DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> "Patinaj pe..." si "Din cauza unui..." reunite, Cum sa dam vina pe altii

os
post 25 Apr 2006, 11:18
Post #31

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

@to_the_limit: sa stii ca are dreptate GolfIII si nu tu - stii cum se spune: "Un sofer bun se recunoaste dupa aceea ca evita situatiile in care are nevoie sa fie sofer bun". Fadingul la frine nu se atinge cu una-cu doua (ah, cita cerneala din asta electronica a fost risipita la tema asta! Pe un thread mai de mult am si estimat prin calcul ca situatia termica este comparabila din punct de vedere energetic cu asezarea frinei pe resou).

Ca la tine fadingul a aparut imediat dupa ce ai trecut de coborirea in cauza, multumeste-i lui Dumnezeu. Da, multumeste-ti si tie ca ai avut prezenta de spirit sa folosesti frina de motor - dar, punind raul in fata: ce faceai daca ajungeai intr-o situatie critica? Nu era prea bine, asa-i? Din nou, GolfIII are dreptate: te-a ajutat substantial si El (sau sansa sau cum vrei tu sa-i spui). Invata din asta, foloseste intensiv frina de motor, in special la coboriri.

@to_the_limit, @GolfIII: Va rog sa calmati tonul.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
brandy_tdi
post 25 Apr 2006, 11:40
Post #32

Aerial Member

Group: Members
From: Bucuresti

Salut..haideti sa va zic o faza interesanta care da dovada ca soferia in tara noastra e critica..se conduce in ultimul hal.
Plec azi dimineata la munca..ajung pe ramnicu valcea.imediat dupa benzinarie..si cam aveam in jur de 70; normal ca a trebuit sa imi apara iesit jumate de masina dupa o strada laterala un nenea soferu` de duminica cu dacia lui sorcova tunarita si traznita..cu oglinjoare cromate..reactia tipica a fost sa franez sa nu-l iau in plin..dar la viteza aia s-a dus tanti dsn de spate...a derapat si era sa iau si masinile parcate ..in cele din urma m-am oprit..si tot domn soferu` cu super masina lui, a comentat ca de ce nu i-am cedat trecerea desi eram pe drum principal..ca el nu a mai vazut asa ceva ; adica ma critica pe mine ca eu am fost vinovat..si desigur injuraturile de rigoare semne si prostii. zi de zi trebuie sa se intample cate o chestie de genu` asta mai ales provocat de o dacie sorcova de parca soseaua e a lor.

--------------------
Renault Megane 2
+
MoneyTalks
post 25 Apr 2006, 11:46
Post #33

-

From: Ireland

QUOTE(brandy_tdi @ 25 Apr 2006, 11:40)
Plec azi dimineata la munca..ajung pe ramnicu valcea.imediat dupa benzinarie..si cam aveam in jur de 70
*

Adica tu aveai atit in... localitate? mad.gif Nu cred ca doresti sa stii ce le urez eu unur astfel de "soferi"... mad.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
to_the_limit
post 25 Apr 2006, 11:54
Post #34

Membru autentic

QUOTE(MoneyTalks @ 25 Apr 2006, 14:46)
Adica tu aveai atit in... localitate? mad.gif Nu cred ca doresti sa stii ce le urez eu unur astfel de "soferi"... mad.gif
*

Evident vorbeste cel care nu a depasit nicodata 50km/h in localitate,chiar daca satul are 100 metri lungime si in camp si ai vizibilitate 10 km in fata!

Sa fim seriosi,recunoasteti oameni buni ca aici pe net toti faceti pe soferii corecti/perfecti.
Asta e,omul asta a gresit ca a mers cu 70 in oras,intr-o zona in care erau masini parcate(oricand putea unu sa iasa),eu unul nu as risca chiar asa cu asemena masina si frane de 2 lei,dar a fost sincer si spus ca era peste limita legala.

--------------------
+
radian
post 25 Apr 2006, 11:55
Post #35

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Pai spune si tu acuma, de unde era sa stie Nea' soferu cu sorcova lui de dacie ca tu te grabesti la munca...

