Politetea da rezultate !, in special seara & la masinile mai d soi
![]() ![]() ![]() |
Politetea da rezultate !, in special seara & la masinile mai d soi
AlinI |
![]()
|
||
![]() Nd 4 Spd 4 Life Group: Members Posts: 178 Joined: 13 April 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Subaru
Impreza 2.0 Hatchback
2009 '06 Dacia Logan 1.6 mpi
Whishlist Honda S2000 |
|||
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Alin, nesimtit e ala care vine cu flash-uri si claxoane de la doi kilometri, sau ala care da cu flash-ul imediat. N-a zis nimeni altceva.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
QUOTE(AlinI @ 25 May 2006, 09:14) amicul lui la 70km/h in zona cu limita legala de 90... pana la urma am taiat linia continua si l-am depasit. chiar simteam nevoia sa frnaz in fata lui si sa ma dau jos la el sa ii dau cateva dupa cap... ca acum sa imi zica cineva cine era ala nesimtiul ... eu ca dadeam claxoane, flasuri, etc. sau imbecilul care nu vroia in ruptul capului sa se dea la o parte... cum au zis anumite persoane ca ii enerveaza cei care dau semnale ca disperatii si ca nu mi-am luat drumul, asa pot sa zic si eu de cei care nu se dau din drum... mai gandeste-te .. nervii nu-si au locul la volan in nici o imprejurare. chiar cand ai dreptate. |
--------------------
-
-
-
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Nu cumva in zona cu pricina drumul are 1 (UNA) banda de mers plus una de avarie?
E drept ca ai putea sa te astepti la ceva mai multa cooperare, dar "solutia" cu "frine in fata lui" etc nu e o solutie. Pina una alta: are drumul doua benzi pe sens, sau una plus una de avarie? |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
O banda si inca una mai mica de urgenta.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Eu am un leac pentru cei care nu se dau la o parte nici in ruptul capului , depasire urmata de un parcurs foarte lin , daca se poate pana aproape de oprire , asta ca sa vada si ei cum e sa stai in spatele unora care merg incet .
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
de obcei cei care merg foarte incet sunt in varsta si nu prea se uita in oglinzi sau daca se uita isi zic ca eu merg cu 60 e limita legala si nu ma dau, sau cei care pur si simplu nu sunt atenti, mai exista si categoria celor foarte rau voitori care daca te vad ca ai masina straina si ei au o masina mai slaba incepe sa li se urce invidia la cap.
|
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 552 Joined: 15 February 05 From: bucuresti - 4 ![]() |
QUOTE(AlinI @ 25 May 2006, 09:14) .... ajung in spatele celui de pe stanga, dau semnal cu semnalizarea... (din contrasens veneau masini foarte multe... ca de vineri dupa-amiaza pe drumul ala.... ). mai dau unul, si inca unul, apoi trec la flashuri, apoi la claxoane, apoi la bagat masina in spatele lui ala la vreo 10 cm de el si continuu flahsuri si semnalizare si claxoane... Poate, daca dadeai semnal un pic mai din timp, si stateai un pic mai mult cu el aprins, ( nu dadeai si apoi dadeai dn nou ), poate te vedea si iti dadea voie, inainte de a incepe cu flash-uri, claxoane si bagat la 10 cm... cand , sincer, cred ca a reactionat si el la fel de nervos, la nervii tai, nedandu-se la o parte. |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 2003 CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
eu fac zilnic naveta de la brasov la o localitate aflata la 18 km distanta. Intre cele doua localitati este o sosea cu 2 benzi de circulatie pe sens. Sa nu te apuce disperarea cand 80% din cei care circula stau pe banda la mijlocul drumului si se taraie cu 70 de km/h ?? mergi frumos in spatele lui, semnalizezi ca vrei sa il depasesti, banda de la margine ... libera si el accelereaza ca natangu' in loc sa se traga pe dreapta...mai circula pe dreapta cata unu dar cum sa circule in fundu' lu ala ca el are masina ... daca ala de pe dreapta circula cu 65 el merge cu 70 ca e jmeker... si sa nu te dai jos sa il bati pana te doare mana??? si apoi sa il bati ca de ce te doare? Se pare ca sunt multi care fac alergie la banda de pe dreapta... Aceiasi situatie o intalnesti in Targu Mures. (no offense) Banda de pe mijloc super aglomerata cea din dreapta ... goala.... de ce mama naibii nu circula civilizat SI pe cealalta banda???? Nu pot sa pricep...
|
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Da' tu de ce nu circuli pe banda 1? Daca sunt 2 benzi pe sens este perfect legal sa faci asta - nu este depasire.
