Solenza vs Logan, Lamuriri
![]() ![]() ![]() |
Solenza vs Logan, Lamuriri
AMW |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|||
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
Revenind la problema aerodinamica. Verificarea se face simplu. Luati una bucata Logan de 1,4 si mergeti pe o anumita sosea in a 5-a cu pedala pana la capat. Apoi luati o Solenza si faceti acelasi lucru pe acelasi drum. Masina la care s-a oprit mai in dreapta acul vitezometrului este mai aerodinamica. Punct.
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 21 February 06 ![]() |
Mai lunga si mai joasa: ma refer la plafon care cam inalt.Garda la sol e buna, chiar foarte buna,Porbagajul ca design e oribil...sa il restilizeze , sa ii modifice porbagajul ,mai lung si ma jos ca sa se si vada ceva in luneta
![]() Solenza nu s-a vandut asa bine pentru ca a fost un model de tranzitie si nici nu scria pe el By Renault ![]() |
--------------------
None
None
N/A
|
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(bendix @ 2 Jun 2006, 09:58) Revenind la problema aerodinamica. Verificarea se face simplu. Luati una bucata Logan de 1,4 si mergeti pe o anumita sosea in a 5-a cu pedala pana la capat. Apoi luati o Solenza si faceti acelasi lucru pe acelasi drum. Masina la care s-a oprit mai in dreapta acul vitezometrului este mai aerodinamica. Punct. ![]() ![]() |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Da si nu prea. Presupunand ca frecarile celelalte, in afara de cea cu aerul, ar fi identice, cele 2 masini ar trebui lansate, cu aceeasi viteza, si apoi lasate sa ruleze fara motor, in paralel, pana se opresc. Probabil ca loganul s-ar opri primul.
|
--------------------
-
-
-
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Aci intervin, pe langa aerodinamicitate, si frecarile interne + frecarea la rostogolire a cauciocelor, ceea ce nu e tocmai stiintific.
Aerodinamicitatea se masoara, din cate am vazut la tv, intr-un fel de tunel in care obiectul de masurat sta pe loc, deci nu se consuma alte frecari decat cele cu aerul. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
QUOTE(bendix @ 2 Jun 2006, 11:28) Revenind la problema aerodinamica. Verificarea se face simplu. Luati una bucata Logan de 1,4 si mergeti pe o anumita sosea in a 5-a cu pedala pana la capat. Apoi luati o Solenza si faceti acelasi lucru pe acelasi drum. Masina la care s-a oprit mai in dreapta acul vitezometrului este mai aerodinamica. Punct. Vorba unui coleg , poate ai facut fizica sub indrumarea marmotei . Loganul e mai aerodinamic , CLAR ! Parbrizul la Solenza e ca un zid , comparati-l cu parbrizul Loganului . |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
AMW |
![]()
|
![]() |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
|
LemonDemon |
![]()
|
Oricum Loganul si aerodimicitatea sunt ca baba si mitraliera..Eu zic ca nu prea isi are locul CX-ul in ecuatia Golanului...BIG2003 inteleg ca esti fan Logan dar las-o incolo de treaba ca nu e ZKR...e o masina si atata ca si Albea , ca si toate masinile din clasa lor :puturoasa, urata , dar cu portbagaj mare si mai ales IEFTINA!! Vrei CX? Du-te si cumpara un ferrari ceva si atunci o sa vezi ca nu mai pune nimeni problema asta.
|
--------------------
None
None
N/A
|
|
Kramer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 26 May 04 From: Brasov ![]() |
La Ferrari nu pune nimeni problema aerodinamicii?!