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
argon
post 25 Apr 2006, 11:55
Post #36

Mesaj semiautomat

Daca totusi ti neaparat sa mergi cu 70+ in oras, rezolva-ti franele pe spate, ca nu-i normal sa fuga asa spatele la frana brusca !

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
vijelie
post 25 Apr 2006, 11:58
Post #37

membru violet

Fascinant, fascinant...
Data viitoare incearca cu 170 kmph, poate reusesti sa ne atragi atentia...

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
moshulik
post 25 Apr 2006, 12:10
Post #38

Membru

Iar stau si ma intreb pe unde circula soferii astia teoretici care merg cu 50 prin satele de pe drumurile din tara... Ca de cateva zeci de mii de kilometri, eu inca nu am vazut unul care sa mearga cu 50, daca nu e radar in zona.

--------------------
skoda octavia, am avut DSN, oltcit. 2003 - b-etc-etc
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
+
vtavi14
post 25 Apr 2006, 12:11
Post #39

Membru incepator

Ai castig de cauza, atata timp cat nu se dovedeste ca ai avut 70/h. De fapt ce naiba, ca tu ai spus cat ai avut...
Dar, pe cuvant, cand ma uit ce scrieti, voi toti astia corectii...care merg numai cu 50/h(!!!) m-apuca rasu'...daca ar fi toti ca voi ar fi mai buna circulatia ca-n Vest. Hai mai...nu mai fiti copii!
Sunt convins va vor fi comentarii(cei ce se simt lezati cumva...)
Toti mai incalcam legea...si cand se intampla sa mai fie si evenimente, at. e bai mare.

--------------------
+
DragosP
post 25 Apr 2006, 12:11
Post #40

Nu zic nimic...nou

From: Lumea mea

QUOTE(to_the_limit @ 25 Apr 2006, 12:54)
Evident vorbeste cel care nu a depasit nicodata 50km/h in localitate,chiar daca satul are 100 metri lungime si  in camp si ai vizibilitate 10 km in fata!

Da' te-ai ținut mata de cărămidă la cutremur cu Money ca să știi cum și-n ce fel conduce el? blink.gif

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
vtavi14
post 25 Apr 2006, 12:17
Post #41

Membru incepator

La 130/h mai ai pretentii sa opresti fara scartait de roti si derapaje...cu un Logan
Ce efect de sanie...? Poti sa ai ce cauciucuri vrei tu ca daca apesi pe uscat pedala de frana in podea la 130 n-ai sa o opresti niciodata fara "efectu' de sanie". Pune-ti ABS si at sa ai grija, pt ca la 100/h una buna opreste in 42-50 m si pe masura ce viteza creste, distanta de franare devine mult mai mare

--------------------
+
vis-a-vis
post 25 Apr 2006, 12:25
Post #42

DaciaClubber

Un sofer experimentat chiar si cu o masina cu ABS va frana la limita in care acesta incepe sa actioneze.
Daca ti-a intrat ABS-ul in functiune, inseamna ca nu cunosti capacitatile masinii cu care rulezi.
Nu mai zic de dozajul franei la cele fara ABS ca sa nu blochezi rotile. Asta tine deja de experienta si chiar arta. wink.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
to_the_limit
post 25 Apr 2006, 12:37
Post #43

Membru autentic

QUOTE(DragosP @ 25 Apr 2006, 15:11)
Da' te-ai ținut mata de cărămidă la cutremur cu Money ca să știi cum și-n ce fel conduce el? blink.gif
*

Nu are legatura asta,replica asta a mea a venit pe acel topic la un atac la persoana.
Si evident ca de fapt nimeni nu merge strict cu 50 km/h si uneori o scapi la un 70-80km/h in oras daca drumul iti permite.Repet in cazul de fata daca strada era ingusta si masini parcate de-a lungul ei e vina autorului topicului.
Insa ce ma deranjeaza e aceasta atitudine a unora care se dau cei mai corecti soferi aici,pe net unde nimeni nu ii vede/stie/cunoaste.

