Intra apa in lonjeron, cu poze
![]() ![]() ![]() |
Intra apa in lonjeron, cu poze
vis-a-vis |
![]()
|
||
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|||
gheghe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 209 Joined: 24 May 05 From: Campina, PH ![]() |
QUOTE(Muttley @ 5 May 2006, 13:54) Tine cont ca in acele gauri triunghiulare, in partea lor de jos exista cate o tabla. Rolul ei este probabil acela de a nu scapa piulite, saibe samd in prag. Risti sa-ti dea uleiul p-afara daca torni p-acolo. In plus, mie nu mi se pare deloc simplu sa dezlipesti tapiteria de pe muchia stalpului, s-o lipesti la loc... bleah Pana la urma poti sa tai putin vinilinul ala ca nu se prea vede. Si in zona aia nu strica putina protectie pentru ca berlina rugineste si la imbinarea stalpului cu pragul. In felul asta putin ulei intra intre cele doua table, in zona de suprapunere si efectul este salutar. |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
- PH 99 xxx Caut pareri pertinente si argumentate. Ofer recompensa!
|
|
to_the_limit |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 25 March 04 ![]() |
si daca se dau jos cele doua plasticuri negre de forma paralelogram si se toarna pe acolo cu sticla/borcanul sau damigeana si stand in picioare? pt asta trebuie desfacute doar 2 holsuruburi. nu spun ca e metoda ideala insa e foarte usoara iar uleiul se plimba prin praguri f bine (asta daca nu sunt ciuruite de vreme)
|
-------------------- |
|
axyaxel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 6 March 08 ![]() |
nu va mai plange-ti toate daciiile au asa luati si voi o bormasina si dati 2-3 gauri cu burghiul de 3 si nu mai aveti probleme (la mn inatinte ploua in masina doar e dacie )
![]() ![]() |
--------------------
dacia
1300
1300/87
- vn-02-hkr
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
ce vremuri..am si uitat ca am facut topicul asta, am bagat ulei cu vaselina in lonjeroane, si de 2 ani nu mai am treaba.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(Muttley @ 4 May 2006, 15:59) FIX problema asta o am si eu. Cred ca apa ajunge acolo dupa ce se scurge prin gaurile alea doua din compartimentul caloriferului si se prelinge pe peretele despartitor dintre compartimentul motor si habitaclu. Solutia la care m-am gandit eu e urmatoarea: stii ca initial, in gaurile alea de care zic eu erau fixate 2 chestii din plastic (forma cilindrica) cu 2 picioruse fiecare, avand atasate de ele cate un furtun de cauciuc turtit. Ei bine, eu, la fel ca orice proprietar de dacie am scos piesele alea pt ca se infundau furtunele. In schimb, o idee ar fi inlocuirea furtunelor turtite cu furtune normale dar mult mai lungi care sa ajunga pana sub lonjeron. Pt a nu se afecta "climatizarea" (nu de alta, da' furtunasele originale-s turtite din acest motiv cred), la capetele de sub masina, furtunele se pot taia oblic astfel incat sa nu intre aer pe ele la inaintarea masinii... Si rezolvarea a constat in: - mers la dezmembrari, cotrobait dupa doua furtune de calorifer de incalzire - cotrobait si dupa "2 chestii din plastic (forma cilindrica) cu 2 picioruse fiecare, avand atasate de ele cate un furtun de cauciuc turtit" - platit 1 leu pentru tot kitul - infipt chestii din plastic in gaurile corespunzatoare situate in partea inferioara a compartimentului caloriferului - uns cu vaselina furtunul pe interior ca sa intre chestia din plastic in el (e cam tight fit) - bagat chestia de plastic in furtunul uns cu vaselina (cam erotica operatiunea, da' asta e...) - cautat traseu optim pentru furtun pana sub masina. Ceva mai dificil e pentru partea soferului - trebuie ocolita servofrana si cablajul compartiment motor - bracat pe rand fiecare roata la maxim - intrat pe rand pe fiecare parte sub masina cu cutteru' si taiat excesul de furtun Astia-s pasii ce trebuiesc urmati pentru un estate fara apa-n lonjeroane. Attached thumbnail(s) dreapta.jpg ( Size: 400.65k ) Number of downloads: 295 stanga.jpg ( Size: 396.24k ) Number of downloads: 315 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
QUOTE(argon @ 5 May 2006, 12:19) Nu fa si tu operatiunea in fata blocului ca e dezastru..faci o pata cat masina..mergi si tu la tara undeva, sau pe un camp...eu odata am bagat ulei, mers sa se amestece si am dat drumu ca prostu in fata blocului...am vazut ca e nasol, si am plecat repede cu masina de acolos a nu vada nimeni...am facut o dara de 2 km pe toata strada..si acum dupa un an e vizibila ![]() tare ![]() eu bag pe la gaura din stalp dar cu pompa.in 2-3 min e plin:) eu recomand daca tot cumparati ulei nou luati T 140,e mai vascos decat T90. @BTL-nu mai speli si tu motoru? ![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Niciodata. Se duce stratul protector de praf si jeg.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
![]() ![]() eu le am si nu am avut niciodata pb. |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
emircea |
![]()
|
![]() membru cu Te-FiSI Group: Members Posts: 756 Joined: 14 June 04 From: Timisoara ![]() |
Daniel, poti sa faci vreodata poze la plasticele acelea si la furtunele turtite? De cand constientizez ca am masina, nu le-am vazut niciodata (au fost scoase de altii mai 'destepti') si n-am habar ce trebuie sa caut.
