Zgomot la schimbarea vitezelor
![]() ![]() ![]() |
Zgomot la schimbarea vitezelor
Ivdanyel |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 199 Joined: 13 July 09 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
SuperNova
Rapsodie 2001
|
|||
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Da, bieleta antibasculare cu joc sau planetara cu joc.
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Bieleta antibasculare (antirotire, anticuplu) se poate verifica usor. Te bagi sub masina si misti de ea. Cand cedeaza, se rupe cauciucul care este lipit de marginea metalica. Iata cateva poze cu bieleta in cauza, una care chiar este rupta.
Attached thumbnail(s) 23.jpeg ( Size: 67.92k ) Number of downloads: 1091 123.jpeg ( Size: 85.74k ) Number of downloads: 1027 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
pician90 |
![]()
|
![]() fost Membru posesor de JumpJet. Group: Members Posts: 667 Joined: 24 May 09 From: Din centrul Ardealului ![]() |
in frana de motor..sau spre exemplu ..sunt in a3-a ..la 3000 de ture si iau piciorul de pe acceleratie ..parca se pune totu in cap ..si cutia se misca.. tot de la bieleta antibassculare e problema?
|
--------------------
ex : dacia
super nova
2002 am avut o revelatie...sa nu ai incredere in femei si in franele de dacie ........
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Se poate sa fie de la bieleta antibasculare, cea din pozele de mai sus. Dupa cum am spus, se poate verifica destul de usor.... te bagi sub masina si misti de ea, sau te uiti atent la garnitura de cauciuc .
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Hacker |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 880 Joined: 12 October 06 ![]() |
Mai am si eu o chestie, cand plec de pe loc se aude parca atinge cea, parca ar fi tamponul de la motor. M-am uitat la tampon si arata oky. Sa aud si eu parere, e de la tamponul de motor sau de la cel antirasturnare.
|
--------------------
Dacia
1310 / Super Nova
1985 / 2001
- B-21-VZK / B-85-LTJ Dacia 1310 85'
Dacia SN 01 Peugeot 206 HDI |
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
uitati aici http://www.daciaclub.ro/tampoane-cutie-vit...te-t171346.html se rezolva daca nu e rupta bucsa in bieleta anti rasucire ,la mine sa rezolvat
|
--------------------
dacia ARO
SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
Hacker |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 880 Joined: 12 October 06 ![]() |
intrebarea la mine e daca se poate auzi zgomot de la bucsa antirasturnare doar la plecarea de pe loc. Nu se misca schimbatorul sau alte alea cand schimb viteza.
|
--------------------
Dacia
1310 / Super Nova
1985 / 2001
- B-21-VZK / B-85-LTJ Dacia 1310 85'
Dacia SN 01 Peugeot 206 HDI |
|
vladut88 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.973 Joined: 22 May 09 From: Beius judetul bihor ![]() |
se poate asa se auzea si la mine un "cloncanit" la plecarea dupa loc sau in frana de motor ,maneta nu se misca ,am stans cele 4 suruburi si a disparut cloncanitul suruburile sunt de 8 (cheie 13)
|
--------------------
dacia ARO
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
Problema asta cu cloncanitul o am si eu, dupa ce schimb viteza din 1 in 2 sau din 2 in 3 se ade clonc-clonc, am zis si eu ca e de la bieleta antibasculare ca trebui schimbata. M-am bagat sub masina si am inspectat-o cu atentie. Am constatat ca nu e rupta bucsa aia de cauciuc si m-am gandit ca e uzata, adica s-a uzat cauciucul ala care in poza lui Maskatu e rupta. Suportul la motor e schimbat, iar cel de la cutie i se slabise suruburile acum ceva vreme si le-am restrans (facea groaznic) ziceai ca pleaca motorul cu cutie cu tot de acolo. Problema cu cloncanitul nu poate fi decat de la bieleta antibasculare sau planetare, zic si planetare ca am planetara de pe dreapta cu un pic de joc (nu bate nici drept, nici pe viraje dar stiu ca am incercat-o), dar parca zgomotul se aude de la bieleta.
