Diverse Asigurare CASCO
![]() ![]() ![]() |
Diverse Asigurare CASCO
gattoman |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 24 December 04 From: --- ![]() |
|
||
--------------------
Tractor
U650 16v
z
- K-MR-589
|
|||
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o intrebare..
Am masina lovita de grindina iar azi am fost la asigurator, inspectorul de daune mi-a completat documentul de intrare in reparatie...insa eu am specificat ca si jentile au fost zgariate din cauza unor crengi, dar nu au fost trecute si nu a vrut deloc sa le treaca. In plus vroia sa ma constranga sa merg doar la un anumit service, refuzul meu l-a facut sa treaca pe foaie ca inaintea reparatiei service-ul sa faca un deviz de reparatie sa il trimita iar daca nu este de acord nu incepe reparatia. Are voie sa faca asa ceva? |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu ce contract casco aveti, as ca am sa presupun un pic:
- la partea cu jantele se poate sa aiba dreptate; majoritatea asiguratorilor au scris in contract ca nu despagubesc reparatii la o janta daca nu e afectata si anvelopa si vice-versa (adica janta si anvelopa trebuie sa fie afectate impreuna); nu am vazut zgarieturile pe jante, dar tind sa ii dau dreptate - la partea cu service-ul are doar oarecum dreptate. Dvs. aveti voie sa mergeti in orice service autorizat RAR doriti. Recomandabil este sa mergeti intr-un service care are decontare directa cu asiguratorul dvs. (nu neaparat in service-ul indicat de inspector, sigur exista mai multe service-uri agreate, la oricare dintre ele). Puteti face reparatia si fara deviz pre-calcul, dar riscati. Mai bine faceti deviz, il agreati cu inspectorul si apoi reparati. El nu are voie sa comenteze tarifele orare, ci doar timpi de lucru. Oricum, sfatul meu este sa mergeti catre un service autorizat de producator, in acest fel nu are ce sa va spuna. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Am contract la omniasig "full casco".
Duminica a dat grindina si erau foarte multi loviti azi am fost aproximativ 30 de insi. I-am aratat tot ce era pe masina insa nu a fost de acord cu schimbarea capotei portbagaj si a jentilor. In declaratie am scris ca masina a fost lovita de grindina si zgariata de niste crengi. El a scris ca doar capota motor sa fie schimbata si partbrizul( aici nu inteleg ce a scris, mai mult inteleg ca a scris reparatie partbriz, el are aprox. 5 ciupituri). L-a sfarsit cand s-a enervat a scris ca inaintea reaparatiei vrea un deviz estimativ de la service. Poate sa nu fie de acord daca cei de la service spun ca necesita inlocuirea capotei portbagaj? In plus de asta el a scris ca la bara din spate va fi reparata, insa aceasta este din plastic, material din care s-a luat. Nu va necesita schimbare? Cu jentile cum fac? El poate sa nu fie de acord cu devizul sa sa imi ingreuneze reparatia? Si cu vopsirea cum va ramane? Se va vopsii toata masina? Imi cer scuze de deranj dar sunt foarte nemultumit de ce mi-a scris si tonul cu care am fost "servit" This post has been edited by mihai_dorin: 30 Jun 2009, 17:30 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
"Full casco" e o denumire strict comerciala, nu inseamna ca e o asigurare impotriva a orice.
Mergi la service autorizat de producator si solicita-le celor de acolo sa iti faca deviz si sa iti scrie pe hartie (sau pe email catre inspector, daca v-a indicat o adresa de email) daca au observatii la operatiile indicate de inspector (ca ar trebui inlocuit ceva ce el a dat de reparat sau ca timpii nu sunt de ajuns). Dupa ce ajunge aceasta hartie la inspector, mergi si vorbeste cu el, daca zice ok, e ok. Daca o tine pe a lui, atrage-i atentia ca e vorba de un service autorizat de producatorul masinii, ca nu e opinia ta de profan, e opinia unui service specializat si autorizat. Daca nu te intelegi cu el, cere sa vorbesti cu seful lui sau cu un director. Mergi insotit (un prieten, sa-l ai de martor), noteaza-ti permanent unde, cu cine si ce vorbesti, cere raspunsuri in scris (semnate si stampilate), pastreaza un ton calm si civilizat. Vopsirea este implicita la orice reper reparat sau inlocuit, nu se trece pe devizul emis de inspector. Despre jante nu ma pronunt. Nu le-am vazut, dar personal imi vine greu sa cred ca pot fi zgariate de niste crengi care cad din copac. |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
Ok, mersi mult pentru informatii, raman dator.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.910 Joined: 4 February 09 ![]() |
Acum am casco fara fransiza la Allianz dar din octombrie pot alege oricare firma de asigurare.Ce firma sa aleg?
