PROBLEBE MONTAJ PLANETARE
![]() ![]() ![]() |
PROBLEBE MONTAJ PLANETARE
bogdan_re |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 18 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
MEGANE 2
2007 1.5DCI 85 CP Lux Privilege Negru
|
|||
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.727 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
QUOTE(bogdan_re @ 27 Apr 2006, 09:47) Salutare As dori sa aflu si eu daca vreunul dintre voi a avut probleme la schimbatul planetarei din stanga. Adica daca dupa ce a fost montata (o planetara noua) a fost nevoie de silicon intre burduf si cutie. Mai exact dupa ce mi-au montat meseriasii planetara noua a inceput sa curga uleiul din cutie pe la imbinarea dintre burduf si cutie, fiind necesar siliconul. Vi se pare normal? Mie nu, mai ales la o planetara noua La ce "meseriasi" te referi? Service autorizat? |
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
Stefan_B |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 390 Joined: 16 July 02 ![]() |
Clar nu e normal - probabil au pierdut/stricat un surub. Sunt 3 suruburi de prindere la brida de pe cutie; daca lipseste unul, incepe sa curga. Faptul ca au folosit silicon arata ca au vrut sa acopere o problema mai grava. Banuiesc ca nu ai vreo crapatura in burduf... mai ales daca planetara schimbata a fost noua.
Morala - ce-si face omul cu mana lui se cheama lucru manual. De aia prefer sa tin mecanicii departe de masina mea. Macar stiu ca nu fac rabat, chiar daca e un pic mai scump si ma si murdaresc pe maini. This post has been edited by Stefan: 27 Apr 2006, 09:04 |
-------------------- |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Da' ți-au schimbat și burduful vechi? Sau l-au pus tot p'âla. Că dacă l-au pus tot pe ăla vechi mi se pare normal să curgă, când se scoate nu îi este prea bine...
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
bogdan_re |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 18 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 2
|
|
bogdan_re |
![]()
|
QUOTE(Stefan @ 27 Apr 2006, 10:01) Clar nu e normal - probabil au pierdut/stricat un surub. Sunt 3 suruburi de prindere la brida de pe cutie; daca lipseste unul, incepe sa curga. Faptul ca au folosit silicon arata ca au vrut sa acopere o problema mai grava. Banuiesc ca nu ai vreo crapatura in burduf... mai ales daca planetara schimbata a fost noua. Morala - ce-si face omul cu mana lui se cheama lucru manual. De aia prefer sa tin mecanicii departe de masina mea. Macar stiu ca nu fac rabat, chiar daca e un pic mai scump si ma si murdaresc pe maini. Ai perfecta dreptate referitor la tinutul departe de masina a mecanicilor. Problema la mine este doar de timp. Nu am timp sa ma bag pe sub ea ca daca as fi avut mi-o faceam singur. Acum vreo 7 luni mi-am schimbat burdufele la planetara veche si a fost aceasi poveste. Probabil ca meseriasii (mecanicii ca despre ei este vorba) nu au curatat siliconul vechi din lacasul unde intra burduful si unde trebuie sa etanseze si atunci ar fi explicabil. Ce nu este explicabil este faptul ca nu inteleg de ce nu l-au curatat si au preferat sa puna dinou silicon. |
--------------------
RENAULT
MEGANE 2
|
|
dacuBurebista |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 16 November 04 ![]() |
daca e planetara noua si service autorizat, vezi ca ai garantie pentru lucrare si piesa...
du-te peste ei |
--------------------
supernova
clima
- b25ymt
|
|
OVIDIUS |
![]()
|
![]() bogat în valori simple Group: Members Posts: 1.727 Joined: 14 February 05 From: Orasu' lui Bucur ![]() |
Daca e service autorizat, du-te si spunele sa-ti schimbe planetara. Si mai spune-le ca nu mai vii la ei...
|
--------------------
Renault
Laguna
2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004 Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
|
|
spiridon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 786 Joined: 5 May 05 From: Iasi ![]() |
Din pacate nu cred ca e vina mecanicilor, ci e un defect al planetarelor stinga de noi ! mai exact colierul care vine pe burduf - dinspre cutie nu e dintr-un material suficient de gros si nu "calca" bine pe priza din cutie ! Exact la fel am patit si eu !
Dupa 3 desfaceri si rearanjari am luat decizia sa iau colierul de la planetara veche si...s-a rezolvat ! Am studiat problema asa ca am pus colierul cu pricina pe o sticla si se vedea clar ca nu e plan ! deci cred ca piesa aia e cu "cintec" ! Faptul ca ti-au pus silicon e un lucru bun si daca nu curge dupa ce ai mers o zi prin oras..nici nu mai curge ! asa ca sugestia mea e sa nu-ti mai faci probleme ! |
--------------------
Dacia Supernova
- prima iubire, a inceput in...
2001
- IS- inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
|
|
Stefan_B |
![]()
|
QUOTE(spiridon @ 27 Apr 2006, 19:19) mai exact colierul care vine pe burduf - dinspre cutie nu e dintr-un material suficient de gros si nu "calca" bine pe priza din cutie ! Hmmm... asa sa fie? Eu am cumparat preventiv un burduf (cel de la cutie) in punga, original, si nu mi s-a parut deloc diferit de cel de pe masina. Parerea mea e ca daca piesa e originala, inseamna ca e montata prost. Nu are voie sa curga - e logic, zic eu. Ca idee, NU se foloseste silicon de uz general la cutie!!! Exista compusi speciali, pentru ca siliconul degaja acid acetic, care neutralizeaza alcalii din uleiul cutiei. Asa ca uleiul de cutie imbatraneste prematur, si trebuie schimbat... vorba aia - parerea mea, hic! ![]() Eu zic ca e un caz clasic de RTFM aici ![]() |
-------------------- |
|
catin_maus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 17 October 05 From: Bucuresti ![]() |
Baietii aia au pus silicon de lene sa mai scoata ier uleiul si sa umble la pozitia burdufului, problema poate sa fie ori de la "piesa de origine" ori de la neatentia lor la montaj. Parerea mea este sa te duci cu factura de la planetara si cucea de la montaj in cazul in care ai cumparat-o din alt magazin, si trebuie sa iti remediaeze service-ul problema fara nici un ban in plus, si fara spaga la mecanici.