Voi ce ziceti, poate sa fie uzata bieleta aia si sa bata, fara a fi rupta? |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
vladut88 |
![]()
|
QUOTE(serviccom @ 7 Mar 2010, 20:09) Problema asta cu cloncanitul o am si eu, dupa ce schimb viteza din 1 in 2 sau din 2 in 3 se ade clonc-clonc, am zis si eu ca e de la bieleta antibasculare ca trebui schimbata. M-am bagat sub masina si am inspectat-o cu atentie. Am constatat ca nu e rupta bucsa aia de cauciuc si m-am gandit ca e uzata, adica s-a uzat cauciucul ala care in poza lui Maskatu e rupta. Suportul la motor e schimbat, iar cel de la cutie i se slabise suruburile acum ceva vreme si le-am restrans (facea groaznic) ziceai ca pleaca motorul cu cutie cu tot de acolo. Problema cu cloncanitul nu poate fi decat de la bieleta antibasculare sau planetare, zic si planetare ca am planetara de pe dreapta cu un pic de joc (nu bate nici drept, nici pe viraje dar stiu ca am incercat-o), dar parca zgomotul se aude de la bieleta. Voi ce ziceti, poate sa fie uzata bieleta aia si sa bata, fara a fi rupta? strage suruburile din poza asta se afla in zona incercuita http://www.daciaclub.ro/index.php?act=Atta...t&id=1627589050 This post has been edited by vladut88: 7 Mar 2010, 20:56 |
--------------------
dacia ARO
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
serviccom |
![]()
|
Pai am refacut motorul acum ceva timp si am umblat si la bieleta ca a fost dat jos, iar cand am restrans-o stiu ca am facut-o cu incredere, suruburile care sunt stranse de mine nu prea se destrang
![]() Totusi bieleta aia poate sa bata daca nu are cauciucul ala rupt (adica sa fie uzat)? |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
Maskatu |
![]()
|
Nu prea are cum sa "bata" daca nu este rupt cauciucul. Cel mai bine baga-te sub masina, apuc-o bine si misca cu putere. Eventual roaga pe cineva sa miste de motor fata spate, si poate iti dai seama de unde vine zgomotul.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
b13mat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 9 March 08 ![]() |
poate sa fie si de la tripoda
|
--------------------
Renault
Laguna 2 phase 2
1.9 dCI 2005 privilege
- B 13 MAT
|
|
serviccom |
![]()
|
Pai am incercat eu sa misc de motor de sus si nu se aude nimic, iar motorul se misca foarte putin, treaba e ca la socuri mai puternice cum ar fi demarajul mai in forta (ambreiaj cuplat rapid), cred ca si in frana de motor se aude in treapta 2 de la o turatie de cel putin 2000 ture, atunci intra in frana de motor destul de brutal si parca se aude. Sa treaca vremea asta si mai ma bag pe sub ea s-o fac pe nevasta-mea geloasa
![]() |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
vladut88 |
![]()
|
vezi ca nu suruburile alea 2 de 10 cu care e prinsa bieleta sunt destranse ci suportu de pe caroserie pe care e prinsa bieleta ,el e prins cu 4 suruburi de 8
|
--------------------
dacia ARO
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
cu timpul indiferent de cum conduci aceasta bieleta cedeaza. si la supernova si la solenza dar si la logan.
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
serviccom |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
vladut88 |
![]()
|
si eu cand mi-a zis "curentat" nu am crezut ca e de acolo de un an tot mam uitat peste tot si nu gaseam nimik ,si acum o luna am umblat la acele suruburi nu eraui destranse sa mearga cu mana ,da erau slabite destul cat sa , se miste suportul respectiov cand este fortat (frana de motor/plecare brusca de pe loc) si de atunci nu mai face acel clocanit ,tin sa ii multumesc lui "curentat" pt pont
|
--------------------
dacia ARO
2004 1994
- bh 10 twa I hate BMW
|
|
serviccom |
![]()
|
Revin cu problema celebrului poc-poc care se aude la demaraje mai rapide sau la frana de motor mai brutala. Astazi m-am bagat sub masina si am inspectat mai atent bieleta antibasculare si am observat ca e rupta bucsa aia ca in poza lui Maskatu de mai sus, dar nu asa de rau ca aia, a mea e rupta de langa suportul metalic, aproape ca nici nu se vede. Suruburile ei erau stranse bine, dar cele 2 suruburi care s-au amintit mai sus ale suportului care se prinde pe sasiu in care e prinsa bieleta, erau destranse un pic. In legatura cu pozitia de montaj a bieletei antibasculare, tin sa va anunt ca se pune cu bucsa aia de plastic alba in sus conform manualului, am sa pun si poza din manual.
Attached thumbnail(s) untitled.jpg ( Size: 58.73k ) Number of downloads: 874 |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 16:44 |