DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Chevrolet Spark, 2.5 stele la EuroNCAP

Lucian BLK
post 7 May 2006, 15:55
Post #31

membru blue extreme

Group: Members
From: Pitesti - Bucuresti

Teoretic! Da' practic ....
Spark-ul e korean, nu?

--------------------
Renault Megane Bicorp 1.6 16V 2007
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Amedeus
post 7 May 2006, 16:30
Post #32

Membru cu Logan

From: TM

American (Chevrolet) radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
LemonDemon
post 7 May 2006, 19:12
Post #33

Membru autentic

Testele se fac la viteze mici si simuleaza accidentele cele mai frecvente.Dacia Logan are 3* la siguranta , este un scor bun , dar din pacate la clasa ei nu este satisfacator.Totusi este primul proiect ambitios Dacia si trebuie tratat ca atare.De asemenea este e bun simt sa credem ca urmotorul model Dacia va fi mai bun si implicit va avea mai multe stele.Despre Spark ce pot , masina mica de oras , unde ipotetic se circula cu maxim 50 km/h.Doua virgula cinci stele la siguranta sunt putine , dar sa nu uitam de minunatul Tico , un veritabil cosciug pe roti.Eu sincer nu am nici cea mai mica urma de incredere intr-un Tico, totusi are portiera groasa car geamul de la alte masini smile.gif.Matiz pare o masina mai bine facuta , iar Spark este succesorul.

--------------------
None None N/A
+
Lucian BLK
post 7 May 2006, 19:30
Post #34

membru blue extreme

QUOTE(LemonDemon)
De asemenea este e bun simt sa credem ca urmotorul model Dacia va fi mai bun si implicit va avea mai multe stele.

Ei bine, nu e chiar asa! O masina va avea exact atatea stele pentru cate a fost proiectata sa aiba! Bineinteles mai exista si accidente! Sa nu credeti ca daca o masina a fost proiectata pentru a obtine 3 stele si a obtinut 3,5 e un succes, nu! Este un esec (dpdv al proiectarii cel putin) comparabil cu cazul in care s-ar obtine 2,5! De ce? Simplu, s-a utilizat irational materialul, atat ca geometrie cat si cantitate si nu in ultimul rand pretul masinii va fi mai mare! Si inca ceva, cei de la Dacia ar putea oricand sa realizeze o masina de 5 stele, nu e nici o problema! Probleme vor avea cei de la vanzari! Va asigur ca stiu foarte bine ce vorbesc, in departamentul proiectare, sau pentru acest departament, al uzinei de la Mioveni activand multe persoane ca au lucrat pentru masini ce au obtinut deja 5 stele!

--------------------
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
LemonDemon
post 7 May 2006, 19:39
Post #35

Membru autentic

Lucina BLK lucrezi la Dacia?Cunosc si eu multe persoane de acolo.Dacia poate sa poiecteze masini de 5* dar nu vrea , sau mai bine zis vrea dar nu poate sa produca.
Afirmatia mea citata de dumneavoastra o consider perfect adevarata si o sustin cu argumente.Daca tu vrei sa proiectezi un lucru de 3* si iti iese de 3,5* nu poti decat sa te feliciti pentru genialitatea de care ai datr dovada.Nu stiu daca lucrezi in proiectare , dar fara suparare dupa cum pui problema eu cred ca nu.Ca informatie pot sa iti spun ca atunci cand incepi un proiect ai datele pe care vrei sa le obti si cateva date fixe , la care nu poti sa umbli.In rest depinde de proiectant.

--------------------
None None N/A
+
argon
post 7 May 2006, 19:46
Post #36

Mesaj semiautomat

poate sa produca masini de 5 stele, dar nu vrea deoarece datorita pretului nu le va cumpara nimeni !

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
LemonDemon
post 7 May 2006, 19:51
Post #37

Membru autentic

Nu ma refer ca nu poate fizic , ci pozitia pe care o ocupa Dacia pe piata mondiala nu o lasa sa scoata o masina de 5 stele.

This post has been edited by LemonDemon: 7 May 2006, 19:51

--------------------
None None N/A
+
Lucian BLK
post 7 May 2006, 20:33
Post #38

membru blue extreme

QUOTE(argon)
poate sa produca masini de 5 stele, dar nu vrea deoarece datorita pretului nu le va cumpara nimeni !

