DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Accident cu clio

dorin
post 23 Dec 2003, 17:55
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Salutare
In cele din urma am si eu putin timp sa mai scriu ceva ...
Si incep sa scriu lucruri rele
Vineri 19.12.2003 am busit cu al meu clio o skoda fabia
Mergeam eu cam cu 50km/h pe Calea Calarasilor si de pe straduta care este intre Agip si un bloc, mi-a aparut in fata frumusete de fabia cu sofer cretin la volan care nu stia sa acorde prioritate (probabil se credea pe tarla la tata acasa). Cand a iesit printre masinile care stateau la semafor (spre piata muncii) eu mai aveam cam 3-4 m pana la el ...
Frana, tras de volan stanga ...prea tarziu ...
Urmarile:
Clio - capota indoita destul de tare, far spart, bara, aripa (plastic) sparta, contraaripa, grila (masca), capac roata dreapta fata.
Skoda - zob - toata fata plecata la plimbare spre dreapta, capota, farurile, radiator, aripile, rotile nu se mai invarteau, a plecat de acolo pe platforma.
Surpriza a venit la politie cand am constatat ca individul avea permisul pierdut din 2001 !!! (Cat de indolent poti fi sa mergi 3 ani fara permis ???)
Am stat la politie inca o ora (peste cele 3 "normale") ca sa-l caute pe la Suceava sa vada daca are permis.

Acum a inceput distractia cu RCA-ul
Are RCA la Tiriac. Am fost la constatare la Mitsubishi Mit Motors pe Aviatorilor. Imbecilul de constatator a inceput prin a-mi spune ca de ce nu bag casco ? ca la rca se "repara", nu se "schimba" piesele. Am replicat si eu cu faza ...ok am aripa de plastic sparta ...aduci tu lipici sau eu ?
Concluzia ..din tote piesele el nu a vazut defecte decat 1/3 ...si alea daca se putea cu reparat. Mi-a recomandat service-ul mitcony ...ca doar acolo au ei decontare directa ... am replicat si eu ca nu e bun ca nu e dealer renault si eu am masina in garantie. Asa ca pana la urma trebuie sa o fac pe Casco, ca rca-ul este doar o alta modalitate de furt calificat.
Am fost azi la constatare la casco (ASIBAN) la Augsburg (parca asa se scrie) pe langa Europa. Constatarea a decurs mai bine decat ma asteptam. Nu a trebuit sa-l trag de maneca pe baiatul de la constatare sa puna toate piesele, si de data asta au fost puse pe "inlocuit".
Reparatia cred ca o voi face la Serus dupa sarbatori.
Va spun dupa aceea cum a iesit masina. Oricum zilele acestea am mai facut cu ea vre-o 300Km prin buc. alergand dupa asigurari si alte chestii. Nu stiu daca Skoda aia va mai face multe drumuri....arata tare nasol...
politia intreba daca a fost lovit de tramvai

O sa postez si cateva foto cu clio. Imi pare rau ca nu am si cu skoda
Foto in galerie

--------------------
Renault Laguna III 2.0 DCI 150cp Dynamique ++ - B-97-XCO
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
igs
post 23 Dec 2003, 18:02
Post #2

Membru incepator

nasol ce sa zic. si mai ales sa ti se intample exact in perioada asta. norocul tau ca ai putut sa circuli cu masina in continuare.

--------------------
+
alex
post 23 Dec 2003, 18:22
Post #3

Membru autentic

Group: Admin

In primul rand bine ca nu ai patit nimic. Eu unul, i-as actiona in judecata pe astia de la Tiriac. Pai asta e deja magarie pe fata: "Auze nene, noi nu iti dam bani sa-ti repari masina. Du-te la CASCO lu matale ca noua ne-ai dat degeaba 900k anu trecut".
Ce naiba mai dorine, nu puteai sa taci din gura ca ai CASCO ? icon_evil.gif