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
Allianz.
|
--------------------
Renault
Megane RT
1,6e 8v 1996 Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
|
|
SmBey |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 18 August 09 ![]() |
Anul trecut am făcut o poliță Casco la Asiban, mașină nouă. Acum vreau să reînnoiesc polița tot acolo. Problema este că în primul an am avut un eveniment. O piatră venită dintr-un camion mi-a produs o crăpatura de 1 cm pe parbrizul față (după cum se vede nu a fost vina mea). Nu am avut probleme, mi-au suportat schimbarea parbrizului (3.000 lei - reparație efecuată la reprezentanță/dealer).
1. Acest eveniment poate influența valoarea noii polițe? 2. Dacă da, acest eveniment poate influența, să zicem, si polița de peste un, doi sau trei ani? Anul trecut am efectuat polița fară franșiză. 3. Pot cere ca și reînnoirea să se efectueze fară franșiză? This post has been edited by SmBey: 18 Aug 2009, 22:00 |
--------------------
Hyundai
i30
2008
|
|
Madriann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 967 Joined: 1 April 06 From: Tunisia ![]() |
1. In mod sigur, nu poate.
2. Indirect ![]() 3. De cerut, poti cere...dar ori va fi considerabil mai scumpa, ori vei fi refuzat. This post has been edited by Madriann: 18 Aug 2009, 22:29 |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
SmBey |
![]()
|
QUOTE(SmBey @ 18 Aug 2009, 22:59) Anul trecut am făcut o poliță Casco la Asiban, mașină nouă. Acum vreau să reînnoiesc polița tot acolo. Problema este că în primul an am avut un eveniment. O piatră venită dintr-un camion mi-a produs o crăpatura de 1 cm pe parbrizul față (după cum se vede nu a fost vina mea). Nu am avut probleme, mi-au suportat schimbarea parbrizului (3.000 lei - reparație efecuată la reprezentanță/dealer). 1. Acest eveniment poate influența valoarea noii polițe? 2. Dacă da, acest eveniment poate influența, să zicem, si polița de peste un, doi sau trei ani? Anul trecut am efectuat polița fară franșiză. 3. Pot cere ca și reînnoirea să se efectueze fară franșiză? QUOTE(Madriann @ 18 Aug 2009, 23:28) 1. In mod sigur, nu poate. 2. Indirect ![]() 3. De cerut, poti cere...dar ori va fi considerabil mai scumpa, ori vei fi refuzat. Mulțumesc pentru răspuns. Dar nu înțeleg: ai spus că evenimentul nu îmi va influența valoarea poliței reînnoite anul acesta (1), dar îmi va influența "indirect" valoarea poliței de peste un an, doi sau trei, (2). This post has been edited by SmBey: 18 Aug 2009, 22:39 |
--------------------
Hyundai
i30
2008
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Ai citit gresit
![]() Completez eu raspunsul lui Madriann : QUOTE 1. In mod sigur va influenta valoarea noii polite, nu "poate" ci sigur. 2. Indirect pentru ca doi sau mai multi ani fara daune sunt "recompensati" cu reducerea primei de asigurare smile.gif 3. De cerut, poti cere...dar ori va fi considerabil mai scumpa, ori vei fi refuzat. Cam 99% ca vei fi refuzat. Partile cu bold sunt adaugate de mine ![]() Ca o curiozitate, ce parbriz e ala de 3000 lei ? ![]() This post has been edited by Shush: 19 Aug 2009, 12:35 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Madriann |
![]()
|
Hyundai i30, din profil. Imens pret, poate au fost si altele reparate pe CASCO. Data viitoare, sa incerci sa obtii RCA-ul celui din fata.
