Directie manuala
![]() ![]() ![]() |
Directie manuala
MoneyTalks |
![]()
|
||
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
|
||
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|||
tonicelli |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
Pai MoneyTalks, daca Loganul e mini ....
restul gen gama daewoo (Tico, Matiz) ... ce sunt micro ? Sau Mercedesul ala A?? ce e clasa liliput ? |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
- HD-XX-XXX România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
Exact, Tico, Matiz etc sint clasa micro.
Fa urmatorul test: urca-te in oricare din aceste masini despre care am spus ca sint in clasa medie. Si sa vezi cit loc ai. Dupa ce te urci inapoi in Logan, vei avea senzatia ca in Logan pe locurile din spate stai cu genunchii la gura... ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Daca ar fi dupa EuroNCAP . . Logan-ul face parte din "Small Family Cars", iar Matizul din "Superminis".
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
tonicelli |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
Pai ce sa mai zic
![]() Nu sunt la curent cu clasificarile "oficiale" Dar eu (salt dacia 1300-Logan) ce pot spune spatiu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Apropo Cielo unde se incadreaza? ca la Espero chiar ca este spatiu mai mult ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
In Cielo ai mai putin spatiu interior decit in Logan. Chiar daca masina e mai lunga, dar nu cu mult. Iti spun asta ca fost posesor de Cielo. Portbagajele sint comparabile ca volum.
Iar in Golf V ai mai mult spatiu interior decit in Logan, chiar daca portbagajul e mult mai mic. Apropo, ca fost posesor de Dacie berlina ar trebui sa stii ca e mai lunga decit Logan... chiar daca spatiul interior e mai mic. |
--------------------
Lexus
ES300H
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
COMPACTA !!!!
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
tonicelli |
![]()
|
QUOTE(MoneyTalks @ 25 Apr 2006, 21:28) In Cielo ai mai putin spatiu interior decit in Logan... Iar in Golf V ai mai mult spatiu interior decit in Logan, chiar daca portbagajul e mult mai mic. Apropo, ca fost posesor de Dacie berlina ar trebui sa stii ca e mai lunga decit Logan... chiar daca spatiul interior e mai mic. Pai si nu ajungem la ce spun eu ? Ca Loganul este clasa medie. Sincer nu imi doresc o masina in care sa incap eu si un diplomat, nici cele mai lungi dar rau gandite si nici nu spun ca Loganul ar fi modelul perfect. PS Apropo comparatia portbagaj Cielo=Logan cum ai facut-o? (Loganul avea si instalatia de gaz montata? ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Portbagaj Cielo = 540 litri. Portbagaj Logan = 510 litri.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
Asa cum a zis big2003, Logan-ul e in clasa compacta, toata ziua (chiar si noaptea)
Asisderea Cielo. |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
QUASAR78 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 167 Joined: 27 December 05 ![]() |
Daca distanta dintre punti era cu 30 cm mai mare , era o masina chiar f buna ca si spatiu , toate compartimentele se mareu si mai mult
![]() |
--------------------
LOGAN
PREFERANCE
- IS 00 CDY
|
|
Speedo_24 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 28 April 06 ![]() |
Revenind la directia asistata: daca ai luat Golanul fara directie asistata, nevasta te bate la cap
![]() |
--------------------
DACIA
Logan 1.5dCi
2005
- Bucuresti ne schimbam masina!!!
|
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
Tot ceea ce faci ulterior este mai scump. Nu merita !