--------------------
N/A N/A N/A
snafu
+
FLEX
post 23 Dec 2003, 18:24
Post #4

Membru autentic

Dorine, cum kilu` margaretei te-a imbrobodit animalu` ala de constatator de la Allianz-Tiriac in halul asta? adica cum naiba pe RCA nu se schimba, ci se repara? iarta-ma, dar in locul tau faceam un scandal monstru, ceream alt constatator, comisie nationala, orice, numai sa nu-mi bulesc Casco-ul meu cel mult iubit si stimat; in acest moment, un accident produs NU DIN VINA TA te va costa si o gramada de bani, respectiv valoarea de reintregire+pierzi bonusul pentru lipsa evenimente.
Si asa ai pierdut o gramada de timp cu constatarile diverse, mai trebuie sa pierzi si bani? chiar daca-ti permiti, din principiu si nu trebuia sa faci reparatiile pe Casco al tau!

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
ashu
post 23 Dec 2003, 18:43
Post #5

Membru erectil

Mie mi s-ar parea normala o asemenea abordare: imi fac masina pe CASCO, in servisul care trebuie, cu decontare directa, etc. si apoi societatea unde mi-am facut CASCO sa-si recupereze banii de la RCA-ul celui care m-a lovit. Astfel eu sa nu platesc nici un fel de reintregire de polita si sa beneficiez si de bonus. Sa platesc reintregirea numai daca autorul este necunoscut sau sunt io de vina, adica numai atunci cand ei nu-si pot recupera banii. N-ar fi normal sa se intample asa? Daca io ma duc si-mi repar masina pe CASCO, aia chiar nu incearca sa-si recupereze banii de la RCA?
Si mai sunt curios de un lucru: daca atat polita ta CASCO cat si RCA-ul celuilalt sunt la aceeasi societate de asigurari, de pilda Tiriac, ce se intampla? Te intreba pe ce vrei sa-ti faci si daca zici CASCO iti trec tot ce trebuie pe lista, iar daca dupa te razgandesti incep sa taie piese de pe lista?? :shock:

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
+
FLEX
post 23 Dec 2003, 19:17
Post #6

Membru autentic

Ashule, asa ar trebui sa functioneze sistemul in conditii civilizate, dar la noi scopul e sa-ti bage mina in buzunar, oricit de multinationala lu` peste ar fi; sintem la mina lor si ei profita din plin, dar chiar si asa nu ar trebui sa ne lasam calcati in picioare; un lucru bun pe care l-am invatat pe acest forum e ca nu renut la dreptul meu in momentul in care am acoperire cu hirtogaraie, asa ca pe ei! probabil ca astfel imi consum mai multi nervi si ore din viata, dar TOTI trebuie sa fim constienti de drepturile noastre si sa ne luptam pentru ele; democratia si economia de piata presupun lupta fiecaruia dintre noi pentru a schimba ceva; rezolvarile in dulcele stil balcanic incep sa ma agaseze foarte tare.

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
ashu
post 23 Dec 2003, 19:30
Post #7

Membru erectil

Da ma dar poate domnu Andrei ne lumineaza si pe noi: legal se poate ce-am zis io sau sunt doar vise frumoase? Si daca da, e vreo societate de asigurari care sa procedeze astfel?

--------------------
+
dorin
post 23 Dec 2003, 19:45
Post #8

Membru autentic

Ca o completare ...nu am avut timp sa va spun ca intradevar ASIBAN va recupera dauna de pe RCA-ul de la Tiriac. Asta insa nu stiu cum se va reflecta in cota de asigurare de la anu ... Normal ar fi sa mearga casco inainte ca si cand nu ar fi fost nimic. Si cred ca asa se va intampla.
Daca nu aveam casco sau daca ei nu vroiau (sau nu puteau) sa scoata banii de la tiriac ... cu siguranta faceam scandal (OPC etc ...) Dar asa, in perioada asta numai chef de alergat nu am avut.

--------------------
+
Marty
post 23 Dec 2003, 20:54
Post #9

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Dorine, bine ca esti tu intreg!
Revenind la Tiriac, nu cumva era un pustiulica cu fata de cretin imberb ? Daca da, vezi ca eu am sarit tejgheaua la el si mi l-a scos din maini doar seful lui. Poti sa te duci maine si sa faci scandal monstru, sa ceri sa fie adus seful. Pintre altele, Allianz are decontare directa cu IPSO (pentru Renault), deci eu zic ca e mult mai "safe" decit SERUS (cel mai cretin service Renault din Bucuresti).

