DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Logan Ambiance 1.5 dCi sau Laureate 1.4MPI, care mi-ati recomanda ca sa o cumpar?

klaus
post 4 Apr 2006, 09:12
Post #31

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

e, un testdrive "design to cost", ca sa zic asa...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marloW
post 4 Apr 2006, 16:21
Post #32

Membru incepator

Group: Members

QUOTE(gcaramaliu @ 4 Apr 2006, 06:47)
Cum sa te lase numai 500 m? Astia sunt tampiti?
Du-te si baga-te in ei cu tupeu.. Zi-le ca iei masina de la alt dealer, sa vezi ce se razgandesc... Faza asta tine si la cumparare, pentru facilitati. Eu am obtinut asa presuri de interior, triunghi reflectorizant si trusa medicala. Aparatorile de norou nu am putut sa le scot gratis, asa ca le-am platit. iar cand m-am dus sa ridic masina am gasit scaunul de la sofer murdarit un pic si am mai observat pe aripa dreapta spate o deformare milimetrica din fabrica, si pe chestia asta m-am ales cu un plin de benzina...
*

esti tare...e bine de stiut, dar asta tine si de felul tau de a fii.daca esti un tip impunator, cred ca iti iese...daca esti un ochelarist de 1, 65 m si 50 kg te ia dealer-ul la bataie. tata s-a dat in drive test cam 2 km maxim...

--------------------
dacia logan - ph96gel
Daca n-am...N-am!!!
+
tonicelli
post 4 Apr 2006, 21:03
Post #33

Membru autentic

From: Valea Jiului

Exact aceeasi intrebare mi-am pus si eu DCi sau MPi?
Argumentele au venit din partea unor prieteni care mi-au spus ceva ce mi s-a parut oarecum ciudat: la loganul DCi pompa de injectie si injectoarele NU sunt in garantie !!! Am crezut ca glumesc dar am aflat ca e adevarat. In plus celelalte argumente postate nr. km, confort etc m-au convins sa aleg MPi. Trebuie sa merg la dealer si acum stau pe ganduri laureate sau laureate plus ? Oare merita ABS-ul 20 de milioane? blush.gif

--------------------
Dacia Logan Laureate plus - HD-XX-XXX
România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
+
rue
post 4 Apr 2006, 21:28
Post #34

Membru autentic

From: Internet

asa, asta cu pompa de la dci fara garantie nu am stiut-o. e groaznic.
am in mana contractul de garantie extinsa. eu zic ca dupa ce l citesti nu ti mai vine sa mai faci extensia la 3 ani.
de fapt te gandesti daca sa mai iei logan.
nici discul de ambreaj nu este inclus. despre placa de presiune nu au zis.

m-am suit azi in ambiance dci si va zic ca volanul fara servo e f greu pe loc. daca e un sofer mai experimentat care roteste volanul numai prin deplasarea masinii cu viteza f mica nu este f rau dar altfel, pe loc este inaccesibil unei d-re.

in acest moment m-am stopat de a mai gandi sa iau ambiance mpi fara servo pt nevasta.

--------------------
Dacia Logan 2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort - RUE
+
george_slz
post 5 Apr 2006, 06:03
Post #35

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

Mai bine faceti un efort si indiferent de motorizare sa luati si un AC, altfel veti ajunge sa tipati pe forum cum facura si altii, daca se poate instala aer conditionat dupa ce achizitionarea masinii....

In Romania AC este NECESAR, nu ti se mai umfla venele pe tampla stand cu geamul deschis in vecinatatea unui RATB-st puturos sau pe o caldura criminala cand si pestii ies pe mal sa se racoreasca...

This post has been edited by george_slz: 5 Apr 2006, 06:05

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
gcaramaliu
post 5 Apr 2006, 06:45
Post #36

Membru incepator

QUOTE(tonicelli @ 4 Apr 2006, 20:03)
Exact aceeasi intrebare mi-am pus si eu DCi sau MPi?
Argumentele au venit din partea unor prieteni care mi-au spus ceva ce mi s-a parut oarecum ciudat: la loganul DCi pompa de injectie si injectoarele NU sunt in garantie !!! Am crezut ca glumesc dar am aflat ca e adevarat. In plus celelalte argumente postate nr. km, confort etc m-au convins sa aleg MPi. Trebuie sa merg la dealer si acum stau pe ganduri laureate sau laureate plus ? Oare merita ABS-ul 20 de milioane? blush.gif
*

Eu zic ca merita. Nu mai stiu preturile, daca atat e diferenta, dar pe langa abs mai ai si radiocd, geamuri electrice spate, cauciucuri Michelin ( sau Continental am auzit la altii...), 3 tetiere. De fapt este un Ambition fara jenti din aliaj si cu motorul de 1.4.