|
--------------------
BMW / SKODA
X 5 / OCTAVIA RS
2008 / 2007
|
|
bogdan_re |
![]()
|
A inceput sa picure usor pe la burduf. M-am bagat sub ea si am avut senzatia ca sucureaza pe pa semeringul burdufului. M-am dus la alt service unde am eu un mecanic batran si bun si dupa ce am ridicat-o pe elevator ne-am uitat atenti si am ajuns la concluzia ca uleiul se prelinge pe langa burduf la imbinarea cu, cutia de viteze. Am dat-o jos am curatat frumos tot siliconul si am pus-o la loc. Surpriza a fost ca dupa ce am pus uleiul la loc in cutie nu a mai curs. Minunat am rezolvat problema.
Azi dimineata cand cobor jos sa plec observ o pata mititica de ulei sub masina. Mi-am zis ca nu e nici o problema ca poate a ramas ulei pe scut de cand am bagat uleiul in cutie. Am mers linistit cu ea pana la serviciu si cand am ajuns m-am gandit sa verific daca mai sucureaza pe undeva. Surpriza mare a fost ca am bagat mana si am pipait burduful care este dinou murdar de ulei proaspat. Deci problema mea nu s-a rezolvat inca. Cred ca pana la urma o sa ma duc sa schimb planetara |
--------------------
RENAULT
MEGANE 2
|
|
spiridon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 786 Joined: 5 May 05 From: Iasi ![]() |
Ma repet: daca mai ai planetara veche scoate colierul burdufului dinspre planetara - iese foarte usor- si schimba-l pe asta noua !
Siliconarea trebuie refacuta ! cred ca ar trebui sa dai jos tot uleiul din cutie si sa cureti priza la cutie si burduful foarte bine (perfect uscat) inclusiv cu niste diluant si apoi sa pui silicon ! Deci cind te duci la mecanic ia niste cirpe curate si 1/2 litru de diluant ! |
--------------------
Dacia Supernova
- prima iubire, a inceput in...
2001
- IS- inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Îmi pare rău Spiridon că te contrazic, dar nu se spală cu diluant (ba chiar este interzis, așa cum se mai arată prin diverse manuale) și nu este nevoie de silicon!
This post has been edited by DragosP: 29 Apr 2006, 07:02 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
bogdan_re |
![]()
|
Dragii mei
In primul rand vreau sa va multumesc tuturor pentru opiniile voastre care mi-au fost de ajutor. Problema am rezolvat-o vineri sper ca definitiv. Planetara curgea pe la semering. Am schimbat burduful si semeringul si acum nu mai am nici un fel de probleme. Silicon, dupa cum spuneau si altii, nu se pune, indiferent de situatie. Mecanicii care apeleaza la silicon pentru montajul planetarei, dupa parerea mea ar trebui sa-si schimbe meseria, sau sa mai citeasca prin cartile de specialitate. Spun asta pentru ca siliconul in primul rand ataca cauciucul (nu foarte tare dar oricum ataca), in al doilea rand cand se aplica, daca o suprafata cat de mica nu este curatata bine si are ulei pe ea siliconul nu prinde, existand riscul ca bucatele de silicon sa intre in cutie. ceea ce nu este in regula. Atunci cand planetara se monteaza trebuie sa fie tinuta cat mai orizontal posibil si sa nu fie miscata pana cand se strang suruburile de fixare si pana cand planetara este fixata in fuzeta. ATENTIE!!! NU CUMPARATI PLANETARE MADE IN ITALY. O SA PATITI CA MINE. Attached thumbnail(s) 29_02.jpg ( Size: 313.68k ) Number of downloads: 570 |
--------------------
RENAULT
MEGANE 2
|
|
Stefan_B |
![]()
|
QUOTE(bogdan_re) Nu cumparati PLANETARE MADE IN ITALY. Astea sunt alea cu 5 bile (articulatie Rzeppa)? Daca da, sa-mi zici cum merg - sunt curios, pt ca ar tb sa fie mai scumpe decat o tripoda... si eu le-am gasit mult prea ieftine. |
-------------------- |
|
dacuBurebista |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 16 November 04 ![]() |
noroc ca siliconul e mai ieftin ca poxipol, ca cine stie ce-ar mai inventa 'mecanicii'...
![]() |
--------------------
supernova
clima
- b25ymt
|
|
Pulsar |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 4 December 05 ![]() |
ma scuzati ca intreb: dar cat costa doua planetare?
|
--------------------
Dacia
Super Nova Clima
- momentan provizoriu
|
|
bogdan_re |
![]()
|
QUOTE(Pulsar @ 2 May 2006, 19:42) Am dat 5 mil pe amandoua. Eu m-am dus cu o recomandare la nenea asta, dar cred ca asa le vinde la toata lumea. Am luat gratis de la el dupa toata tevatura burduful si semeringul de pitesti care cred ca este in jur de 500. |
--------------------
RENAULT
MEGANE 2
|
|
Stefan_B |
![]()
|
Ai dreptate - 2.5 mil bucata la magazin - parca fara montaj inclus. Mie nu mi-au placut ca nu aveau nimic despre producator... adresa, web site, etc.
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 19:47 |