DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Sfat competent achizitie masina., Va rog mult sa ma ajutati.

stoianco
post 13 Apr 2006, 20:59
Post #31

Membru

Group: Members

daca as gandi ca neamtu' si as sti ca masina facuta in tara mea este cea mai aratoasa si fiabila as spune ia o masina "autohtona" dar pot spune acelasi lucru si altfel fara sa ne uitam prea mult la dotari, performante si alte alea: vrei sa-ti iei o masina la care a lucrat un neamt cu salariu de 2000 Euro/luna pe cand vecinul tau e concediat de la o firma constructoare de masini (de unde ia 200 Euro/luna) pt ca nu au de lucru?

ideea este (desi nu la prima vedere) aceeasi...ce mult mi-ar place sa fie si 100% valabila si pt Romania

--------------------
Dacia Logan PRESTIGE 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aphophis
post 13 Apr 2006, 22:09
Post #32

Membru autentic

QUOTE(Dic @ 13 Apr 2006, 12:45)
Depinde ce doresti de la o masina, in final decizia este a ta. In linii mari cam trebuie sa alegi dintr-o lista de avantaje/dezavantaje pe care le ofera fiecare marca.

Cateva din avantajele Polo: fiind un model nou ce se va fabrica cativa ani de acum incolo, pretul peste 5 ani de revanzare va fi mai mare decat la celelalte modele (Logan isi va pierde cel mai mult valoarea la revanzare), arata mult mai bine decat Fabia sau Logan
Dezavantajele lui Polo ar fi ca intretinerea este mai scumpa (exemplu de costuri: revizia la 15.000km pentru un Polo cu motor 1.4MPI 75CP este de 1.000 ron, iar pentru Polo 1.4 TDI este de 1.500 ron).

Pentru cei care circula mult cu masina (peste 5.000km/luna) la Logan garantia este la maxim 100.000km, iar la Polo este 2 ani fara limita de km.
*

polo are ceva ani in spate,recent a avut parte de un facelift. Cred ca in 2007 sau 2008 apare un succesor.

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
MoneyTalks
post 19 Apr 2006, 12:22
Post #33

-

From: Ireland

QUOTE(Dic @ 13 Apr 2006, 11:45)
exemplu de costuri: revizia la 15.000km pentru un Polo cu motor 1.4MPI 75CP este de 1.000 ron, iar pentru Polo 1.4 TDI este de 1.500 ron
*

Imi spui si mie de unde ai scos aberatiile astea de preturi? blink.gif Nu de alta, dar s-ar putea sa te si creada careva... radmasa.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
ionutctn
post 19 Apr 2006, 13:13
Post #34

Membru cu TDI

From: Bucuresti

Hai mai sa fim seriosi; rationamentul e foarte simplu din punctul meu de vedere: vrei sa cumperi o masina cu dotari (produsul in sine) sau cumperi marca produsului? Eu unul mi-as cumpara o masina care in banii astia (cat ai tu acolo) imi ofera dotarile maxime in comparatie cu celelalte oferte. Daca tu crezi ca o masina noua iti poate crea probleme tehnice te inseli (mai ales ca totul e de Renault pe Logan). Deci pararea mea: ia-ti nene Logan ai dotari complete, masina noua decat sa mai dai 1700 sau 2000 de euro in plus.
Pai zicea argon ca el ar da. Pai spuneti-mi si mie cate revizii faci la Logan cu 2000 de euro? La asta nu se gandeste nimeni excl.gif ; la fel la diferenta de preturi intre revizii la cele 2 masini se face diferenta. Totul e pe bani asa ca eu raman pe LOGAN smile.gif

This post has been edited by ionutctn: 19 Apr 2006, 13:14

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
argon
post 19 Apr 2006, 13:29
Post #35

Mesaj semiautomat

Eu as da in plus pe alta masina, pentru ca sincer m-am saturat de Dacie, fie ea si Logan, ca o fi buna dpdv tehnic, ca are de Reno pe ea, poate sa aiba si de Mercedes, nu-mi place look-ul, si deja sunt pea multe pe strada, chiar e saturatie de ele.

