DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cei mai mulți "securiști" pe cap de locuitor, mda, hai ca macar la asta suntem si noi

tarzy
post 4 Apr 2006, 17:21
Post #1


aroist


Group: Members
Posts: 1.958
Joined: 12 January 04
From: Bucuresti







http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?sec...le_title=180314

RomÂnia - campioana mondială a serviciilor secrete
Cei mai mulți "securiști" pe cap de locuitor
de Andrei Badin


SRI are de șase ori mai mulți ofițeri la un milion de locuitori decât serviciul omolog american, FBI. Astfel, România are 571 de sereiști la milionul de locuitori, în timp ce Germania are 89, iar Franța - 98. Conform datelor obținute exclusiv de Adevărul, România are în acest moment mai mulți ofițeri de informații pe cap de locuitor decât în perioada comunistă. În plan intern, acest lucru arată că există "o problemă internă gravă". Acest lucru este confirmat și de doi dintre foștii șefi de servicii secrete, Cătălin Harnagea și Ion Mihai Pacepa, care au comentat această situație pentru Adevărul.Situația este asemănătoare și la calculul de cadre din serviciile externe. Astfel, SIE are, la un milion de locuitori, de aproape cinci ori mai multe cadre decât serviciul de spionaj britanic, MI5.Totodată, România este "campioană europeană" la servicii secrete, având de aproape patru ori mai multe decât majoritatea țărilor din U.E.
Citiți în pag. Dosar
La 16 ani de la alungarea lui Ceaușescu,
Mai mulți ofițeri de informații pe cap de locuitor decât în perioada comunistă
de Andrei Badin


România are astăzi mai mulți ofițeri de informații pe cap de locuitor decât în perioada comunistă. În același timp, proiectele legii siguranței naționale ne prezintă tabloul unui spion-stăpân pe tot ce mișcă în România. Iar dacă ne aducem aminte și de eforturile de a păstra CNSAS ca un instrument pentru nedeconspirarea Securității, tabloul devine unul sumbru. La 16 ani de la evenimentele din decembrie 1989, care au dus la alungarea de la putere a regimului comunist, serviciile secrete continuă să reprezinte un subiect de actualitate, existând numeroase suspiciuni că, de fapt, practicile fostei Securități nu au dispărut. În același timp, cele două principale servicii secrete, SRI și SIE, dau dovadă în continuare de secretomanie în ceea ce privește activitatea lor.

SRI și SIE țin la secret numărul personalului
SRI a refuzat să precizeze la cererea ziarului Adevărul numărul cadrelor sale. Ca de altfel și SIE, care precizează pe site-ul său de internet că "din motive de securitate, ca și celelalte servicii de informații externe, nu face referiri la numărul angajaților săi". În realitate însă, în Occident, numărul de angajați al serviciilor secrete, fie ele interne sau externe, nu este secret. Mai mult, chiar unele dintre ele, printre care și CIA, pun la dispoziție celor interesați grafice comparative cu numărul de salariați din ultimele decenii. MI5 și BND (serviciile externe britanice și germane) dau și mai multe informații. În ciuda secretomaniei oficiale, Adevărul a reușit să afle numărul de cadre al celor două principale servicii secrete.

21 milioane de români sunt supravegheați mai mult decât 90 milioane de nemți
Fostul director al SIE Cătălin Harnagea confirmă cifra de 12.000 de ofițeri pentru SRI. Generalul Ion Mihai Pacepa, fost director adjunct al Departamentului de Informații Externe, care a cerut în 1978 azil politic în Statele Unite ale Americii, spune că această cifră este cea reală. Pacepa spune că SRI are, practic, un număr dublu de ofițeri în comparație cu Franța, unde echivalentul său, DST (Direction de la Surveillance du Territoire), are numai 6.000 de cadre la o populație aproape triplă decât cea a României. Mai precis, România are 21 milioane de cetățeni, iar Franța - aproape 61 de milioane, conform recensământului din iulie 2005. Cătălin Harnagea, fostul șef al SIE, dă ca exemplu serviciul intern german, Bundesant für Verfassungschutz (BfV), care are 8.000 de ofițeri la o populație de peste 90 milioane de oameni, adică una de peste patru ori mai mare decât cea a țării noastre, dar ofițerii de informații din Germania Federală sunt cu 25 la sută mai puțini decât cei din România. Concluzia lui Pacepa este că, astăzi,
"dimensiunile serviciilor secrete ale României sunt ieșite din comun".

De exemplu, FBI, echivalentul american al SRI, are 11.400 de agenți speciali și 16.400 de angajați administrativi. Populația Statelor Unite este de peste 295 de milioane.

