DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> De-ar fi strapuns Paulus la Stalingrad ...

FLEX
post 18 Feb 2004, 19:09
Post #61

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

ar fi interesant de vazut care ar fi fost reactia aliatilor (GB, Franta) in acest caz (agresiunea URSS asupra Ro si Polonia)

Pai ... cam ca aia pe care au avut-o la anexarea de catre Germania a Austriei, Cehoslovaciei, 1/2 din Polonia si de catre URSS a restului Poloniei si tarilor Baltice ... adica NIMIC! pac cu declaratia de razboi si apoi somn de voie pe Linia Maginot! ... hai, mai, chiar crezi ca le pasa anglo-francezilor de Polonia? sau de Romania? in Primul Razboi ne-au ametit ca ne ajuta, daca intram in razboi, noi am incasat-o original de la nemti si pina la urma am cerut pace cu Germania, pina a crapat Frontul de Vest ... atita vreme cit Germania nu le-a periclitat interesele coloniale (si Germania nu prea avea cum sa faca asta), au dat din gura si atit, "razboiul ciudat" din `39-`40 nu e atit de ciudat pe cit pare, privit prin prisma intereselor directe si nu prin prisma eticii diplomatice ...
E de notorietate faptul ca lui Hitler si OKW-ului le-a tzitziit fundul cind au lansat 80% din Wehrmacht asupra Poloniei, o singura miscare aliata asupra bazinului Ruhr ar fi silit Germania sa ceara pace ... PE INTREAGA DURATA A CAMPANIEI POLONEZE, Germania era in imposibilitate sa-si apere teritoriul national.

Rusii au cules bucatele de la masa intinsa, daca au putut, au luat, dar aliatii au vindut Europa de sud-est de 2 ori: in `39 si in `44! Munchen si Yalta sint masura duplicitatii si miopiei politice de care au dat dovada marile puteri democratice ... ne-au lasat la mina nemtilor sau rusilor fara sa clipeasca din ochi ...

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tarzy
post 19 Feb 2004, 09:49
Post #62

aroist

Group: Members
From: Bucuresti

Eu nu ma gandesc doar la conflice minore de granita, adica hai sa ne dam un pic la vecini (gen anexarea Austriei - care teoretic a fost de buna voie, anexarea basarabiei, Dobrogei, etc) ci daca targetul URSS ar fi fost Viena, Berlin, etc.

Pe de alta parte esti cam nedrept cu aliatii din WWI, initial strategia intrarii Ro in razboi era ca armata romana sa intre in Balcani, (provincii ocupate de austria si turcia si sa faca jonctiunea cu fortele Antantei pe la adriatica, insa dasteptii de stategi romani s-au apucat de alte chestii total nerealiste, razboi pe doua fronturii (Transilvania si Bulgaria) chiar la inamici in curte (Transilvania era provincie austro-ungara de n-spe mii de ani, iar Bulgaria era la ea acasa), asa se face ca inca dupa prima luna am luat-o'n freza pe ambele fronturi, si a trebuit sa ne retragem si sa pierdem 2/3 din teritoriul tarii (inclusiv capitala) aproape fara lupta.
iar despre comportamentul ulterior al alaitilor nu prea vad ce ai sa le reprosezi!!?? in schimb ei ar fi avut ce sa ne reproseze noua cu prisosinta, avand in vedere ca dupa ce i-am batut pe nemti la marasesti si oituz de le-au mers fulgii am capitula la o luna dupa.
noroc totusi ca nemti au luat bataie ca altfel acum vorbeam cu totii nemteste fara accent.

acum sa revenim la rusi:

cred ca daca Stalin ar fi atacat el primul coalitia antihitlerista ar fi devenit cu siguranta anticomunista iar nuke-ul ar fi fost incercat pe Vladivostokol sau alt oras Siberian

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th May 2025 - 12:40
Forum Renault