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
QUOTE(Speedo_24 @ 29 Apr 2006, 07:28) Revenind la directia asistata: daca ai luat Golanul fara directie asistata, nevasta te bate la cap ![]() Dumnezeule, upgrade mai tarziu la caseta de directie...mai bine vinzi masina,pui diferenta de bani si ei alta noua cu servo pe ea , cam atat va costa micul tau upgrade... Eu am fara servo si nu ma plang, faci efort mai mult dar te simtzi barbat adevarat frate ! ![]() ![]() |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
QUASAR78 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 167 Joined: 27 December 05 ![]() |
Cumparatul cu bucata nu este prea avantajos in toate cazurile ! Doar la fetite
![]() La orice masina asa numitele upgrade sunt foarte scumpe si nu se merita , asta este , trebuie sa te gandesti bine ceea ce vrei inainte de a da banii ! |
--------------------
LOGAN
PREFERANCE
- IS 00 CDY
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.706 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
1. se roteste mai greu ca la o dacie veche (dar de aceea cu volan mare, pana prin '92 cred). ultimele 1310 aveau un volan mai mic si implicit o directie mai greoaie. dar nu imposibila. am mers toti cu asa ceva.
2. directia asistata de la logan nu este chiar f usoara. e accesibila sa zicem. sunt masini care cand spui servo se rotesc mult mai usor. la fiat panda am gasit selectie pt modul oras sau afara din oras, unde era mai tare directia. 3. oferirea ca optional a servodirectiei e o strategie care face pe oameni sa nu -si cumpere ambiancele si poate dupa modelele de top, cea mai vanduta e preferenceul. cand cumparatorul are acei 400 euro pt servo, zice hop si mai pune 300. 4. fara servo la logan putem spune ca nu e o directie usoara pe loc. in mers cred ca e indiferent. daca folosesti masina pt in oras mai mult (depinde si ce oras) ajuta servo la parcare pt o femeie. eu nu stiu de ce nu au oferit optional acolo si AC ul. Ma gandesc ca in viitor o sa mai schimbe oferta sa fie mai atractivi, cand o sa le mai treaga la romani boala logan. si eu am aceiasi dubii ca si initiatorul topicului. cel care citeste acest topic, ori nu are prea multi bani, ori nu vrea sa i dea pe optionalele dacia care peste cativa ani va fi pozitionata in altfel de piata auto. nu ineptia de acum numita piata. |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Am mers azi vreo 20 km prin oras cu masina unui vecin care are servo si,recunosc ca, intr-adevar, se simte diferenta clar. Regret ca nu am mai avut 14 milioane atunci cand am cumparat masina: m-am gandit ca daca va fi mai dotata, vor fi mai multe probleme in viitor.
Un fost coleg de facultate care este inginer la un dealer local mi-a dat niste informatii interne : casete servo schimbate pe garantie : zero, casete mecanice : vreo douazeci, unui politai cica i-au schimbat trei casete, a doua s-a defectat dupa 500 km. Regret ca nu am luat servo nu neaparat pentru comodiate ci pentru ca logica mea a functionat invers, se pare ca la Dacia o piesa cu cat e mai simpla cu atat se strica mai repede. Traiasca Romania, fratie! ![]() |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
prody |
![]()
|
Apropo, m-am interesat de preturi pentru micul upgrade :
caseta ,16 milioane pompa ,8 si ceva conductele , vreo 2-3 milioane bieletele si capetele sunt la fel ( ce usurare ![]() manopera : mai conteaza? Cica cele care vin echipate cu servo din fabrica au un fel de monocontact pe circuit care transmite ceva la UHC, stie cineva despre ce este vorba?, amicul meu mi-a zis ca merge si fara ala daca faci upgrade-ul. ![]() In concluzie, raman la ideea ca de cat sa faci upgrade-ul, mai bine vinzi masina , pui diferenta care ai da-o la montaj plus vreo 20 milioane si iei alta masina noua . |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.706 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(prody @ 20 May 2006, 00:21) Cica cele care vin echipate cu servo din fabrica au un fel de monocontact pe circuit care transmite ceva la UHC, stie cineva despre ce este vorba?, amicul meu mi-a zis ca merge si fara ala daca faci upgrade-ul. Aia este sonda de presiune pe circuit, care ii spune lui domnu UCE injectie cand presiunea este f. mare (la bracaj maxim) si se forteaza pompa, informatie care il face pe nenea UCE injectie sa mareasca turatia de relanti (bracajul maxim apare la relanti sau turatii mici, si din cauza efortului suplimentar pe care il depune pompa de servo s-ar putea opri motorul daca nu se marest turatia de relanti)![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Asa este , am patit de cateva ori sa imi moara motorul si de fiecare data aveam rotile bracate maxim .