Suspiciuni de Poliție Politică
Harnagea spune că, în cazul unei scheme foarte mari a unui serviciu secret intern, se poate concluziona că
"țara are o problemă internă gravă".
El afirmă că dacă întrebi un specialist în structuri de informații despre supradimensionarea serviciilor interne ale unui stat, atunci răspunsul primit ar putea fi simplu: neconform cu regulile acceptate de țările din Uniunea Europeană și NATO. De altfel, surse din serviciile secrete ne-au precizat că, în ultimii ani, americanii au semnalat în mai multe rânduri situația "ciudată" de la SRI. De altfel, și UE a transmis semnale identice. "Diferența dintre România de azi și cea comunistă este ca de la zi la noapte. Dar statul polițist creat de Ceaușescu nu a fost încă total demolat, din care cauză România deține un record european: are șapte servicii de informații și contrainformații majore. Germania, Franța, Italia, Spania, Belgia, Olanda, Danemarca, Suedia, Norvegia, Ungaria, Republica Cehă, Polonia și Bulgaria au două. Finlanda, Estonia, Slovenia, Serbia, Elveția și Grecia au doar unul", ne spune Ion Mihai Pacepa. Fostul șef adjunct al Direcției de Informații Externe (DIE) mai afirmă: "Cele șapte servicii secrete române, care continuă să pună o ștampilă comunistă pe fața țării, nu vor dispărea de la sine. Ele vor putea fi eliminate doar când parlamentul, guvernul și clasa politică vor fi plivite de securiști, care vor să mențină România stat polițist pentru a nu-și pierde pozițiile".

Învățământul de informații de tip bolșevic
SRI are o structură foarte stufoasă, spun specialiștii în domeniu. În același timp, în schema SRI intră și Institutul Național de Informații (INI). La întrebările ziarului Adevărul, SRI a refuzat să dea detalii despre structura acestei instituții de învățământ superior care funcționează cu binecuvântarea Ministerului Învățământului sub egida serviciului secret intern. Surse din SRI care au dorit să-și păstreze anonimatul au invocat ca exemplu celebrul Quantico al FBI. Numai că exemplul amintit nu este relevant, deoarece Quantico este administrat de Departamentul american al Justiției în subordinea căruia funcționează și FBI. O altă problemă a SRI sunt așa-numitele gospodării și întreprinderi productive din subordinea sa, ca de exemplu Radmil.
Acest lucru continuă o altă tradiție de tristă amintire a Securității: folosirea serviciilor secrete pentru a face comerț nesupus controlului organelor de stat. Perpetuarea acestei practici ceaușiste poate duce la noi abuzuri, ca de exemplu vânzarea ilegală de produse petroliere către regimul lui Miloșevici, acum câțiva ani. Institutul Național de Informații a fost în ultimul deceniu subiectul mai multor scandaluri. Pe scurt, s-au formulat acuzații că studenții erau îndoctrinați contra Statelor Unite și Occidentului, adică tocmai aliații de astăzi ai României.

De două ori mai mulți ofițeri decât în epoca de glorie a Securității
Concluzia este că România are mai mulți ofițeri pe cap de locuitor decât în timpul dictaturii comuniste. În decembrie 1989, Securitatea avea circa 14.000 ofițeri. Doar două (SRI și SIE) din cele șapte servicii secrete ale României de azi au peste 15.000 ofițeri. Dacă am adăuga la efectivele SRI și SIE miile de ofițeri din serviciul de informații al Ministerului de Interne (care sub comunism aparținea Securității), am avea de-a face cu un total aproape dublu comparat cu cel al României comuniste.

SIE are cu 10 la sută mai mulți angajați decât DIE
Serviciul de Informații Externe (SIE) are în jur de 3.000 de angajați. În mod normal, dintre aceștia, o treime ar trebuie să se afle în centrala de la București. Generalul Pacepa afirmă că, în 1978, când a părăsit România, DIE - precursorul SIE - avea 2.700 de angajați. De observat în acest caz că, la acea vreme, DIE făcea spionaj global, ceea ce nu mai este cazul cu SIE, deoarece România de azi este membră NATO și va adera în cenzuratând la Uniunea Europeană. Fostul șef al SIE Cătălin Harnagea confirmă numărul de angajați avansat de Adevărul, dar spune că nu poate preciza cifra exactă. El spune că a avut o problemă, pe când era la SIE, cu "echilibrarea" optimă a angajaților operativi cu cei de la administrativ. În acest moment, SIE are cu 50 la sută mai mulți angajați decât mult mai celebrul său omolog britanic, MI5. În prezent, serviciul extern britanic are 1.900 de angajați, dintre care 1.860 cu contract full time. De altfel, în ciuda secretomaniei SIE, MI5 precizează că numărul de angajați la sfârșitul războiului rece era de 2.150. Despre actuala structură a personalului, britanicii nu se sfiesc cu detaliile. 47 la sută sunt femei, iar 54 la sută sunt persoane sub 40 de ani. Nici serviciul extern german nu adoptă secretomania SIE. Nemții precizează pe site-ul lor de internet că au în prezent 6.300 de angajați, însă personalul va fi redus în cenzuratând la 4.500.