Marca Dacia e comparabila cu Ambassador, firma indiana de auto, un singur model, 3 motorizari, e inadmisibil pentru un brand de automobile din secolul 21 sa produca un singur model.

Macar Ambassador-ul indian are un avantaj fata de Dacia, produce si cu GPL , dar in speta companiile au acelasi profil, masini slabute, low-end, pentru o clasa anume a populatiei, si as face tot posibilul sa scot 2000 euro in plus pentru alta marca, chiar daca modelul e low-end(Polo de exemplu)

This post has been edited by argon: 19 Apr 2006, 13:37

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
sorin_f39
post 19 Apr 2006, 13:43
Post #36

Ferrari fan

From: Galați

QUOTE(argon @ 19 Apr 2006, 14:29)
Eu as da in plus pe alta masina, pentru ca sincer m-am saturat de Dacie, fie ea si Logan, ca o fi buna dpdv tehnic, ca are de Reno pe ea, poate sa aiba si de Mercedes, nu-mi place look-ul, si deja sunt pea multe pe strada, chiar e saturatie de ele.

Marca Dacia e comparabila cu Ambassador, firma indiana de auto, un singur model, 3 motorizari, e inadmisibil pentru un brand de automobile din secolul 21 sa produca un singur model.

Macar Ambassador-ul indian are un avantaj fata de Dacia, produce si cu GPL , dar in speta companiile au acelasi profil, masini slabute, low-end, pentru o clasa anume a populatiei, si as face tot posibilul sa scot 2000 euro in plus pentru alta marca, chiar daca modelul e low-end(Polo de exemplu)
*

Subscriu la ceea ce apare mai sus. Asa e, cine are un ban in plus, sa-si cumpere MASINA straina. Logan-ul este pentru piata romaneasca, sau, daca vreti, pentru pietele ieftine. Nu exista grad de comparatie intre Logan si o Masina din afara. Dai un ban in plus atat pentru achizitionarea cat si pentru intretinerea unei MASINI starine, insa satisfactiile sunt pe masura. Si bineinteles, bataile de cap vor fi mult mai putine!

--------------------
Renault Megane 2.2 Bicorp Dynamique 1.6 16V (2007) - GL
I'm the freedom man / That's how lucky I am.
+
DFA
post 19 Apr 2006, 13:44
Post #37

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

În același timp eu m-aș feri să exclud o marcă sau un model doar pentru că "sunt multe pe stradă" și să dau bani în plus (cu eforturi) doar pentru a cumpăra o mașină mai cu moț...
Și nu mă refer la Logan versus "altele cu moț", ci în general, nu aș cumpăra ceva doar pe bază de sentimente negative sau pozitive față de ceva anume.

f39sor, eu nu aș fi așa de sigur că o mașină străină vine la pachet cu satisfacții și gol de bătăi de cap... Mai plimbă-te și tu pe la service-urile "astea străine" ca să vezi cum stă fiecare cu nivelul de satisfacții și bătăile de cap...

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
argon
post 19 Apr 2006, 13:48
Post #38

Mesaj semiautomat

Eu mi-am exprimat parerea personala, nu imi place Loganul, cum mie nu-mi place, altii il gasesc atragator.
Nu am zis ca nu merita Loganul, ci ca merita 2000 euro pentru altceva. Usor de zis greu de facut, totusi 2000 de euro sunt bani pentru majoritatea romanilor.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
sorin_f39
post 19 Apr 2006, 14:04
Post #39

Ferrari fan

From: Galați

QUOTE(DFA @ 19 Apr 2006, 14:44)
În același timp eu m-aș feri să exclud o marcă sau un model doar pentru că "sunt multe pe stradă" și să dau bani în plus (cu eforturi) doar pentru a cumpăra o mașină mai cu moț...
Și nu mă refer la Logan versus "altele cu moț", ci în general, nu aș cumpăra ceva doar pe bază de sentimente negative sau pozitive față de ceva anume.

f39sor, eu nu aș fi așa de sigur că o mașină străină vine la pachet cu satisfacții și gol de bătăi de cap... Mai plimbă-te și tu pe la service-urile "astea străine" ca să vezi cum stă fiecare cu nivelul de satisfacții și bătăile de cap...
*

Si ce ai gasit tu la service-urile astea straine?
Nu-mi spune tu mie ca o masina de import are problemele pe care le au modelele Dacia. Nu are importanta cu ce ma ocup, insa am avut si am pe mana numai masini din afara. Nici una e perfecta, insa nu au atatea probleme cum au cele autohtone. Daca ai cobori dintr-o masina de import si te-ai urca in Logan, cum ti s-ar parea?

