Zgomot din spate/portbagaj la plecarea de pe loc
![]() ![]() ![]() |
Zgomot din spate/portbagaj la plecarea de pe loc
cicos |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 20 May 05 From: Rm Valcea ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan Laureate
2005
- VL-xx-RLC
|
|||
Mirmar |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 22 November 04 ![]() |
Subscriu si eu la cele spuse mai sus.
A mea a inceput sau cloncane in spate prin februarie. N-am avut timp sa dau cu ea pe la service, zgomotul era slab, ba il auzeam, ba nu, daca dadeam drumul la muzica, nu-l mai auzeam. Prin aprilie mi-am luat inima-n dinti si am purces la service, pentru ca zgomotul devenise enervant, se auzea mereu, la fiecare plecare de pe loc, la orice groapa, denivelare... (dar nu la frana!) La service (Meridian vest) mecanicul, amabil, a diagnosticat vestitul repartitor de frana (toate fac asa, domle...) si l-a desfacut, scos burduful de cauciuc si bagat vaselina. Facut proba, nu se mai auzea nimic. Perfect!... Oare? In urma cu o saptamana zgomotele au revenit. De-acum stiam despre ce e vorba. Azi m-am dus la Meridian vest, le-am povestit despre ce e vorba... -aveti programare? -am avut data trecuta, acum cred ca nu mai am nevoie... -dar nu se poate fara! -atunci chemati-l pe sefu sa vorbesc cu el! Vine sefu, vorbesc cu el, ii explic despre ce e vorba, mergem la masina, se urca el la volan, face proba, se convinge de cele reclamate de mine (i-am aratat nota de constatare facuta cu o luna in urma tot la ei) si i-am spus ca vreau o rezolvare definitiva (nu temporara, vaselina in burduf, vaselina care se va topi din cauza caldurii mari). A cam dat din cap neincrezator, dar a bagat masina pe rampa. Dupa 20 min., vine un mecanic, urca masina si incepe sa desurubeze piulita de la axul repartitorului, cel pe care se fixeaza tija etc. Eu il intreb ce are de gand sa faca, el spune ca va pune vaselina in burduf, eu ma enervez si-l opresc. Vine sefu, vine si SEFUL lui, iar eu le explic inca o data ca nu ma intereseaza vaselina, daca piesele acelea trebuiau sa stea legate si sa nu faca zgomot, NU vaselina e rezolvarea, ci o alta piesa noua (ei raspund ca NICIODATA nu au schimbat vreun repartitor de frana pe motivul zdranganelii, ca Dacia nu le da voie). Am intervenit impaciuitor si i-am rugat sa-mi faca constatarea, iar cand vine reprezentantul Dacia sa ma cheme daca nu vor sa-mi schimbe repartitorul, ca sa-mi sustin cauza. Cadem de acord, mecanicul se apuca sa stranga piulita la loc, eu ma duc la receptie pentru acte, imi scoate masina afara, dau buna seara (printre dinti) si plec acasa. Aici intervine momentul in care am ramas cu gura cascata: NU SE MAI AUZEA NICI UN ZGOMOT! Nici la plecarea de pe loc, nici la gropi, denivelari, damburi, NIMIC! Ce ziceti de asta?!?!?! Chiar daca v-am plictisit cu mica mea poveste, am vrut sa va arat pas cu pas cum au decurs lucrurile, ca sa va dati seama de ce concane repartitorul Loganului la gropi sau la plecarea de pe loc... Cred ca banuiti, la fel ca mine, piulita de la surubul repartirorului (ca doar de asta s-a atins mecanicul). Am dreptate? This post has been edited by Mirmar: 23 May 2006, 22:58 |
--------------------
Dacia
Logan Laur 1.4
- B xx BVE
|
|
linux |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 25 April 06 ![]() |
poate ti-a pus pe ascuns vasilina
![]() Asta am zis si eu in urma cu cateva posturi m-am bagat sub ea si am strans piulita. Am aproape 2000 de km si nu mai am zgomot, daca mai apare o sa caut solutie Loctite 243 ca sa nu se mai desfaca de la trepidatii sau o saiba ![]() |
--------------------
Logan
1.4
|
|
clan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 10 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Acelasi zgomot se auzea si la mine. Si tot la repartitor a fost buba... S-ar putea (din descrierile altor coforumisti privind zgomotele) sa fie o "problema" destul de frecventa.
