DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ce inseamna EEBIO?

mar
post 26 Mar 2006, 01:08
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut!Ce inseamna EEBIO cu toate accesoriile (ce accesorii cuprinde?)

--------------------
Skoda Estela - AG07WMW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mircea-daniel
post 28 Mar 2006, 18:01
Post #2

Membru cu tubina

From: Banda I

Deoarece nu merge PM-ul ii voi raspunde aici user-ului Shosetu:
-EEBIO functioneaza pe baza taierii benzinei pe circuitul de relanti la frana de motor. Motorul merge in gol fortat si isi trage benzina prin cel de al doilea circuit. Practic, se elimina consumul aiurea. Injectia moderna functioneaza asemanator, intreaba loganistii cum in frana de motor calculatorul de bord le arata consum 0 .EEBIO are o hiba: nu e f bine calibrat si poate ajunge repede la relanti, dar tine circuitul inchis inca o perioada de timp, deci motorul poate da semne de oprire(ajuns la relanti are nevoie de benzina prin circuitul de relanti- logic!). Asta se rezolva prin reglaj de carburator(se intampla numai in modul "Full Economic", in "Mini-Economic", se regleaza amestecul in asa fel incat sa mai vina putina benzina pe galerie).
-UIS, elica si turbinator, sunt o combinatie de elici cu admisie aer in unghi.aerul este tras prin lulea, este turbionat de turbinator, este amestecat cu benzina, iarasi turbionat de UIS, si la iesirea din UIS iarasi turbionat de elica. turbionarea aceasta are efectul de a amesteca mai bine benzina-aer, GPL-aer. Deci motorul se comporta mai bine.
-consumul e cu ~1.5 litri mai mic datorita acestor fapte de mai sus. Toate aceste dispozitive au fost adunate usor-usor. Mai intai elica( conceptie romaneasca), turbonatorul(americana), UIS(ruseasca).
-EEBIO e inventie romaneasca. Cel care este la mine este fabricat de electromagnetica, si dupa cum arata pare a fi facut pentru export. Merge bine, no pb, o sa ii facem proba (e inca montat pe masina).
-link catre eebio nu am(nu prea aveau net tarile CAER). am in schimb catre turbonator: http://www.turbonator.com/
-link catre economizoare in general: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=3093&st=150
-data iti iei masina, pica bine.oricum o vizita cu ea la mecanic probabil ca vei face si impusti doi iepuri dintr-o lovitura!
Salutari,
Mircea

--------------------
Renault Lagunaaaa 2003 - B 666 GGG
Cand aveam Clio mi se parea ca merg toti ca nebunii (consum 6%). Acum am leguma si mi se pare ca toti merg ca melcii (consum 10%).
+
Shosetu
post 31 Mar 2006, 10:22
Post #3

Membru

From: Bucuresti

Multumesc! , (acum am ajuns pe diverse) :(
Acum sant mult mai lamurit.

--------------------
Harb Berlina 86 - ADA
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 11:10
Forum Renault