Zgomote fata DSN, mecanice
![]() ![]() ![]() |
Zgomote fata DSN, mecanice
Reckno |
![]() ![]()
|
||
![]() Adaug tampiti in lista de warn logs! Group: Members Posts: 523 Joined: 18 June 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
Coupe 2011
- MAG
|
|||
DJMaxx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 516 Joined: 21 June 08 From: BUCURESTI ![]() |
ai schimbat sibucsele? , yo cand le-am schimbat aveam una buna si alta foarte naspa deci din 4 bucse decat 2 au fost bune
|
--------------------
Dacia SuperNova
Clima
august 2003
|
|
pmv_marius |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 30 April 08 From: Bucuresti ![]() |
Sa nu fie bucsele de la bascula si/sau bara stabilizatoare.
|
--------------------
dacia
super nova
2001 Rapsodie
|
|
Reckno |
![]()
|
![]() Adaug tampiti in lista de warn logs! Group: Members Posts: 523 Joined: 18 June 07 ![]() |
bucsile de bara stabilizatoare sunt schimbate si noi! ce zic eu nu sunt zgomote de bucsi de bara. zgomotele de bucsi de bara cand sunt duse sunt asemenea unor zgomote ca si cum ti-ar bate cineva cu ciocanul in anvelope si dupa putin zgomot de metal.
bucsile de bascule nu le-am schimbat... se aude ca si cum as avea o cutie de metal la roti cu un surub mare liber in ea. se manifesta zgomotele si la damburi mai mici si la gropite... |
--------------------
Renault
Megane
Coupe 2011
- MAG
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
![]() Membru fost incepator Group: Members Posts: 490 Joined: 24 April 07 From: galati ![]() |
Si eu am aceiasi problema..si s-a mai discutat despre ea.
1.Poate sa fie catalizatorul care atinge scutul. 2.Ceramica din catalzator este sparta (asta este de rau) |
--------------------
dacia
supernova
2001 confort cap sa ai ca mintea vine dup-aia
|
|
Reckno |
![]()
|
QUOTE(iulian sn2001 @ 7 May 2009, 12:43) Si eu am aceiasi problema..si s-a mai discutat despre ea. 1.Poate sa fie catalizatorul care atinge scutul. 2.Ceramica din catalzator este sparta (asta este de rau) mersi pentru raspuns iulian. catalizatorul nu atinge scutul la mine..am fost in service si mi s-a zis ca mecanica e tun! cum este zgomotul de ceramica sparta din catalizator? |
--------------------
Renault
Megane
Coupe 2011
- MAG
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
e precum ai avea bucati de geamuri sparte si zorzone
![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
mihaicuc2000 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 381 Joined: 20 February 09 From: Turda, Jud. Cluj ![]() |
Mai eu am luat bucsaraiurile si am luat si de uzina si dealea no name (fara nume) si amobservat o chestie cele de uzina sunt mai tari adica nu le indoi cu mana foarte tare pe cand celelalte is ca aluatul moi, vezi sa nu fi pus de alea si sa nu isi faca treaba!!!
|
--------------------
Dacia Supernova
Rapsodie
2002 Incerc sa invat cate ceva in fiecare zi!
|
|
vasyval |
![]()
|
![]() membru mai nou Group: Members Posts: 39 Joined: 23 April 09 From: Constanta ![]() |
1. Poate pentru multi pare o nebunie dar la mine motorul suna mai repede ca un diesel decat ca un motor 1.4 pe benzina. Mai multi mecanici au zis ca trage aer fals pe la cele doua garnituri de la clapeta. Am schimbat-o pe cea de jos (dintre clapeta si gura de admisie de pe motor) deoarece parea mai uzata. Pe cea dintre filtru de aer si clapeta nu am schimbat-o pentru ca este OK la interior si nu se gaseste (vine doar la set cu filtru de aer = 300 ron si nu are rost sa dai atatia bani pe o garnitura). Concluzia nu s-a schimbat nimic.