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1,4
2005
- B-00-000
|
|
catap |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
"Zgomot din spate la plecarea de pe loc" chiar asa s-a exprimat cel de la garantii cand i-am spus ca aud un zgomot in spate in momentul in care masina face balans.
Raspuns: de la repartitorul de frana se aude trebuie pusa vaselina. Totul s-a rezolvat in 10 minute fara a incerca sa conving pe cineva de zgomotul auzit de mine. Concluzia o trage fiecare.... |
--------------------
Dacia
Logan
Preferance 2005
- TR 31 XXX
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
la loganul care a generat topicul, exista vaselina din belsug...a fost puusa la revizie, si abia dupa revizie a aparut zgomotul!
nu sariti, nu am zis ca vaselina e cauza ![]() |
-------------------- fan VAG!
|
|
Rigor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 11 December 03 From: Iasi ![]() |
Si eu am problema asta. Am fost o data in service si au spus ca se aude plutitorul din rezervor pentru ca e plin.
![]() This post has been edited by Rigor: 21 Jun 2006, 19:22 |
--------------------
ZKR
Preferat
- IS-01
|
|
rhadoo81 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 15 December 04 From: Constanta ![]() |
Am avut si eu probleme cu repartitorul de frana in primii 1500km. Am si postat pe undeva pe aici. Prima data l-au uns. Dupa o saptamana a reaparut zgomotul si mi-au schimbat repartitorul.
Acum insa se aude acel clanc metalic dinspre portiera dreapta-spate. E cu totul alt zgomot fata de cum facea repartitorul. Repartitorul scartaie la denivelari, pe cand acest zgomot, cum spunea cineva mai sus, e ca o lovitura metalica in tabla. Cand descopar "piticu" care loveste va anunt. |
--------------------
Dacia
Logan Preference
2005
- CT-81-ADU Aro American (Jeep Cherokee) 2500 cmc CT-81-CZR
Dacia Sandero Stepway 2009 B-318-CZR |
|
dragos01 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 20 January 05 From: Pitesti ![]() |
Am fost cu aceeasi problema in service. Montat de aici din cele scrise i-am zis mecanicului ca sigur trebuie sa-mi dea cu vaselina la limitatorul de franare. Cand o ridica pe elevator constat ca de fapt avea vaselina acolo!
![]() ![]() This post has been edited by dragos01: 28 Jun 2006, 06:13 |
--------------------
Nissan
Qashqai 1,6 DIG-T
Tekna 2015
- AG-xx-DAR
|
|
vgusti75 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Bai fratilor, si la mine e aceeasi problema.
Am dus-o de 2 ori la service pana acum, au uns-o, au dichisit-o. dar acum iar se aude "clanc". Cred ca o s-o las asa si sper sa nu fie ceva mai grav daca nu o sa remediez. A, era sa uit, la fel mi-au zis si cei de la Dacoserv, unde am fost: repartitorul de frana. Nici nu mai stiu ce sa fac. |
--------------------
dacia
logan
2005 Preferance
- b41vxx
|
|
constructorul99 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 January 06 ![]() |
am si eu zgomotul asta.la plecarea de pe loc.o pot rezolva singur?