--------------------
+
DragosP
post 25 Apr 2006, 12:39
Post #44

Nu zic nimic...nou

Știi la ce se pricepe cel mai bine rumânul?
1. fotbal
2. politică
3. a face generalizări.
Ordinea o stabilește fiecare. wink.gif

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
vis-a-vis
post 25 Apr 2006, 12:42
Post #45

DaciaClubber

Dar oricine are permis se pricepe la a da prioritate.

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
Sony
post 25 Apr 2006, 12:45
Post #46

Membru autentic

From: Ban Land

Nu sunt de acord cu tine. Din pacate multi romani nu se pricep in a da prioritate. Asa ca intra ca idiotii pretinzand ca au prioritate! mad.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
vis-a-vis
post 25 Apr 2006, 12:48
Post #47

DaciaClubber

Noi acum ne certam ca prostii aia care fac accident si la politie ii dumireste politistu'.
Politistul are intotdeauna dreptate biggrin.gif

This post has been edited by vis-a-vis: 25 Apr 2006, 13:28

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
+
kaspersky
post 25 Apr 2006, 12:50
Post #48

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

Foarte interesanta discutia de pe aici. Nu este vinovat cel care nu a acordat prioritate ci celalalt ca avea 70 km/h (cu 20 km/h peste limita admisa) radmasa.gif . Asta a fost cea mai tare chestie pe care am auzit-o. Da' ce era nene? Venea ca MiG-u' si nu l-a vazut sau ce naiba? Daca venea cu 50 nu-l lovea? Trebuie sa-i feresti pe toti prostii?
Si pt. ca vad ca toata lumea e corecta pe aici am si eu o intrebare pt. cei care circula prin Romania si fac drumuri de 400-500 km: respectati limita legala de viteza? Daca da, in cit timp faceti 500 km? radmasa.gif

This post has been edited by kaspersky: 25 Apr 2006, 12:52

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
Sony
post 25 Apr 2006, 12:59
Post #49

Membru autentic

From: Ban Land

Io respect vitezele legale la drumuri lungi daca sunt cu sotia in dreapta. 04.gif
Pe strazi de genul celei de care vorbeste initiatorul topicului vina este cumulata. Cel care a venit de pe o strada fara prioritate trebuie sa intre mai mult pana vede ceva. Masinile parcate ii obstructioneaza vizibilitatea. Daca cel care vine pe drumul prioritar are viteza accidentul este foarte greu de evitat. S-a mai discutat problema asta pe topicul cu motociclete.

This post has been edited by Sony: 25 Apr 2006, 13:00

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
driverx
post 25 Apr 2006, 13:06
Post #50

--- Membru cu ralanti ---

QUOTE(argon @ 25 Apr 2006, 12:55)
Daca totusi ti neaparat sa mergi cu 70+ in oras, rezolva-ti franele pe spate, ca nu-i normal sa fuga asa spatele la frana brusca !
*

Nu mai prostii oameni. E de ajuns sa traga frana de mana pentru a avea o frana chiar mai eficienta decat franele cu ABS de la o masina similara ca dimensiuni, greutate.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
radian
post 25 Apr 2006, 13:08
Post #51

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(kaspersky @ 25 Apr 2006, 13:50)
Foarte interesanta discutia de pe aici...
*

Nu cred ca a sustinut nimeni, cel putin nu pe acest topic, ca a respectat fara exceptie toate restrictiile de viteza. E vorba de a conduce preventiv. Cu atat mai mult ca fiind pe drumul pe care mergea la serviciu, se presupune ca circula frecvent pe acel traseu si deci il cunoaste foarte bine. Nu te bagi ca berbecu intr-o zona in care stii ca poti avea surpize neplacute.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
DragosP
post 25 Apr 2006, 13:09
Post #52

Nu zic nimic...nou

QUOTE(driverx @ 25 Apr 2006, 14:06)
Nu mai prostii oameni. E de ajuns sa traga frana de mana pentru a avea o frana chiar mai eficienta decat franele cu ABS de la o masina similara ca dimensiuni, greutate.
*

Se știe ™.
Trebuia să citez tot postul! smile.gif

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
argon
post 25 Apr 2006, 13:12
Post #53

