De-ar fi strapuns Paulus la Stalingrad ...
![]() ![]() ![]() |
De-ar fi strapuns Paulus la Stalingrad ...
FLEX |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 570 Joined: 14 November 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Daewoo Matiz
Fiat 600D "Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
|
|||
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu ma gandesc doar la conflice minore de granita, adica hai sa ne dam un pic la vecini (gen anexarea Austriei - care teoretic a fost de buna voie, anexarea basarabiei, Dobrogei, etc) ci daca targetul URSS ar fi fost Viena, Berlin, etc.
Pe de alta parte esti cam nedrept cu aliatii din WWI, initial strategia intrarii Ro in razboi era ca armata romana sa intre in Balcani, (provincii ocupate de austria si turcia si sa faca jonctiunea cu fortele Antantei pe la adriatica, insa dasteptii de stategi romani s-au apucat de alte chestii total nerealiste, razboi pe doua fronturii (Transilvania si Bulgaria) chiar la inamici in curte (Transilvania era provincie austro-ungara de n-spe mii de ani, iar Bulgaria era la ea acasa), asa se face ca inca dupa prima luna am luat-o'n freza pe ambele fronturi, si a trebuit sa ne retragem si sa pierdem 2/3 din teritoriul tarii (inclusiv capitala) aproape fara lupta. iar despre comportamentul ulterior al alaitilor nu prea vad ce ai sa le reprosezi!!?? in schimb ei ar fi avut ce sa ne reproseze noua cu prisosinta, avand in vedere ca dupa ce i-am batut pe nemti la marasesti si oituz de le-au mers fulgii am capitula la o luna dupa. noroc totusi ca nemti au luat bataie ca altfel acum vorbeam cu totii nemteste fara accent. acum sa revenim la rusi: cred ca daca Stalin ar fi atacat el primul coalitia antihitlerista ar fi devenit cu siguranta anticomunista iar nuke-ul ar fi fost incercat pe Vladivostokol sau alt oras Siberian |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 12:40 |