Ceva ciudat, foarte ciudat
![]() ![]() ![]() |
Ceva ciudat, foarte ciudat
zkonel |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 26 September 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SupeRNova
- PH
|
|||
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Sa fie "motorasul pas cu pas" ?
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Știu că e ciudat când ți se întâmplă, însă problema e destul de comună și des întâlnită. Caută și tu pe aici (secțiunea DSN, SLZ, "Probleme frecvente" de la DSN) despre "relanti instabil", "motor pas cu pas" și te vei lămuri despre ce e vorba și ce poți să faci.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
motoras pas cu pas sau daca vrei tot ansamblul: corp clapeta.
Am avut si eu problema asta. Am incercat sa curat motorasul pas cu pas, dar se pare ca la mine electrovalva era dusa de tot. Asa ca am cumparat corp clapeta de la Ovidiu din Vitan (am dat cam 3 milioane) si l-am schimbat cu totul. Operatia de schimbare poti sa o faci si singurel dupa tutorialul de curatare al motorasului pas cu pas (numai ca e mai simplu: nu mai scoti motorasul pas cu pas de pe corpul clapeta ci schimbi corpul cu totul). Sfat: cauta corpul clapeta prin targ. In service autorizat Dacia era peste 8 milioane ![]() |
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
zkonel |
![]()
|
Va multumesc frumos tuturor.
Deocamdata mai am rabdare. Sa vedem daca mai apare problema. De atunci pana acum nu a mai facut. Am schimbat bujiile astazi + pe partea lor....55 RON cu tot. |
--------------------
Dacia
SupeRNova
- PH
|
|
Ruxi |
![]()
|
![]() Ruxi Group: Members Posts: 85 Joined: 17 March 06 From: bv ![]() |
din explicatii si eu cred ca este motorasul, dar un prieten a patit similar si se bloca cablul de acceleratie (un fir rupt din impletitura cablului tinea si facea sa nu mai revina tot cablul... dupa ce a taiat firul respectiv, cabul devenind foarte putin mai subtire totul a fost OK) - si el patea similar dar la o turatie de 2500-2700 de ture... ca a mers o buna bucata numai cu ambreiajul - berbec mare...
|
--------------------
Dacia
Logan
2007
- bv 99-xxx
|
|
spiridon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 786 Joined: 5 May 05 From: Iasi ![]() |
Un lucru e sigur nu e de la motorasul pas cu pas !
1. Poate fi de la intepenirea clapetei (adica are ceva depuneri si nu se mai inchide etans sau s-a intepenit la balamale) - se curata cu spray de contacte dat direct pe mizerie de jur imprejurul clapetei si pe balamale; 2. Poate fi de la intepenirea pirghiilor (de sub filtru de aer) care misca clapeta (le vezi prin stinga cind misti acceleratia - spray de contacte la greu pe articulatii (problema ce apare mai ales iarna ! valabil si pentru puntul 1) 3. 51 % de la cablu de acceleratie - (daca mai face figuri merita sa-l schimbi ~ 200 k), dar daca e in stare buna poate fi uns - o data prin compartimentul motor la intrarea in teaca si o data pe deasupra pedalei de acceleratie - bine ar fi cu un spray cu ulei din acelea doate si cu un tubulet rosu pentru acces dificil, dar merge si cu ulei bagat cu o siringa normala cu un ac mai lung. Vorbesc din experienta: sunt patit cu problemele de mai sus ! O faza demna de luat in seama este faptul ca mi s-a rupt cablu de acceleratie in plin centru si...am tras ce a mai ramas din cablu din teaca lui, apoi l-am ghidat pe sub capota , pe deasupra compartimentului de aerisire, am deschis geamul si am mers cu acceleratie "la mina" (inclusiv pe niste pante si pe linga niste agenti de circulatie) mai mult de 30 minute pina acasa ! dupa care am procedat la schimbarea lui de voie ! |
--------------------
Dacia Supernova
- prima iubire, a inceput in...
2001
- IS- inginer - frezez si programez chei, repar telecomenzi, immo off 0741024494
|
|
zkonel |
![]()
|
Sfaturile lui Spiridon sunt f bune si de luat in calcul; tin sa va spun ca nici pana astazi nu a mai facut figuri masina, prin oras si un pic in afara, eu zic totusi sa fie de la cablu sau clapeta, nu am umblat inca la nimik la ea.
Faza cu acceleratia la mana..trebuie sa fie tare comica:). Bafta... |
--------------------
Dacia
SupeRNova
- PH
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th May 2025 - 20:31 |