Multumesc. |
--------------------
Dacia 1300, 1981;
Opel Manta B, 1977;Octy 1.8T, 2009;
1981 / 1977 / 2009
- MH / TM / B Daca nu poti sa-i lamuresti, zapaceste-i! (Murphy)
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
Topicul asta e ca vinul cu cat e mai vechi cu atat mai bine
![]() Vrem sa auzim pareri cu trecerea anilor cum se comporta caroseria dupa ce a fost mangaiata de ulei ![]() Ce metode mai folositi odata cu trecerea timpului. Eu stiu pe cineva care-si facea masina cu pulverizatorul peste tot pe dedesubt + uleiul care mustea in lonjeroane si era eliberat dupa 1 sapt. de mers cu ea. De 3 ani nu a mai vazut tratamentul asta si acuma o papa rugina ![]() |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
nelu_1985 |
![]()
|
![]() membru in pauza de masa Group: Members Posts: 1.290 Joined: 2 May 07 From: BLAJ ![]() |
cine n-are somn noaptea cotrobaie pe forum una alta...
hai sa va zic io cum fac (ma invatat tata): iau o bucata de parafina cam 1 kg, nu ma intrebati de unde, ca am gasito prin garaj, o sparg in bucati, pun un cazan la foc in care bag ulei cat cuprinde (cca 5-7 litri); dupa ce se incalzeste uleiul bine, bag bucatiile de parafina la topit si amestec in continuare pana se topeste si se formeaza o pasta omogena. Apoi se ia o spritiera (deaia cu care se baga ulei in cv), si ma apuc de tratament. ultima data am bagat anu asta in martie...da am bagat asa in nesimtire...si inca ceva, eu nu infund gaurile, cand se raceste amestecul ramane in interiorul pieselor. Era sa uit...cel mai frumos e vara, am locul meu de parcare......cura frate nu gluma ![]() ![]() |
--------------------
DACIA
1410
GTL 1986
- 2-AB-9576 "Scump nu exista, ieftin nu rezista....."
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Si eu cand am luat masina, am vazut ca aveam dupa ploaie apa in lonjeron. Scoteam apa cu o seringa. Dar m-am saturat, si intr-o zi, (cand era totul uscat) am bagat acolo T90 pana am umplut lonjeroanele si am astupat gaura pe care am indicat-o cu fibra de sticla. Uleiul din cate vad n-a curs, dar lonjeronul se vede "transpirat" de ulei pe dinafara.
Am facut rau? S-o fi umplut de apa prin alta parte, si acuma rugineste pe interior? ![]() ![]() Attached thumbnail(s) lonjeron.jpg ( Size: 33.69k ) Number of downloads: 201 |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Termina ma cu echilibrul maselor, ca doar n-ai bagat 200 de kile de ulei?
Ce, daca-l iei pe taica-tu in masina, dezechilibrezi masina? Daca tu mai ai inca T90-ul in lonjeron, inseamna ca-i infundata si gaura de scurgere... si n-as fi prea sigur ca tu n-ai in lonjeron T90 indoit cu apa. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Filip |
![]()
|
Ok, deci trebuie sa desfunt gaurile, cum ramane cu partea de sus, trebuie sa scap de dopul ala de fibra de sticla? Eu credeam in prostia mea ca pe acolo intra.
![]() |
--------------------
Renault
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.511 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
apa se face si din condens acolo. Cel mai bine ar fi sa desfunzi gaurile de scurgere
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Filip |
![]()
|
Sa vad saptamanile astea... Mi-e frica sa nu-mi fi ruginit de tot lonjeroanele pana acuma.
![]() This post has been edited by Filip: 1 Jun 2010, 13:16 |
--------------------
Renault
|
|
Alexio |
![]()
|
![]() Ciocolata mecanica! Group: Members Posts: 1.108 Joined: 7 December 08 ![]() |
Daca vrei masina fara rugina... trebui intai sa o mai si speli din cand in cand...
|
--------------------
Dacia
1310 Berlina
1998
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:45 |