![]() Pai tocmai la masinile rapide conteaza aerodinamica, pentru ca viteza face diferenta. De aceea vedem eleroane, spoilere si chestii din astea in general pe masini rapide. Bine, noi in rromania vedem si la baieti de baieti cu dacia 1300, dar putem sa ne facem ca nu le vedem. |
-------------------- |
|
LemonDemon |
![]()
|
Eu personal daca isi cumpara un Ferrari nu il mai intreb de CX nimic , pentru ca stiu ce masina a cumparat ,la asta ma refeream, nu la proiectarea masinii.
|
--------------------
None
None
N/A
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
Pai din ce scrie aici
http://www.autoabeceda.cz/testy-recenze/da...-in-romania.htm Logan are Cx=0,36 Din pacate nu am gasit nimic de CX-ul Solenzei, dar presupun ca e tot pe acolo,poate un pic mai prost, ca are chedere la geamuri si rosturi mai mari la caroserie Dar atentie, cititi intai ce inseamna Cx (sau Cd) si o sa vedeti de ce SLz poate iesi in avantaj, datorita suprafetei frontale mai mici. Iar ca numar de bucati vandute, atunci cand se vindea SLZ nu puteai sa o iei cu rate pe 7 ani ca pe Logan. This post has been edited by dizzy: 2 Jun 2006, 18:54 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Bine punctat. Am vreo 10 vecini care au sarit din Dacii 1300 vai de mama lor direct in Logan. Si unii abia le misca, poate nu mai au si bani de benzina... Sa nu imi zecti acum ca SRN sau SLZ nu le-au facut cu ochiul la vremea lor! Dar erau ai naibii struguri cam acri, nu erau credite doar cu buletinul si pe 7 ani.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Cr|sTy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 181 Joined: 8 June 05 From: Constanta ![]() |
cred ca loganu este un pas inainte....urmatorul model dacia sigura va fi un progres
fiecare masina are defecte si neajunsuri...dar logan este un pic peste solenza |
--------------------
Seat
Leon 2.0TDI 140cp
2006 Sport-Up Ex: Dacia Solenza 1.9D 2004 Confort
Don`t follow me! I don`t know where I`m going... |
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Loganul a fost testat in tunel , euroncap etc , in timp ce Solenza nu . Daca o testau o si scoteau din fabricatie .
|
--------------------
.
.
|
|
AMW |
![]()
|
@big2003 pe tine te-a suparat vreun vecin care are o solenza de esti asa de inversunat impotriva acestui model de dacia sau ce se intampla? "o scoteau din fabricatie" ...asta de unde mai e? ultima data cand am mers cu o solenza nu mi-sa parut a fi vreo caruta sau vreo masina care ar fi trebuit scoasa din fabricatie pentru ca ar fi fost nesigura sau ne-aerodinamica, pur si simplu a fost scoasa din fabricatie pentru a face loc loganului, sau din motive financiare...totusi...laso mai moale ca vad un warn la orizont care se indreapta vertiginos spre tine....
|
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
|
ursamajor |
![]()
|
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
QUOTE(dizzy @ 2 Jun 2006, 19:50) Iar ca numar de bucati vandute, atunci cand se vindea SLZ nu puteai sa o iei cu rate pe 7 ani ca pe Logan. Cin'te-a păcălit? Se luau credite și pentru junghiul ăla de Solenza. Nu era destinat clar pentru mașină, dar erau unele avantaje, față de creditul pentru nevoi personale. Am ținut un desfășurător în mână. Ce-i drept, dobânzile erau altele. Nici programul rabla ca avans nu exista. Mă felicit că n-am luat atunci Solenza. Nu regret jumătatea de litru de benzină (maximum) pe care o consumă Loganul în plus la suta de kilometri. Nici de demaraj nu mă plâng, fiindcă știu să-l conduc și n-am avut senzații diferite în Solenză. De confort ce să mai spun. În schimb n-aș suporta nivelul de zgomot din Solenza, spațiul interior "generos" (pentru contorsioniști, poate), designul, poziția de condus, portbagajul, "superbele" chedere de la parbriz și lunetă etc. Singurele porțiuni identice sunt oglinzile, nasoale la amândouă... cu draci! Oricum, sunt atâtea topicuri pe bază de "Solenza vs. Logan", toate closed, din cauza flame-urilor, că ar trebui procedat și cu ăsta la fel. This post has been edited by ursamajor: 3 Jun 2006, 07:52 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
2021 Comfort (+ 4 optiuni)
- BR02UMa Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
QUOTE(big2003 @ 3 Jun 2006, 00:09) Loganul a fost testat in tunel , euroncap etc , in timp ce Solenza nu . Daca o testau o si scoteau din fabricatie . Oricum au scos-o din fabricatie ca trebuia vandut golanul care e un picut mai scump la aceleasi dotari. Din cate stiu testarea din tunel nu a fost concludenta caci a trecut trenul si nu au mai gasit loganu` ![]() Am acasa si slz si zkr. Canda bate vantul zkr suiera mai tare si e mai instabil ![]() PS.S-au dat credite pe sase ani special pentru cumparare de solnite la BRD( incepand cu luna mai 2003) Cu stima bion |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Jack Daniel's |
![]()
|
Shit , de asta avea Loganul meu urme de boghiuri pe vopsea !
