DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Indicatorul de benzina nu mai functioneza !

bondoo7
post 11 Apr 2003, 07:04
Post #31

Membru

Group: Members
From: Roman

revin la chestiunea presurizarii rezervorului (pt ca nu stiu pe unde am postat explicatia), in rezervor se creeaza atat presiune cat si depresiune in functie de conditiile de functionare si temperatura mediului, adica atunci cand motorul functioneaza in rezervor apare depresiune (benzina se consuma) pe de alta parte cand este cald (in conditii de vara, soare) in rezervor apare presiune (prin evaporare si prin dilatarea fluidelor- aer si benzina) ambele situatii sunt periculoase daca depasesc anumite valori (cca. +- 0,5 atm) in sensul ca perturba functionarea normala a motorului si/sau deformarea rezervorului (mai ales in cazul depresiunii).

din acest motiv TOATE busoanele rezervoarelor de combustibil sunt prevazute cu supape care pot fiunctiona fie in dublu sens fie au supape separate.

in cazul DSN si a altor auto de fabricatie recenta sistemul de alimentare are un dispozitiv in plus - "canistra de carbon" care are rolul de a condensa vaporii de benzina si ai recircula in sistemul de alimentare. acest dispozitiv totusi nu asigura o protectie totala contra suprapresiunii.

daca doriti explicatii mai exacte/complete am sa incerc postarea unui material la "Tutoriale"

--------------------
dacia supernova confort
toate bune ?..?..?
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AlexV
post 11 Apr 2003, 18:03
Post #32

Admin?

Group: Admin
From: Bucuresti

hei, de ce a aprut cu rosu si mai mare, eu nu am scris asa????????? :?: :? :?: :? :?: :? :?:

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
alex
post 11 Apr 2003, 23:29
Post #33

Membru autentic

Eu am modificat. Sa nu vada dracu vreun copil de 10 ani si sa incerce la tasu' la masina. laugh.gif

--------------------
N/A N/A N/A
snafu
+
AlexV
post 11 Apr 2003, 23:59
Post #34

Admin?

coooooooool, iti dai seama ce 4 iulie avea ala in fata blocului.
laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
post 12 Apr 2003, 09:17
Post #35

Group:

Warn: (0%) -----

111.gif Daaaaaaaaaaa! Bun test. La mine a fost presiune icon_mrgreen.gif Acum nu mai e.

--------------------
User is offlinePM
+
Bogdan
post 12 Apr 2003, 09:33
Post #36

Membru autentic

From: Timisoara

Acum nu mai e.

...mashina nu mai e ? icon_twisted.gif biggrin.gif

Tot mai bine sa fie si presiune si masina smile.gif

--------------------
Renault Megane II.2 Sedan 2006, 1.6 16v
+
ciobanu petre
post 3 Nov 2003, 11:53
Post #37

Membru

From: Ploiesti

Iata ca pana la urma indicatorul de benzina nu mai functioneaza de loc.Am fost la baietii "priceputi" si au descoperit ca sonda litrometrica este defecta.Bineanteles ca nu au piese de schimb si a trebuit sa merg pe orbecaite cca. o luna ca sa nu raman fara benzina. Maine ma duc sa-mi schimbe sonda. Noroc ca mai sunt in garantie.Ce ne facem fratilor cu astia? Anunti defectul, VC amabili te noteaza trece o luna, doua si pirdem timp,nu mai zic de nervi, dar si garantia se duce(ma refer la termen)?
Cei din service zic ca asta este o defectiune frecventa la SN. A mai patit cineva ce am patit eu?

--------------------
Dacia Logan Laureat1,4 - -
+
klaus
post 3 Nov 2003, 12:15
Post #38

步步

Group: Moderatori

Eheee, esti in eroare. Garantia nu se duce, ci se prelungeste cu perioada de nefunctionare. Daca zic ca n-au piesa, pune-i sa-ti scrie ca te-au luat in evidenta.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
fanelaru
post 17 Nov 2003, 15:49
Post #39

Membru incepator

Eu am o alta problema cu indicatorul de benzina. Si-a micsorat cursa. Cind este plin rezervorul arata normal (acul este in dreptul liniei de sus), cind este gol rezervorul acul este exact la jumatatea indicatorului. El de functionat functioneaza, dar prost. Masina nu mai este in garantie. Ce as putea incerca?

--------------------
Renault Megane 2005 Influence 1.5 dCi
Fanelaru Stelar
+
RaduMan
post 17 Nov 2003, 15:54
Post #40

Membru

From: Bucuresti-Ploiesti-Falticeni

Eu am cumparat masina cu indicatorul defect. Can aveai rezervorul gol, arata cam 3/4 plin. Am inteles ca problema era de la sonda din rezervor care isi schimbase pozitia/se indoise si nu mai lucra cum trebuie.
Au umblat ei pe acolo si s-a rezolvat (partial) - inca nu sunt 100% sigur ca arata exact ceea ce trebuie.

--------------------
VW Touran 2004 Trendline
NU forta, foloseste un ciocan mai mare!
+
ashu
post 17 Nov 2003, 15:54
Post #41

Membru erectil

Pai du-te in servis sa-ti scoata sonda sa vada daca nu cumva ramane agatat plutitorul ala. Am avut si io aceeasi problema pe veche berlina si asta era buba, nu putea sa faca toata cursa.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
+
patratel
post 17 Nov 2003, 17:27
Post #42

Membru

io cu mintea mea aia slaba vreau sa ma bag shi io cu cateva observatzii, intrucat m-am binedispus citind acest thread si mi s-a parut instructiv:

Unu: depresiunea e tot o forma de presiune. Dixit. biggrin.gif

Doi: Shi la mine fasaie, tot timpu a facut asa, shi miroase a fasole. Mai ales cand suntem singuri.

Trei: Shi indicatoru meu functzioneaza oarecum timid, in sensu ca din cinci liniutze se ridica numa' pan' la a patra chiar daca io bag benzina pana curge pe jos.

Patru: In talon scrie ca rezervoru are capacitate 44 litri, da' nu-sh de ce am impresia ca are capacitate ceva mai mica. Sa fi furat ashtia pana shi din capacitatea rezervorului?

...acu' nu ma batetz biggrin.gif

--------------------
Skoda Octavia Elegance - B 47 KVN
+
bogdan.dumitru
post 10 Oct 2005, 13:53
Post #43

Membru incepator

From: Ploiesti

Trecand peste presiuni si depresiuni si negasind un alt topic in cadrul caruia sa-mi exprim oful, va anunt cu tristete ca la mine indicatorul de benzen arata cum trebe nivelu' dar nu-l prea vad decat ziua. De ceva vreme, acea minune a tehnicii care ar trebui sa-l lumineze din spate ba se aprinde ba nu se aprinde, bagandu-l temporar dar des in ceata pe saracul ac. Aveti 'fro idee pe unde ar trebui sa-i dau un pumn/ciocan casa-si revina ? Intrebarea este serioasa desi poate nu pare.
Multumesc anticipat de ajutor si o zi buna !!!

Bogdan

--------------------
DSN Confort 2003, Renault Megane Sedan Privilege 1,5 dCI 85cp Dec.2007 - PH-77-BDU
Bogdan (Ploiesti)
+
dacuBurebista
post 11 Oct 2005, 15:38
Post #44

Membru incepator

desfa partea de jos a bordului si schimba beculetele din ceasurile de bord

--------------------
supernova clima - b25ymt
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 19:03
Forum Renault