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
FiveThreeFive
post 23 Dec 2003, 22:17
Post #10

Membru autentic

eu am sarit tejgheaua la el si mi l-a scos din maini doar seful lui.

Marty, pacat ca nu ai o poza cu tine sarind tejgheaua. Cred ca avea sansa sa fie votata "picture of the year" pe daciaclub.ro smile.gif)
Lasand gluma la o parte, am tot respectul pentru cei care iau atitudine impotriva indolentei si bataii de joc, specifice meleagului. Nota zece!

--------------------
ex- Dacia 1310 Break , on the road: 1988-2003 , scrapped: 2010
+
Marty
post 23 Dec 2003, 22:41
Post #11

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Pai cind iti spune idiotu' ca o janta de aliaj nu se schimba pe CASCO, ca se repara si cind masina e un Jeep Grand Cherokee din 2002, sa nu-ti vina sa-i dai cu ceva in cap ?
Minune, cum a aparut sefu' lui, ne-a bagat pe constatare TOT ce-am cerut + ce s-a observat in service, ulterior (punte fata, caseta directie...etc.-uri d-astea)
A, era sa uit, pina la urma tot a fost cum a vrut el (disparuse seful), asa ca nu ne-a dat si anvelopa pe CASCO

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
asarban
post 24 Dec 2003, 07:47
Post #12

Membru autentic

Group: Banned

Nasol dorine! Acuma...Fierul/plasticul se inlocuieste!
Si stii ceva?
Ala de la Aliantz e chiar idiot!
Pentru ca ala nu ava carnet, RCA-ul lui e inaplicabil!
Asa ca tot la CASCO ajungi!
(Ba..ce a fost pe 19 decembrie ca numai bucati de masini am vazut pe strada!)

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
AlexV
post 26 Dec 2003, 04:08
Post #13

Admin?

dorine dar tu nu ai rata fixa pe toata perioada contractului de leasing? eu 3 ani asa am. indiferent de cate daune am (doamne fereste) nu trebuie sa mai dau alti bani fata de contractul initial. si nu am nici fransiza. ma gandeam ca asa e la leasing. tu cum ai? andrei dar tu?

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
asarban
post 26 Dec 2003, 08:34
Post #14

Membru autentic

eu am rata fixa!
Si CASCO e x% din valoarea CIP a masinii pe toata perioada leasingului!
Fara reduceri, fara bonusuri, fara fransiza, fara prima de reintregire!
Asa ca...

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
dorin
post 2 Jan 2004, 15:45
Post #15

Membru autentic

La mine nu e rata fixa (casco ...ca aia de leasing este). La voi poate e din cauza ca firma de leasing a facut si asigurarea casco... la mine a fost asigurare casco normala ...adica m-am prezentat la ghiseu si am incheiat asigurare ...nu am nici eu fransiza.
Oricum nu voi plati mai mult pentru ca asiban-ul o sa-si recupereze banii de la tiriac (rca) ...asa ca nu ma afecteaza. Doar ca merg treburile mai repede pentru mine.

--------------------
+
dorin
post 2 Jan 2004, 16:24
Post #16

Membru autentic

A... si pentru ca mi-am adus aminte ...stie cineva daca pot sa-mi spal masina la spalatorie ....daca masina arata ca in poze ?
Ideea este ca mi-e teama ca din cauza presiunii apei sa nu stric ceva prin partea electrica... pe gaura aia de la far ar putea sa intre ceva apa le motor ?

--------------------
+
Liviu
post 4 Jan 2004, 21:43
Post #17

expat naiv

From: Peste gard

NU o spala .. o sa o spele cei de la service .... e doar un sfat .. nu stiu daca stici ceva in caz ca o speli.
Bafta!

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
dorin
post 4 Jan 2004, 23:47
Post #18

Membru autentic

Multumesc de sfat Liviu
Asa o sa fac ...mai bine o las murdara decat sa risc sa stric ceva.