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
prody |
![]()
|
Klaus, ai idee, daca nenea UHC de pe Ambiance are aceasta functie integrata, astfel incat daca mai tarziu faci upgrade sa citeasca presiunea din circuit, sau trebuie sa renunti la ideea de a pune si soda si sa nu te sperii daca moare motorul cand brachezi rotile?
|
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Nenea UCE injectie (adica uce motor, nu UCH-ul din habitaclu) o are, insa este pusa pe "fara directie asistata". Se bifeaza doar o chestie in clip (adica trece pe setarea "cu directie asistata") si atunci e ca si cum ar fi fost de la inceput, nu-i problema din acest punct de vedere. Doar ca trebuie tras si fir la calculator de la senzorul ala de presiune
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
prody |
![]()
|
UCE, UCK, naiba sa-l ia !
![]() Merci pentru lamurire! Dar pana la urma, se poate si fara sonda, sau e musai sa se afle in locasul ala? Pentru ca, daca tii minte sa turezi mai tare atunci cand pleci de pe loc cu rotile bracate merge si fara ea, mai ales ca unii se pare ca au mai avut si pierderi de lichid pe langa sonda magica. |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
tonicelli |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
|
|
BanDaj |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 26 March 06 ![]() |
Da ! Merita sa faci un efort si sa pui servodirectie! Eu am un 15dci si nu am pus servo si la unele parcari ... regret lucrul asta.
Eu am optat pentru garantie extinsa , dar acum imi pare rau .... puteam sa merg numai cu un an si jumatate garantie si de banii aia sa/mi pun servo. daca as avea ocazia sa mai aleg acum , as pune servo fara discutie. This post has been edited by BanDaj: 27 May 2006, 17:54 |
--------------------
Dacia
Logan 1.5dci
2006
- sb-06-ruh Mai bine bogat si sanatos decat sarac si bolnav!
|
|
prody |
![]()
|
Da-le ma naibii de parcari, merge destul de bine si fara servo, problema cea mare este ca sunt MARI PROBLEME cu casetele manuale care se strica in draci!
Sa vezi ce o sa schimbam noi la casete dupa ce iesim din garantie... cam in ritmul filtrelor de aer ![]() |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
bendix |
![]()
|
Iata ce scria DFA pe un topic geaman al celui de fata:
QUOTE 2. Casetele de direcție manuale se pare că sunt foarte nefiabile și cad pe capete, au o bucșă de teflon care se uzează mult mai repede decât ar trebui, în timp ce la casetele cu servo bucșa e de bronz. Haideti sa analizam cu dovezi palpabile cele spuse mai sus. Eu as imparti problema pe doua puncte: 1) Are cineva informatii reale de la service-uri (cu dovezi scrise, nu pe vorbe si zvonuri) ca au fost mult mai multe casete manuale schimbate fata de cele cu servo ? 2) Cei care au desfacut vreo caseta de Logan sau le-a cazut in mana vreo carte tehnica a casetei de directie, pot sa confirme diferenta de material (de rezistenta) intre cele doua tipuri de bucse ? |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Nici eu nu prea am auzit posesori de ambiance sa se fi plins de caseta de directie....
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
Smeagol |
![]()
|
![]() Membru ... Group: Members Posts: 238 Joined: 18 November 05 From: Timisoara ![]() |
Eu unul am incredere in ce spune DFA.
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2006, 1.6 MPI
- TM 10 ??? "Ai grija ce-ti doresti. S-ar putea sa capeti."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 05:36 |