--------------------
Dacia Logan Laureate Plus - AG-08-FVR
+
DFA
post 5 Apr 2006, 09:01
Post #37

moderator://DC/Logan

From: Buzău, RO

QUOTE(tonicelli @ 4 Apr 2006, 22:03)
.......Argumentele au venit din partea unor prieteni care mi-au spus ceva ce mi s-a parut oarecum ciudat: la loganul DCi pompa de injectie si injectoarele NU sunt in garantie !!! Am crezut ca glumesc dar am aflat ca e adevarat.........
*

huh.gif tonicelli, să înțeleg că "prietenii" ți-au spus și tu "ai aflat că e adevărat", deci ai verificat. Poți să ne spui și nouă cine ți-a confirmat sau unde ai citit tu că pompa și injectoarele la dCi nu au garanție?
Chiar sunt curios...

QUOTE(rue)
......am in mana contractul de garantie extinsa........nici discul de ambreaj nu este inclus.....

rue, cred că trebuie să mai citești..., nici în garanția standard discul de abreiaj nu e inclus... happy.gif

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
Brutus
post 5 Apr 2006, 11:00
Post #38

Membru incepator

Salut baieti , sunt nou pe forum , abia m-am inregistrat , vreau sa-mi achizitionez un Logan si rapid ; desi lucrez ca medic recunosc ca imi place sa ma plimb mult si am si pe unde ( rude prieteni socrii ...) am tot cochetat cu gandul unei masini mai prestigioase dar in "actualul meu stadiu de evolutie " pt urmatorii cativa ani (vreo 5 ) din cauza altor cheltuieli trebuie sa limitez investitia intr-o masina ; in orice caz am nevoie de una rapid care trebuie sa indeplineasca urm conditii:
1 Buget
2 Siguranta
3 Confort
4 Perf dinamice (oarecare acolo ...deocamdata)
5 Rentabilitate ()sper sa nu ma repet)
Pana acum am condus o Dacia berlina normala am facut cam 160.000km in vreo 6 ani ; deci cam p-acolo ma invart , hai poate ca de-acum incolo mai putin desi ma indoiesc , banii de masina ii am , adica o sa dau avans 50% , valoare reziduala am inteles 20% si o sa raman cu o rata de 100E pt 5 ani - ceea ce este suportabil pt mine.
Intrebare ce ma sfatuiti sa iau 1.5dCI sau 1.6 MPI ( ambele le-as lua full options - culoarea ar fi un verde cameleon ) va rog daca ma puteti ajuta , e musai sa o iau in urmatoarele cateva zile.Va multumesc mult

--------------------
Dacia 1310L - CT-04-YUM
+
DFA
post 5 Apr 2006, 11:18
Post #39

Mergi și testează ambele variante și abia apoi decide care ți se potrivește mai bine.
Dacă te interesează să plătești aceiași bani pe combustibil dar să parcurgi mai mulți Km se merită 1.5dCi. Dacă nu-ți place zgomotul și vibrațiile inerente unui diesel iar economia de combustibil te lasă rece, 1.6MPi e foarte bun.

