #3

mersi mult, dar prefer sa-mi pun piedica singur decat sa demontez juma de masina sa schimb un amarat de far crapat .... cred ca o sa ma duc la cineva, ca eu am clacat psihic (plus ca dupa ce am scos suruburile de la bara, ca se vezi, culmea, nu mai veneau la loc cand am vrut sa le pun din nou). 022.gif

multumesc mult oricum

--------------------
Dacia 1300 1972
+
Ov
post 24 Jan 2004, 12:33
Post #4

revin, poate a schimbat cineva subj. ca sa stiu sigur daca tb sa dau bara jos

--------------------
Dacia 1300 1972
+
irinel75
post 24 Jan 2004, 12:44
Post #5

Membru autentic

From: VASLUI

Ov...: fii antena la mine..
deci suruburile alea mascate de spoiler le desfacu cu o surubelnita in felul urmator: cind e mai cald afara, ai sa vezi ca poti apasa coltul spoileruluio si vezi surubul...pui o citpa pe spoiler sa nu il zgirii si fortind usor pui surubelnita pe capul surubului sau holsurubului...dupa ce ai scos masca, farul se trage pur si simplu inafara numai dupa ce ai scos clama ai metalica...(surubul din interior sus-numai ala are clama metalica restul 3 buc au siguranta...);dupa ce ai scos aia tragi de far usor..pe ala nou cind il pui pur si simp-lu impingi farul pina face click fiecare siguranta si apoi o pui pe aia metalica...apropo daca atinge de tabla, mai regleaza un surunb de sus.il stringi ca sa iasa nitel farul inafara sau il slabesti sa il bagi mai in interior....bafta

--------------------
RENAULT MEGANE 2 2006 - VS-58-KNX
+
Ov
post 24 Jan 2004, 12:58
Post #6

am incercat sa apas pe bara, dar d'abia ajunge surubelnita acolo si m-am gandit ca daca totusi il scot, cu siguranta nu o sa-l mai pun la loc (plus ca mi-am zgariat si bara, cu toate ca am pus carpa sub surubelnita, dar bara e vopsita la culoare si zboara vopseaua intr-o veselie de pe margini daca nu esti atent)

--------------------
Dacia 1300 1972
+
irinel75
post 24 Jan 2004, 16:37
Post #7

Membru autentic

From: VASLUI

il poti pune surubul la loc daca te bagi sub masina si cu degete de ginecolog potrivesti surubul pe sub bara..totul e sa il desfaci si sa iti ajunga surubelnita sa il si stringi la loc..
in service nu iti da bara jos ca sa schimbe un far..dar si daca vrei desfaci barade pe suportii caroseriei...dai scutul jos si scoti baracu tot cu suporti ...ai 4 piulite de 10..(keie de 13)

--------------------
RENAULT MEGANE 2 2006 - VS-58-KNX
+
Ov
post 25 Jan 2004, 00:02
Post #8

sa traiasca irinel ... am reusit sa scot chestia aia de tabla cracanand bara nitel. Partea proasta e ca surubul era prins pe partea cealalta cu un clips d'ala de tabla si pana la urma l-am smuls (clips-ul) cu surubelnita. Dupa ce am scos ala, am cracanat bucata de tabla cat sa scot farul (n-am demontat-o de tot) si totul a decurs minunat dupa aia. Problema a fost la montatul surubului, cand nu am mai reusit sa-l pun p'ala cu clips-ul ci am luat un surub nou, cu piulita, am taiat cu bomfaierul cam 2 mm in axul surubului ca sa pot sa tin contra cu o surubelnita, am bagat printre bara si far surubul, dupa care, pe sub masina, am strans cu cheia, tinand surubul cu surubelnita :wink:

asa ca acum este totul minunat ... am si eu far necrapat, basca, ca am luat de la farul vechi mecanismul de reglare si l-am pus pe celalalt far care avea o piulita rupta, asa ca imi merge acum reglajul din masina la ambele faruri.

bucurie biggrin.gif

puteti sa inchideti topicul

--------------------
Dacia 1300 1972
+
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 19:39
Forum Renault