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Alydor, e vorba cumva de drumul spre Harman-Lunca Cilnicului? Daca da, no offence, la cit de rapanoasa e banda 1, e "normal" sa fie goala; e drept ca pe mici portiuni e buna, dar cind te trezesti la 2 m de "faiantare" sau groapa nu mai vrei banda 1 acolo.
Uneori inteleg de ce unii merg "cit mai pe dreapta" intelegind prin asta jumatatea stinga a benzii 1 si alta jumatate din banda 2, jumatatea dreapta a benzii 1 fiind colectie de gropi. La fel si intre Bv si Ghimbav-Codlea, pe portiuni banda 1 e prastie, cu guri de canal neridicate la cota, etc.. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.987 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
asa este. din pacte si pe autostrada (pardon drumul comunal) buc-pitesti. pe portiuni de zeci de km(in ambele sensuri), banda 1 este dezastru, trebe sa mergi cu 60km/h sa nu sara roata. cum poti sa il injuri pe ala ca merge pe banda a doua si uita sa se dea la o parte cand treci "tu" cu viteza luminii.
pacat ca in rom nu se depaseste prin dreapta, s-ar linistii de viteza (asta numai pe autobanda ![]() This post has been edited by wolfin: 1 Jun 2006, 15:39 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
@wolfin - sa treci prin dreapta cand sunt mai multe benzi pe sens nu este depasire.
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Bai ce descoperire!!!
![]() Auzi: politetea aduce rezultate mai bune decat mitocania agresiva! --> Totusi, daca a ajuns vestea si pe plaiurile mioritice, "se exista speranta". Bravo, mai! |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.987 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
Pe autostrada niciodata (merg rar), dar pe sosea mi s-a intamplat de destule ori, exact din cauzele care s-au enuntat deja: multi care merg pe banda 2 cu viteza mai mica decat a mea. Si cum mie imi place sa merg pe banda 1 (apropos si asta scrie la lege), evident ca am trecut de ei prin dreapta. Si nu m-am crizat, n-am dat flash-uri...
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
|
|
wolfin |
![]()
|
ma poate lamuri cineva cum este cu depasirea prin dreapta pe drumuri nationale(autobanda)(lege).(eu nu prea am invatat la scoala si in buc depasesc pe unde apuc
![]() This post has been edited by wolfin: 2 Jun 2006, 11:13 |
--------------------
pegas
3120
|
|
avathan |
![]()
|
eu. Group: Banned Posts: 586 Joined: 16 March 05 From: Buc ![]() |
QUOTE(big2003 @ 28 May 2006, 15:21) Eu am un leac pentru cei care nu se dau la o parte nici in ruptul capului , depasire urmata de un parcurs foarte lin , daca se poate pana aproape de oprire , asta ca sa vada si ei cum e sa stai in spatele unora care merg incet . ai merita sa ramai fara permis ca sa te linistesti . aici vorbeam de politete asta este rea vointa ,mitocanie si incostienta.(nu vreau sa insinuez ca ai fi mitocan sau rau intentionat,pentru ca nu te cunosc ,toti putem gresi) Sper sa te calmezi cu fazele de genul asta. Adica si eu ma enervez in trafic dar incerc pe cat posibil sa-mi educ iesirile . Poate ala care nu se da la o parte are un motiv si nu o face pentru ca nu are chef... This post has been edited by avathan: 2 Jun 2006, 15:05 |
--------------------
a
Rosu
1800
- @ unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
@wolfin: in legea din 2003 la articolul 45 scrie asa:
QUOTE Depăsirea este manevra prin care conducătorul unui vehicul îl devansează pe un altul, aflat în mers sau imobilizat, dacă prin aceasta se trece peste axul longitudinal al drumului sau peste marcajul de separare a sensurilor de circulatie. Atentie la acel DACA. Nu treci peste nici o dunga, nu e depesire. In legea care o sa intre in septembrie zice si mai clar: QUOTE (4)Nu constituie depasire, în sensul alin. (1), situatia în care un vehicul circula mai repede pe una dintre benzi decât vehiculele care circula pe alta banda în acelasi sens de circulatie. |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
|
|
wolfin |
![]()
|
da, ok asa stiu si eu dar aici vine acel "daca".
tu esti pe banda 2 vine unul tare din spate tot pe banda 2 si te depaseste prin dreapta- eu stiu ca este neregulamentar asa cum spune si legea. acum cu ce am gresit cand am spus ca nu se depaseste prin dreapta tinand cont de randurile de mai sus( eu vorbea in litera topicurilor, nu era strict)? inca ceva -o parte din drumurile noastre scumpe nu sunt marcate (ex Craiova-T.Severin-in toamna nu era marcat aproape tot drumul pt ca turnase covor nou(mai mult ca sigur nici acum nu sunt). sunt 2 benzi se depaseste prin dreapta chiar daca vi de pe banda a doua? ovidiusoft sper ca nu ne departam de topic ca ...........recycle bin |
--------------------
pegas
3120
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.562 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
QUOTE(wolfin @ 2 Jun 2006, 15:38) tu esti pe banda 2 vine unul tare din spate tot pe banda 2 si te depaseste prin dreapta- eu stiu ca este neregulamentar asa cum spune si legea. ![]() Unde scrie în lege că nu e voie???? |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
wolfin |
![]()
|
[Art. 46. - (1) Depasirea se efectueaza, de regula, pe partea stânga.