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
Brutus
post 5 Apr 2006, 11:32
Post #40

Membru incepator

Salut , e mult mai zgomotos dieselul , sincer cam inclina balanta in favoarea lui? Am mers cu un taximetrist si nu m-i s-a parut ; asa la drum lung la 120-130km/h cum se comporta .Merci mult

--------------------
Dacia 1310L - CT-04-YUM
+
DFA
post 5 Apr 2006, 11:39
Post #41

Nu e mult mai zgomotos, dar unora nu le place, oricât de puțin zgomotos ar fi. Dacă ai mers cu unul și nu te-a deranjat îl poți considera o opțiune valabila.
La viteze mari, peste 120Km/h zgomotul crește destul de mult la toate motorizările de pe Logan, antifonarea generală a mașinii lăsând de dorit.
Notabilă este la 1.5dCi o scădere a accelerației mașinii când treci de 120-130Km/h, cuplul scăzând la acest motor, pe când la MPi-uri cuplul crește ușor-ușor și după această viteză. Dacă depășirile la viteze mari nu sunt genul tău, atunci 1.5dCi e OK, dacă da, 1.6MPi e recomandat.

--------------------
ex Logan I 1.5
+
woth
post 5 Apr 2006, 11:56
Post #42

Membru

Pana la urma, dci-ul are garantie pe injectoare si pompa de injectie sau nu? Ca m-ati cam bagat in sperieti. Abia l-am luat de 2 saptamani. E cazul sa-l vand repede?

--------------------
+
DFA
post 5 Apr 2006, 12:03
Post #43

woth, tu ai citit certificatul de garanție unde scrie foarte clar ce nu este acoperit de garanție????
Vezi tu scris acolo ceva de pompă și injectoare????

--------------------
ex Logan I 1.5
+
rue
post 5 Apr 2006, 12:08
Post #44

Membru autentic

From: Internet

hei, eu rue nu am fost clar. am vrut sa zic ca in garantia normal nu este inclus discul de ambreaj.
cat despre garantia extinsa este si ea pt un gen de public se pare.... cam americam!

--------------------
Dacia Logan 2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort - RUE
+
woth
post 5 Apr 2006, 12:09
Post #45

Membru

Nu, nu l-am citit, dar pana ajung acasa mai dureaza si am inceput sa fierb.

--------------------
+
woth
post 5 Apr 2006, 12:13
Post #46

Membru

Am sunat la dealer. Pompa si injectoarele pe dci sunt acoperite de garantie atat timp cat motorina folosita nu este luata de la nea vasile care ara Baraganu'. Oricum, eu voi pastra bonurile.

--------------------
+
SilviuB
post 5 Apr 2006, 13:10
Post #47

Membru de BUKOWINA

From: Suceava-Bukowina

Si ce daca pastrezi bonurile ?
Iesi mai bine daca cumperi hartie igienica! radmasa.gif

--------------------
VW POLO 2005 - 8XSYL
+
seba3621
post 5 Apr 2006, 13:43
Post #48

Membru

From: Timisoara

Hai sa imi dau si eu cu parerea, de fapt cu parerea altora: revista Auto motor si sport, editia romana a facut un test intre un logan 1.5dci si unul 1.4mpi pe o distanta de 200 si ceva de km. La destinatie s-au schimbat soferii intre ei si s-a venit din nou la Buc. unde s-au refacut plinurile la cele 2 masini. (Consumul a fost calculat si cu comp de bord si cu metoda plin-plin). Diferenta de consum dintre 1.5dci si 1.4mpi a fost de doar 0,8l/100km (5,6l/100km - dci si 6,4l/100km - mpi). Din calculele facute de cei de la AMS a rezultat ca diferenta de pret de 1000 de euro dintre cele 2 modele la aceeasi echipare, se amortizeaza abia dupa 140.000km parcursi. Ramane sa decideti voi daca merita...

--------------------
Dacia Solenza 1.4mpi Clima 2004 - TM 36 xxx
+
SilviuB
post 5 Apr 2006, 13:48
Post #49

Membru de BUKOWINA

From: Suceava-Bukowina

Pai astea sunt niste date evazive. Nu zic astia nimic de cati km aveau masinile, daca erau in rodaj, detalii neica ca sunt importante. Nu pun botul la ce zic lake astia de ziaristi.

--------------------
VW POLO 2005 - 8XSYL
+
marloW
post 5 Apr 2006, 14:58
Post #50

Membru incepator

sincer ma cam speriati...voi nu intelegeti ca Logan e masina saracului...aveti o mie de prtentii pentru o maina de 8 mii de euro.de ce nu va uitati si la alte masini?ex un peugeot 107 in care incapi doar tu si cu servieta, la un cost de cca 8500 de euro nu-ti ofera nici macar servodirectie.nici inchidere pe cheie , geamuri electrice sau AC.
reveniti cu picioarele pe pamant ca nu e masina nemteasca!