|
--------------------
DACIA
LOGAN preference 1.6
- IS 78 XXX membru iesean
|
|
mario1980 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
QUOTE(dragos01 @ 28 Jun 2006, 06:12) Am fost cu aceeasi problema in service. Montat de aici din cele scrise i-am zis mecanicului ca sigur trebuie sa-mi dea cu vaselina la limitatorul de franare. Cand o ridica pe elevator constat ca de fapt avea vaselina acolo! ![]() ![]() Aveti grija, cu acea piulita, sa n-o stringeti prea tare. Din cite mi-am dat eu seama, ea are rol de a seta minimul fortei de frinare, indiferent de distanta intre repartitor si punte. Un mecanism inteligent, pentru a evita situatii de genul: frinezi usor, cind cobori o panta, masina se ridica de spate, iar daca apoi calci frina mai zdravan, frinarea minima setata de acea piulita, este asigurata. Sau, o situatie mai putin probabila, dar posibila: sa pui frina exact in momentul in care puntea spate trece printr-un mic "sant", sau, cind iesi de pe un covor nou de asfalt, si distanta intre punte si repartitor (sasiu) este mare - corespunzind in mod normal unei incarcari mici a masinii, deci o frinare slaba pe spate, etc. Daca se stringe prea tare acea piulita, indiferent de cit de ridicata/coborita este masina, aveti asigurata o forta de frinare minima, care s-ar putea sa fie mai mare decit trebuie, asa ca, ATENTIE! Daca stringeti singurei acea piulita, si observati ca puntea spate blocheaza rotile mai repede decit ar trebui, mai slabiti-o. In service daca se umbla la acea piulita, ar trebui sa faca si un test la standul de frine. Reglajul clasic al repartitorului, este facut din tija lui, care intra intr-un butuc de metal (ce se poate pozitiona mai "sus" sau mai "jos" pe tija) si care la rindul lui, intra in acel plastic negru. Veti observa un mic surub, de 5, cred, se stringe cu cheie de 8, daca nu ma-nsel. La acest reglaj trebuie sa umble doar cei care si-au modificat garda la sol a masinii. In rest, daca desfaceti, marcati cumva pozitia originala, cu toate ca se vede locul unde a strins surubul pe tija. Iar am scris o compunere... Numai bine! |
--------------------
Dacia
Logan
dci Preference 2006
- SV ?? ??? Adesea, aproape fiecare om tolereaza prostia celui de linga el, atit timp cit nu ii uzurpa propria prostie.
|
|
constructorul99 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 January 06 ![]() |
mers in service.gresat repartitor frina
|
--------------------
DACIA
LOGAN preference 1.6
- IS 78 XXX membru iesean
|
|
e.so!id |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 221 Joined: 19 January 05 From: Roman City ![]() |
Acum cateva minute am descoperit o posibila cauza pentru acel clanc, sau posibil alt zgomot spate... La mine, se loveste spoilerul spate de farul stanga spate. Este vorba de, cred, o alta "greseala de proiectare". Daca deschideti portbagajul, se vad cele 3 suruburi in care e fixat in partea de sus spoilerul. La mine cel dan stanga era desfacut, si astfel, in partea stanga spolerul avea joc mare si atingea usor farul. Am impins spoilerul, si apoi am stans surubul.
Si in aceste conditii, daca imping cu mana de spoiler, se atinge farul spate, dar parca nu asa tare. Sfatul meu e sa verificati. |
--------------------
Logan Laureate
1.6 mpi
2005 Laureate
- NT - 45 - BOG Intotdeauna purtati centura si supuneti-va legilor drumului !
|
|
nitu_danro |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 14 April 05 ![]() |
![]() M-am bagat sub masina..sotia a facut balans...atentie...am imobilizat masina..cu pietre la roti si bagat in treapta 1...nu cu frana de mana (sabotii spate pot face zgomot)...am stat sub masina ..constatare zgomot la regulator de franare....corpul acestuia care are si burduf de cauciuc..ca si planetarele. Am fost la service DACIA..problema rezolvata...astfel: s-a dat jos clema de otel in forma de U care tine corpul compensatorului (destul de greu de dat jos...este otelita)..s-a cutatat bine clema si gaurelele in care ea sta..s-a imbracat clema intr-un furtunas..gen furtun de perfuzie..s-a pus la loc. Acum merg cu masina si sunt fericit...nu mai am probleme...... |
--------------------
DACIA
Logan Laureate 1,4
- B40NDO
|
|
stolo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 13 June 07 ![]() |
verifica repartitorul de frina.e posibil sa faca zgomot la plecarea de pe loc si aproape de sfirsitul cursei la pedala de frina.nu se umbla in repartitor gen reglaj,gresat,etc se schimba obligatoriu
This post has been edited by stolo: 1 Jul 2007, 10:59 |
--------------------
dacia
logan
2005 preferance
|
|
Imparatul |
![]()
|
Imparatul Group: Members Posts: 188 Joined: 2 December 05 From: Iasi ![]() |
La mine se auda la amortizoarele spate, in zona de sus a acestora, a oalelor, un troncanit, o bataie cand merg pe drum denivelat. Ca o bataie de taler. Face ca si cum ar fi slabit surubul care se insurubeaza in capul amortizorului ca sa-l prinda fix sa nu joace. Asa face. In partea din spate. Amortizoarele sunt bune, nu fac probleme, nu face balans, dar se aude acest zgomot. Ceva mai tare ca anul trecut. Masina are 31.000 km la bord. Dar in spate se aude bataia aceea destul de incomoda pe drum denivelat, deci destul de des.
