RUGINA si Loganul-TOTUL despre probleme cu rugina, (fost INCEPUT DE RUGINA PLAFON LOGAN)
![]() ![]() ![]() |
RUGINA si Loganul-TOTUL despre probleme cu rugina, (fost INCEPUT DE RUGINA PLAFON LOGAN)
IRONICK |
![]()
|
||
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
||
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|||
P-A-C-O |
![]()
|
![]() What you see is what you get! Group: Members Posts: 2.350 Joined: 3 October 10 ![]() |
chestia asta tine putin si de bun simt.... eu stiam ca inainte de a te duce cu masina la service pentru diferite interventii, trebuie sa treci pe la o spalatorie auto
![]() |
--------------------
-
-
- Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
|
|
cielo99 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 478 Joined: 21 November 10 ![]() |
La fel cum e de bun simt daca mergi cu masina nespalata sa o spele ei inainte sa o bage la reparat si sa-ti treca spalatul pe factura.Cel putin la Service Dacia Feleac Cluj asa procedeaza si mi se pare mai corect decat sa dea izolatia peste noroi.
This post has been edited by cielo99: 29 Aug 2011, 19:54 |
--------------------
Daewoo/Peugeot
Cielo/307
1999/gle 2003/break
- de cluj [COLOR=blue]Banii in lipsa inteligentei sunt foarte periculosi.[/COLOR]
|
|
MITZULACHE |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 26 March 07 ![]() |
Eu am protectiile puse dinainte de a ma rechema ei in service, iar cand ai protectiile puse nu poti spala foarte bine interiorul aripii, ma refer acolo unde sunt suruburile protectiilor. Masina am spalat-o de fiecare data cand am fost in service si in schimb ei mi-au dat-o plina de praf de chit.
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2005/LAUREATE 1.6 MPI
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
atentie si la gaurile practicate ptr. dopurile de plastic de la pasajele rotilor spate...se aduna acolo multa rugina si e mare risc !!!
imi pare rau ca n-am avut camera la indemana sa pozez rugina care se formase sub stratul de antifon original..... Attached thumbnail(s) SANY2262.JPG ( Size: 1.27mb ) Number of downloads: 1878 SANY2261.JPG ( Size: 1.41mb ) Number of downloads: 2024 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
voiniku |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 17 September 10 ![]() |
Incep cu o recomandare personala: Verificati-va cu atentie masina pentru a remedia din timp orice aparitie a ruginei. Cei de la reprezentante sunt niste nesimtiti.
De ce?? Iata: Cand a inceput rechemarea in service pentru pasajele de la roti, acum aprox. trei ani am fost la ei (Lion TG.-Mures) si mi-au pus la aripi chestiile acelea de plastic. Aveam rugina si pe ele si in interiorul portbagajului si la usa portbagajului. Dupa o vreme am observat ca a aparut rugina si la capacul busonului de benzina si la imbinare aripii spate cu pragul, loc unde ei au deteriorat vopseaua la interventia precedenta. Am fost in 2 septembrie 2010 la ei deoarece urma sa iasa din garantia de sase ani tabla pentru a remedia problema. M-au asigurat ca aceasta problema o remediau si dupa trecerea perioadei de garantie intrucat problema garantiei vopselei este importanta pentru ei. La receptia masinii dupa aceasta reparatie am fost foarte nemultumit: Toata aripa era stropita cu sprit chit, sub capacul busonului de alimentare zgarieturi adanci nefinisate cum n-ar fi lasat nici ultimul zugrav cu pensula. A mai trecut un an si in 2 septembrie 2011, am observat pete mari de rugina sub protectiile de la aripi montate de ei, rugina din nou sub capacul busonului de benzina, si din nou la prag si i-am contactat telefonic. Am convenit sa-i caut saptamana urmatoare. Lunea urmatoare, adica in 5 septembrie 2011 dupa ce s-au uitat pe talon mi-au spus ca e expirat garantia si daca doresc remedierea, se poate doar pe banii mei. In concluzie:-sevicii de cea mai proasta calitate si neseriozitate . |
--------------------
DACIA
LOGAN LAUREATE 1.4 MPI
2004
- MS 61 FNN
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
ca orice dacie...are tabla tot de dacie
![]() eu urmaresc cu atentie topicul asta si ma bucur ca am ghicit-o la timp si nu am avut noroc de surprize neplacute,cel putin inca ! |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
MITZULACHE |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 26 March 07 ![]() |
Marti, 06.09.2011 am dus masina la service pentru a inlocui semiblocul dreapta spate plus alte probleme pentru care am deschise dosare de dauna, printre care si revopsirea aripii stanga spate. Joi m-au chemat la service. Motivul: cand au dat protectia de plastic de pe aripa stanga spate, cantul aripii e mancat trei sferturi. Nu mai am ce face si ce improviza. Solutia: inlocuire semibloc stanga. Sunt disperat. Voi reveni cu poze pentru ca in momentele alea numai la poze nu m-am gandit.
|
--------------------
DACIA
LOGAN
2005/LAUREATE 1.6 MPI
|
|
mario1980 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
Asa cum am spus si pe topicul cu dispozitivele de sablare, aripile spate se maninca dinspre interior. Asta pentru ca s-a dat cu antifoniu pe la acele imbinari intre aripa si contraaripa, tabla nefiind tratata bine.
