Cum se pasuiesc cuzinetii ?, Arborele cu came?
![]() ![]() ![]() |
Cum se pasuiesc cuzinetii ?, Arborele cu came?
onyx-20 |
![]()
|
||
![]() Onyx-20 Group: Members Posts: 431 Joined: 10 March 05 From: Suceava ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
1976
- SV 03 TMC
|
|||
Bobytzul |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 14 April 06 ![]() |
QUOTE(nvp_playboy @ 5 Apr 2006, 22:00) Din cate se vede putini au experienta in facut motoare de dacie. Multi vorbiti din auzite , banuiti sau citati din carti. Exact cum banuiam , "adevaratii" in arbori sunt greu de gasit. Cu toate ca majoritatea ati spus ca aberez, ca nu se poate sa pasuiesti cuzinetii noi, ca nu exista asa ceva , eu cred ca nu ati avut de-a face cu asa ceva, mergeti de curiozitate la un service si urmariti reconstruirea unui motor de dacie. Se pasuiesc cuzinetii. Desigur, la motoare straine, unde tehnologia depaseste intelegerea noastra, acest lucru sa nu fie necesar. De ce credeti ca se pune foita de calc sub cuzineti;pentru ca exista joc prea mare;deci se poate si invers , joc prea mic. Intrebarea mea era simpla, pe fata sau pe spate? Pentru ambele metode exista pareri pro si contra. Vreau sa aud daca este cineva care a "pasuit pe spate", fara probleme, sau care are alta metoda de pasuire. Sau....de ce nu , cineva care a pus un arbore fara pasuire, daca mai are acel motor in functie,sa ne spuna de unde a cumparat cuzinetii. ![]() Coane nu te supara acum 12 ani am facut RK la motor deci si arborele rectificat hai sa zic cum se face ai luat arborele in spinare si bielele imperecheate cu capacele si te duci la meserias eu am facut asta pe undeva pe Macaralei la Nistor asa il chema pe meserias el a masurat arborele si a zis ia cuzineti cota 1 a bagat cuzinetii pe biele a strins capacele si a masurat apoi in functie de asta a rectificat arborele ,mecanicul a montat bielele fiecare avea cuzinetii ei arborele se rotea lejer ,cit despre pasuit =nuuuu ,hai sa auzi si continuarea si in ziua de astazi am acelas set si peste 120.000Km cu ulei standard 10W40 pe caldurile acelea de se topeste asfaltul presiunea la ulei la relanti nu scade sub 2 si pe zilele astea vreau sa iau niste amariti de segmenti polonezi sa o segmentez iar cuzinetii =nuuuuu ii deranjez si o sa mai mearga fata inca 20-30.000 km |
--------------------
Dacia 1310
Breack
1986 TX
- B-27-TJE
|
|
marius-gabriel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.006 Joined: 14 November 03 From: CALARASI ![]() |
nu te supara, dar eu cand am facut motorul am bagat arbore ST.
crezi ca stricam arborele, rectificandu-l conform cuzinetilor care si ei erau tot ST dar care tineau? cat e un arbore si cat costa un set de cuzineti? daca porti 42 si te strang pantofii mai tai din picior? ![]() This post has been edited by marius-gabriel: 25 May 2006, 15:00 |
--------------------
HONDA CIVIC EX
HONDA ACCORD
- MARIUS
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
onyx-20 |
![]()
|
![]() Onyx-20 Group: Members Posts: 431 Joined: 10 March 05 From: Suceava ![]() |
Vorbiti de 20.000-30-000 km de parca i-ati face intr-o viata. Cand fac ceva la motor sper sa ma tina cel putin 70.000 km, ca nu umblu in fiecare an la motor.
|
--------------------
Dacia
1300
1976
- SV 03 TMC
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 06:13 |