Bingo!
QUOTE(LemonDemon @ 7 May 2006, 20:39)
Lucina BLK lucrezi la Dacia? ... Daca tu vrei sa proiectezi un lucru de 3* si iti iese de 3,5* nu poti decat sa te feliciti pentru genialitatea de care ai datr dovada.

Nu, nu lucrez la Dacia!
Referitor la a doua afirmatie, este eronata! De ce? Simplu, datele de intrare ar cam fi: clasa si destinatia masinii, cu toate implicatiile ce decurg de aici (motorizare, suspensie etc) si calitatea (aici ar intra si siguranta daca esti de acord, daca nu o putem lua separat, rezultatul rationamentului neavand de suferit) toate astea la un pret cat mai mic! Ei, daca in loc de 3* ai obtinut 3.5* inseamna ca daca o faceai de 3* puteai obtine un pret de cost mai mic! Sper ca m-am facut inteles.

PS: Sper ca nu vor veni unii sa spuna ca poti face o masina de 1* mai scumpa decat una de 5*! Bineanteles ca ai putea dar n-ai fi inginer proiectant! biggrin.gif
PS2: Poate ar trebui schimbat titlul topicului in ceva legat de siguranta.

--------------------
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
satori
post 9 May 2006, 14:54
Post #39

"wherever i may roam"-er

From: Bucuresti

QUOTE(Lucian BLK @ 7 May 2006, 23:33)
PS: Sper ca nu vor veni unii sa spuna ca poti face o masina de 1* mai scumpa decat una de 5*! Bineanteles ca ai putea dar n-ai fi inginer proiectant!  biggrin.gif
*

Nu sunt inginer proiectant, dar sa stii ca poti sa faci asta. radmasa.gif Ia orice Roman de pe strada de la noi si da cu el intr-un Megane.

PS: Stiai ca testul asta inseamna de fapt o coliziune frontala cu o alta masina de aceiasi greutate? Stii cat are un Roman? Ai facut fizica (mecanica la scoala)? Stii unde e morga la tine in oras sa iti ceri scuze aluia din Renault? biggrin.gif

Ontopic: Sparkul (Lucitorul cum ii traduceau numele niste gazetari inteligenti) este facut in Coreea. Este de fapt Matiz 3 si se gaseste in europa de vest sub numele de Daewoo Matiz sau chiar Chevrolet Matiz. Diferentele tehnice fata de modelele anterioare nu sunt foarte mari, dar exista. Interiorul insa sa fost facut mai comfortabil si ergonomic. Este o masinuta corecta, precum si Matizul. Din pacate, este omorata de taxe la noi, diferentele fata de Matiz nefiind evidente, tine doar de snobism cumpararea unui Spark in defavoarea modelului autohton. Bine, ar fi o diferenta, Sparkul are disponibila si motorizarea de 1L.

This post has been edited by satori: 9 May 2006, 15:00

--------------------
Chevrolet Kalos SXPP 04, Spark 06 2004, 2006 - BxxBUH
+
avathan
post 9 May 2006, 15:00
Post #40

eu.

Group: Banned
From: Buc

QUOTE(bobo77 @ 6 May 2006, 09:03)
Cit costa jucaria asta? este draguta.Iar incepem discutia asta? Eu sa va spun sincer cind mi-am luat lgn nu stiam cite stele are, pt ca nu era testat, nu aveam ce sa-mi iau la banii astia( mare si spatios).S-a mai discutat, cind este sa se intimple se intimpla, ce Clio daca are 5 stele renumita cintareata a scapat? Sint de acord cu ce ai spus despre celalt forum,( credema iau warn cit ai zice peste degeaba), dar ce nu-ti place altuia nu-i face si mai este si rasbunarea este arma cuiva...
*

de la o viteza incolo nu conteaza cate stele are masina
si Clio ala avea 4 stele de abia Clio III are 5
Domnul sa-i odihneasca in pace si sa ne fereasca de asmenea nenoriciri !

This post has been edited by avathan: 9 May 2006, 15:08

--------------------
a Rosu 1800 - @
unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
+
einstein1984
post 10 May 2006, 19:56
Post #41

fan Dacia

Sparkul are suspensie semiindependenta pe puntea spate, fata de anacronismul ala cu bara Panhard de pe Matiz.
Oare Daewoo are rezultate asa mici din cauza delapidarilor facute de fostul presedinte (mai putini bani la cercetare, mai putini bani pentru teste pe prototipuri)? Sau au devenit testele NCAP mai exigente ?
Stiati ca Renault 12 a fost printre primele masini europene cu zone de deformare programata? Prima ar fi fost Citroen DS.