Cind voi avea timp, voi curata cum voi putea, prin portbagaj, acel antifoniu si voi pune vaselina pentru a impiedica rugina care se formeaza incepind de acolo. La mine au fost 2 reparatii la aripa stinga spate (cu perforarea tablei tot in dreptul protectiei de plastic), pina sa-mi dau seama ca rugineste dinspre interior. Credeam ca ce s-a reparat de afara s-a facut prost, dar m-am convins n-a fost asa. |
--------------------
Dacia
Logan
dci Preference 2006
- SV ?? ??? Adesea, aproape fiecare om tolereaza prostia celui de linga el, atit timp cit nu ii uzurpa propria prostie.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Sa va reamintesc un post de-al meu mai vechi? Evident ca nimeni nu m-a crezut la vremea aia.
QUOTE(IRONICK @ 18 Jan 2008, 15:33) Pentru cei care nu au percutat pana acum ... problema este destul de grava! Eu va recomand sa va uitati prin portbagaj sa vedeti ce se intampla pe acolo. Nu este la fel ca la ots-ul cu cricul. Este vorba de integritatea masinii. Un cric il mai schimbi, dar cu rugina aparuta la suduri, imbinari nu-i e gluma. Pe scurt astia de la Dacia au descoperit unde era problema. Operatia lor a fost facuta la vremea aia doar cat sa mai tina pana la iesirea din garantie, ca sa se spele pe cap.Na belea acum! In momentul de fata toata lumea care are rugina trebuie sa se duca cu ele pe capul lor. Asa un mars al posesorilor de rugina la oalele spate, pe la fabrica in Pitesti, pe la comercial in Bucuresti, pe la niste televiziuni ca sa se afle adevarul. This post has been edited by IRONICK: 10 Sep 2011, 20:19 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
sobolan |
![]()
|
si da...din interior vine boala....
eu am facut altfel cu dopurile alea de plastic de kko.... dupa ce am incercat cu unele de cauciuc de lonjeron care erau mai integre si am descoperit ca-s mai mici in diametru am confectionat din tabla de aluminiu doua flanse pe care le-am lipit cu silicon de motor negru 2+2=4 ![]() Materiale: -smirghel -perie otelita de sarma ptr. bormasina -feruginol -grund -autovapant -diluant aferent Bube ar mai fi...la aripa fata intre aripa si prag,jos dupa carenaj...se inlatura carenajul rotilor fata si se verifica..... This post has been edited by sobolan: 11 Sep 2011, 13:25 Attached thumbnail(s) belele.png ( Size: 18.97k ) Number of downloads: 1587 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
N-am mai postat de multa vreme pe forum (2 copii, casa, viata te incarca cu de toate).
Se pare ca la Loganul meu, cu tot cu rechemarea si revopsirea de atunci + montare aripi plastic... la aripa dreapta spate s-a umflat in vreo 2 locuri vopseaua... again. Caremil Iasi (Valea Lupului) sa traiasca ca ei au revopsit! Sa tot mergi la ei... NOT! Sincer, sunt oarecum multumit de masina si imi pare rau de ce se intampla cu ea, insa ma mai gandesc daca mai cumpar Dacia doar pentru faptul ca ultima oara cand m-am dus cu un furuncul de rugina mi-au zis ca-i din cauza exploatarii rugina: punct de rugina tip vulcan in canelura unde se pot monta suportii pentru bagaj, desi eu n-am montat inca asa ceva... plus ca e mult mai in spate in canelura, nu montezi suporti acolo, e aproape de luneta si tot pe partea dreapta... Degeaba se lauda Dacia cu 6 ani garantie daca nu isi asuma nici o raspundere... am simtit-o pe propria piele, sunt neseriosi si cred ca sunt asa pentru ca stiu exact ce fac si ca nu isi permit sa repare usor gafele de asa proportii, ar fi prea scump si nu isi permit. Ma gandeam la un Duster, dar daca apar semne de intrebare si acolo... ma las de "low cost" si mai plusez cu ceva banuti pe la alte marci mai serioase (nu ca alte service-uri ar fi mai bune dar macar tabla si vopseala originala e mai buna). Mai am o nemteasca veche de 11 ani care se comporta total diferit in bine si a avut arcuri rupte de rugina de veche ce e dar nu si tabla. Nu dau detalii ca sa nu starnesc flame insa la diferenta pe care o vad sunt cum spune englezul: flabbergasted. Scuze ca nu pun poze, pentru cei din Iasi sunt available ca sa vada masina in carne si oase (tabla si rugina mai degraba). |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
bella |
![]()
|
![]() TRACTORIST INCEPATOR Group: Members Posts: 322 Joined: 9 June 06 ![]() |
La Daciile fabricatie 2011 mai exista astfel de probleme?Sau, sunt prea optimist sa cred ca au facut ceva in sensul asta.