(2) Depasirea vehiculului al carui conducator a semnalizat intentia si s-a încadrat corespunzator parasirii sensului de mers spre stânga se face prin partea dreapta daca între el si acostamentul drumului exista spatiu suficient pentru efectuarea acestei manevre. pai pana la urma cum este? ce inseamna "de regula"-punctul doi.( nu suntem in stare sa facem o lege care sa nu fie alambicata ![]() inca ceva. tu viiii din spate tare pe banda 2, nu semnalizezi dreapta, nu faci nimic, flasuri sau mai stiu eu ce, si cand te apropii treci pe banda 1 si surpriza, cel din fata schimba si el banda sa iti faca loc, si in loc de loc se face bum. ![]() This post has been edited by wolfin: 2 Jun 2006, 15:52 |
--------------------
pegas
3120
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
Eu raman la parerea ca daca n-ai trecut de axul drumului, adica nu ai intrat pe contrasens, nu e depasire. Poti sa schimbi benzile de cate ori vrei tu.
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
|
|
wolfin |
![]()
|
pai cine vb de contra
![]() sunt doua benzi, una rapida si una pentru "melci" daca melcu merge pe banda 2(cea de viteza) tu vii cu masina si il depasesti pe banda 1? "de regula"(asa zice legea)+ce ai citat tu -depasirea se face prin stanga adica unde este melcul, si melcul trebuie sa treaca pe banda 1 ca sa nu se intample accidente ca nu mai stiu fiecare pe unde se depaseste. gandeste putin cum ar fi daca toti am merge pe autobanda cum vrem si ne-am depasi pe toate partile ![]() This post has been edited by wolfin: 2 Jun 2006, 16:00 |
--------------------
pegas
3120
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
Da, dar tot legea mai spune ca trebuie ocupate benzile incepand cu banda 1... Daca ala e berbec si nu vrea sa mearga decat pe banda 2, asta e, tu respecti legea si mergi pe banda 1
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
|
|
kostake |
![]()
|
![]() Membru relaxat Group: Members Posts: 187 Joined: 1 February 06 ![]() |
Banda de circulatie = orice subdiviziune a drumului public ,[COLOR=blue]materializata prin marcaje longitudinale[/COLOR,] pe care se poate desfasura cu usurinta circulatia unui sir de vehicole.
Circulatia pe benzi paralele nu se considera depasire. Daca drumul nu este marcat(din diverse motive) ,pe un sens de mers se considera ca sunt maxim 2 randuri, indiferent de cat de lat este carosabilul. In concluzie pe un drum cu 2 sau mai multe benzi de circulatie delimitate prin marcaj se poate "depasi" pe benzile din dreapta cu respectarea obligatiilor legale privind schimbarea benzilor.Daca partea carosabila nu este marcata NU se poate depasi prin drepta. This post has been edited by kostake: 2 Jun 2006, 16:12 |
--------------------
dacia
logan 1,4
2005 laureat
- B 10 xxx
|
|
wolfin |
![]()
|
nu stiu
![]() |
--------------------
pegas
3120
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 552 Joined: 15 February 05 From: bucuresti - 4 ![]() |
Pe autostrada ( la noi ) exista, de la dreapta spre stanga, 1 banda urgente sau avarii, 1 banda ( unica ) de circulatie si 1 banda de depasire.
Legal, si logic, depasirea se face numai pe banda de depasire, adica prin stanga. ( legal si logic, circulatia se face doar pe banda de circulatie, celelalte avand rolul lor ) Nu luam in calcul situatiile deosebite ( gropi, obstacole etc ) Cand exista ( cel putin ) 2 benzi de circulatie pe sens ( adica nu pe autostrada, si nu pe Bucuresti - Urziceni, de exemplu ), faptul ca unul care circula pe banda 1 merge cu 90 si il "intrece" pe cel de pe banda 2 care merge cu 80, nu este considerata depasire ( DELOC, deci nu se pune problema nici de depasire prin dreapta ) This post has been edited by GABY IS BACK !: 2 Jun 2006, 21:35 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 2003 CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
wolfin |
![]()
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
pegas
3120
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th July 2025 - 11:50 |