This post has been edited by einstein1984: 10 May 2006, 20:05

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
FLEX
post 15 May 2006, 13:24
Post #42

Membru autentic

Matiz I si II(facelift) aveau 3 stele ENCAP, dar dupa anul 2000 (parca) organizatia a modificat standardele in sus, deci probabil acele 3 stele s-ar transforma subit in vreo 2 sau 1,5 daca testele s-ar face ACUM; pe cale de consecinta, Spark sta mai bine cu cele 2,5 stelute ale lui editie 2005 decit Matiz 3 stele recolta '98 (evident, echiparile de virf). In clasa lui, doar Peugeot 1007 a reusit sa scoata 5 stele, dar acea masina e departe de conceptul "economic".

Noi sa fim sanatosi, ca belele curg ...

PS: ENCAP pregateste o nou upgradare la standerdele de testare, introducind si a sasea stea ... hmm, ala-bala-portocala ... dupa rasaritul acestei stele, muuuulte masini se vor transforma in "cosciuge pe roti".

This post has been edited by FLEX: 15 May 2006, 13:28

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
DFA
post 15 May 2006, 13:35
Post #43

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

QUOTE(FLEX @ 15 May 2006, 14:24)
..........dupa rasaritul acestei stele, muuuulte masini se vor transforma in "cosciuge pe roti".
*

smile.gif Da' eu știam că "stelele" de culori diferite nu se compară între ele..., e ca și cum ai compara mere cu pere..., așa că prezicerea ta este irelevantă!

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
Lucian BLK
post 15 May 2006, 18:50
Post #44

membru blue extreme

QUOTE(FLEX @ 15 May 2006)
ENCAP pregateste o nou upgradare la standerdele de testare, introducind si a sasea stea ...
Cel care a propus introducera celei de-a sasea stele este insusi Max Mosley. Acesta a propus acordarea acestei stele acelor masini ce au ESP in dotarea standard.

--------------------
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
Sony
post 15 May 2006, 20:16
Post #45

Membru autentic

From: Ban Land

FLEX, schimbarea a constat in introducerea celei de a cincea stea, dar 3 stele vechi se dobandesc la fel ca si 3 stele noi. N-a mai fost sigur ca 4 stele vechi sunt 4 sau 5 stele noi. wink.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
tonicelli
post 15 May 2006, 22:49
Post #46

Membru autentic

From: Valea Jiului

Chestia cu stelele rosii/mov/albastre/galbene e oarecum exagerata ...
Pai noi ne luam masina sa vedem ce poate face cu ... stele blink.gif
Nu am avut pana acum nici un accident major si sper sa nici nu am biggrin.gif si sincer nu doresc nimanui sa incerce corectitudinea numarului de stele pentru ca exact cum mai scria cineva daca nu te adaptezi la conditiiile de drum poti sa refaci si tu studiile celor de la ENCAP si sa mai adaugi/elimini stele ca nu cred ca mai conteaza sad.gif
Eu nu zic ca nu are o importanta testarea ENCAP dar totusi ... si am mai vazut ca se testeaza si gradul de accidentare a pietonilor blush.gif
Sunt curios ce masina va avea maximul de stele la toate capitolele smile.gif

--------------------
Dacia Logan Laureate plus - HD-XX-XXX
România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
+
IsNa
post 16 May 2006, 12:47
Post #47

Membru autentic

From: Timisoara

QUOTE(Liviu @ 7 May 2006, 03:59)
Cea mai mare greseala pe care o poate face cineva care se uita la stelele Ncap este sa echivaleze stelele din clase diferite.

*

Liviu, ai perfecta dreptate!
Si pt. cei ce acuza EuroNCAP de neprofesiunalism, cititi explicatiile date chiar de ei pe site despre teste, veti vedea ca accentueaza si ei acest aspect. Intotdeauna socul impactului va fi mai puternic in masina mai mica. Logic, si inevitabil.

Crash-testul simuleaza impactul dintre doua masini identice, la viteze identice. Ceea ce spun ei e ca dintr-un impact intre doua Megane-uri la 64Km/h fiecare iesi mult mai bine decat dintr-unul dintre doua Aveo la 64Km/h. Doar atat.

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
Lucian BLK
post 16 May 2006, 17:37
Post #48

membru blue extreme

QUOTE(IsNa)
Crash-testul simuleaza impactul dintre doua masini identice, la viteze identice.
Gresit!
Sunt 4 teste:
1. Frontal cu o semi-bariera deformabila.
2. Lateral cu un "berbec" deformabil.
3. Lateral cu un stalp.
4. Cu pietonii.