Legat de zgomotul prezentat mai sus la spate, si de faptul ca mai sunt persoane care il au la masina lor, a mai aflat careva ceva? Poate fi zgomot de lucru al amortizoarelor? Oricum un punct de plecare exista in mod cert. La service am fost, dar nu bate nimica pe elevator, nu joaca nimica. Au prins cablul de frana de mana, au mai legat cabluri pe sub masina. S-a maia meliorat atunci, dar a revenit. Ceva "joaca" usor pe sub masina, in partea spate. Rezervor, cabluri, etc, sau o fi zgomot de amortizoare?? Mai are cineva o idee, sau a descoperit cineva. http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=164867&hl= This post has been edited by Imparatul: 31 Mar 2010, 14:22 |
--------------------
La misto de misto
Nhgfbnn
Htdcjjj
- IS 12345678910
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
daca pui o greutate in portbagaj se mai aude? (un sac de nisip/ciment etc)
Daca nu se mai aude e lovitura la capat de cursa a amortizoarelor, deci ar fi deja duse. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Imparatul |
![]()
|
Am avut portbagajul plin, si se mai auzea. Parca mai putin. Nu am pus asa multa greutate sincer sa fiu. Dar parca se auzea mai putin. Am fost la service, au strans suruburi, au dat murdaria jos si de pe rezervor, l-au desurubat, au pus coliere la cablurile de frana, la conducte, le-au prins, au verificat suruburile si de la protectia de la toba.
Tot se aude asa cum am descris mai sus. Mai variaza zgomotul in fct. de temperatura. Daca e foarte frig, mai putin face. Amortizoarele nu sunt curse deloc si culme, isi fac treaba. Sunt tari ca la inceput. Nu tzopaie, nu are balans, revin dur si ferm dupa ce ma apas pe masina. Are ABS si nu are repartitor. Am bagat un mecanic in portbagaj si am mers pe drum accidentat. A mers si cu portbagajul deschis si inchis, si cu capul pe afara si in interior. A ascultat si s-a uitat si pe sub masina in mers. A zis ca eu daca nu am carat mai nimic in portbagaj timp de aprox. 3 ani de zile, adica foarte rar am avut bagaj sau eva de genul acesta, amortizoarele sunt prea tare intinse de arc si loveste in interiorul lui nu stiu ce supapa. Ceva de genul asta a zis. O sa verific tamburii, sa-i gresez si sa-i mai curatz. Poate fi de la acestia? Nu prea mai am idei. Oricum sa mai dea putin caldura ca acuma e naspa de lucrat la masina. Se aude pe orice fel de denivelare. Face un zgomot. Mai mare la denivelari mai mari. Intensitatea e in functie de denivelare. This post has been edited by Imparatul: 31 Mar 2010, 18:28 |
--------------------
La misto de misto
Nhgfbnn
Htdcjjj
- IS 12345678910
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
eu vad, ca posibile cauze troncaneli:
- fixari punte spate stranse necorespunzator - arcuri spate pozitionate defectuos sau cu teaca de protectie dintre arc si talerul amortizorului distrusa/pozitionata prost - spatarul banchetei spate cu suruburile stranse necorespunzator. - Sezutul banchetei neprins in suportii de pe podea dinspre spate - Cursa amortizoarelor |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Imparatul |
![]()
|
Se aude ca si cum ar fi bucsele din capul amortizoarelor distrue, adica ca si cum ar avea joc. In zona aceea se aude, in colturile din partea din spate, colturi de geam. Acolo e zona de zgomot. Nu e la suprafata, e mai profunda, vine din partea de jos.