@Shush: bine "boldat", multam'! (eram cam obosit). |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
SmBey |
![]()
|
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Doar parbrizul față Hyundai i30 schimbat la reprezentanță/dealer (restul nu mă interesează, ideea e că Asiban a plătit, s-a uitat cam strâmb inspectorul de daune, dar asta e, doar el a zis că acea crăpatura de sub 1 cm se va extinde în timp și și-a dat ok-ul pentru plata daunei, mi-a zis el la cine să mă duc - un service local - unde, după el, aș găsii sigur parbrize de i30 - tot el mi-a zis că la reprezentanță/dealer nu au pe stoc, și trebuie să aștept comanda - lucru confirmat, dar eu tot la reprezentanță/dealer m-am dus). Datorită acestui eveniment am pierdut acea „primă” la reinnoirea Casco-ului (între timp - ieri - am trecut de la Asiban la Alliantz - sper să fie bine). Ideea cu luatul RCA-ului de la mașina din față ar fi putut fi productivă in context. Nu mai țin minte exact dacă pietricica a căzut din camionul din față sau a zburat de sub vreo roata a acestuia. Nu știu cum l-aș fi putut opri pe respectivul să-i iau RCA-ul (incidentul a avut loc chiar la intrarea pe A2 la Cernavodă). Aș fi putut lua doar numărul celui din fața mea și să-l declar pe acesta la Poliție? Ce dovezi aș fi putut avea în favoarea mea? Ar fi avut vreo importanță dacă pietricica a căzut din încarcatura camionului sau a sărit de sub vreo roată a acestuia? This post has been edited by SmBey: 20 Aug 2009, 16:44 |
--------------------
Hyundai
i30
2008
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.464 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Ar fi avut vreo importanță dacă pietricica a căzut din încarcatura camionului sau a sărit de sub vreo roată a acestuia? Daca ai fi avut dovezi certe ca pietricica respectiva a căzut din încarcatura camionului, era vina soferului camionului si deci puteai sa folosesti asigurarea RCA a acestuia (daca avea...). Daca pietricica respectiva a sărit de sub o roată a camionului din fata - era vina ta (nepastrarea unei distante corespunzatoare intre autovehicule). |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
eu zic ca-i tot vina camionului. Daca eram pieton si mergeam pe trotuar si sarea piatra a cui vina era???
Problema este ca nu se poate dovedi asa ceva. QUOTE(Batrânul @ 20 Aug 2009, 10:06) Daca pietricica respectiva a sărit de sub o roată a camionului din fata - era vina ta (nepastrarea unei distante corespunzatoare intre autovehicule). |
-------------------- |
|
Madriann |
![]()
|
Ideea era alta: sa il "convingi" pe cel din fata, cu vorba buna, ca asta s-a intamplat si ca ar fi de bun simt sa-ti dea RCA-ul pentru despagubirea daunelor (CASCO cu regres sau direct). El oricum nu ar avea nimic de pierdut...in afara de ceva timp.
|
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
Danezu |
![]()
|
![]() un fost proprietar de megan..... Group: Members Posts: 914 Joined: 3 January 06 From: Bucuresti ![]() |
Cum puteti spune ca e vina camionului????? Ce vina are ala ca sunt pietre pe strada? Daca nu si-a asigurat incarcatura atunci il tragi la raspundere. Asta este riscul de a conduce prin Romania..... La fel se intampla si cu grindina sau caderi de pietre la munte! Iar la pastrat distanta este cu dus-intors,trebuie dovedit lucrul asta si nu prea are nimeni cum!
Bafta! This post has been edited by Danezu: 20 Aug 2009, 11:05 |
--------------------
Saab 9-3
2.2 TiD
Vector
|
|
kosfunny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 549 Joined: 13 December 08 ![]() |
QUOTE(Madriann @ 20 Aug 2009, 09:49) Ideea era alta: sa il "convingi" pe cel din fata, cu vorba buna, ca asta s-a intamplat si ca ar fi de bun simt sa-ti dea RCA-ul pentru despagubirea daunelor (CASCO cu regres sau direct). El oricum nu ar avea nimic de pierdut...in afara de ceva timp. Eventual si ceva declaratii pe la Antifrauda. Crezi ca firmele de asigurari sunt chiar asa duse cu pluta? Tocmai ele? Prima intrebare va fi : "de unde aveti certitudinea ca piatra care v-a sarit de la roti a provocat avaria existenta pe parbrizul celui din spate?" Exista posibilitatea sa te alegi cu cu o plangere penala pe cap! Si toate astea pt un rahat de parbriz. In ziua de azi chiar nu mai exista oameni care sa isi si permita sa intretina o masina? Toate rahaturile vreti sa le bagati in carca asiguratorilor? Si va mai mirati ca merg greu dosarele, ca se refuza despagubiri, ca se pun bete in roate! Nu tin asiguratorii in brate dar trebuie sa fim de acord ca si soferii sunt de plans! |
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
Madriann |
![]()
|
Kosfunny, lasa-ma cu tantari-armasari gen Antifrauda, declaratii si plangere penala, ai vazut prea multe filme.
