Femeie zdrobita la raliu, Targu Jiu
![]() ![]() ![]() |
Femeie zdrobita la raliu, Targu Jiu
AlexV |
![]()
|
||
![]() Admin? Group: Admin Posts: 2.553 Joined: 4 December 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Toyota
RAV4
2.0 "Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
|
|||
zumazum |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 5 December 08 ![]() |
Totusi pana la urma nu stie nimeni cine a iesit vinovat ?
Ma intereseaza deoarece ma confrunt si eu cu o problema asemanatoare , am iesit in decor la o proba de indemanare, am dat in gard , gardul a zgariat un spectator provocandu-i o fractura deschisa. Spectatorul a dat in judecata organizatorii. Acum astept sa vad ce se va intampla |
--------------------
Renault
Megane coupe
2000 1.6 16v
|
|
BH 59 FIF |
![]()
|
![]() Membru cu Break Group: Members Posts: 1.456 Joined: 13 July 06 From: Tara Crisului ![]() |
Strict juridic vorbind, "declaratia" data de catre participanti poate avea drept efect doar o exonerare de raspundere civila (civil-delictuala mai exact). D.p.d.v penal un asemenea instrument nu exista. Daca cu ocazia cercetarii si urmaririi penale (care presupun ca au fost deja demarate) se va constata faptul ca organizatorii au actionat in mod neglijent si nu se va retine "fapta victimei" ca element determinant in producerea accidentului, nu vad nici un temei pentru care nu ar trebui angajata raspunderea penala a organizatorilor alaturi de cea a faptuitorului. D-zeu sa o odihneasca. Condoleante familiei.
@zumazum: Cazul tau e putin diferit. Din cate inteleg, persoana s-a adresat instantei de judecata doar cu o actiune in pretentii, neexistand si o actiune penala demarata. In cazul asta va judecati doar pe cheltuielile de spitalizare, pe prejudiciul fizic suferit, eventual pe cel moral. Daca omul a inteles a cheme in judecata organizatorul ... asta e. Ceea ce s-ar putea intampla insa este sa fi introdus in cauza de catre organizator sau pe de alta parte sa se regreseze impotriva ta ulterior. Dar totusi, din cate stiam eu, la etapele de raliu se incheie asigurari pentru public. Nu e asa? Daca asta e situatia ai scapat (d.p.d.v civil) si tu si organizatorul atata timp cat este introdus in cauza asiguratorul. This post has been edited by BH 59 FIF: 5 Dec 2008, 22:26 |
--------------------
Dacia
1310 Break Alpineliebe
1986
- BH 59 FIF http://www.youtube.com/watch?feature...&v=-qRd8N3XU5Y
Cumpar priza aer capota R19 16v ph2. |
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.469 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Solon @ 5 Dec 2008, 23:21) Scuze de offtopic. Dar era mai bine sa deschida alt topic pe aceeasi tema decat sa continue in asta deja existent? @zuzuman. Eu nu inteleg ceva. Persoana ranita statea in spatele gardului de protectie, gard care era sau nu plasat corespunzator de organizator? Ca daca era plasat corect nu vad de de ar fi vinovat organizatorul. |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
Si daca gardul era pus corect, dar spectatorul statea lipit de el? Vina pana la urma cui ii apartine? Eu zic ca spectatorului.
Acum legat de CNR, cumnatul meu e arbitru si intr-o proba speciala a trecut masina pe langa el si apoi pe langa spectatori cu o viteza de numai 140km/h in care era sa spulbere si spectatorii si masina cumnatului meu care era pt. deplasarea pe probele speciale si a iesit in decor si s-a rasturnat pe o pasiste de langa drum. Dar aici spectatorii stau alerti pt. ca stiu ca la iesirea din curba sau in zona aceea masina poate trece cu viteze mari si poate pierde controlul. |
--------------------
Renault
Megane III
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
- N-am...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 10:19 |