--------------------
Renault Megane 2.2 Bicorp Dynamique 1.6 16V (2007) - GL
I'm the freedom man / That's how lucky I am.
+
bobo77
post 19 Apr 2006, 14:13
Post #40

...........................

From: Mangalia

Pai depinde din ce "masini te dai jos" , eu am avut clio si kk si nu simt nici o diferenta remarcabila si am fost cu ele mai des decit cu lgn-ul la service, cu kk in special.Nu asta a fost motivul pt care le-am vindut, sa nu ma intelegi gresit.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 mpi 2008 ph 2 - CT _ _ _ _
Multa lume,putini oameni...
+
ionutctn
post 19 Apr 2006, 14:19
Post #41

Membru cu TDI

From: Bucuresti

QUOTE(f39sor @ 19 Apr 2006, 15:04)
Si ce ai gasit tu la service-urile astea straine?
Nu-mi spune tu mie ca o masina de import are problemele pe care le au modelele Dacia. Nu are importanta cu ce ma ocup, insa am avut si am pe mana numai masini din afara. Nici una e perfecta, insa nu au atatea probleme cum au cele autohtone. Daca ai cobori dintr-o masina de import si te-ai urca in Logan,  cum ti s-ar parea?
*

Stai linistit si treci pe la PORSCHE sa vezi cum se face service-ul dezastru nu altceva. Mai stai si nush cat pana iti aduce piesa ca nu o are pe stoc in unele cazuri. Si inca ceva: sa iti cada ceva la "aia mai cu mot" dupa ce a iesit din garantie sa vezi cat costa piesele. Ce iti ofera in plus o masina straina mai scumpa cu 2000 de euro??? Nimic. Si ganditi-va cate revizii faci la Logan cu 2000 de euro. Eu unul spun ca nu se mertita daca bugetul ti-e cam la limita. Oricum nu o tii decat cativa ani depinde de fiecare.

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
Alydor
post 19 Apr 2006, 14:28
Post #42

Pressar

si ce daca sunt destule pe strada? ia-ti ultimul model de masina si in 2-3 ani o sa fie tara plina de ele... ce faci atunci? eu zic sa iti iei un logan (dCi) daca ai bani la full option si esti linistit. cel putin din punct de vedere al garantiei, ( 18 luni simplu 36 extins) , consumului (suficient de mic, un plin ma tine o luna de zile in conditiile in care fac 38 de km/zi 7 zile/ sapt 70 % extraurban si 30 % in oras), al pieselor care sunt relativ ieftine (asta dupa ce se termina garantia) si al timpului de livrare al masinii ( daca o au pe stoc la dacia o ridici imediat, la ceilalti cam ai de asteptat - un amic a vrut sa isi cumpere polo si i-au zis aia ca tre sa stea 2 sapt. Omu a zis ca e ok nu e nici o problema si nici dupa 5 saptamani nu i-au adus masina-a fost s-a certat cu aia si i-au dat banii inapoi) si din punct de vedere al doatarilor (logan 1.5 dCi full option aprox 355 de milioane vs. polo in curu gol la cam aceiasi bani)

--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
+
Smeagol
post 19 Apr 2006, 14:59
Post #43

Membru ...

From: Timisoara

@Adrrian:

Postul l-ai inceput punand problema banilor. In acest caz alegerea este mai mult sau mai putin naturala: Logan. Este mai "cost effective".

Daca iti faci nopti albe gandindu-te la Polo, Hunday sau C3, atunci banii nu mai sunt o problema.

In cazul in care vorbim de o masina noua, primii doi ani nu dai bani decat pe revizii, apoi mai intervin cheltuieli ce variaza functie de importator.

--------------------
Dacia Logan Ambition 2006, 1.6 MPI - TM 10 ???
"Ai grija ce-ti doresti. S-ar putea sa capeti."
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 10:03
Forum Renault