Probleme cutie viteze, apel "disperat" ...
![]() ![]() ![]() |
Probleme cutie viteze, apel "disperat" ...
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Poate fi sau de la rulment din fata de pe primar busit sa se transmita bataia in capac. Demonteaza. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
amc |
![]()
|
![]() 2 trancane Group: Members Posts: 603 Joined: 28 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(80kln @ 19 May 2006, 11:10) Salut, as avea si eu o intrebare aici: Ideea e ca uneori intra mai greu in viteza, in special treapta 1, 3 si R (1 si 3 intampina rezistenta, si R nu intra din prima, uneori caraie mai rau cand intra), si dupa ce am cuplat (cam in orice viteza, in special 5) se aude un clinchet metalic asa. In plus parca am observat ca uneori nu trage cum ar trebui, lucru care se rezolva imediat daca accelerez putin si o duc peste 2200 de turatii. de aceea diferenta mica la pret intre una veche cu 4 trepte si una noua cu 5! Iar daca cutia lui driverx are 28 de ani, nu este frantuzeasca! This post has been edited by amc: 19 May 2006, 13:56 |
--------------------
YUGO
Zavzta
2007/prestige
- 1-B-NU-IS--chhh
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Cutiile pina in 1985 au 1-2 sincron Renault si 3-4 Borg Warner, dupa 1985 au totul Borg Warner.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
driverx |
![]()
|
Na....am cumparat o alta cutie. Am montat-o pe masina. Soc mare....nu intra in nici o viteza, asta dupa ce o testasem cu mana si intra foarte usor in orice viteza.
Am schimbat capacul cu cautatorul...am pus capacul de la cutia mea. Same result, dar m-am prins dupa ceva timp ca problema apare dupa ce o bag in marsarier. Altfel parea sa mearga chiar bine, intra destul de precis in viteze. Dar o bagam in marsarier si dupa ce o scoteam iar nu mai intra in nici o viteza. Dupa ce m-a luat disperarea am tot incercat diverse pana mi-a venit inspiratia sa o scot altfel din marsarier..si anume sa tin apasat levierul si sa urmez aceasi cale pe care o urmez cand o bag in marsarier...si...voila...intra cutia in toate vitezele. Incerc din nou...voila..iar merge. o bag iar in marsarier si o scot doar prin impingerea levierului in fata....iar blocata. Am tot testat asa in ambele variante si am constatat ca e consistenta treaba. Ce dracu poate fi? Mentionez ca cautatorul este ok, am schimbat bucsa de la el, nu are jocuri, am schimbat bucsele de la bratul levierului, am pus patina noua. Cutia pare sa mearga bine altfel (doar ca caraie in marsarier cand merge masina, dar intra usor si fara sunete). Mai am o problema care sper sa fie din cauza patinei prost plasate (in urma diferitelor teste efectuate in incercarea de a scapa de problema cu cutia blocata cand este scoasa din marsarier) dupa ce o scot din viteza 3 sau 4 am probleme sa o bag in a 2-a. Si asta se rezolva daca o scot din 3 sau 4, trag un pic maneta catre dreapta si dupa aia bag in a 2-a. Sper sa fie doar din cauza patinei care acum nu ma lasa sa trag prea mult catre mine levierul sa bag in 1 sau 2. Aveti idee ce ar putea fi? Nu stiu daca merita sa risc sa iau ALTA cutie. Altfel cutia intra bine in viteze, nu sare din viteze nici bruscata dea binelea, este chiar foarte silentioasa in 1,2,3,4, avand zgomote doar la mers inapoi. This post has been edited by driverx: 5 Jun 2006, 10:19 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
E din cauza placutei de ghidare pt treptele 1-2 (de sub nuca schimbatorului)
Scoate-o de tot si vezi cum merge fara, apoi incearca sa o reglezi pana vei obtine un rezultat satisfacator. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
driverx |
![]()
|
QUOTE(vis-a-vis @ 5 Jun 2006, 11:44) E din cauza placutei de ghidare pt treptele 1-2 (de sub nuca schimbatorului) Scoate-o de tot si vezi cum merge fara, apoi incearca sa o reglezi pana vei obtine un rezultat satisfacator. Asa banui si eu ca am probleme (cateodata) cu 1 si 2 din cauza patinei. Dar faza cu ramasu blocata dupa ce o scoti din marsarier NU e de acolo. E ceva in cutie. La fel s-a manifestat cu doua capace, cu doua cautatoare. argonel, am dat 140 RON pe ea. Pe alea cu 5 imi cerea 700 RON cu tot cu planetare ![]() ![]() ![]() This post has been edited by driverx: 5 Jun 2006, 10:52 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Scoate patina, introdu in marsarier apoi scoate si cauta cu cit mai putine miscari 1 sau 2.
1. Daca intra bine, e de la patina sau timonerie. La mine patina era imposibil de reglat, era in extrema "inconvenabila". Am torsionat urechile bieletei convenabil si s-a rezolvat (nu, nu la defectul tau, era paranteza spre a vedea ca uneori e singura solutie). Probabil la montaj difera ceva, ca la orice "made in RO". 2. Daca tot agata, probabil acele tije au ceva uzura in canalele de blocare sau de actionare si marsarierul nu revine pe pozitia de relaxare. Cind scoti din marsarier fara apasare poti "cauta" restul vitezelor? Ma refer daca simti acel cautator patrunzind in restul furcilor. Daca nu, ala e defectul, tija de marsarier nu revine. Faci cum am zis si povestim. Revin, vad ca si in alte trepte ai probleme; cind ai inversat capacele, acel "cautator cu bila" avea uzura? tijele furcilor aveau joc in locasuri? asta pentru ca se pare ca si la tija de 3-4 patesti la fel. Ceea ce ma face sa ma intreb daca ele-s de vina sau tija 1-2 care nu revine exact unde ar trebui, fiind decalata de celelalte. Presimt ca ar trebui sa beneficiezi de garantia acordata. This post has been edited by diaconuliviu: 6 Jun 2006, 12:32 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
Alt3rEgo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 15 May 06 ![]() |
Daca batranica mea e din '72, si nu am schimbat niciodata cutia, e posibil sa fie frantuzeasca?
|
--------------------
Dacia
1300
- BV-03-TTX
|
|
amc |
![]()
|
![]() 2 trancane Group: Members Posts: 603 Joined: 28 November 05 From: Bucuresti ![]() |
sigur
|
--------------------
YUGO
Zavzta
2007/prestige
- 1-B-NU-IS--chhh
|
|
Alt3rEgo |
![]()
|
In 34 de ani de folosinta nu mi-a facut niciodata probleme. Tot ce am mai schimbat la ea a fost patina. Si am tot completat cu ulei. Intra in viteze ca in prima zi. Nu a carait in viata ei. Sper sa ma tina in continuare tot asa, ptiu-ptiu sa n-o deochi.
|
--------------------
Dacia
1300
- BV-03-TTX
|
|
driverx |
![]()
|
Cati km are? A mea face suta de mii, vechiul proprietar brusca rau, e drept ca si eu cand eram incepator. Si rezultatul se vede
![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
Alt3rEgo |
![]()
|
Mai are 150 de km si implineste frumoasa suma de 210.000 km. Tine-o, Doamne, tot asa!
![]() |
--------------------
Dacia
1300
- BV-03-TTX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 16:43 |