Deci am observat ca atunci cand coboara roata, cand intra intr-o denivelare, la coborarea rotii se aude. Cand "coboara" pe drum prost, la asta ma refeream. |
--------------------
La misto de misto
Nhgfbnn
Htdcjjj
- IS 12345678910
|
|
Cristy_mitre |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 5 July 10 ![]() |
Faza cu batutul in partea dreapta spate a fost si la mine.Mai exact am luat bancheta spate jos, am desfacut capacul negru de la accesul la rezervorul de benzina si am pus silicon transparent intre conductele care vin din rezervor si rezervor.la mine de acolo a venit zgomotul.Acum nu mai am probleme cu acel zgomot in schimb imi bat toate tijele din usi si in spate undeva pe la boxe cred.Spor la reparat!
|
--------------------
Dacia
Logan
2005/1.4 MPI
- SJ 02 ZGP
|
|
johnnybegoode |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 9 December 06 From: Piatra Neamt ![]() |
Si la mine se aude, in special cand plec de pe loc...Cand cobor de pe trotuar arcul si telescopul de pe dreapta se comprima, la decomprimare se aude acel zgomot, dar e posibil sa fie de la acea comprimare a arcului. Dar cand merg pe drumuri denivelate (adica cam pe orice drum romanesc) se aude destul de enervant, e un zdranganit continuu in acea zona..
This post has been edited by johnnybegoode: 21 Mar 2011, 11:24 |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate Plus Laureate Plus 1.4 mpi
|
|
Johnny91 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 563 Joined: 26 June 10 ![]() |
Nu ai chestii uitate prin portbagaj?
Eu am multe si am dat vina pe ele cand am sesizat zgomotul. Nu mi-am pus problema ca poate fi un zgomot tehnic de la grupul suspensiei. |
--------------------
-
dizl
-
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
QUOTE(catap @ 29 May 2006, 15:10) "Zgomot din spate la plecarea de pe loc" chiar asa s-a exprimat cel de la garantii cand i-am spus ca aud un zgomot in spate in momentul in care masina face balans. Raspuns: de la repartitorul de frana se aude trebuie pusa vaselina. .... asta era si la mine....acum tace.... QUOTE(vgusti75 @ 25 Aug 2006, 22:15) ..... A, era sa uit, la fel mi-au zis si cei de la Dacoserv, unde am fost: repartitorul de frana.Nici nu mai stiu ce sa fac .... il gresezi,nu-i faci nimic...... This post has been edited by sobolan: 22 Mar 2011, 10:04 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
G.R |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 224 Joined: 27 January 07 ![]() |
Am cautat si eu o vreme sursa acelui zgomot, mai puternic decat cel provocat de repartitor. Zgomotul vine de la talerul inferior al arcurilor, care este confectionat din cauciuc. La comprimare arcul isi schimba si unghiul un pic si se produce o frecare intre otel si cauciuc.
Am dat cu spray degripant, dupa care cu spray de vaselina alba, sau spray de lant moto. Dar cred ca merge uns cu ulei de motor cu ajutorul unei seringi. E liniste totala de atunci. |
--------------------
Dacia Logan
Preference
2005
- CV 03 XXJ
|
|
klaus |
![]()
|
Nu ar merge imbracat arcul cu un furtun de plastic in zona respectiva?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
G.R |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 224 Joined: 27 January 07 ![]() |
Prefer sa ung decat sa desfac arcul. Am mai facut manevra asta acum vreo 4 ani.
|
--------------------
Dacia Logan
Preference
2005
- CV 03 XXJ
|
|
mario1980 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
Si eu am purces la manevra asta acum vre-un an. Nu aveam vre-un zgomot anormal, dar am observat ca arcul se freaca de acel cauciuc, si m-am gindit ca sigur are o contributie la "zgomotul de fond". Lucru confirmat si de faptul ca pe vreme umeda, Loganul devenea sensibil mai silentios...
Si eu m-am gindit la imbracarea arcului cu ceva, dar pare mai complicat... This post has been edited by mario1980: 28 Mar 2011, 09:07 |
--------------------
Dacia
Logan
dci Preference 2006
- SV ?? ??? Adesea, aproape fiecare om tolereaza prostia celui de linga el, atit timp cit nu ii uzurpa propria prostie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 09:23 |