--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bion
post 4 Apr 2006, 17:25
Post #2


Membru autentic


Group: Members
Posts: 2.711
Joined: 1 May 04
From: TM




Dar americanii fritzii si englejii nu au avut pe tov. Iliescu sa-i creeze si pe Popeye marinaru sa-i tina in brate si sa-i pupe sub codite (si ei pe el tongue.gif )

Cu scarba
bion


--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
navajo
post 4 Apr 2006, 19:22
Post #3


Membru incepator


Group: Members
Posts: 18
Joined: 5 January 05




Avem si cele mai mari impozite pe salariu.
Iar nr securistilor e unul din motive.


--------------------
dacia 1310
Totul este relativ!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nicolau.cosmin
post 4 Apr 2006, 20:46
Post #4


Membru incepator


Group: Members
Posts: 86
Joined: 15 August 03
From: Galati




QUOTE(navajo @ 4 Apr 2006, 21:22)
Avem si cele mai mari impozite pe salariu.
Iar nr securistilor e unul din motive.
*




Precum si numarul politistilor de frontiera!


--------------------
Dacia Solenza Scala - GL-05-UJR
Life Is A Shit And I Want My Money Back !!!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hebron
post 4 Apr 2006, 21:47
Post #5


Membru autentic


Group: Members
Posts: 548
Joined: 22 March 05




Eu zic ca-s altii si cu mai multi securisti...noi suntem mai prosti si-i declaram. Deja securitatea nationala e o chestiune de mistouri in "presa libera" si pe forumuri auto...Nu pe bune, daca MI5 are jumate cat SIE....inseamna ca sunt naivi tare aia care au publicat articolul....
In alt post faceati misto de presa si acum valuati dupa prostiile astea.

PS: Mai bine va faceti griji din cauza lu Gigi si a chinezilor care fac evaziune fiscala pe fata, ca din cauz asta platiti voi impozite, si nu din cauza "securistilor"


--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006
ocazional Megane II
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
viulian
post 4 Apr 2006, 23:18
Post #6


Que ?


Group: Members
Posts: 356
Joined: 22 March 04
From: Bucuresti




Pai nu vad care e problema daca MI5 au mai putini oameni. Au cu 1000% mai multe camere de luat vederi pe strada, la ce mai au nevoie de oameni, exista deja algoritmi!

Bravo lor nu ?


--------------------
Dacia 1310S - CT-26-VID
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aphophis
post 5 Apr 2006, 01:05
Post #7


Membru autentic


Group: Members
Posts: 7.492
Joined: 14 January 06




asa cum sublinia cineva pe alt forum articolul e de rahat. De cand e fbi-ul serviciu de informatii?


--------------------
Kia Rio 2021 - ---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
brunner
post 5 Apr 2006, 01:44
Post #8


Membru autentic


Group: Members
Posts: 220
Joined: 25 January 04
From: ...




QUOTE(jurnalistul ala)
În prezent, serviciul extern britanic are 1.900 de angajați, dintre care 1.860 cu contract full time. [...] 47 la sută sunt femei, iar 54 la sută sunt persoane sub 40 de ani.
*



Vad ca ziaristul ala nu stapaneste nici macar fina arta a copy/paste-ului:

"The Security Service currently employs around 2,200 people, 2,100 of whom are full-time. 47% of staff are women and 53% are under the age of 40. "

http://www.mi5.gov.uk/output/Page22.html


Plus ca mai zice acolo

"We plan to increase our staff numbers to around 3,200 people by 2008. "



--------------------
M M 1
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nairam
post 5 Apr 2006, 10:43
Post #9


Posesor de bebelus...


Group: Members
Posts: 570
Joined: 16 December 04
From: Bucuresti




Au actualizat aia pagina intre timp biggrin.gif ....
Si urarea mea ....
La mai multi !!! sau La cat mai multi !!!!


--------------------
Toyota Avensis 2009 Executive - 1.8 129 horses
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ake
post 8 Apr 2006, 13:22
Post #10


Morderator


Group: Moderatori
Posts: 1.040
Joined: 6 July 04
From: Bucuresti




Asta nu e stire. Semuta la Cafenea


--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
"Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Kramer
post 8 Apr 2006, 16:43
Post #11


Membru autentic


Group: Members
Posts: 367
Joined: 26 May 04
From: Brasov




Am vazut mai demult o statistica din care reiesea ca armata rromana are mai multi generali dacat are armata germana colonei. Se pare ca singurii care mai lucreaza prin tara asta sunt culegatorii de capsuni!

Impozitul pe salariu insa in rromania este relativ mic (16%) comparat cu alte state europene. Sunt alte taxe in schimb care compenseaza din plin.


--------------------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic


1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 14:59
Forum Renault