--------------------
+
andu77
post 5 Jan 2004, 17:28
Post #19

Membru

... zilele acestea am mai facut cu ea vre-o 300Km prin buc. alergand dupa asigurari si alte chestii. Nu stiu daca Skoda aia va mai face multe drumuri....arata tare nasol... 
politia intreba daca a fost lovit de tramvai  

O sa postez si cateva foto cu clio. Imi pare rau ca nu am si cu skoda
Foto in galerie

Poate ca daca te lovea el pe tine din lateral era invers adica tu erai facut praf. Pe lateral masina e mai moale!!!!

--------------------
Dacia SupeRNova Rapsodie - B-29-EZI
+
db
post 5 Jan 2004, 17:33
Post #20

Membru incepator

Airbagurile nu s-au deschis? Pare destul de serios sa se fi deschis si airbagurile. :?: am vazut airbaguri deschise si din mai putin.

--------------------
Renault Megane 2000 Coupe
+
ashu
post 5 Jan 2004, 20:44
Post #21

Membru erectil

AlexV, esti sigur de asta? Adica ai avut vreun accident rezolvat pe CASCO pana acum si au zis ca nu trebuie prima de reintregire? Ideea e ca se poate ca nici sa nu-ti ceara, insa tu nu mai esti asigurat la toata suma, ti se scade valoarea cu care ai fost despagubit. Io cand am avut o portiera indoita, dupa ce am reparat-o am intrebat io daca trebuie sa platesc vreo prima de reintregire si mi-au zis ca da, insa a fost o suma mica. Daca nu intrebam e posibil sa nu imi fi cerut ei banii aia, insa n-as mai fi fost asigurat la toata suma.

--------------------
+
dorin
post 6 Jan 2004, 19:18
Post #22

Membru autentic

da este posibil sa fi avut avarii mai mari pentru ca a fost lovit din lateral ...sincer eu nu vreau sa mai fac teste din astea sad.gif
Airbagurile nu s-au deschis ..nu stiu cat de dur trebuie sa fie inpactul ca sa se deschida. Oricum eu nu am simtit lovitura prea dur ...

--------------------
+
AlexV
post 6 Jan 2004, 22:36
Post #23

Admin?

pai oricum inpactul nu a franat masina suficient de tare ca tu sa dai cu pieptul de volan. deci de ce sa sara airbagurile?

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
dorin
post 18 Feb 2004, 10:43
Post #24

Membru autentic

In sfarsit ..dupa aproape 2 luni de la accident am reusit sa repar si eu masina. Am asteptat piesele de la Renault Romania o luna si jumatate !!! (RUSINE !!!). Am reparat masina la SERUS. Reparatia a durat cam o saptamana si am mai asteptat cateva zile (de joi pana marti dimineata) acceptul de plata de la ASIBAN.
Concluzie: Reparatia facuta la SERUS este mai mult decat ma asteptam. Nici din magazin daca o luam nu arata asa de bine
Din punctul meu de vedere Serus a fost o alegere foarte buna.
Incerc sa vin joi la intalnire si astept parerile voastre in legatura cu reparatia (evident asta joi dupa ce vedeti masina).
Si inca ceva ..cand am luat masina de la service ..aveam covorasele din fata spalate smile.gif cand am dus masina la service nu le curatasem ... Si masina era curata la exterior ..deci spalare totala smile.gif

--------------------
+
MoneyTalks
post 18 Feb 2004, 11:31
Post #25

-

From: Ireland

Ar trebui facuta undeva o lista cu service-uri la care sa te poti duce cu incredere (chiar si pentru revizii). Se pare ca Serus e unul din ele. Bravo lui! 8)

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
ovidiucornateanu
post 18 Feb 2004, 11:44
Post #26

Membru incepator

Referiti la Renault Romania:noi avem la firma o gramada de Renault si vreau sa va spun ca un microbuz a stat in service 3 luni dupa niste rahate de piese.Din acest punct de vedere Renault este de kko.

--------------------
Ex Renault Megane Hatch 2004
Avem o tara frumoasa.Pacat ce este locuita.
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th May 2025 - 12:35
Forum Renault