Cand mergi linistit, pe un drum ce se asfalteaza sau pe unul doar cu piatra marunta cu 30km/h si un smecher te depaseste cu 80km/h, proiectandu-ti o piatra sau mai multe in parbriz, ce vina am eu ca imi sparge parbrizul? Nu e NORMAL sa fiu despagubit pentru daune produse de alt conducator auto? Ideea era de a incerca, cu vorba buna, convingerea respectivului la intocmirea formularului de constatare amiabila si folosirea RCA-ului acestuia. De unde stiu? De la pocnitura, de la claxoanele si luminile celui din spate si de la calitatea proasta a carosabilului. De la faptul ca pietrele nu au suficienta energie proprie si "vointa" sa sara din senin in parbrizul celui din spate...si multe altele. De dovedit? Ha! Dovedeste TU, ca firma de asigurari, ca nu e asa! |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.464 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
@kosfunny:
QUOTE Si toate astea pt un rahat de parbriz. 3000 lei nu e tocmai un rahat (vezi post #219). |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
kosfunny |
![]()
|
3000 RONI pentru un parbriz este un pret umflat de dealer. Nu schimba nimeni parbrize la ei daca nu ar face-o pe banii asiguratorului.
Madriann, nu vorbesc din filme ci vorbesc din experienta pt ca in domeniul asta lucrez. O parte de adevar ai , ca nu se incurca departamentele de antifrauda cu un dosar pt un parbriz. De cele mai multe ori, aceste dosare nu se platesc si gata. Asteapta sa fie dati in judecata! Tu unul daca te-ai lua dupa mine sa imi spui ca a sarit o piatra de la rotile autoturismului meu in parbrizul tau crede-ma ca as rade de tine. Ce contraventie am facut? Cum imi demonstrezi ca eu sunt vinovat? Exista vreun articol in codul rutier care sa ma invinovateasca cu ceva? As fi curios , daca eu te-as trage pe dreapta si iti prezint speta asta mergi cu mine repede la asigurator sa dai declaratie? Hai fii serios si tu si altii care cred in basmul asta! |
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
Madriann |
![]()
|
Da, kosfunny...eu unul as merge! Cum nu mi-ar place mie sa mi se intample, sunt sigur ca nici celui din spate nu i-ar place.
