Codul rutier, Are cineva varianta actuala?
![]() ![]() ![]() |
Codul rutier, Are cineva varianta actuala?
sddragos |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 532 Joined: 18 October 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310 L
1997, berlina
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
sddragos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 532 Joined: 18 October 05 ![]() |
QUOTE(argon @ 11 May 2006, 08:56) Merci. Din site-ul de mai sus am ajuns in unul si mai bun/complet, in care poti face chiar si chestionare on line. http://www.autotest.ro/ |
--------------------
Dacia
1310 L
1997, berlina
|
|
tonicelli |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
Am tot cautat dar nu am gasit ceva legat de cartea de identitate.
Mi-a zis un prieten ca un nea caschetosu a vrut sa-i dea amenda ca nu avea cartea de identitate a masinii la el ![]() Exista undeva scris ca trebuie sa o ai asupra ta ? Ca eu stiam ca numai talonul trebuie (evident permis+buletin). Poate ma lamuriti voi ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
- HD-XX-XXX România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
E o tampenie asta cu cartea de identitate purtata permanent la tine. C.I. iti trebuie doar cand vrei sa vinzi masina. Daca ai cumparat-o in leasing sau cu credit pentru masina C.I. sta la societatea de leasing, respectiv banca pana iti termini de achitat masina.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
QUOTE(tonicelli @ 14 May 2006, 09:00) Am tot cautat dar nu am gasit ceva legat de cartea de identitate. Mi-a zis un prieten ca un nea caschetosu a vrut sa-i dea amenda ca nu avea cartea de identitate a masinii la el ![]() Exista undeva scris ca trebuie sa o ai asupra ta ? Ca eu stiam ca numai talonul trebuie (evident permis+buletin). Poate ma lamuriti voi ![]() Din cate stiu,nu e obligatoriu sa ai C.I.la tine,dar prietenul are ceva modificari care nu sunt trecute in talon? Am fost oprit [control de rutina],s-au legat de geamurile ionizate,in talon nu scrie nimic,dar pe C.I.sunt omologate,pana nu am adus C.I.nu s-au convins. Mi-au recomandat sa fac o copie dupa C.I. ca sa nu raman fara talon. Noroc ca eram in Buc.,ca altfel ![]() |
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
tonicelli |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 374 Joined: 26 March 06 From: Valea Jiului ![]() |
Deci ...
Despre modificari nu stiu prea multe (e un Golf I) ca pe exterior in afara de 2 dungi negre pe vopseaua rosie nu am vazut nimic (pot cei cunoscatori sa-mi zica de model cu 1 far sau 2 faruri sau alte chestii din astea - cum e la dacia model 1980-1999 cand sunt cateva feluri de faruri- nu stiu sa zic) Dar in final este sau nu obligatoriu sa ai cartea? |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
In vechiul regulament (inainte de 2002) era stipulat clar, negru pe alb, ca trebuie sa ai CI la tine, pa langa talon, BI si permis (eu tot nu inteleg la ce naiba mai trebuie BI daca arati act de identitate cu poza, in speta permisul...).
In asta nou (care devine vechi in septembrie) s-a eliminat din articolul respectiv exact CI, ca oricum n-o avea nimeni la el (mai ales ca a fost o perioada cand se elibera extrem de greu duplicat dupa CI) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Klaus, in Ro permisul de conducere nu este considerat act de identitate. Si nici pasaportul, cum am aflat eu pe pielea mea la posta.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.735 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
@tatabobu: mie mi-a spus un notar ca PC si pasaportul sunt acte de identitate in toata regula.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
tonicelli |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 15 May 2006, 17:16) In vechiul regulament (inainte de 2002) era stipulat clar, negru pe alb, ca trebuie sa ai CI la tine.... In asta nou (care devine vechi in septembrie) s-a eliminat din articolul respectiv exact CI... Deci de aici deduc ca ACUM trebuie s-o ai la tine ca nenea caschetosu itzi poate tranti o amenda? ![]() Asta e chiar nashpa ca toate actele le tin in portofel si in masina nu prea las nimic sa nu le dau idei la altzii ... si sincer nici nu as dormi prea linistit stiind ca am cartea acolo dar nici sa merg tot timpul cu ea dupa mine ... ![]() ![]() This post has been edited by tonicelli: 15 May 2006, 18:39 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Măi voi aici despre ce vorbiți?
CI as in "Carte de identitate" a persoanei sau CI as in "Carte de identitate" a aftomobilului? ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
tonicelli |
![]()
|
Eu am intrebat de ci a automobilului si ma gandesc ca despre asta vorbim
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
PE ROMANA: acum NU te mai poate amenda ca nu ai CI automobil la tine...
Sa mor eu, daca nu am crezut ca am fost clar in exprimare... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Ai fost foarte clar in exprimare, dar tot degeaba daca nu ai facut si un desen.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Pana la urma unde gasesc si eu continutul noului cod rutier?
![]() This post has been edited by St: 5 Jun 2006, 16:29 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
QUOTE(St @ 5 Jun 2006, 19:19) Pana la urma unde gasesc si eu continutul noului cod rutier? ![]() O brosurica editata de ERC PRESS :NOUL COD RUTIER Contine: -OU a Gvernului Romaniei 195/12 .12.2002 publicata in MO partea I nr. 958/28.12.2002 cu modificarile: -HG nr.85/23.1.2003 publicata in MO Partea I nr. 58/31.1.2003 -OU a Guvernului Romanieinr. 50/15.6.2004 -Legea nr. 49/2006 publicata in MO partea I nr. 246/20.3.2006 Pret 3,70 lei Cu stima bion |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
vsebas |
![]()
|
![]() spawn Group: Members Posts: 297 Joined: 29 July 05 From: Timisoara ![]() |
Stie cineva daca exista vreo lege care sanctioneaza codusul si comportamentul agresiv ( a se citi si badaran ) pe sosea ?
