Sfat competent achizitie masina., Va rog mult sa ma ajutati.
![]() ![]() ![]() |
Sfat competent achizitie masina., Va rog mult sa ma ajutati.
stoianco |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 5 November 04 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
PRESTIGE
2006
|
|||
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
QUOTE(Dic @ 13 Apr 2006, 12:45) Depinde ce doresti de la o masina, in final decizia este a ta. In linii mari cam trebuie sa alegi dintr-o lista de avantaje/dezavantaje pe care le ofera fiecare marca. Cateva din avantajele Polo: fiind un model nou ce se va fabrica cativa ani de acum incolo, pretul peste 5 ani de revanzare va fi mai mare decat la celelalte modele (Logan isi va pierde cel mai mult valoarea la revanzare), arata mult mai bine decat Fabia sau Logan Dezavantajele lui Polo ar fi ca intretinerea este mai scumpa (exemplu de costuri: revizia la 15.000km pentru un Polo cu motor 1.4MPI 75CP este de 1.000 ron, iar pentru Polo 1.4 TDI este de 1.500 ron). Pentru cei care circula mult cu masina (peste 5.000km/luna) la Logan garantia este la maxim 100.000km, iar la Polo este 2 ani fara limita de km. polo are ceva ani in spate,recent a avut parte de un facelift. Cred ca in 2007 sau 2008 apare un succesor. |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Hai mai sa fim seriosi; rationamentul e foarte simplu din punctul meu de vedere: vrei sa cumperi o masina cu dotari (produsul in sine) sau cumperi marca produsului? Eu unul mi-as cumpara o masina care in banii astia (cat ai tu acolo) imi ofera dotarile maxime in comparatie cu celelalte oferte. Daca tu crezi ca o masina noua iti poate crea probleme tehnice te inseli (mai ales ca totul e de Renault pe Logan). Deci pararea mea: ia-ti nene Logan ai dotari complete, masina noua decat sa mai dai 1700 sau 2000 de euro in plus.
Pai zicea argon ca el ar da. Pai spuneti-mi si mie cate revizii faci la Logan cu 2000 de euro? La asta nu se gandeste nimeni ![]() ![]() This post has been edited by ionutctn: 19 Apr 2006, 13:14 |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Eu as da in plus pe alta masina, pentru ca sincer m-am saturat de Dacie, fie ea si Logan, ca o fi buna dpdv tehnic, ca are de Reno pe ea, poate sa aiba si de Mercedes, nu-mi place look-ul, si deja sunt pea multe pe strada, chiar e saturatie de ele.
Marca Dacia e comparabila cu Ambassador, firma indiana de auto, un singur model, 3 motorizari, e inadmisibil pentru un brand de automobile din secolul 21 sa produca un singur model. Macar Ambassador-ul indian are un avantaj fata de Dacia, produce si cu GPL , dar in speta companiile au acelasi profil, masini slabute, low-end, pentru o clasa anume a populatiei, si as face tot posibilul sa scot 2000 euro in plus pentru alta marca, chiar daca modelul e low-end(Polo de exemplu) This post has been edited by argon: 19 Apr 2006, 13:37 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
sorin_f39 |
![]()
|
![]() Ferrari fan Group: Members Posts: 2.431 Joined: 22 August 05 From: Galați ![]() |
QUOTE(argon @ 19 Apr 2006, 14:29) Eu as da in plus pe alta masina, pentru ca sincer m-am saturat de Dacie, fie ea si Logan, ca o fi buna dpdv tehnic, ca are de Reno pe ea, poate sa aiba si de Mercedes, nu-mi place look-ul, si deja sunt pea multe pe strada, chiar e saturatie de ele. Marca Dacia e comparabila cu Ambassador, firma indiana de auto, un singur model, 3 motorizari, e inadmisibil pentru un brand de automobile din secolul 21 sa produca un singur model. Macar Ambassador-ul indian are un avantaj fata de Dacia, produce si cu GPL , dar in speta companiile au acelasi profil, masini slabute, low-end, pentru o clasa anume a populatiei, si as face tot posibilul sa scot 2000 euro in plus pentru alta marca, chiar daca modelul e low-end(Polo de exemplu) Subscriu la ceea ce apare mai sus. Asa e, cine are un ban in plus, sa-si cumpere MASINA straina. Logan-ul este pentru piata romaneasca, sau, daca vreti, pentru pietele ieftine. Nu exista grad de comparatie intre Logan si o Masina din afara. Dai un ban in plus atat pentru achizitionarea cat si pentru intretinerea unei MASINI starine, insa satisfactiile sunt pe masura. Si bineinteles, bataile de cap vor fi mult mai putine! |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
Dynamique 1.6 16V (2007)
- GL I'm the freedom man / That's how lucky I am.
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
În același timp eu m-aș feri să exclud o marcă sau un model doar pentru că "sunt multe pe stradă" și să dau bani în plus (cu eforturi) doar pentru a cumpăra o mașină mai cu moț...