E greu de dovedit, perfect de acord...din acest motiv sfatul meu initial era convingerea celui din fata, cu vorba buna, sa accepte reparatia pe RCA-ul lui. Poate nu am facut bine ca am pus ghilimele, desi, pentru "deranjul" completarii formularului, mai scapi de o bere pe acolo ![]() Referitor la articole de lege, mai tot OUG-ul e presarat cu conducere preventiva si evitarea starilor de pericol : Art.35. - (1) Participanții la trafic trebuie să aibă un comportament care să nu afecteze fluența și siguranța circulației, să nu pună în pericol viața sau integritatea corporală a persoanelor și să nu aducă prejudicii proprietății publice ori private. iar referitor la piatra-care-pocneste-parbrizul-si-il-sparge/crapa : Art.75. – Accidentul de circulație este evenimentul care întrunește cumulativ următoarele condiții: a) s-a produs pe un drum deschis circulației publice ori și-a avut originea într-un asemenea loc; b ) a avut ca urmare decesul, rănirea uneia sau mai multor persoane ori avarierea a cel puțin unui vehicul sau alte pagube materiale; c) în eveniment a fost implicat cel puțin un vehicul în mișcare; Frauda? Ce frauda? Doi conducatori auto se prezinta la tine, ca asigurator, cu masinile, constatarea amiabila completata si semnata (sau o completeaza/semneaza in fata ta), copiile dupa RCA valabile...iesi afara, faci poze si gata. In caz de refuz, ok, va dura mai mult...dar iti va fi mult mai greu tie, ca asigurator, sa dovedesti intr-un proces civil ca NU e asa, impotriva declaratiilor semnate ale celor doi participanti la trafic. Reclamantul are declaratie/poze/martor...tu, domnule Asigurator, ce ai? ![]() This post has been edited by Madriann: 21 Aug 2009, 07:34 |
--------------------
Renault
Megane RT
|
|
SmBey |
![]()
|
QUOTE(Batrânul @ 20 Aug 2009, 10:06) Daca ai fi avut dovezi certe ca pietricica respectiva a căzut din încarcatura camionului, era vina soferului camionului si deci puteai sa folosesti asigurarea RCA a acestuia (daca avea...). Daca pietricica respectiva a sărit de sub o roată a camionului din fata - era vina ta (nepastrarea unei distante corespunzatoare intre autovehicule). Nu cred a doua variantă, puteam fi depașit sau puteam fi în depășire. QUOTE(Danezu @ 20 Aug 2009, 12:03) Cum puteti spune ca e vina camionului????? Ce vina are ala ca sunt pietre pe strada? Daca nu si-a asigurat incarcatura atunci il tragi la raspundere. Asta este riscul de a conduce prin Romania..... La fel se intampla si cu grindina sau caderi de pietre la munte! Iar la pastrat distanta este cu dus-intors,trebuie dovedit lucrul asta si nu prea are nimeni cum! Bafta! La Poliție, când am luat dovada, chiar mi-au cerut numărul camionului, dar eu ca fraierul nu l-am reținut (eram pe autostradă, oricum nu cred că aș fi putut să-l opresc, poate doar să-l urmăresc până la prima lui staționare, dar nu mai sunt sigur dacă în toamna lui 2008 constatarea amiabilă era în vigoare, probabil ar fi trebuit să mergem la o secție de poliție). Nu l-am intrebat pe polițist ce se intâmpla în cazul în care doar luam numărul camionului fără să reușesc să vorbesc cu el. Acum îmi aduc aminte sigur că piericica a sărit de sub roata camionului, aceasta fiind și declaratia mea la poliție. QUOTE(Madriann @ 20 Aug 2009, 16:27) Kosfunny, lasa-ma cu tantari-armasari gen Antifrauda, declaratii si plangere penala, ai vazut prea multe filme. Cand mergi linistit, pe un drum ce se asfalteaza sau pe unul doar cu piatra marunta cu 30km/h si un smecher te depaseste cu 80km/h, proiectandu-ti o piatra sau mai multe in parbriz, ce vina am eu ca imi sparge parbrizul? Nu e NORMAL sa fiu despagubit pentru daune produse de alt conducator auto? Ideea era de a incerca, cu vorba buna, convingerea respectivului la intocmirea formularului de constatare amiabila si folosirea RCA-ului acestuia. De unde stiu? De la pocnitura, de la claxoanele si luminile celui din spate si de la calitatea proasta a carosabilului. De la faptul ca pietrele nu au suficienta energie proprie si "vointa" sa sara din senin in parbrizul celui din spate...si multe altele. De dovedit? Ha! Dovedeste TU, ca firma de asigurari, ca nu e asa! Într-adevăr Asibanul a plătit despăgubirea, ideea cu RCA