DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Zgomot interior

Liviu
post 10 Jul 2004, 23:41
Post #31

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Ca sa revenim cu noutati ... acum .. dupa atatea luni smile.gif.

Tineti minte problema acestui subiect ??? : Sfarait ca de cotlet in tigaie undeva in dreapta sub bord. (asta pentru cei care au postat off topic: Vedeti ? dupa un timp un topic vechi se poate reactualiza .. si atunci se vede cat de serioase au fost raspunsurile.)

Deci: vineri noaptea (pe la 23:30) am ramas in mijlocul campului (imediat dupa Adjud) fara curea la alternator .. s-a auzit un plici surd si instantaneu s-a aprins becul cu simbolul bateriei pe bord. Am reusit sa ajung numai pe baterie pana la Onesti (la ai mei).
Sambata dimineata am cumparat curea noua, am montat-o (singur) si totul e OK.

Dar .. SURPRIIIZAAA : Sfaraitul de cotlet (care aparea de o vreme in mod constant pe la 3000rpm cu motorul cald) A DISPARUT .. Ura ! Ura !.

Constatare: pe vreme mai rece mie imi scartaia o curea (acum STIU ca era cureaua de la alternator, pe atunci numai banuiam lucrul asta). Nu la mult timp dupa primul scartait a inceput sfaraiala. "Acum a stat" smile.gif ...

Concluzie logica: Curea care patineaza => uzura prematura (subtiere); Subtiere => slabire intindere => curea care vibreaza = sfarait; curea noua => functionare nominala => liniste.

Bafta si voua, celor care inca se "bucura" de cotletul la purtator.

--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
asarban
post 11 Jul 2004, 08:44
Post #32

Membru autentic

Si tu de unde stii asa bine cand sfaraie injectoarele mele? Si de ce pe decelare, cand mama Omida zice ca se taie consumul si injectoarele nu mai misca in front. Pacat ca esti din Bucuresti, ca faceam un pariu consistent.

Cum e coane...mai facem pariul ala?

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
asarban
post 11 Jul 2004, 08:47
Post #33

Membru autentic

Deci: vineri noaptea (pe la 23:30) am ramas in mijlocul campului (imediat dupa Adjud) fara curea la alternator .. s-a auzit un plici surd si instantaneu s-a aprin becul cu simbolul vateriei pe bord. Am reusit sa ajung numai pe baterie pana la Onesti (la ai mei).
Sambata dimineata am cumparat curea noua, am montat-o (singur) si totul e OK.

Liviu, nu as vrea sa fiu cobe, dar parca si cureaua de alternator se monteaza (intinde, de fapt) cu diapaz-ul.
Crezi ca ai montat-o corect?
Nu mai bine faci un drum luni dimineata la un service sa iti vreifice intinderea curelei? Ca daca e prea intinsa iti forteaza rulmentul de alternator, care la tine are ceva "rotatii"

Zic si io, nu da cu paru....

--------------------
+
Liviu
post 11 Jul 2004, 09:23
Post #34

expat naiv

Andrei, am montat cureaua EXACT la fel cum mi-a montat-o Remus la revizia de 60K ..
In plus de asta, NIMENI la NICI UN SERVICE nu iti va tensiona cureaua la alternator conform carti pentru simplul motiv ca aceasta operatiune necesita scoaterea motorului de pe masina.
Cureaua de alternator se tensioneaza prin pivotarea alternatorului. Ca sa ajungi la surubul care iti permite sa faci treaba asta trebuie musai sa scoti motorul de pe masina sad.gif.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
asarban
post 11 Jul 2004, 11:43
Post #35

Membru autentic

SI pentru verificare e nevoie de demontarea motorului?
Eu ma gandeam sa te duci doar sa ti-o verifice...

--------------------
+
bogdan_o
post 11 Jul 2004, 12:11
Post #36

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Group: Members
From: Bucuresti

Pai si atunci cum ai montat cureaua? Nu trebuia sa slabesti putin alternatorul?

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
Liviu
post 11 Jul 2004, 16:13
Post #37

expat naiv

Am folosit o metoda invatata de la CNCD smile.gif ... adica se scot fuliile (sau fulia , in cazul celor fara A/C) de pe motor (loc accesibil daca se scoate roata dreapta fata si se da jos protectia de plastic dintre contraaripa si motor) si se monteaza cureaua, intinderea facandu-se cand se pune fulia la loc (lucru deloc usor) smile.gif ...

--------------------
. . .
+
klaus
post 11 Jul 2004, 20:11
Post #38

步步

Group: Moderatori

Si... de cat era cureaua aia? O masurasi inainte de a o pune?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Liviu
post 11 Jul 2004, 20:22
Post #39

expat naiv

Si... de cat era cureaua aia? O masurasi inainte de a o pune?

Ups ! .. am uitat smile.gif ...
Dar tinand cont ca se gasesc pe toate drumurile (in magazinele de specialitate) nu cred ca are vreo importanta ce dimensiune are :mrgreen:

--------------------
. . .
+
miki
post 12 Jul 2004, 10:50
Post #40

#Hırsızlargibigeceniniçine

Liviu! cureaua aia nu antreneaza si AC?! Ai observat vre-o modificare in comportamentul AC?

--------------------
Renault Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe 2004 / 2019/2008 - XX-B-XXX
#Hırsızlargibigeceniniçine

Funken Kurbelwelle
Uzun Araç!
Değer Așılırsa
+
Liviu
post 12 Jul 2004, 14:17
Post #41

expat naiv

La Clima s-a introdus o noua curea, special pentru A/C .. cea de alternator este identica ca la celelalte modele DSN.

--------------------
. . .
+
VladG
post 20 Jul 2004, 10:23
Post #42

Membru preistoric

Ca sa ajungi la surubul care iti permite sa faci treaba asta trebuie musai sa scoti motorul de pe masina  

Sambata mi s-a rupt si mie cureaua de la alternator, dar folosind n-shpe tipuri de chei (tubulare, fixe, inelare, inelare curbate) si cu ajutorul unui prieten am inlocuit-o.
Am reusit sa slabesc (greu) si suruburile de la intinzaroarele AC si alternator, fara sa demontez NIMIC de pe masina.
Cam in 1 ora a fost gata treaba.
Schimbatul curelei de alternator e mai naspa la modelul Clima, pentru ca necesita mai intai demontarea curelei de AC.
Chinul adevarat vine la slabirea surubului de sub alternator. Pentru asta trebuie lucrat pe dedesubt, dar se poate face...
Cu un levier am intins apoi cureaua de la alternator, iar prietenul a strans ambele suruburi. De unul singur nu poti reusi asta.
Rezultatul e mai mult decat multumitor. Nu patineaza si nici nu face vreun zgomot.
Strangand un pic mai mult cureaua de la AC a crescut un pic si eficienta lui.

Vlad.

P.S: Am sunat mai intai la Dacia Asistenta sa le pun cateva intrebari despre cum pot rezolva singur operatiunea, masina fiind undeva in afara Bucurestiului. Mi-au raspuns ca nu se poate face decat in service smile.gif, dar ca ei se ofera sa ma tracteze pentru 700k + 12.5k pe km smile.gif))))

--------------------
Ex Dacia SuperNova -- - --
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 20:12
Forum Renault