Și nu mă refer la Logan versus "altele cu moț", ci în general, nu aș cumpăra ceva doar pe bază de sentimente negative sau pozitive față de ceva anume. f39sor, eu nu aș fi așa de sigur că o mașină străină vine la pachet cu satisfacții și gol de bătăi de cap... Mai plimbă-te și tu pe la service-urile "astea străine" ca să vezi cum stă fiecare cu nivelul de satisfacții și bătăile de cap... |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Eu mi-am exprimat parerea personala, nu imi place Loganul, cum mie nu-mi place, altii il gasesc atragator.
Nu am zis ca nu merita Loganul, ci ca merita 2000 euro pentru altceva. Usor de zis greu de facut, totusi 2000 de euro sunt bani pentru majoritatea romanilor. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
sorin_f39 |
![]()
|
![]() Ferrari fan Group: Members Posts: 2.431 Joined: 22 August 05 From: Galați ![]() |
QUOTE(DFA @ 19 Apr 2006, 14:44) În același timp eu m-aș feri să exclud o marcă sau un model doar pentru că "sunt multe pe stradă" și să dau bani în plus (cu eforturi) doar pentru a cumpăra o mașină mai cu moț... Și nu mă refer la Logan versus "altele cu moț", ci în general, nu aș cumpăra ceva doar pe bază de sentimente negative sau pozitive față de ceva anume. f39sor, eu nu aș fi așa de sigur că o mașină străină vine la pachet cu satisfacții și gol de bătăi de cap... Mai plimbă-te și tu pe la service-urile "astea străine" ca să vezi cum stă fiecare cu nivelul de satisfacții și bătăile de cap... Si ce ai gasit tu la service-urile astea straine? Nu-mi spune tu mie ca o masina de import are problemele pe care le au modelele Dacia. Nu are importanta cu ce ma ocup, insa am avut si am pe mana numai masini din afara. Nici una e perfecta, insa nu au atatea probleme cum au cele autohtone. Daca ai cobori dintr-o masina de import si te-ai urca in Logan, cum ti s-ar parea? |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
Dynamique 1.6 16V (2007)
- GL I'm the freedom man / That's how lucky I am.
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Pai depinde din ce "masini te dai jos" , eu am avut clio si kk si nu simt nici o diferenta remarcabila si am fost cu ele mai des decit cu lgn-ul la service, cu kk in special.Nu asta a fost motivul pt care le-am vindut, sa nu ma intelegi gresit.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(f39sor @ 19 Apr 2006, 15:04) Si ce ai gasit tu la service-urile astea straine? Nu-mi spune tu mie ca o masina de import are problemele pe care le au modelele Dacia. Nu are importanta cu ce ma ocup, insa am avut si am pe mana numai masini din afara. Nici una e perfecta, insa nu au atatea probleme cum au cele autohtone. Daca ai cobori dintr-o masina de import si te-ai urca in Logan, cum ti s-ar parea? Stai linistit si treci pe la PORSCHE sa vezi cum se face service-ul dezastru nu altceva. Mai stai si nush cat pana iti aduce piesa ca nu o are pe stoc in unele cazuri. Si inca ceva: sa iti cada ceva la "aia mai cu mot" dupa ce a iesit din garantie sa vezi cat costa piesele. Ce iti ofera in plus o masina straina mai scumpa cu 2000 de euro??? Nimic. Si ganditi-va cate revizii faci la Logan cu 2000 de euro. Eu unul spun ca nu se mertita daca bugetul ti-e cam la limita. Oricum nu o tii decat cativa ani depinde de fiecare. |
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
si ce daca sunt destule pe strada? ia-ti ultimul model de masina si in 2-3 ani o sa fie tara plina de ele... ce faci atunci? eu zic sa iti iei un logan (dCi) daca ai bani la full option si esti linistit. cel putin din punct de vedere al garantiei, ( 18 luni simplu 36 extins) , consumului (suficient de mic, un plin ma tine o luna de zile in conditiile in care fac 38 de km/zi 7 zile/ sapt 70 % extraurban si 30 % in oras), al pieselor care sunt relativ ieftine (asta dupa ce se termina garantia) si al timpului de livrare al masinii ( daca o au pe stoc la dacia o ridici imediat, la ceilalti cam ai de asteptat - un amic a vrut sa isi cumpere polo si i-au zis aia ca tre sa stea 2 sapt. Omu a zis ca e ok nu e nici o problema si nici dupa 5 saptamani nu i-au adus masina-a fost s-a certat cu aia si i-au dat banii inapoi) si din punct de vedere al doatarilor (logan 1.5 dCi full option aprox 355 de milioane vs. polo in curu gol la cam aceiasi bani)
|
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Smeagol |
![]()
|
![]() Membru ... Group: Members Posts: 238 Joined: 18 November 05 From: Timisoara ![]() |
@Adrrian:
Postul l-ai inceput punand problema banilor. In acest caz alegerea este mai mult sau mai putin naturala: Logan. Este mai "cost effective". Daca iti faci nopti albe gandindu-te la Polo, Hunday sau C3, atunci banii nu mai sunt o problema. In cazul in care vorbim de o masina noua, primii doi ani nu dai bani decat pe revizii, apoi mai intervin cheltuieli ce variaza functie de importator. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2006, 1.6 MPI
- TM 10 ??? "Ai grija ce-ti doresti. S-ar putea sa capeti."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 10:03 |