era doar pentru a nu pierde prima de reînnoire (aberant totuși să pierzi acea prima în condițiile în care nu există nici un indiciu că ar putea fi vina mea). Nu aveam frașiză. Dacă aveam era nașpa, chiar trebuia să alerg după șoferul camionului. ![]() QUOTE(kosfunny @ 20 Aug 2009, 21:20) 3000 RONI pentru un parbriz este un pret umflat de dealer. Nu schimba nimeni parbrize la ei daca nu ar face-o pe banii asiguratorului. Madriann, nu vorbesc din filme ci vorbesc din experienta pt ca in domeniul asta lucrez. O parte de adevar ai , ca nu se incurca departamentele de antifrauda cu un dosar pt un parbriz. De cele mai multe ori, aceste dosare nu se platesc si gata. Asteapta sa fie dati in judecata! Tu unul daca te-ai lua dupa mine sa imi spui ca a sarit o piatra de la rotile autoturismului meu in parbrizul tau crede-ma ca as rade de tine. Ce contraventie am facut? Cum imi demonstrezi ca eu sunt vinovat? Exista vreun articol in codul rutier care sa ma invinovateasca cu ceva? As fi curios , daca eu te-as trage pe dreapta si iti prezint speta asta mergi cu mine repede la asigurator sa dai declaratie? Hai fii serios si tu si altii care cred in basmul asta! Mie Asibanul mi-a plătit fară nici măcar o grimasă din partea inspectorului de daune. S-a uitat el strâmb apoi la valoarea devizului de la reprezentanță, dar nu a avut ce face, aveau chiar și decontare directă cu reprezentanța. Spune-ne te rog la cine lucrezi să știm să evităm .... QUOTE(Madriann @ 21 Aug 2009, 08:29) Da, kosfunny...eu unul as merge! Cum nu mi-ar place mie sa mi se intample, sunt sigur ca nici celui din spate nu i-ar place. E greu de dovedit, perfect de acord...din acest motiv sfatul meu initial era convingerea celui din fata, cu vorba buna, sa accepte reparatia pe RCA-ul lui. Poate nu am facut bine ca am pus ghilimele, desi, pentru "deranjul" completarii formularului, mai scapi de o bere pe acolo ![]() Referitor la articole de lege, mai tot OUG-ul e presarat cu conducere preventiva si evitarea starilor de pericol : Art.35. - (1) Participanții la trafic trebuie să aibă un comportament care să nu afecteze fluența și siguranța circulației, să nu pună în pericol viața sau integritatea corporală a persoanelor și să nu aducă prejudicii proprietății publice ori private. iar referitor la piatra-care-pocneste-parbrizul-si-il-sparge/crapa : Art.75. – Accidentul de circulație este evenimentul care întrunește cumulativ următoarele condiții: a) s-a produs pe un drum deschis circulației publice ori și-a avut originea într-un asemenea loc; b ) a avut ca urmare decesul, rănirea uneia sau mai multor persoane ori avarierea a cel puțin unui vehicul sau alte pagube materiale; c) în eveniment a fost implicat cel puțin un vehicul în mișcare; Frauda? Ce frauda? Doi conducatori auto se prezinta la tine, ca asigurator, cu masinile, constatarea amiabila completata si semnata (sau o completeaza/semneaza in fata ta), copiile dupa RCA valabile...iesi afara, faci poze si gata. In caz de refuz, ok, va dura mai mult...dar iti va fi mult mai greu tie, ca asigurator, sa dovedesti intr-un proces civil ca NU e asa, impotriva declaratiilor semnate ale celor doi participanti la trafic. Reclamantul are declaratie/poze/martor...tu, domnule Asigurator, ce ai? ![]() Mai mult, eu nu înțeleg care ar fi putea fi frauda la un parbriz crăpat, mai ales ca aveam și asigurare contra vandalismului. Adică ce, am intrat beat in garaj și am început să-mi dau găuri în parbriz ![]() This post has been edited by SmBey: 21 Aug 2009, 11:00 |
--------------------
Hyundai
i30
2008
|
|
kosfunny |
![]()
|
Era vorba de despagubirea parbrizului pe RCA-ul altui vehicul!
Citeste, gandeste si apoi exprima-te! ... editat ... M.E.: Atentie la adresarile folosite! Atacam idei si nu oameni! Urmatoarea tentativa se lasa direct cu Ban. This post has been edited by Tudor: 21 Aug 2009, 15:48 |
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
SmBey |
![]()
|
1. Apropo de faptul că asiguratorii te țacă la reînnoirea Casco pentru evenimentele din trecut. Este adevărat că singurul caz în care nu ești penalizat este acela în care te prezinți cu RCA-ul vinovatului în mână (adică până la urmă ei își recuperează toți banii)?
