DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Femeie zdrobita la raliu, Targu Jiu

AlexV
post 15 May 2006, 20:44
Post #31

Admin?

Group: Admin
From: Bucuresti

problema e ca majoritatea care se duc si ei sa caste gura pe acolo nu stiu cu ce se mananca, merg sa se uite si ei si sa se simta bine, nu sa invete reguli de acasa. de asta exista organizator sa zica, nu se sta decat in saptele masinii, daca loveste ceva e pom, gard, stalp .... nu pe voi oameni.
vinovat aici este organizatorul, mult mai mult decat soferul. la sofer se numeste accident si se pedepseste conform unui accident, dar oganizatorul este vinovat de crima dupa parerea mea. politia va fi complice daca nu face ceva.

bineinteles incostienta e mare la cativa care la raliuri merg si trec si de toate protectiile pe care le pun organizatorii. cum a fost cazul boului ala de era pe jumatatea carosabilului cand l-a spulberat masina. acolo se schimba rolurile.

o femeie a murit, un sot este indurerat si un copil a ramas fara mama (asa am inteles de la tv).

va aduc aminte de un alt caz foarte trist care a fost discutat si aici si pe reno.
http://www.reno.ro/poze/steli.swf

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
zumazum
post 5 Dec 2008, 21:30
Post #32

Membru incepator

Group: Members

Totusi pana la urma nu stie nimeni cine a iesit vinovat ?
Ma intereseaza deoarece ma confrunt si eu cu o problema asemanatoare , am iesit in decor la o proba de indemanare, am dat in gard , gardul a zgariat un spectator provocandu-i o fractura deschisa. Spectatorul a dat in judecata organizatorii. Acum astept sa vad ce se va intampla

--------------------
Renault Megane coupe 2000 1.6 16v
+
BH 59 FIF
post 5 Dec 2008, 22:14
Post #33

Membru cu Break

From: Tara Crisului

Strict juridic vorbind, "declaratia" data de catre participanti poate avea drept efect doar o exonerare de raspundere civila (civil-delictuala mai exact). D.p.d.v penal un asemenea instrument nu exista. Daca cu ocazia cercetarii si urmaririi penale (care presupun ca au fost deja demarate) se va constata faptul ca organizatorii au actionat in mod neglijent si nu se va retine "fapta victimei" ca element determinant in producerea accidentului, nu vad nici un temei pentru care nu ar trebui angajata raspunderea penala a organizatorilor alaturi de cea a faptuitorului. D-zeu sa o odihneasca. Condoleante familiei.

@zumazum: Cazul tau e putin diferit. Din cate inteleg, persoana s-a adresat instantei de judecata doar cu o actiune in pretentii, neexistand si o actiune penala demarata. In cazul asta va judecati doar pe cheltuielile de spitalizare, pe prejudiciul fizic suferit, eventual pe cel moral. Daca omul a inteles a cheme in judecata organizatorul ... asta e. Ceea ce s-ar putea intampla insa este sa fi introdus in cauza de catre organizator sau pe de alta parte sa se regreseze impotriva ta ulterior. Dar totusi, din cate stiam eu, la etapele de raliu se incheie asigurari pentru public. Nu e asa? Daca asta e situatia ai scapat (d.p.d.v civil) si tu si organizatorul atata timp cat este introdus in cauza asiguratorul.

This post has been edited by BH 59 FIF: 5 Dec 2008, 22:26

--------------------
Dacia 1310 Break Alpineliebe 1986 - BH 59 FIF
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=-qRd8N3XU5Y

Cumpar priza aer capota R19 16v ph2.
+
St
post 5 Dec 2008, 23:01
Post #34

Membru

From: Bucuresti

QUOTE(Solon @ 5 Dec 2008, 23:21)
De la primul post nu au trecut decat vreo 18 luni! Tare! blush.gif
*

Scuze de offtopic. Dar era mai bine sa deschida alt topic pe aceeasi tema decat sa continue in asta deja existent?

@zuzuman.

Eu nu inteleg ceva.
Persoana ranita statea in spatele gardului de protectie, gard care era sau nu plasat corespunzator de organizator? Ca daca era plasat corect nu vad de de ar fi vinovat organizatorul.

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
Ryk
post 5 Dec 2008, 23:45
Post #35

Membru autentic

From: Bucuresti / Ploiesti

Si daca gardul era pus corect, dar spectatorul statea lipit de el? Vina pana la urma cui ii apartine? Eu zic ca spectatorului.
Acum legat de CNR, cumnatul meu e arbitru si intr-o proba speciala a trecut masina pe langa el si apoi pe langa spectatori cu o viteza de numai 140km/h in care era sa spulbere si spectatorii si masina cumnatului meu care era pt. deplasarea pe probele speciale si a iesit in decor si s-a rasturnat pe o pasiste de langa drum. Dar aici spectatorii stau alerti pt. ca stiu ca la iesirea din curba sau in zona aceea masina poate trece cu viteze mari si poate pierde controlul.

--------------------
Renault Megane III 2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC - N-am...
+
2 Pages < 1 2
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th July 2025 - 10:19
Forum Renault