Merci. |
--------------------
Logan
Laureate 1.5dCi-75Cp
2011
- PH-xx-XXX
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
mira-m-as sa fi facut Dacia ceva in sensul imbunatatirii sau eliminarii problemei...atita timp cit cumpara tabla ieftina pentru a tine preturile reduse...
![]() |
--------------------
...
...
...
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
Verificati-va masina si la motor. La mine am gasit rugina in 2 locuri pe tabla aia de care e prins suportul vasului de servodirectie. Parerea mea din ce am vazut la mine si la alte masini e ca cel putin 5 din 10 au problema asta. Din fericire in portbagaj totul ii bine si frumos.
Sa nu uit : sub masina undeva intre puntea spate si rezervor sunt 2 zone stg dr de marimea unei cutii de chibrite unde lipseste antifonul (se pare ca au fost zone de sprijin) dati cu vasilina din belsug caci grundul ala singur nu tine mult. This post has been edited by tkx: 14 Sep 2011, 18:02 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
sobolan |
![]()
|
"bube" sunt multe....la aripi fata pe interior/sub carenajele fata iar nu este antifonata/la capul de prag sub aripile fata si acolo de regula se strange cate o lopata de pamant care sapa greu si iar n-are antifon/in portbagaj(poze mai sus-la dopurile celebre)/sub banchetele spate/sub "cadrul motor" inspre peretele despartitor motor-habitaclu...iehaaaaaaaa
![]() ![]() ![]() tabla de doi lei/prost decapata apoi grunduita acceptabil si antifonata excrecabil ![]() |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
Sir Andrew |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 534 Joined: 11 December 07 From: Galati ![]() |
Salutare...
Maine ma duc sa-mi ridic Loganul. Va rog din suflet sa-mi spuneti la ce sa ma uit si pe unde, inainte de a pleca de la dealer. Se merita sa pun acele aparatori de noroi si plasticele pe aripi? Inca o intrebare...la un Logan din showroom, la rotile pe fata se vedea printre spite, pivotul ruginit, sau la brat inferior. Cred ca era pivotul, nu sunt sigur. La ambele roti. Chiar aici pe forum pusese cineva o poza cu asa ceva daca gasesc poza o pun aici. Aceeasi problema aparuse la el, dar dupa ani de exploatare. Am vrut sa fac o poza dar erau aia cu geana pe mine. Ce mi-a mai sarit in ochi este scutul. Avea rugina pe el. Pe solenza de 7 ani scutul nu are rugina deloc. Ce materiale folosesc astia in ziua de azi de apare rugina la scut si roti la o masina nefolosita ce sta in showroom? Si pentru ca am luat o Dacie, va rog sa-mi spuneti pe unde sa bag vaselina, si ce alte locatii trebuiesc acoperite si cu ce substante. Macar sa previn un pic. Multumesc... ![]() This post has been edited by Sir Andrew: 25 Sep 2011, 22:32 |
--------------------
Dacia
Logan
2011/Prestige/1,6 16v
|
|
mario1980 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
Aparatorile de plastic pentru muchiile aripilor fac toti banii, dupa parerea mea. Daca sint puse inainte de a se ciobi vopseaua. Apoi, in zona rotii spate, se poate suplimenta antifoniul de pe muchia pragului, cea pe care arunca roata nisip si pietre.