2. Am înțeles că in viitor va exista o bază de date iar chestia va fi valabilă și în cazul schmbării asiguratorului? 3. Gasesc aberant ca în cazuri cum este al meu, în care nu au nici o dovadă cum că eu aș avea vreo vină (eu chiar având și o dovadă de la Poliție) sa fiu penalizat la reînnoirea poliței. Întreb dacă chestia e valabilă și dacă te despăgubește pentru vandalism. Adică vine unul noaptea și îți deteriorează/distruge mașina. Ai asigurare și de vandalism, asiguratorul te despăgubește, dar apoi, la reînnoire (iar dacă va exista baza aia de date comună, chiar și dacă schimbi asiguratorul), iți cer bani în plus? 4. Știu că s-a mai schimbat legislația. Acum pentru daune minore mai îmi trebuie dovada de la poliție (sau mă pot duce doar cu acea constatare amiabilă)? Ce trebuie să fac în cazul meu când șoferul din față nu ar vrea să semneze nimic (mai ales că el nu are nici o avarie)? Aș putea totuși să obțin o dovadă de la poliție pentru a avea un act în plus în fața asiguratorului (pentru că în România nu funcționăm pe criteriul prestator de servicii - client, ci pe principiul cum să nu ne asumăm datoriile față de client pentru un serviciu pe care el oricum l-a plătit la întocmirea poliței, vezi cazul de mai sus ”aștept să mă dea clientul în judecată”, poate se lasă la mâna lui)? This post has been edited by SmBey: 21 Aug 2009, 10:58 |
--------------------
Hyundai
i30
2008
|
|
steph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 775 Joined: 18 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Am o intrebare reveritor la politele CASCO facute la Omniasig fara fransiza.
Cunosc o persoana care cand s-a prezentat la Casco cu o dauna oarecare tot ceva legat de o vijelie inspectorul l-a pus sa semneze un aditional la contract prin care de la urmatorul eveniment se introduce fransiza. In caz contral la amenintat ca nu aproba plata pentru dauna prezenta. Tipul fiind pe fuga am inteles ca a semnat si end of story. Mie imi suna a santaj si daca nu macar o incercare pe principiul daca tine tine. Trebuie sa ajung la Omniasig cu niste repere de vopsit si vreau sa ma duc pregatit. Exclus sa accept modificarea contractului cum au ei chef. E incheiat pe toata perioada leasingului fara nici un fel de fransiza cu rata fixa ( mare ce-i drept. Pleaca de undeva la peste 5% in anul 1 si ajunge spre 10% in anul 6 ). Vreun sfat? Multumesc anticipat. |
--------------------
Toyota
Yaris
TS
- Bucuresti
|
|
Tudor |
![]()
|
Acest caz Omniasig s-a discutat deja pe aici. Cauta in sectiune si vei afla detalii.
|
--------------------
Renault
Clio III
|
|
steph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 775 Joined: 18 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc Tudor.
Poti sa muti mesajele mele in topicul respectiv. Intre timp am sunat si la firma de leasing si i-am intrebat daca au habar si am inteles ca Omniasig incearca si pe cale "oficiala" sa modifice contractele fara fransiza dar ca momentan totul e ok nu au cazut la pace si raman asa. Intrebarea mea e: Nu cumva eu platesc mai mult pe an decat la un contract prevazut cu fransiza din start. Nu mai tin minte dar parca aveam de ales la inceput intre un casco mai ieftin si unul mai scump dar fara fransiza. Pot sa accept fransiza cu diminuarea ratei de casco. Altfel sa fie sanatosi numai de al naibii ma mut la altii chair daca platesc si acolo la fel dar macar nu le fac lor pe plac. Teoretic pot sa beneficiez in continuare de un contract avantajos de casco daca e incheiat tot rpin intermediul societatii de leasing. In anul I masina a fost asigurata la aproximativ 15k euro iar prima este 700 euro pe an iar in anul VI masina ajunge sub 9k si prima ramane tot 700 euro. |
--------------------
Toyota
Yaris
TS
- Bucuresti
|
|
Danezu |
![]()
|
![]() un fost proprietar de megan..... Group: Members Posts: 914 Joined: 3 January 06 From: Bucuresti ![]() |
Daca polita casco este cesionata(Banca,Leasing),sunt slabe sanse sa-ti bage fransize,asa ca stai linistit!
Bafta! |
--------------------
Saab 9-3
2.2 TiD
Vector
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 21:27 |