![]() Cu stima bion This post has been edited by big2003: 4 Jun 2006, 13:31 |
--------------------
.
.
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
QUOTE(big2003 @ 4 Jun 2006, 16:30) Domnu` manelist aia e semnatura mea si e inregistrata ![]() ![]() ![]() ![]() cu stima bion This post has been edited by bion: 4 Jun 2006, 18:43 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu am Solenza si imi place Logan-ul din citeva motive:
- scaune mai late, mai inalte, foarte confortabile (mi se par mai confortabile decit cele de la Megane, de exemplu) - zgomot mai putin in interior - mai putine vibratii la relanti |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Numai scaun confortabil nu are Loganul...
|
--------------------
None
None
N/A
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Nea Lemon, ti-ai facut un scop in viata din a fi Gigi Contra? Pe topicul cu demarajul ne-ai uimit cu Loganul care isi da ultima suflare pe Dealul Negru. Acum nu iti convine ca un posesor de Solenza se simte mai bine in scaun de Logan.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
argon si big2003, cate un warn mic la fiecare, asa, frateste ...
|
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Nu imi place scaunul de pe Logan pentru ca nu imi sustine mijlocul cum trebuie.Ma refer la versiunea mai slaba de Logan , caci din cate am simtit pe propria spinare la Logan Full parca se simnte si sustinerea corecta a mijlocului.\
Nu sunt Gica Contra dar trebuie sa mai carcotim si noi sa ne mentinem in forma ![]() |
--------------------
None
None
N/A
|
|
Smeagol |
![]()
|
![]() Membru ... Group: Members Posts: 238 Joined: 18 November 05 From: Timisoara ![]() |
Cu Solenza s-ar putea sa ai senzatia ca iesi mai "fair" cu ce platesti si ce primesti.
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2006, 1.6 MPI
- TM 10 ??? "Ai grija ce-ti doresti. S-ar putea sa capeti."
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Ai zis ca nu ai condus lgn si scaunul pasagerului din dreapta este la fel pe toate versiunile,doar versiunile Laureate si Ambition au reglaj lombar si pe inaltime,dar doar pt sofer, asa ca ai grija ce circotesti...
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Insemna ca respectivul avea scaune custom ca avea si cotiera mare ,si erau chiar confortabile.De condus numai cativa km in schimb in dreapta destui
![]() Era un taxi in Pitesti si scaunele si cotiera erau deosebite.Cotiera era lunga si lata ca aveam amandoi loc pe ea, si nici eu nu sunt mic si nici respectivul.Cred ca erau facute pe comanda ca erau dubios de bune.In schimb scaunele normale nu imi plac de nicio culoare : nu sunt ergonomice deloc! This post has been edited by LemonDemon: 5 Jun 2006, 20:58 |
--------------------
None
None
N/A
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
scaune bune la logan.am condus bucuresti resita cu o singura oprire la sibiu sa pun benzina. total 8-9 ore. nu m-a durat de loc spatele si nici nu eram prea obosit. distanta este 580 km. e adevarat ca nu am prins aglomeratie fiind mai mult noapte. dar scaunele astea "urate"sunt niste scaune in care nu obosesti la volan. eu conduc in medie 50 km pe zi in bucuresti.
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
Octav |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 168 Joined: 8 April 05 ![]() |
Site-ul "www.daciaclub.ro" parca era pentru cei care au Dacia , sau vor sa-si ia , nu pentru cei care au nave spatiale si nu le mai ajunge nimeni la nas....poate observa si moderatorii acestui forum....
![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN
Laureate 1.6
- Bucuresti
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 16:07 |