Porcarii, De ce...?
![]() ![]() ![]() |
Porcarii, De ce...?
pop_nick |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 30 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Dacia Nova
- IS 33 PDA
|
|||
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
QUOTE Am cumparat Nova pentru ca mi-am propus sa nu cumpar masina sh mai scumpa de 2000 eur. Am luat-o cu 1200 dar a papat deja restul pana la 2000. fara interventii semnificative. Adica nu motor, nu cutie de viteze nu caroserie. Daca n-ai vrut masina mai scumpa de 2000 de euro... Acum baga bani in ea pana o faci noua. ![]() |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
ATM |
![]()
|
![]() 1948 Tucker Torpedo Group: Members Posts: 596 Joined: 28 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu rade, ca ceva de genul asta am facut si eu cu berlina mea. Si tot imi apareau la reparatii intrebari existentiale in minte , ceva de genul: " de de pastele cailor furtunele de la stropitori se sparg? e asa de greu sa fabrici un furtun rezistent? de ce daca iti cumperi o piesa noua de origine (adica un stalp de usa, in cazul meu), nu pica bine pe masina si trebuie sa faca tinichigiul tot felul de manevre sa se potriveasca?de ce soarele si luna de pe cer se rup urechile de la faruri (CN2, CN3) si sta farul ca o balega pe bara fata?de ce au pus caloriferul ala de incalzire asa aiurea, ei nu s-au gandit ca la prima ciupire de cheder se duce dracu' toata caldura in afara? si altele, si altele...
Deci, una peste alta sunt de acord cu initiatorul topicului. Exista o sumedenie de probleme minore care adunate dau batai de cap mari unui proprietar de Dacie. Si care probleme, cu un pic de bun simt si ceva responsabilitate din partea producatorului, puteau fi minimizate/eliminate demult. Si iar ne aducem aminte de "frantuzoaice"... si iar oftam dupa ele... ![]() |
--------------------
MITSUBISHI
COLT
Z30-2005 Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Parerea mea e ca in toata treaba asta nu e vorba de bun simt. e vorba de bani. Dacia e o masina ieftina, facuta cu materiale ieftine si asamblata cu o mare durere de p---. Si aici nu ma refer la Logan care este cat de cat masina. Incet, incet o sa ajungem si noi ca Skoda...ca si aia tot de jos au plecat.
Si ca fapt divers, inainte eu am avut Cielo si nu am avut probleme de nici un fel cu el. Dupa ce mi-am luat SN au inceput distractiile. Pana acum nu s-a stricat nimic care sa coste mult, dar incepe sa devina enervant. Ultima belea e ca mi se ard becurile din faruri si stopuri...si m-am saturat si de zdranganelile din spate. Dar, pana castig la loto merg cu ce se poate. |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.492 Joined: 14 January 06 ![]() |
eu cred ca lucrurile stau acum diferit fata de ce era inainte de venirea frantuzilor(sau hai sa zicem pana la un 1-2 dupa ce au venit). Nu cunosc detalii insa sunt sigur ca la dacia au fost schimbate multe obiceiuri, si durerea de pilula nu mai e asa de mare ca inainte. Ca sa nu mai zic ca probabil si furnizorii s-au mai tehnologizat si au mai crescut calitatea fata de berlina sau solenza.
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
MAS |
![]()
|
![]() Le Bubulateur Group: Members Posts: 205 Joined: 23 August 03 From: Bucuresti ![]() |
Popnick... eu stiam ca atunci cand se declara dauna totala de catre societatea de asigurari, ti se da suma asigurata, iar epava intra in posesia societatii de asigurari care, pentru a recupera macar o parte din bani, o scoate la licitatie...
|
--------------------
scandura
cu rulmenti
noua, din 2000
- B-02/36-MAS B222BIP Daaati si mie minus la reputatie. 'dea D-zeu sanatate!
|
|
pop_nick |
![]()
|
QUOTE(MAS @ 1 Apr 2006, 12:15) Popnick... eu stiam ca atunci cand se declara dauna totala de catre societatea de asigurari, ti se da suma asigurata, iar epava intra in posesia societatii de asigurari care, pentru a recupera macar o parte din bani, o scoate la licitatie... Exista o valoare de catalog a fiecarui tip si model de masina. Aceasta valoare se "ajusteaza" in functie de vechime, numarul de km parcursi si starea automobilului presupusa a fi fost inainte de accident. Din "valoarea ajustata" primesti 75%, ceilalti 25% fiind reprezentati de epava. Vorbesc de RCA, desigur. Nu CASCO sau alt tip de asigurare. Si inca un lucru despre RCA despre care stiu doar patzitii. In caz de accident soldat cu vatamare corporala a victimelor, RCA vine in sprijinul autorului accidentului pentru eventuale daune civile solicitate de catre victime si stabilite de completul de judecata. Dpdv penal, autorul accidentului raspunde in fatza legii. |
--------------------
Dacia
Dacia Nova
- IS 33 PDA
|
|
pop_nick |
![]()
|
Revenid la topic... am mai vazut si alte masini de la cea mai simpla Trabant pe care l-am invatzat pana la mici detalii (are putine piese), la una care mi s-a parut a fi de o mare complexitate, un BMW sport fabricat in 1990 cu care proprietarul merge pe autobahn cu 250km/h relativ lejer. Chiar judecand dupa aceste doua extreme dacia este o chestie complicata din cauza solutiilor gasite la fatza locului.
De exemplu, toata minunatia de bucsarie a puntii motoare sau contragreutatile montate pentru a absorbi vibratiile motorului la D1300- frantzuzoaica. Cred ca Renault va continua anumite "traditii" ca pretul ridicat al pieselor, sofisticarie ineficienta si lipsa de respect pentru cei ce deja sunt posesori ai masinilor produse de ei sau "chestia de bani" cum zicea cineva mai sus. Totusi, poate cineva de la Dacia se gaseste sa produca farashe "de origine" pentru scos apa din nova si unele supernove. Desigur mai ieftine decat chederele (farashele). This post has been edited by pop_nick: 5 Apr 2006, 19:43 |
--------------------
Dacia
Dacia Nova
- IS 33 PDA
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th July 2025 - 06:34 |