Mesaj semiautomat

QUOTE(driverx @ 25 Apr 2006, 14:06)
*

Scuzele mele radmasa.gif

--------------------
+
sorin_f39
post 25 Apr 2006, 13:19
Post #54

Ferrari fan

From: Galați

Apar tot felul de situatii neprevazute, asa cum a patit si initiatorul topic-ului asta. Ideea e ca viteza trebuie adaptata conditiilor de drum si vizibilitate. In cazul lui, vina ii apartine pentru ca, asa cum a descris strada respectiva, avea viteza prea mare pentru zona respectiva. Daca nu se intampla cu respectivul sofer, putea oricand sa-i sara in fata un copil, un animal etc. La randul lui, celalalt sofer poate a iesit in fata pentru ca nu avea vizibilitate din cauza masinilor parcate pe marginea drumului sau pur si simplu pentru ca era vreun dobitoc care avea pretentia sa i se dea prioritate cand nu era cazul.

--------------------
Renault Megane 2.2 Bicorp Dynamique 1.6 16V (2007) - GL
I'm the freedom man / That's how lucky I am.
+
alex_sb
post 25 Apr 2006, 13:22
Post #55

Membru incepator

From: Sibiu

QUOTE(driverx @ 25 Apr 2006, 16:06)
*

Adica ? blink.gif

Ce inseamna mai eficienta in cazul de fata ? Problema lui (derapajul, 'fugitul de spate') se datoreaza blocarii rotilor din spate (cauza: repartitorul de frina prost reglat). Din pacate e o problema comuna la supernove.

--------------------
DSN Clima
+
argon
post 25 Apr 2006, 13:24
Post #56

Mesaj semiautomat

Adica ?  blink.gif

E un misto care se trage de aici

--------------------
+
lecar
post 25 Apr 2006, 13:25
Post #57

Membru

From: Leeds, UK

Nu m-o intrebat nimieni nimic, dar imi dau si eu cu parerea: Daca cel care a iesit de pe drumul secundar, a facut-o incet si doar pana la limita unde a inceput sa vada, atunci nu e vinovat. Daca insa a iesit rapid pana in mijlocul drumului fara a fi nevoit sa faca asta de masinile parcate, atunci bineinteles e si vina lui. Cel care a mers insa cu 70 km/h e clar vinovat (asta daca intr-adevar limita de viteza acolo e 50 km/h).

Normal ca toti mai depasim limita legala de viteza, dar e un tupeu destul de mare sa vii pe forum si sa dai vina in totalitate pe celalalt, atunci cand macar o buna parte din vina o ai si tu. Si ce masina avea cel de pe strada secundara nu conteaza. Romania e o tara saraca, stim cu totii asta, si e normal sa fie oameni cu masini vechi.

Asa ca daca depasim limita legala (toti o facem), macar sa avem bunul simt sa nu dam vina doar pe celalalt si sa incercam sa invatam din greselile noastre.

--------------------
Fiat Coupe 16v Turbo 195CP - -
+
alex_sb
post 25 Apr 2006, 13:29
Post #58

Membru incepator

From: Sibiu

QUOTE(argon @ 25 Apr 2006, 16:24)
E un misto care se trage de aici
*

Aha, ok ... smile.gif
Imi scapase subiectul respectiv.

--------------------
DSN Clima
+
DragosP
post 25 Apr 2006, 13:32
Post #59

Nu zic nimic...nou

QUOTE(lecar @ 25 Apr 2006, 14:25)

Da mă, da' la voi se circulă pe stânga, ție-ți convine să vorbești... wacko.gif

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
AIX
post 25 Apr 2006, 13:41
Post #60

quite a regular

Daca mergeai pe sensul Camil Ressu > Calea Vitan, si e vorba de straduta imediat dupa benzinarie, acolo din pacate nu prea exista vizibilitate si trebuie sa iesi destul de mult cu masina in strada; de obicei prefer sa fac dreapta cand ies de pe straduta respectiva (e mai usor de iesit asa, insa nu gandesc toti la fel..), si sa intorc la urm. scuar. Iar 70 km/h pe Rm. Valcea e destul de "tricky"; la fel si pe Rm. Sarat, as zice.

--------------------
. . .
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 02:14
Forum Renault