Spre exemplu faruri , claxoane , degetul mijlociu, frana brusc in fata mea dupa depasire pe prima banda (pe banda a doua unde eram eu se mergea in coloana) s.a.m.d. daca s-a mai discutat, cu scuzele de rigoare, va rog sa imi spuneti si mie unde ca eu cu search nu am gasit multumesc |
--------------------
Dacia
Duster 1.5 dci, / ex Logan 1.6 MPI 2005 Ambition
/ 2012, Laureate
- TM People are simply not predictable
|
|
tonicelli |
![]()
|
QUOTE(vsebas @ 25 Jun 2006, 10:42) Stie cineva daca exista vreo lege care sanctioneaza codusul si comportamentul agresiv ( a se citi si badaran ) pe sosea ? Spre exemplu faruri , claxoane , degetul mijlociu, frana brusc in fata mea dupa depasire pe prima banda (pe banda a doua unde eram eu se mergea in coloana) s.a.m.d. daca s-a mai discutat, cu scuzele de rigoare, va rog sa imi spuneti si mie unde ca eu cu search nu am gasit multumesc Legea bunului-simț și eventual să-i notezi numărul ![]() Puțin off topic - am văzut din ce în ce mai multe mașini de firmă cu o inscripție de genul "dacă nu vă place cum conduce acest șofer ne puteți suna la 0999....." |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
|
|
vsebas |
![]()
|
![]() spawn Group: Members Posts: 297 Joined: 29 July 05 From: Timisoara ![]() |
OK, am notat numarul si stiu si unde parcheaza, dar pe mine ma intereseaza nu razbunare ci constientizare pentru prevenirea unor evenimente nedorite si situatii similare.
Legea ma interesa (daca exista) pentru ca doream sa-i spun ca incalca x lege! |
--------------------
Dacia
/ 2012, Laureate
|
|
tonicelli |
![]()
|
Eu nu zic neapărat de răzbunare dar cum poți dovedi că X sau Y a făcut ceva rău?
Așa măcar poți să-i arăți obrazul ![]() sau cum era la firmele respective dai un telefon și le spui ce fel de angajați au This post has been edited by tonicelli: 25 Jun 2006, 13:19 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate plus
|
|
klaus |
![]()
|
vsebas, eu cred ca tu ai citit art. 181 din Regulamentul de circulatie si stii despre ce vorbeste... Sa zicem pe la pct. 18...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
vsebas |
![]()
|
Asa este Klaus
" CAPITOLUL V Reguli de circulatie SECTIUNEA a 3-a Reguli pentru circulatia vehiculelor € 10. Alte obligatii si interdictii pentru conducatorii de autovehicule si tramvaie ..... Art. 181. - Se interzice conducatorului de autovehicul sau tramvai: ......... 18. Sa savârseasca acte sau gesturi obscene, sa profereze injurii, sa adreseze expresii jignitoare sau vulgare, sa ameninte cu acte de violenta pe ceilalti participanti la trafic, de natura sa provoace indignarea ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora. .......... " Intrebare: pe baza celor de mai sus ce masuri (restrictive sau alta natura) se pot lua si cine este in masura sa o faca ? Politia ? Cum se procedeaza ? (in caz ca amiabil respectivul te trimite si ca pieton la origini ?) |
--------------------
Dacia
/ 2012, Laureate
|
|
DragosG |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 100 Joined: 10 June 03 ![]() |
Ieri a aparut noua (ultima) varianta a Codului Rutier in Monitorul Oficial Nr. 670. Documentul este pdf si are 3 MB. Din pacate nu-l pot atasa.
|
--------------------
Nissan
Qashqai
2008, 1.6 Tekna DragosG Logan Ambition Bucuresti
|
|
klaus |
![]()
|
Am spart in mai multe fisierul pe care mi l-a trimis DragosG pe mail:
Attached File(s) ![]() ![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
klaus |
![]()
|
si partea 1 de la imagini
Attached File(s) ![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Apostol Bogdan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 102 Joined: 30 June 04 From: cluj-napoca ![]() |
pai din cate am aflat eu nu va aparea in 20 septembrie...am un prieten foarte bun la scoala de soferi si l-am intrebat si o zis ca ei nu o primit nici o veste nimic si ca probabil de la 1 ianuarie 2007. numa zic nu dati cu paru. asta am aflat eu
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate Plus
Gri comette/2007
|
|
diesel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 20 May 04 From: Galati ![]() |
in sfarsit...
|
-------------------- Clio Symbol Alizee 1,5dci -VANDUT :))
Logan 1.4 MPI Laureate / Alb Artika, mai 2005 |
|
afh |
![]()
|
![]() !!!! Group: Members Posts: 142 Joined: 11 November 04 ![]() |
o mică precizare la republicarea codului rutier: urmeaza în perioada imediat următoare o nouă modificare. dacă vă uitați în legea de abilitare a guvernului veți vedea că acesta e abilitat să modifice codul rutier. se pare că republicarea a fost făcută ca milițienii care redactează noua modificare să nu își bată capul prea tare cu trimiterile la articole....(strict juridic, republicarea s-a făcut în temeiul unei dispoziții care n-a intrat încă în vigoare).
|
--------------------
toyota
corolla sedan
2010 nu face niciodată ceva pentru prima oară!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 20:35 |