AJUTOR!!! BREAK CLi -lung-
![]() ![]() ![]() |
AJUTOR!!! BREAK CLi -lung-
xix1319 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 25 February 04 ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
tyka |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 356 Joined: 22 February 04 From: slobozia ![]() |
de resetat calculatorul se reseteaza simplu.scrie si an cartea tehnica.ai scoti bateria .chestia e ca daca ai scoti bateria uita tot.el anregistreaza orice anomalie si o stocheaza,cand ajungi la servis cu ea aia descarca toate datele antrun calculator.asta daca te duci la servis.[asta e din carte].ceti spun acum nu mentioneaza an carte o stiu dela un inginer electronist.[chiar daca ai scoti bateria el uita doar unele chesti.nu toate.daca o scoti si al lasi vreo 12 ore asa [cica uita tot]acum nu stiu posibil sa uite si chestia cu reglatu si so ia dela capat [adica dela 7,8 cat este reglata ea]dar mai mia spus ca este posibil sati uite si ordinea de aprindere.nuti recomand asa ceva ,dar ancearca.sunt doua tipuri de aprinderi electronice pe tipul cu injectie.una este cea comandata de calculator, si adoua care are un traducator pe volant si oricum se opreste motorul ciclul refacanduse odata cu trecere traducatorului de pe volant prin fata cititorului indicand un nou ciclu adica aprinderea se da pe pistonul unu.ultima varianta nu afecteaza cu nimic uitatu dar prima afecteaza rau de tot ,adica sar putea sate duci sa til ancarci iar cu date si sa sti ca nui ieftin [acum tu decizi]atat te pot ajuta.
![]() |
-------------------- |
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.522 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE dar mai mia spus ca este posibil sati uite si ordinea de aprindere hai ma, sa fim seriosi, asa ceva nu se uita ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
tyka |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 356 Joined: 22 February 04 From: slobozia ![]() |
ia ancearca sa le pui invers ,poate rupi lantu dela distributie
![]() |
-------------------- |
|
xix1319 |
![]()
|
Apropo am observat mai multe diferente intre berlinele fabricate in diferiti ani,daca este cineva care are berlina pe injectie si iarna cand apasa brusc acceleratia se accelereaza normal sa-mi spuna si mie ce a facut ca ma obsedeaza chestia asta .Toti zic ca asa fac toate,dar avand in vedere ca eu am cumparat masina iarna si in primul an nu a facut asa e clar ca s-a stricat ceva.
|
-------------------- |
|
oly |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 2 February 04 From: Bistrita ![]() |
tot nu am inteles cum se reseteaza scot mufa cu contactul pus sau o las fara baterie 12 ore?
daca ii prima varianta , cand pun mufa la loc cantactul trebe sa fie pus sau nu? |
-------------------- R9 1.7 '83
|
|
tyka |
![]()
|
asculta la mine dai bateria jos [sau scoate bornele] dupa care punele la loc.ancearca ,ceai de pierdut?
![]() |
-------------------- |
|
xix1319 |
![]()
|
e cam acelasi lucru pt ca in ambele cazuri ramane fara alimentare.cand pui mufa la loc contactul trebuie sa fie pus ca atunci motorasul pas cu pas face o tura completa(se aude un bazait).Pt a avea efect trebuie s-o lasi scoasa minim 2-3 minute.Eu am incercat si a mers.Daca ai ,e bine sa dai si acolo cu un spray de contacte sau sa sufli pt. a nu ramane praf.
|
-------------------- |
|
xix1319 |
![]()
|
Cei de la service deblocheaza motorasul pas cu pas cu 2 fire trase de la baterie, dar socul este mai puternic si se poate strica de tot.E pusa undeva pe forum si aceasta modalitate.Oricum eu cred ca cineva care se pricepe poate repara motorasul,care de cele mai multe ori nu se arde ci se tocesc niste canale de plastic in forma de spirala.Am unul desfacut acasa dar mi-e lene sa-l pun iar pe masina sa vad daca merge dupa ce l-am curatat.
|
-------------------- |
|
tyka |
![]()
|
da aici ai dreptate,da nu recomand figura cu firele.Nu se stie nicidata.
![]() |
-------------------- |
|
tyka |
![]()
|
Mai bine sa scoata bornele.Zic euu. :?
|
-------------------- |
|
oly |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 2 February 04 From: Bistrita ![]() |
ok da motorasul meu este bun a fost schimbat de vreo 2 ani dar merge
de vreo saptamana mi-am schimbat bateria(75 amperi ![]() |
|
|
xix1319 |
![]()
|
La mine dupa ce mi-a scos un simpatic munusul de la baterie(nu mai stiu pt ce) a inceput sa fac figuri relantiu` si nu si-a revenit pana nu am scos mufa de la senzorul de temperatura a apei.Nu ma intrebati de ce ca habr nu am.Dar totusi nu stie nimeni cum scap de intarzierea aia la accelerare cand e frig afara?
|
-------------------- |
|
xix1319 |
![]()
|
Ar trebui sa te interesezi si daca e ok sa pui baterie de 75 pt ca din fabrica aveau de 55.Eu acum am de 65 si n-am avut belele.
|
-------------------- |
|
xix1319 |
![]()
|
Auzi,oly,parca ai zis undeva ca masina ta e din 2000,daca e asa ,ai gasit undeva fise pt ea?
|
-------------------- |
|
tyka |
![]()
|
Da, cand schimbi bateria resetezi calculatorul si stergi tot ce a stocat el am memorie .Daca nu crezi fa rost de cartea tehnica a[injectiei de la dacia] si convincete.
![]() |
-------------------- |
|
oly |
![]()
|
bine zici tu intarziere la acceleratie ca nu mai da in nas nu tragr bine la turatii mici si se tureaza greu pana pe le 1300-1500 de ture
|
|
|
tyka |
![]()
|
nu anteleg nimic? :?
|
-------------------- |
|
oly |
![]()
|
de baterie m-am interesat si e ok
vreau sa-mi iau o masina diesel asa ca mi-am luat baterie mare(si noua in garantie) ca sa o pun pe ea |
|
|
tyka |
![]()
|
puneo :oops:
|
-------------------- |
|
Rew |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 12 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Despre motorasu de relanti, resetare si injectie in general si-a mai dat lumea cu parerea p'aici:
http://www.daciaclub.ro/viewtopic.php?t=24...2426&highlight= http://www.daciaclub.ro/viewtopic.php?t=31...3179&highlight= http://www.daciaclub.ro/viewtopic.php?t=36...3609&highlight= |
--------------------
Dacia
1310 Break
2000
- B 04
|
|
tyka |
![]()
|
mai bine strange din buci si fugi si cumparati altul.E mai bine .Poate o strici mai rau.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
-------------------- |
|
oly |
![]()
|
am inteles ma duc sa-l resetez
apropo si consumul si-a revenit: Cluj-Bistrita plecat cu 8litri de benzina(fix 8 masurati)si inca 4 litri in portbagaj.Viteza mare(era noapte)depasiri motor tutat alea,alea mi-sa terminat benzina la 108 Km deci un consum de ~8% daca mergiam normal cred ca imi consuma mai putin |
|
|
tyka |
![]()
|
bravo ei.
![]() |
-------------------- |
|
tyka |
![]()
|
ai grija deacum ancolo.
![]() |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th June 2025 - 12:49 |