--------------------
dacia logan - ph96gel
Daca n-am...N-am!!!
+
DFA
post 5 Apr 2006, 14:59
Post #51

QUOTE(seba3621 @ 5 Apr 2006, 14:43)
.......test intre un logan 1.5dci si unul 1.4mpi pe o distanta de 200 si ceva de km. ..............Diferenta de consum dintre 1.5dci si 1.4mpi a fost de doar 0,8l/100km (5,6l/100km - dci si 6,4l/100km - mpi). ............
*

Cei 200 și ceva de Km au fost făcuți în afara orașului, sau în oraș?
Că dacă sunt făcuți majoritatea în afară rezultatul testului este normal, benzinarele consumă puțin la drum lung și viteze legale.
Dar dacă testul a fost preponderent în oraș atunci rezultatele sunt false.

Oricum, e hilară concluzia lor, ca și cum toți am rula cu mașinile numai între orașele țării, situația reală fiind invers, consumul în oraș te omoară, nu ăla din afară...

--------------------
ex Logan I 1.5
+
woth
post 5 Apr 2006, 15:22
Post #52

Membru

Diferenta de consum dintre 1.5dci si 1.4mpi a fost de doar 0,8l/100km (5,6l/100km - dci si 6,4l/100km - mpi). Din calculele facute de cei de la AMS a rezultat ca diferenta de pret de 1000 de euro dintre cele 2 modele la aceeasi echipare, se amortizeaza abia dupa 140.000km parcursi. Ramane sa decideti voi daca merita...

E total aiurea. Eu am dci, sunt inca in perioada de rodaj, si in oras imi consuma fix 5.8 (cat scrie in datele tehnice ca ar consuma, dar nu in perioada de rodaj) si in afara mi-a luat 4.5. Aia sigur au condus doua benzinare.

Pe de alta parte, eu o conduc 95% in oras, cca. 13.000 / an, si la calcul mi-a reiesit ca diferenta de 50 mil. rol pe care am dat-o, o amortizez in 2.5 ani, maxim 3. Eu vad un castig cert in dci fata de mpi.

--------------------
+
ionutz81
post 5 Apr 2006, 16:01
Post #53

Membru incepator

From: Iasi

amortizarea asta ai calculat-o doar din diferenta de consum. dar daca pui si costurile mai mari de intretinere si revizie, se mai adauga ceva. oricum cred ca e vorba de luni, nu de ani biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan 2007-1,4 - .
+
J Hater
post 5 Apr 2006, 19:17
Post #54

Membru incepator

From: Buc

salutare am mers si eu cu un taximetrist in weekend si omu avea laureate dci ...nu prea l-am inteles de ce a luat laureate pt taxi da oricum motoru nu se auzea asa cum vorbeste lumea pe aici.
una peste alta taximetristu nostru era speriat ca daca i se strica ?pompa de injectie? o sa il coste in jur de 2000de euro alta noua.....asa mi-a zis asa va zic si eu....mi se pare o suma exorbitanta adica la banii astia iti iei alta masina smile.gif)
are idee cineva la ce bani se ridica o pompa de injectie si injectoarele??

--------------------
+
marloW
post 5 Apr 2006, 20:47
Post #55

Membru incepator

QUOTE(J Hater @ 5 Apr 2006, 19:17)
salutare am mers si eu cu un taximetrist in weekend si omu avea laureate dci ...nu prea l-am inteles de ce a luat laureate pt taxi da oricum motoru nu se auzea asa cum vorbeste lumea pe aici.
          una peste alta taximetristu nostru era speriat ca daca i se strica ?pompa de injectie? o sa il coste in jur de 2000de euro alta noua.....asa mi-a zis asa va zic si eu....mi se pare o suma exorbitanta adica la banii astia iti iei alta masina smile.gif)
          are idee cineva la ce bani se ridica o pompa de injectie si injectoarele??
*

sincer nu am citit capitolul cu probleme logan...dar chiar au fost asa de multe reclamatii la pompa de injectie de la dci de se vaita toata lumea? de 6 luni n-am avut nici o problema cu ea.Sper sa nu vorbesc intr-un ceas rau! smile.gif

--------------------
dacia logan - ph96gel
Daca n-am...N-am!!!
+
george_slz
post 6 Apr 2006, 06:05
Post #56

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

Testul Ams probabil ca e relevant pt cei care circula cu autobuzul si in weekend cu masina la socrii sau pe la munte, in oras nu se poate scoate o asa diferenta de consum atat de mica. Probabil de aia in conceptia celor de la AMS e greu de amortizat investitia in diesel.