O alta varianta probabila ar fi tobele care sunt cam duse dar nu prea cred ca s-ar putea transmite zgomotul din tobe la motor. 2. Pentru cine a avut dacie stie ce inseamna "bat tachetii". Problema este ca la SN acestia nu se regleaza pentru ca sunt autoreglabili pe presiune de ulei. Zgomotul care se aude de la tacheti s-a mai redus cand am bagat duralube acu vreo 7-8 mii de km, dar acum este destul de deranjant si combinat cu sunetul de diesel ma scoate din sarite. Rog pe cei care s-au confruntat cu astfel de probleme sa-mi zica si mie ca-i de facut |
--------------------
SuperNova
SuperNova
2002/Clima
- CT-06-TZB
|
|
nosboy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 2 August 06 From: Bucuresti ![]() |
problema este ca la dsn se regleaza tachetii
![]() |
--------------------
dacia
supernova
2001 clima
|
|
cmn |
![]()
|
![]() ... Group: Members Posts: 276 Joined: 2 June 08 From: Pitesti ![]() |
Am si eu niste probleme asemanatoare pe fata. Am schimbat acum 5 zile amortizorul pe dreapta si axul volan pt ca facea urat rau cand dadeam prin gropi insa mai am un sunet ciudat. Aveam impresia ca e de la amortizorul neschimbat dar se aude si cand dau in gauri cu roata dreapta unde am schimbat amortizorul. Sunetul e ceva infundat ca si cum as lovi un cauciuc ceva. Se poate sa fie de la bieletele de directie? Care sunt bucsile de bascule? De la ce credeti ca ar putea fi zgomotul?
|
--------------------
Dacia Logan
Prestige 1.6 16v
2008
- AG-10-ZWU
|
|
vasyval |
![]()
|
![]() membru mai nou Group: Members Posts: 39 Joined: 23 April 09 From: Constanta ![]() |
Din cate stiu eu nu se regleaza tachetii la motorul de renault clio asta de pe DSN, asta din ce am aflat de pe la mecanici.
Astept si alte pareri. This post has been edited by vasyval: 8 May 2009, 12:42 |
--------------------
SuperNova
SuperNova
2002/Clima
- CT-06-TZB
|
|
nosboy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 2 August 06 From: Bucuresti ![]() |
mecanicii aia nici de biciclete nu ar trebui lasati se ocupe
Attached thumbnail(s) 10_34.jpg ( Size: 124.87k ) Number of downloads: 645 |
--------------------
dacia
supernova
2001 clima
|
|
CrysMM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 473 Joined: 11 March 09 From: Braila - Ulmu ![]() |
La DSN nu sunt hidraulici tachetii. Zgomotul poate provine de la: trage aer fals pe undeva, catalizator spart la exterior, tobe mai ales cea inferioara, probleme motor, plus multe altele marunte. Da ceva detalii, cand are sindrom de diesel, la ralanti, la acceleratie, in mers sau tot timpul? Plus, trepideaza ceva?
This post has been edited by CrysMM: 8 May 2009, 22:32 |
--------------------
Dacia
1310 + SuperNova + Ford Focus combi 1,6b
1999 / 2001 / 2010
|
|
vasyval |
![]() ![]()
|
Iata mai multe detalii, poate asa sunt un pic mai clar:
1 -zgomotul de diesel se aude atat in relanti (dar este destul de slab), cat si la accelerare si in mers cand se aude destul de tare. 2 -la fel se aud si tachetii mai putin in relanti si se aud TARE in momentul in care accelerezi in sarcina(in mers). Cand accelerezi pe loc se aud dar mai putin decat atunci cand mergi cu masina. 3 -nu stiu daca are legatura dar mai sunt urme usoare de ulei in dreptul pistonului nr 1, atat pe partea din fata a motorului cat si partea cu electromotorul. Tachetii se aud cam tot de pe acolo la pistonul 1. Scursura este de la capacul culbutorilor, nu de la garnitura de chiuluoasa. 4 -zgomotul de diesel se aude de undeva de sub filtrul de aer sau chiar mai jos, de la galeria de evacuare sau prima toba(asta depinde din ce pozitie asculti). 5 -in filtru de aer am gasit urme usoare de ulei, cat si pe furtunul dintre capacul culbutorilor si filtru. 6 -in rest masina trage, nu trepideaza nimic, nu papa ulei, nu scoate fum, se accelereaza dar parca nu asa cum ar trebui. Multumesc anticipat celor care ma pot ajuta cu un sfat This post has been edited by vasyval: 9 May 2009, 10:12 |