--------------------
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
madkat
post 24 May 2006, 15:18
Post #49

™™™™™™™™™

corect, si mai e o treaba - crash-test-ele pentru acordarea numarului de stele NCAP se face cu un exemplar de top - cu maximul de airbaguri disponibil pe acel model, plus centuri cu sistemul de pretensionare cel mai avansat etc.

de exemplu megane-ul - are 5 stele dar in varianta cu airbaguri laterale, cortina, etc. - cea mai ieftina varianta nu le are pe toate - deci nu are 5 stele...

practic nici matizul nici sparkul nu puteam lua nici macar 4 stele tocmai din numarul insuficient de airbaguri...

--------------------
Alfa Romeo & VW 156 2.5 V6 & Bora TDI 1999 & 2001
Hoping for the best, and expecting the worst
+
aphophis
post 24 May 2006, 15:23
Post #50

Membru autentic

spark-ul si aveo au luat stele putine si pentru ca caroseriile nu au fost proiectate suficient de bine astfel incat sa nu raneasc caroserie ocupantii.

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
thunder
post 24 May 2006, 16:00
Post #51

Membru autentic

From: Pitesti

Nu se da cate un numar de stele pt. fiecare tip de impact, frontal, lateral, cu pieton ?! Eu cel putin asa stiu. Asa ca nu conteaza cate airbaguri laterale si cortina ai la un impact frontal, mai mult, este posibil ca ale sa nu se activeaza la impact frontal.

--------------------
Opel Astra H 2006 - B-50-WSE
Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
+
madkat
post 24 May 2006, 16:15
Post #52

™™™™™™™™™

ba da - clar - de ex la securitatea pietonilor nu stiu de masini cu mai mult de 3 stele...
si se face un fel de total - nu stiu insa metoda totalizarii/mediei sau ce o fi... huh.gif

--------------------
+
aphophis
post 24 May 2006, 21:22
Post #53

Membru autentic

la testele separate se dau note care se aduna apoi rezultand nota finala, in functie de care se acorda numarul de stele euroncap

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
Lucian BLK
post 25 May 2006, 16:37
Post #54

membru blue extreme

Mai precis, puncte!

--------------------
Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz
+
satori
post 29 May 2006, 15:08
Post #55

"wherever i may roam"-er

QUOTE(aphophis @ 24 May 2006, 18:23)
spark-ul si aveo au luat stele putine si pentru ca caroseriile nu au fost proiectate suficient de bine astfel incat sa nu raneasc caroserie ocupantii.
*

mai precis, nu in testele astea.

--------------------
Chevrolet Kalos SXPP 04, Spark 06 2004, 2006 - BxxBUH
+
FLP
post 30 May 2006, 21:59
Post #56

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

Fratilor, masina aia e urata cu spume! Berlina mea mi se pare ingerash. Stopurile alea pe spate sunt hidoase, linia masinii e oribila

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
Sony
post 31 May 2006, 17:52
Post #57

Membru autentic

From: Ban Land

Armandos, desi nu sunt fan Chevrolet trebuie sa remarc ca esti foarte subiectiv.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
madkat
post 31 May 2006, 18:03
Post #58

™™™™™™™™™

sunt de acord cu Sony... nu o fi Sparkul o capodopera de design dar nici atat de urat nu e ... si duap parerea mea are un look "mediu" care ar trebui sa placa la toata lumea cat decat - nu este ceva radical gen ford Ka sau smart...

--------------------
+
croc1977
post 22 Jun 2006, 14:50
Post #59

Membru incepator

QUOTE(bobo77 @ 6 May 2006, 09:03)
S-a mai discutat, cind este sa se intimple se intimpla, ce Clio daca are 5 stele renumita cintareata a scapat?
*

Clio are 5 stele cand o face plopul pere.
Megane 2 bicorp a fost testat si a luat 5 stele.

--------------------
Dacia LOGAN - B-xx-XXX
+
croc1977
post 22 Jun 2006, 14:52
Post #60

Membru incepator

QUOTE(argon @ 6 May 2006, 10:12)
ma, voi sunteti grandomani...
*

Grandomanie este faptul de a compara mere cu pere adica loganul cu 407 sau opel corsa ! sunt doua masini din clase diferite !!!!!

--------------------
Dacia LOGAN - B-xx-XXX
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th July 2025 - 20:45
Forum Renault