--------------------
dacia Astra H Cosmo 2008 - b xx sef
+
testike
post 6 Apr 2006, 08:14
Post #57

Membru autentic

From: Cluj

In oras sincer mie mi se pare ca aproape nu mai merita sa mergi cu masina.... sad.gif
Cel putin in Cluj, traficul este ingrozitor.
De multe ori cred ca as ajunge mult mai repede cu autobuzul - sunt benzi rezervate pentru el pe mai multe strazi.. Nici se pierde timpul cu gasirea unei parcari, sau iarna timpul cat se curata masina de zapada.
Pe mine m-ar tenta un scuter pentru oras - am un prieten care face cu bicicleta acelasi drum, si ajunge mult mai repede decat mine. Ma retine doar comoditatea, faptul ca trebuie sa stau in gazele celorlalti de la stop si frica sa conduc in traficul asta fara protectia oferita de masina (prietenul a patit mai multe accidente mici, chestii de genul intrat un usa auto deschisa pe neasteptate, etc..)

This post has been edited by testike: 6 Apr 2006, 08:14

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
+
Bill
post 6 Apr 2006, 10:42
Post #58

Membru autentic

QUOTE(testike @ 6 Apr 2006, 08:14)
In oras sincer mie mi se pare ca aproape nu mai merita sa mergi cu masina.... sad.gif
Cel putin in Cluj, traficul este ingrozitor.
De multe ori cred ca as ajunge mult mai repede cu autobuzul - sunt benzi rezervate pentru el pe mai multe strazi.. Nici se pierde timpul cu gasirea unei parcari, sau iarna timpul cat se curata masina de zapada.
*

testike, am fost de cateva ori prin Cluj, la ore de varf e cum e la Bucuresti, duminica dupa masa. In schimb in Bucuresti la ore de varf iti vine sa o iei pe jos......blink.gif

Daca se merge numai prin Bucuresti, de departe e mai economic dieselu sau GPLu, sau chiar si Solenza pe benzina.

This post has been edited by Bill: 6 Apr 2006, 10:45

--------------------
Dacia Logan SL Techroad TCe 90 - B14xxx
+
floraur
post 6 Apr 2006, 15:16
Post #59

Membru

Daca iti cumperi masina pentru taximetrie chiar ca te deranjeaza cat costa pompa de injectie. Spun asta pentru ca ei fac 100.000 intr-un an si in afara de asta mai si baga motorina de la bordura, in masina. Multi nu accepta gunoiul ala de combustibil, dar... vezi tu... omul nu conduce 24 din 24 taxi-ul, mai are un angajat, care trage pe turta lui... poate. Daca iti cumperi o masina pentru tine si duci 30.000km/an, nu stiu de ce te intereseaza asa mult cat costa pompa de injectie, atata vreme cat o ai in garantie 3 ani. Dupa ce iese din garantie o vinzi mai pui ceva bani si cumperi alta noua.
Sa nu imi spui ca iti cumperi masina in rate pe 7 ani, caci cei care fac lucrul asta sunt inconstienti. Sfatul meu ar fi sa faca un credit la banca de 3000e si sa se intinda cat ii tine plapuma, pe 3 pana la 5 ani, putandu-si cumpara lejer cu banii astia un cielo in stare foarte buna (de ex.).

--------------------
Dacia Logan - wew
Renault Laguna II, 2.0dci, Luxury, 2007.
+
vijelie
post 6 Apr 2006, 15:19
Post #60

membru violet

Tati, ia-o pe aia cu AC.
La 150 km/h chiar poti merge cu gemurile deschise?
Dar in oras?

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
3 Pages < 1 2 3 >
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 00:10
Forum Renault