--------------------
SuperNova
SuperNova
2002/Clima
- CT-06-TZB
|
|
iulian sn2001 |
![]()
|
![]() Membru fost incepator Group: Members Posts: 490 Joined: 24 April 07 From: galati ![]() |
QUOTE(Reckno @ 7 May 2009, 16:06) mersi pentru raspuns iulian. catalizatorul nu atinge scutul la mine..am fost in service si mi s-a zis ca mecanica e tun! cum este zgomotul de ceramica sparta din catalizator? O sa fac o comparatie idioata dar...cred ca este cea mai buna. Cand este ceramica sparta in catalizator se aude ca si cum ai avea sub masina o cutie de bere goala in care se afla o piulita sau mai multe. Scoate catalizatorul si vezi care este treaba.La mine nu este nici ceramica sparta si nici catalizatorul care bate in scut. Inca nu am aflat ce anume produce zgomotul ala. |
--------------------
dacia
supernova
2001 confort cap sa ai ca mintea vine dup-aia
|
|
mihai 83 |
![]()
|
![]() Membru stelist Group: Members Posts: 179 Joined: 9 May 07 From: Bucuresti nasol ![]() |
Regleaza tachetii.eu i-am reglat si se aude mai bine motorul acum.Dar ai grija unde ii reglezi.
|
--------------------
dacia
super nova
2002-clima
- B-xx-xxx
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
mihai 83 |
![]()
|
![]() Membru stelist Group: Members Posts: 179 Joined: 9 May 07 From: Bucuresti nasol ![]() |
Culbutorii,pardon.
|
--------------------
dacia
super nova
2002-clima
- B-xx-xxx
|
|
CIPTUNING |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 891 Joined: 22 November 05 ![]() |
La slz-uri, zgomotul de diesel este generat de ansamblul placa de presiune-rulment de presiune si este boala aproape generala. Nu stiu daca este aplicabila treaba asta si la dsn-uri.
|
--------------------
SLZ
SCALA
- BZ 04 XLZ "Religia-o frază de dânșii inventată
Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug" Eminescu- Imparat si proletar ;) |
|
djasu82 |
![]()
|
nop nu are treaba la mine nici nu se aude .
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
vasyval |
![]()
|
Treaba cu reglajul culbutorilor am inteles-o si cred asa voi face. Pentru cei care au un manual sau stiu de prin alta parte as vrea sa stiu daca -reglajul culbutorilor- se face la un anumit nr de km (ca la distributie spre exemplu) sau atunci cand ii auzi. Poate asa i-mi dau seama daca cei 75.000 km sunt reali ca inca mai am dubii desi am luat-o acu 14 luni la 55.000 km
|
--------------------
SuperNova
SuperNova
2002/Clima
- CT-06-TZB
|
|
djasu82 |
![]()
|
Culbutorii se regleaza doar daca auzi tacanit specific la motor in rest distributia se schimba la 50-60 km. Eu m-am decis sa o schimb singur am tot ce-mi trebuie iar reglajul il fac dupa semnele care se afla pe blocul motor de la distributie.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
vasyval |
![]()
|
Ms mult djasu82 pt sfaturi si inclin sa cred ca fara un reglaj al culbutorilor am parte de acel sunet( "tacanit al tachetilor") si o pierdere mica de putere in demaraj. Daca i-mi aduc aminte cam la fel am patit cu dacia veche 1310, referitor la pierderea de putere, numai ca zgomotul era mai mic sau acoperit de cel al motorului. Voi regla culbutorii si sper sa fie alta viata dupa aia.
Mai ramane acel sunet de diesel care cred ca mai mult se transmite din tobe si daca nu mai posteaza nimeni cu o alta idee atunci voi schimba si tobele(cand voi avea bani). La ce ziceai tu de distributie (ca vrei sa o schimbi singur) i-ti doresc succes, eu unu nu am curaj sa fac asta si am preferat sa platesc mecanicul. |
--------------------
SuperNova
SuperNova
2002/Clima
- CT-06-TZB
|
|
djasu82 |
![]()
|
Sa am soare si sa nu dea stropi de ploaie , distributia la super nova e usoar de pus la punct .
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 21:01 |