Pivotii si scutul ruginit nu sint o problema. Eu am reparat we-ul trecut aripa stinga spate de la Loganul din 2005. Am muncit o zi intreaga la pregatit, ca n-am folosit spritz-chit pentru eliminarea porozitatilor, ci am incarcat cu grund pina m-am plictisit. N-am nimerit prea bine nuanta de vopsea (cica ar fi vreo 4 nuante diferite de albastru egee), si din cauza ca era foarte cald afara, mi-a iesit lacul in coaja de portocala. Ar fi trebuit sa incep de sus in jos si sa acopar complet suprafete mici, si nu sa trec de mai multe ori peste toata suprafata. Cit despre rugina care apare dinspre interior, se pare ca este mai greu de ajuns prin portbagaj la imbinarea dintre aripa si contraaripa, sa curat antifoniul de-acolo, asa ca am turnat niste ulei la imbinarea respectiva. Ce-o fi, o fi. Va mai tin la curent daca pocneste si in alte locuri. Ultima data a trecut un an intre reparatii. |
--------------------
Dacia
Logan
dci Preference 2006
- SV ?? ??? Adesea, aproape fiecare om tolereaza prostia celui de linga el, atit timp cit nu ii uzurpa propria prostie.
|
|
sobolan |
![]()
|
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
mario1980 |
![]()
|
Am si spus ca n-am manevrat bine, dar la fel de adevarat este ca daca era mai putin cald, era mai tolerant la modul cum am dat eu, adica de mai multe ori peste toata suprafata. Desigur ca voi rezolva cu polish, cindva.
|
--------------------
Dacia
Logan
dci Preference 2006
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Verificati si prinderea barii spate de aripa, unde este surubul ala ascuns. Are o piulita captiva din tabla care rugineste si antreneaza rugina si pe aripa.
2agonic.jpg This post has been edited by YRX: 27 Sep 2011, 17:19 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Bad_Wolf |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 19 September 07 ![]() |
@YRX : De cand ai masina ? Este cumva din 2005-2006 ?
|
--------------------
Logan
Kiss Fm 1.4 MPI
2008
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Da, dar problema asta nu are legatura cu treaba de la rechemare. Sistemul de prindere este tampit, este o piulita de tabla zincata infipta direct pe buza aripii. A zgariat vopseaua si in momentul in care a luat-o rugina a "infectat" si aripa. Ce vedeti colo este rugina de suprafata dar care se propaga destul de rapid pe sub vopsea.
Asa ca vigilenta maxima ... ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Bad_Wolf |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 19 September 07 ![]() |
A mea e din 2008 cumparata dar fabricata in 2007 noiembrie , si nu am nici o problema de genul asta, masina a stat numai afara in parcare(stau la bloc) .
Bafta la reparatii ! |
--------------------
Logan
Kiss Fm 1.4 MPI
2008
|
|
edge |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 2 December 08 ![]() |
A mea este din iunie 2007. Nici eu nu am probleme cu rugina, chiar daca am tinut-o afara pe malul marii.
|
--------------------
dacia
logan
2007/1.4
|
|
YRX |
![]()
|
Aveti rabdare ...
![]() Acolo este o actiune mecanica a piulitei, pe masura ce vibreaza bara, o mai dai jos / o pui la loc se creza conditiile. Ca sa iasa afara ii trebuie destul de mult timp, am avut bar data jos acum 1 an jumatate si nu avea nimic. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
sobolan |
![]()
|
QUOTE(YRX @ 28 Sep 2011, 10:00) ...Sistemul de prindere este tampit, este o piulita de tabla zincata infipta direct pe buza aripii. ... acolo e un kepling de M6 detasabil de aripa sau interschimbabil,ca sa fiu mai clar...in caz de nu iesa de acolo se aplica flexul cu grija maxima sa nu topesti plasticul barii.... QUOTE(Bad_Wolf @ 28 Sep 2011, 10:41) A mea e din 2008 cumparata dar fabricata in 2007 noiembrie , si nu am nici o problema de genul asta, masina a stat numai afara in parcare(stau la bloc) . ... asta o spui ca sa o crezi doar tu,mai ales ca masina sta afara ca-i cald,ca-i ploaie,ca-i frig sau ninge ! ![]() This post has been edited by sobolan: 28 Sep 2011, 20:43 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
Victorine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.001 Joined: 20 April 05 From: Timișoara ![]() |
Nu s-a uitat destul de bine
![]() |
--------------------
Toyota
Auris Touring Sports HSD
2014
|
|
sobolan |
![]()
|
deci...ideal ar fi sa te ocupi de tot(adica sa previi) de cand ai luat masina,din prima saptamana ! ceara la greu si antifonata suplimentar+belelele clasice si apoi s-o parchezi in garaj mereu....
dar cand mai sta si afara non-stop si nu are nici rugina si mai e si logan pe deasupra....asta e de bula probabil ! ![]() |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Sau mai bine s-o lasi in pace, si sa te bucuri de viata, cat mai poti.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Toate cazurile pe care doriti sa le prezentati in acest topic vor fi insotite de POZE... altfel mesajele vor fi sterse de moderatori.
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th May 2025 - 23:12 |